Jump to content
POLITISTI.ro

Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza


NewsBot

Recommended Posts

Sigla_MAI.jpg

La data de 05 aprilie 2012, între orele 0900 - 1600, Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” organizează Ziua Porţilor Deschise,

ediţia a V a.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment
 • 2 months later...

Vizită de lucru la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” a unei delegații din Germania

În perioada 18 - 19 iunie a.c., la sediul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” are loc vizita de lucru a unei delegații din cadrul Şcolii Superioare pentru Administraţie Publică şi Aplicare a Legii din Bavaria, Germania, condusă de Hermann Vogelgsang, Friedrich Mulder şi responsabilul cu relaţiile internaţionale dr. Holger Nitsch.

În programul vizitei au fost cuprinse întrevederi cu rectorul Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”, chestor de poliție prof.univ.dr. Gheorghe Popa, dar și cu membrii din conducerea instituției.

În cadrul întâlnirii au fost discutate aspecte legate de elaborarea unui proiect de protocol de colaborare între cele două instituții, document ce vizează pregătirea cadrelor şi schimbul de experienţă între profesori şi studenţi.

Conducerea Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”, acordă o deosebită atenţie posibilităţilor de dezvoltare a cooperării interuniversitare, între cele două instituții de învățământ, sens în care, programele educaționale elaborate la nivelul Academiei vizează o corelare cu programele europene de formare profesională.

Link to comment
 • 3 weeks later...

Delegaţie a Academiei „Ştefan cel Mare” din Moldova, la Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza”

O delegaţie a Academiei „Ştefan cel Mare” din cadrul Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova efectuează, în perioada 9-11 iulie a.c., o vizită de lucru la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”.

Cu această ocazie, rectorii celor două instituţii, colonel dr. Simion Carp, şi, respectiv, chestor de poliţie prof.univ.dr. Gheorghe Popa, vor face o evaluare a cooperării bilaterale până la momentul actual.

De asemenea, vor discuta despre oportunităţile de colaborare viitoare în domeniul autorităţilor de aplicare a legii, schimbul de planuri de învăţământ şi de programe de pregătire a cadrelor.

* * *

Vizita are loc în baza Acordului între Guvernul României, Guvernul Republicii Moldova şi Cabinetul de Miniştri al Ucrainei privind colaborarea în lupta împotriva criminalităţii, semnat la Kiev, la 6 iulie 2012, şi, respectiv, a Protocolului între Ministerul de Interne din România şi Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova privind colaborarea şi ajutorul reciproc în domeniul pregătirii cadrelor, semnat la Bucureşti, la 23 mai 1997.

Link to comment

Reprezentant al Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”, la seminarul organizat de către Agenția FRONTEX

Un reprezentant al Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” va participa, în perioada 16-21 iulie a.c., la Vilnius (Lituania) la seminarul privind elaborarea Programului de studiu conform Principiilor SQF/Bologna/ Copenhaga, organizat de către Agenția FRONTEX.

Participanții la seminar vor identifica soluții pentru elaborarea de competențe care să determine o abordare sistemică a rezultatelor învățării în ceea ce privește principiile referitoare la drepturile omului și integrarea lor în activitatea polițiștilor de frontieră.

Totodată, se intenționează integrarea principiilor de la Bologna și Copenhaga în programele de studii, folosind Cadrul Calificărilor Sectoriale pentru polițiștii de frontieră.

Link to comment
 • 2 months later...
 • Member

21 sep 2012, 16:01 | România TV

Emoţii mari pentru cei 200 de studenţi înscrişi în anul întâi la Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza, care au depus vineri jurământul.

La ceremonie a asistat şi premierul Victor Ponta care a declarat că admiterea din acest an a academiei a fost pusă în pericol de lipsa fondurilor.

Victor Ponta a fost prezent la ceremonia de deschidere a anului şcolar la Academia de poliţieLa începutul ceremoniei premierul Victor Ponta i-a salutat pe viitorii ofiţeri de poliţie. Ploaia nu a ştirbit cu nimic din festivitatea ceremoniei.

"Este un moment deosebit, un moment în care dumneavostră păşiti pe porţile instituţiei de învăţământ plouă puţin dar ploaia înseamnă bogaţie, de aceea vă urez dumneavoastră, părinţilor, profesorilor, sănătate şi succes în anul de învăţământ 2012-2013", a declarat Mircea Duşa, ministrul Administraţiei şi Internelor. Admiterea din acest an, la Academia de Poliţie a fost una cu probleme.

"E nevoie de poliţişti tineri, bine pregătiţi. Repet, anul acesta am fost în pericol, la modul foarte serios şi foarte concret, nu erau prevăzuţi banii pentru a avea deloc admitere şi studenţi în anul întâi", a afirmat Victor Ponta.

RTV.NET

Ponta către studenţii Academiei de Poliţie:Când noi vom sta acasă la căldură, voi veţi fi în misiune

de mediafax, 21 septembrie 2012, 11:11

Premierul Victor Ponta a transmis studenţilor din primul an al Academiei de Poliţie că se va încerca rezolvarea problemelor cu care se confruntă poliţiştii, arătând că aceştia i s-au plâns, când lucra ca procuror, de faptul că benzina este insuficientă, iar legea protejează mai mult infractorii.

"A fost ales un drum în care, de foarte multe ori, când va fi foarte cald afară şi noi vom sta la umbră ei vor fi în misiuni, când va fi foarte frig vor fi în misiuni în timp ce noi stăm acasă, la căldură, iar duminica, când cei mai mulţi dintre noi stăm cu familiile, dumneavoastră veţi putea fi convocaţi pentru misiuni neaşteptate şi speciale. Un drum greu şi dificil, dar de care sunt convins că veţi fi mândri şi îl veţi considera ca drumul corect pe care un tânăr trebuie să meargă în viaţă", a spus Ponta, prezent la depunerea jurământului militar de către studenţii din anul I de la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza".

El a afirmat că, în calitate de procuror, a lucrat mulţi ani cu poliţişti şi ofiţeri şi că niciunul nu i s-a plâns vreodată de dificultatea vieţii de poliţist, ci au reclamat că există legi care îl favorizează mai mult pe infractor, că benzina din maşini se termină în prima săptămână şi că de multe ori poliţiştii merg după hoţi cu propriile resurse sau fiind sprijiniţi de alţi cetăţeni.

Premierul a asigurat că se va încerca rezolvarea acestor probleme.

Mai jos, cateva poze:

26297353534937648172926.jpg60204535683929781607196.jpg42470753568414311491911.jpg

48743053568400311493355.jpg37639053568422978157712.jpg24773353568476978152326.jpg

Succes in cariera :emo-yessir:

 • Upvote 4
Link to comment
 • 8 months later...

Ziua porţilor deschise la Academiei de Poliţie Alexandru Ioan Cuza

 

Sub deviza „Niciodată nu e prea devreme pentru a te gândi la viitor” Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” şi-a deschis astăzi, 30 mai 2013, porţile pentru toţi cei care au dorit să cunoască „pe viu” condiţiile in care trăiesc şi se pregătesc viitorii ofiţeri ai Ministerului Afacerilor Interne.

Evenimentul, desfăşurat sub genericul „Ziua porţilor deschise”, a avut loc în intervalul orar 9.30 – 16.00. În programul acestei zile, in prezenţa a peste 460 de vizitatori, au avut loc exerciţii demonstrative ale studenţilor de la Facultăţile de poliţie şi pompieri (începând cu ora 12.00), exerciţii specifice muncii de poliţie, respectiv: autoapărare, încătuşări, trageri cu pistolul mitralieră, eliberări de ostatici, intervenţii pentru stingerea de incendii, descarcerare pentru salvarea victimelor in accidente de circulaţie.

În acest cadru, chestor de poliţie prof.univ.dr. Barbu VLAD a transmis un mesaj de bun venit din partea conducerii Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”.

„Ziua porţilor deschise” este un eveniment dedicat, tuturor persoanelor interesate, în special, liceenilor care doresc să urmeze cursurile Academiei de Poliţie, având astfel ocazia de a se familiariza cu specificul acestei instituţii de învăţământ de elită.

Biroul Relaţii Publice - Academia de Politie

Link to comment
 • 7 months later...
 • Member

Blocuri de peste zece etaje in curtea Academiei de Politie din Bucuresti

In curtea Academiei de Politie Bucuresti, pe o suprafata de circa 2,8 hectare, ar putea aparea un ansamlu de blocuri cu inaltimea de 44,5 metri (10-12 etaje) care vor adaposti un spital, locuinte, birouri si spatii comerciale, potrivit unui proiect discutat miercuri la Comisia de Urbanism de pe langa Primaria Capitalei. Terenul a fost retrocedat, iar acum proprietarii doresc sa dezvolte un proiect imobiliar. 
Potrivit informatiilor de pe site-ul primariei terenul de 2,8 hectare, aflat la intersectia strazii Padina cu DN1, are mai multi proprietari: Romanian Financial Consulting Grup, Topor Valentina Violeta si Etrem Prod. 
Initiatorul planului urbanistic este: Romanian Financial Consulting Grup
Proiectant: Western Outdoor
Indicatori urbanistici propusi: 
Coeficient de Utilizare al Terenului: 3,2
Coeficient de Ocupare al Terenului: 60%
Inaltime: 44,5 metri
Proiectantii propun si cedarea unei suprafete de teren pentru realizarea unei bretele de circulatie pe partea cu DN1, precum si realizarea de piste pentru biciclete. In fata acestui ansamblu de blocuri este propusa si una dintre statiile de metrou de pe viitoarea magistrala 1 Mai-Otopeni.
Ramane de vazut daca proiectul va primi aviz de la Primaria Capitalei, iar Consiliul General al Municipiului Bucuresti il va aproba.

 

http://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-16505106-blocuri-peste-zece-etaje-curtea-academiei-politie-din-bucuresti.htm

Eu zic sa o desfiinteze din temelii si sa-i dea foc ca oricum si-au batut joc de ea.

Edited by Ben
 • Upvote 1
Link to comment
 • 8 years later...
 • Moderator

Munca la Academia de Poliție, descrisă de o femeie-ofițer: Cafele, țigări și sporuri prin rotație, date pe „cumetrii” politice

O polițistă care lucrează la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” și-a spus oful în sala de judecată, marți, 8 noiembrie, la procesul penal în care Iulian Beutoru, fost șef al Biroului Control Intern din instituție, este judecat pe fond pentru luare de mită.

Numiri în funcții pe „cumetrii”, sporuri date „prin rotație” pe bază de afiliere politică și, în rest, cafele și țigări toată ziua – așa descrie femeia-ofițer activitatea din Academia de Poliție.

Valentina Dincă este polițista care a făcut dezvăluirile în procesul lui Iulian Beutoru, trimis în judecată de DNA, în 2021, pentru că pe vremea când era în funcție i-ar fi pretins bani unui subordonat cu promisiunea că în schimbul lor i-ar fi obținut de la superiori majorarea salariului cu 50%.

Pe scurt, este vorba despre acordarea unor „indicatori de activitate” în baza cărora polițiștii ar putea primi mai mulți bani la salariu, dacă participă la „acțiuni speciale”.

Teoretic, banii i-ar merita cei din serviciile de intervenție rapidă, care își riscă viața, sau cei care se ocupă de crime și lucrează cu cadavre.

Practic, însă, sporurile se dau „pe cumetrie”, susține polițista. Așa au ajuns să le ia cei de la Academia de Poliție, unde activitatea nu presupune „acțiuni speciale”, ci doar educarea noilor generații de polițiști.

Mai mult, din spusele martorei, la Academia de Poliție s-ar fi creat un sistem în care șefii decid cine și când își ia sporurile, iar uneori acest lucru e condiționat de plata unei șpăgi.

Sporurile din Academia de Poliției, împărțite „pe cumetrie”

Iată extrasele relevante din declarația amplă a martorei Valentina Dincă:

„Nu fac altceva decât să se bată ei între ei ca să ia acești indicatori. Nici 25% din indicatori nu se dau pe drept.Ei, normal, ar trebui să se dea pe note de fundamentare, pentru ce faci în afară de ce e în fișa postului. Fișa postului îți dă anumite atribuții, o parte din ei (n.r. polițiști) nu își fac nici acele atribuții.

De exemplu, în instituție (n.r. – Academia de Poliție) dacă trebuie să te duci la medic și nu este o urgență, îți eliberează o adeverință după două-trei săptămâni. Te poartă de la un birou la altul, lucru care nu își are rostul!

La Resurse Umane, cu toate că e foarte mult personal – pentru că la șase luni au condiții speciale de muncă – se tergiversează și se rotesc între ei care cum sunt puși de la partide.

S-a ajuns ca în instituția Academiei de Poliție să nu mai fie examen pe funcție, cum am dat eu acum 20 de ani, cu probe sportive, cu tot ce a trebuit. N-am venit pe sursă internă, că am fost pe Comunicații, dar am făcut și Facultatea de Drept și master în Comunicare, ca să fiu în ton cu instituția unde lucrez. Dar, doamna președintă, de câțiva ani numai pe numiri mergem la Academia de Poliție!

Aceste numiri nu fac decât cumetrii și aceste jocuri de vot și de susținere…este o mare hoție pentru instituție, nu face onoare instituției!

Mie, personal, mi s-a propus să mi se dea 50% ca să ies la pensie și banii să meargă în altă parte. Am făcut până la urmă demers către structurile noastre, dar acea șefă de departament e soția unui mare chestor care e susținut de toate partidele politice…Nu s-a ajuns la niciun rezultat. Eu am vrut să stârpim această practică.

I-am propus domnului ministru ca acești bani să fie alocați pentru măriri de salarii. 1% dacă dau la salarii, la fiecare, pentru că toți fac ceea ce scrie în fișa postului. Restul sunt numai facilități pentru cei implicați politic. Eu nu urăsc politica, e o chestie pe care trebuie să o respectăm, dar urăsc lucrurile murdare din politică. Adică politica nu își avea rostul în instituția noastră. Chiar dacă noi ne numim „militarizați”, noi lucrăm cu cetățeanul.

Eu mi-am făcut detașare un an de zile la Poliția Capitalei exact pentru a lucra direct cu cetățeanul. Am ajuns să plec din acea cloacă, din Academia de Poliție. Îmi este atât de dragă instituția aia, exact cum îmi este casa și familia mea, dar văzând lucrurile din ultimii 3-4 ani, doamna președintă, îmi este groază să întâlnesc oameni care îmi râd în față și își dau unii la alții.

La ora 9 se deschide popota și stau acolo o oră și ceva: mănâncă și apoi – cafelele și țigările. Apoi iau și pachețele! Aceasta este munca la Academia de Poliție!

Ei au timp să se certe și nu ajung… studentul este lăsat în urmă. Menirea Academiei de Poliție este să formeze cadre. Eu îi întâlnesc pe hol (n.r. – pe unii polițiști) și îmi spun: doamna Dincă, eu nu am știut să întocmesc un proces-verbal, am învățat de la agenții din teritoriu. Totul s-a făcut în ultima perioadă pe cumetrii.

Mă va afecta această declaraţie la dosarul de pensie, că am spus lucrurilor pe nume, că următorul martor care vine este Ștefania, șefă la Resurse Umane, este omul care „face cărțile” în Academia de Poliție, că sub semnătura domniei sale se fac aceste lucruri. Fără acordul ei nu poate niciunul să fie împuternicit pe funcție. Și toți joacă cum li se cântă!

Dacă polițistul fură și ne furăm căciula unii altora, în aceeași instituție, ce pretenție să mai am (n.r. – de la cetățeni), că am lucrat în Centrul Vechi unde este miezul problemelor, știți și dumneavoastră ce e în Centrul Vechi. Șefii de structuri fac unii cu alții niște legi nescrise cărora le dă curs managerul instituției.

Asta e la Academia de Poliție: filmează vreun șoricel și îl dau prin Sindicatul Europol, că uite instituția ce face! Dar șobolanii care rod nu se văd. Asta e problema.

De aia se căznesc să îmi închidă gura și îmi arată „bețișorul” și nu îmi dau banii, eu o să tac. Banii sunt făcuți…noi muncim și îi facem. Dar demnitatea noastră n-o plătim în bani, o plătim cu sufletul și cu viața noastră!”, a declarat martora.

Acuzațiile DNA pentru fostul șef de la Control Intern din Academie

Pe data de 5 februarie 2021, procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Beutoru Iulian, comisar de poliție, la data faptei împuternicit șef al Biroului Control Intern din cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de luare de mită.

„În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt: În cursul lunii iulie 2020, inculpatul Beutoru Iulian, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la un subordonat sumele de bani pe care acesta ar fi urmat să le obțină din acordarea, pe o perioadă de șase luni, a unei majorări salariale de până la 50% din valoarea salariului de bază. În contextul menționat mai sus, inculpatul ar fi întocmit și înaintat propunerea motivată colegiului de conducere din cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, propunere care, în final, a fost respinsă”, se arată în comunicatul DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea ofițerilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție.

sursa: ziare.com

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.