Jump to content
POLITISTI.ro

Delapidare cu consecinţe deosebit de grave


NewsBot

Recommended Posts

Delapidare cu consecințe deosebit de grave

Poliţiştii de investigarea fraudelor au efectuat o serie de investigaţii asupra unui reprezentant de societate comercială, care este suspectat că, în baza unor contracte fictive, a prejudiciat societatea comercială cu aproximativ 3.000.000 de lei

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Sectorului 6 Bucureşti au început urmărirea penală împotriva lui T. Ramona de 28 de ani, din Bucureşti, care, în perioada 1 aprilie 2011 – 31 decembrie 2011, în calitate de angajat şi persoană împuternicită pe conturile unei societăţi comerciale, a dispus, în baza unor contracte fictive, mai multe plăţi nejustificate, prejudiciind în acest fel patrimoniul societăţii cu suma de aproximativ 3.000.000 de lei.

În urma cercetărilor efectuate de către poliţişti a rezultat faptul că I. Alexandru de 25 de ani, P. Marian de 25 de ani, O. Alexandru de 28 de ani, O. Vasile de 31 de ani şi M. Giuseppe de 59 de ani, toţi din Bucureşti sunt complici ai Ramonei T.

La data de 2 aprilie a.c., în baza unor autorizaţii de percheziţie domiciliară, emise de Judecătoria Sectorului 6, poliţişti din cadrul Serviciul de Investigare a Fraudelor - Poliţie Sector 6 Bucureşti, cu sprijinul luptătorilor Serviciului Special de Intervenţie Rapidă, au descins la nouă adrese din Bucureşti, de unde au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor mai multe laptop-uri, documente contabile şi contracte de prestări servicii, despre care există indicii că au fost folosite la săvârşirea infracţiunilor.

Totodată, au fost emise şase mandate de aducere pe numele suspecţilor, aceştia fiind conduşi la sediul Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Sectorului 6.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată şi de complicitate la delapidare cu consecinţe deosebit de grave, cu T. Ramona şi I. Alexandru în stare de reţinere.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
  • 1 month later...

Delapidare de peste 1.000.000 de lei, investigată de poliţişti

Angajaţii unui magazin de electrocasnice din Timişoara sunt suspectaţi că şi-au însuşit bunuri şi bani din gestiune, cauzând un prejudiciu de peste 1.000.000 de lei.

În urma continuării cercetărilor într-un dosarul penal în care T. Adrian, de 24 de ani, T. Lavinia, de 27 de ani, ambii din Timişoara, R. Adrian, de 27 de ani, din Deva, B. Iulian, de 29 de ani, din Lugoj şi S. Violeta, de 26 de ani, din Fîrdea sunt suspectaţi de delapidare cu consecinţe deosebit de grave, instigare la fals în documente sub semnătură privată, instigare la fals şi complicitate la delapidare cu consecinţe deosebit de grave, s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore suspecţilor, urmând ca astăzi să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara cu propunere de arestare preventivă.

În urma unui control efectuat la 12 mai a.c. de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Timiş la un magazin de electrocasnice au rezultat indicii că, în calitate de şef al magazinului, T. Adrian, împreună cu R. Adrian şi B. Iulian, ultimii în calitate de adjuncţi ai şefului de magazin, prin manopere dolosive, profitând de atribuţiile şi drepturile care le reveneau din fişa postului, şi-au însuşit sume de bani şi bunuri pe care le gestionau, provocând un prejudiciu de 1.019.904,29 lei.

În perioada 2009-2012, T. Adrian, R. Adrian şi B. Tiberiu sunt bănuiţi că şi-au însuşit sumele de bani şi bunurile din gestiunea punctului de lucru din Timişoara, prin efectuarea de retururi fictive de produse pe numele unor clienţi ai societăţii, prin introducerea în sistemul de contabilitate electronic a unor date false referitoare la modalitatea de plată, precum şi nedepunerea tuturor încasărilor zilnice la bancă, activitate în care au fost sprijiniţi de cele două casiere care au întocmit aceste documente şi situaţii fiscale nereale.

Cercetările vor continua pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale şi pentru recuperarea totală a prejudiciului.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relaţii Publice

Link to comment
  • 3 months later...

Suspect de comiterea infracţiunii de delapidare, cercetat de poliţişti

Poliţiştii desfăşoară cercetări în vederea stabilirii persoanelor ce au sustras 4 saci cu bani, de la o societate comercială ce are ca obiect de activitate transportul, paza şi predarea către unităţile bancare a diferitelor sume de bani colectate de la agenţii comerciali şi casierii, ca urmare a unei sesizări privind dispariţia sumei de 41.000 lei. În cauză a fost identificat un suspect, care a recunoscut că a sustras o parte din bani, pe care i-a cheltuit în interes personal.

În urma cercetărilor efectuate de poliţişti s-a stabilit că în perioada 27.07.- 23.08.2012, la patru astfel de transporturi au dispărut câte un sac cu bani, preluarea acestora, însoţirea şi transportul fiind efectuată de doi angajaţi ai societăţii. Poliţiştii au stabilit că unul dintre suspecţi este P.Gheorghe, de 51 ani, din municipiul Suceava, care a recunoscut că a luat un număr de 3 saci cu bani, bani pe care i-a cheltuit în interes personal.

Cercetările sunt continuate de ofiţerii Serviciului Investigarea Fraudelor sub aspectul comiterii infracţiunii de „delapidare”, în vederea identificării persoanei ce a sustras al patrulea sac şi recuperării prejudiciului.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
  • 3 weeks later...

Tânăr care a delapidat aproape un milion de lei, cercetat de polițiști

Poliţiştii Serviciului de Investigarea Fraudelor din cadrul I.P.J. Constanţa, au documentat activitatea infracţională a unui tânăr de 30 de ani într-o cauză de delapidare.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Constanţa au documentat activitatea infracţională a unui tânăr de 20 de ani, din comuna 23 August, judeţul Constanţa.

În sarcina suspectului s-a reţinut că, în perioada 20 aprilie 2011 – 23 august a.c., în calitate de funcţionar al unei unităţi bancare din municipiul Constanţa, şi-a însuşit din conturile administrate de bancă, 980.678 lei, bani pe care i-a folosit în interes personal.

Faţă de suspect s-a luat măsura reţinerii pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentat instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă, pentru comiterea infracţiunii de delapidare în formă continuată.

I.P.J. Constanța - Compartimentul Relaţii Publice

Link to comment
  • 3 months later...

Delapidare, cercetată de poliţişti

O angajată a unui magazin din Fălticeni este suspectată că a sesizat la poliţie dispariţia unei sume de bani din unitatea comercială pentru a acoperi faptul că şi-a însuşit o parte din banii reclamaţi ca dispăruţi.

La data de 3 ianuarie a.c., T. Maria, angajată a unui magazin din Fălticeni, judeţul Suceava, a sesizat faptul că dintr-un în birou al unităţii comerciale au dispărut 4.000 de lei bani.

În urma cercetărilor efectuate de echipa operativă deplasată la faţa locului s-a stabilit că acces la spaţiul respectiv aveau cea care reclamase dispariţia banilor şi încă o colegă a acesteia.

De asemenea, în urma cercetării locului faptei nu au fost constatate urme de forţare a sistemelor de asigurare a uşilor de acces în sediul magazinului, în birou sau la sistemele de asigurare.

La audieri, T.Maria a recunoscut faptul că, la data de 31 decembrie 2012 şi-a însuşit o parte din bani, respectiv 1.300 de lei.

În cauză s-a întocmit dosar penal în care faţă de cele două angajate se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare.

Centrul de Informare și Relaţii Publice - I.G.P.R.

Link to comment
  • 4 months later...

Reţinută de poliţişti pentru delapidare cu consecinţe deosebit de grave

 

Poliţiştii de investigare a fraudelor bihoreni au reţinut o orădeancă suspectată că ar fi delapidat peste 1,3 milioane lei din banii societăţii angajatoare.

 

Joi, 16 mai a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Bihor au reţinut o femeie de 50 de ani, pentru 24 de ore, suspectată de comiterea infracţiunii de delapidare cu consecinţe deosebit de grave.

 

Aceasta este bănuită de poliţişti că, în perioada 2009 – 2012, în calitate de angajată a departamentului de contabilitate al unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti şi punct de lucru în judeţul Bihor, şi-ar fi depăşit atribuţiunile de serviciu ridicând, în mod repetat, suma totală de 1.318.830 de lei, din încasările efectuate de agenţii de vânzări, bani care ulterior nu au mai fost depuşi la bancă şi pe care este şi i-ar fi însuşit.

 

Orădeanca este suspectată de poliţiştii de investigare a fraudelor că, pentru a-şi disimula activitatea infracţională, ar fi efectuat o serie de înregistrări fictive în sistemul contabil al societăţii comerciale. Prejudiciul total provocat astfel este de 1.318.830 lei.

Suspecta va fi prezentată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.

 

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor continuă cercetările pentru documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale a suspectei.

 

I.G.P.R. - Centrul de Informare si Relatii Publice

Link to comment

Cercetaţi pentru delapidare, deturnare de fonduri şi abuz în serviciu contra intereselor publice

 

În urma percheziţiilor efectuate la domiciliile a două persoane, suspectate de săvârşirea mai multor infracţiuni de natura economică, poliţiştii au depistat bunuri în valoare de peste 30.000 de lei, deţinute ilegal.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor Dâmboviţa suspectează două persoane din judeţul Dâmboviţa, de săvârşirea infracţiunilor de delapidare, deturnare de fonduri şi abuz în serviciu contra intereselor publice.

La data de 23 mai a.c., poliţiştii au efectuat percheziţii la locuinţele suspecţilor, în urma cărora au fost identificate bunuri, ce se presupune că ar fi fost achiziţionate şi însuşite ilegal de către cei doi, în perioada 2009-2012.

Potrivit probatoriului administrat în cauză, în sarcina unuia dintre suspecţi s-a reţinut că, în perioada mai 2009 - mai 2012, în calitate de contabil, şi-ar fi însuşit bunuri în interes personal de la diverse societăţi comerciale, constând în alimente, băuturi, aparatură electronică şi electrocasnică, produse de birotică şi decoraţiuni interioare şi exterioare, în scopul obţinerii unui folos material.

Totodată, în perioada 2010-2012, acesta ar fi menţionat în statele de plată, sume de bani suplimentare salariului său de încadrare, în scopul obţinerii unui folos material injust, în valoare de peste 32.000 de lei.
În perioada 2009-2012, suspectul ar fi schimbat, în mod repetat, destinaţia unor fonduri băneşti alocate în bugetul instituţiei în care îşi desfăşura activitatea, achiziţionând bunuri şi produse ce nu erau prevăzute în bugetul iniţial, creând astfel un prejudiciu de aproximativ 68.000 de lei.

De asemenea, celălalt suspect şi-ar fi îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu, angajând, lichidând şi efectuând plăţi nelegale pentru bunuri achiziţionate, în valoare de peste 36.000 de lei.

La data de 23 mai a.c., poliţiştii au reţinut pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore pe unul dintre suspecţi, urmând ca în cursul zilei de astăzi, acesta să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
  • 3 months later...

Angajate ale unei case de amanet, reţinute de poliţişti pentru delapidare

 

Poliţiştii de investigare a fraudelor din cadrul Poliţiei Municipiului Mangalia au reţinut două femei, din Mangalia, suspectate că ar fi prejudiciat o casă de amanet cu suma de 45.785 de lei, prin fals în înscrisuri sub semnătură privată şi delapidare.

 

Poliţiştii Biroului de Investigare a Fraudelor, din cadrul Poliţiei Municipiului Mangalia, suspectează două femei din Mangalia, în vârstă de 33, respectiv 37 de ani, de săvârşirea infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi delapidare.

 

Din cercetări, a reieşit că cele două femei, în calitate de angajate ale unei case de amanet din Mangalia, ar fi întocmit în fals mai multe contracte de amanet, pe numele unor persoane apropiate, ori ale unor persoane ale căror date de identitate se aflau în baza de date a societăţii, însuşindu-şi fără drept diferite sume de bani.

 

De asemenea, în cazul altor contracte de amanet, acestea şi-ar fi însuşit fără drept bunurile amanetate, existente în seiful societăţii, înlocuindu-le cu altele cu valoare redusă, prejudiciind societatea cu suma totală de 45.785 lei.

 

Cele două femei au fost reţinute şi au fost prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia, cu propunere de arestare preventivă.

 

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
  • 4 months later...

Suspecți de comiterea infracţiunii de delapidare cu consecinţe deosebit de grave, cercetate de poliţişti

 

Poliţiştii Capitalei din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor – Poliţia Sectorului 4, au început urmărirea penală faţă de cinci persoane, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare în formă continuată.

În fapt, poliţiştii Capitalei au identificat cinci persoane, o femeie şi patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 24 şi 52 de ani, angajaţi ai unei societăţi de distribuţie carburanţi, care, în perioada ianuarie - aprilie 2012, şi-au însuşit din gestiune peste 46.000 litri de carburant, precum şi aproximativ 8.000 de lei, din casieria societăţii.

Prejudiciul total este în valoare de aproximativ 290.000 de lei.

Cercetările sunt continuate în acest caz de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor – Poliţia Sectorului 4, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de delapidare în formă continuată, cu cei în cauză în stare de libertate.

D.G.P.M.B. - Serviciul Informare și Relații Publice

Link to comment
  • 10 months later...
PERCHEZIŢII ÎN CĂLĂRAŞI
 
În această dimineață, polițiștii din Călărași efectuează șapte percheziții într-o cauză în care mai multe persoane sunt cercetate pentru crearea unui prejudiciu de 1.000.000 de lei, prin fapte de abuz în serviciu și delapidare.
 
La data de 4 decembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Călăraşi, cu sprijinul luptătorilor S.A.S. Călărași, efectuează șapte percheziţii, pe raza comunei Lehliu, judeţul Călăraşi, într-o cauză în care se fac cercetări pentru  abuz în serviciu şi delapidare.
 
Activitățile vizează sediul unei instituţii, trei societăţi comerciale şi locuinţele a trei persoane bănuite de nerespectarea procedurilor de achiziţie publică și se desfășoară în cadrul unui dosar penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Lehliu Gară.
 
În fapt, persoanele vizate sunt bănuite că, în perioada 2013 – 2014, ar fi atribuit contracte de achiziţie publică fără respectarea prevederilor legale în domeniu.
 
Prejudiciul creat prin comiterea activităţilor ilicite este estimat la 1.000.000 de lei.
 
Sursa: IPJ Călăraşi
Link to comment
  • 2 months later...
ADMINISTRATOR CERCETAT DE POLIŢIŞTI PENTRU DELAPIDAREA A PESTE 8.500.000 DE LEI
 
Polițiștii clujeni cercetează administratorul unei societăţi comerciale din Cluj-Napoca pe care îl bănuiesc că ar fi delapidat peste  8.500.000 de lei din conturile societății.
 
Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, cercetează un bărbat, de 29 de ani, din Cluj-Napoca, bănuit de comiterea infracțiunii de delapidare cu consecinţe deosebit de grave.
 
Din cercetări a reieşit că, bărbatul, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Cluj-Napoca, în perioada 2012-2013, şi-ar fi însuşit bani, colectaţi de societate cu titlu de T.V.A. şi i-ar fi folosit în interes personal. Sumele reţinute erau aferente operaţiunilor evidenţiate şi declarate la organele fiscale de către reprezentanţii agentului economic.
 
Prejudiciul, cauzat prin lipsirea societăţii de posibilitatea de a-şi achita datoriile către bugetul consolidat al statului, este de aproximativ 8.685.000 de lei.
 
În cauză, se continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.
 
Sursa: IPJ Cluj
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.