Jump to content
POLITISTI.ro

Lampi stroboscopice montate ilegal


eldoc

Recommended Posts

Buna ziua,

Fara nicio alta introducere, va prezint ( in toata spleondoarea sa ), un autoturism apartinand companiei Tiger Security ce are montate lampi stroboscopice de culoare rosu-albastru. Enjoy:

tigersecurity3.jpg

tigersecurity2.jpg

tigersecurity1.jpg

Link to comment
 • Member

Se poate reţine certificatul de înmatriculare pentru dispozitivele respective.

Ăştia sigur sunt foşti lucrători de la poliţia LOCALĂ. :ner:

Edited by Bogdanel
Link to comment

S-ar putea sa am drum pe la I.N.Statistica... Si o sa trag in poza doua trei "autospeciale" de-ale lor cu lampi stroboscopice albastre.

Si prin "autospeciale", ma refer la masini nemarcate, cu numere de genul YNS, INS, XNS, etc.

Edited by eldoc
Link to comment
 • Moderator

Nu este asa. Se sanctioneaza DETINEREA, MONTAREA sau/si FOLOSIREA.

ART. 102 din ORDONANTA DE URGENTA nr. 195 din 12 decembrie 2002 - republicata

(1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a IV-a de sanctiuni urmatoarele fapte savarsite de persoane fizice:

[...]

10. detinerea, montarea sau folosirea in circulatia pe drumurile publice a mijloacelor speciale de avertizare sonora sau luminoasa pe vehiculele care nu au acest drept;

Link to comment

cred ca i-a trebuit ceva minte sa puna lampile alea acolo dar sa cumpere un suport de sustinere pentru placuta de inmatriculare era mai greu

Link to comment
 • Moderator

Asta pentru ca inclusiv acesti paznici de la firmele de paza private se viseaza un fel de politisti.

Sper sa se sesizeze cineva din IGPR si sa revizuiasca avizul acordat acestei firme de paznici.

Link to comment

Dupa cum spuneam, revin cu o poza "calda" din ograda Institutului National de Statistica.

Din pacate, am reusit sa fac o singura poza, intrucat era ceva lume pe langa parcarea respectiva.

Langa masina din imagini, statea parcata o Skoda Octavia albastra, cu proiectoarele scoase, decupat frumos in forma de patrat si inlocuit cu lampi stroboscopice albastru-albastru. S-ar putea sa am din nou drum saptamana viitoare, revin cu poze cand e cazul.

Momentan, enjoy:

ins1d.jpg

Edited by eldoc
Link to comment

eldoc în primul rând aceste fapte nu reprezintă infracţiuni la regimul rutier, ci contravenţii aşa cum a postat şi un coleg mai sus. Dacă într-adevăr tot ai spirit civic fă o petiţie la MAI în care să sesizezi aceste nereguli. Ai câteva modele de astfel de petiţii în topicul Succes !

Link to comment

:) Fie-mi eroarea trecuta cu vederea, si scuzele acceptate. Nu sunt politist, am postat asta in alta parte.

Ce e interesant, e ca am atentionat un echipaj de politie rutiera cand am observat jeepul Tiger Security. Nu s-a intamplat nimic. :) I-am aratat poza unuia dintre agenti, acesta a vazut numarul... A repetat numarul cu voce tare... si cam atat.

Cu petitiile, am dubiile mele. Facultatea pe care urmeaza sa o termin imi spune ca petitiile sunt acolo pentru ca cetatenii sa se simta mai liberi, si sa creada ca pot face ceva. Nu pentru cei care ar trebui sa actioneze in consecinta lor. Am postat pozele aici, in ideea in care voi, le observati prin trafic sa va atraga atentia.

Edited by eldoc
Link to comment
 • Moderator

Nu ar trebui sa ai dubii in legatura cu petitiile. Eu, folosind o am reusit sa schimb girofarurile politiei locale din Rm. Valcea, acestia fiind obligati sa se puna in legalitate, dupa cum vezi in raspunsul si poza pe care le-am primit, dand click pe linkul de mai sus. Asa ca se poate, trebuie putina responsabilitate civica.

Link to comment

@Marius: ma indoiesc ca se va intampla ceva sau se va sesiza cineva...

sunt curios care este statulul rampelor galbene sau ale stroboscoapelor albe sau verzi...

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment

@Kayne,

pentru lumina galbena - autovehiculele cu mase si/sau dimensiuni de gabarit depasite ori care Insotesc asemenea vehicule, cele care transporta anumite marfuri sau substante periculoase, cele destinate Intretinerii, repararii ori verificarii unor lucrari efectuate In partea carosabila sau executarii unor lucrari de drumuri, curateniei strazilor, deszapezirii sau tractarii, transportului si depanarii autovehiculelor ramase In pana sau avariate, precum si tractoarele care tracteaza utilajele agricole si tehnologice agabaritice. Inspectoratul General al Politiei Romane poate autoriza utilizarea dispozitivelor speciale luminoase de culoare galbena pentru autovehiculele stabilite prin prezenta ordonanta de urgenta.

Cat despre stroboscoape albe sau verzi, sunt ilegale pentru ca aduci modificari instalatiei de lumini a vehicolului.

 • Upvote 4
Link to comment

Anul trecut , prin toamna, am avut o discutie mai aprinsa in trafic cu un angajat SRI (zicea el ), pe motiv ca nu ii permit sa ma depaseasca intr-o mare aglomeratie pe calea B Vacarescu din Bucuresti, avand pornite stroboscoape rosii si albastre in masca radiatorului (fara semanale acustice !)la un SUV .Dupa un schimb reciproc de replici nu tocmai civilizate l-am invitat la IPJ Ilfov ,fiind in apropiere ,sa transam chestiunea la serviciul politiei rutiere , eventual sa imi asum contraventia si sa ma convinga ca are dreptate si beneficiaza de regim prioritar cu acele lumini , a refuzat ..nu inainte de a ma asigura ca va avea grija sa fiu pedepsit ca obstructionez nush ce misiune importanta SRI bla bla :) lucru care nu s-a intamplat nici pana in prezent :) ceea ce ma face sa cred ca nu-s legale acele stroboscoape nici pe masinile acestei institutii.

Link to comment

@ other: atat vreme cat se pot cumpara din targ vitan / ca sa nu zic net la un pret de nimic, vor fi multi "jmeckeri" care se vor da ce nu sunt. daca era SRI in misiune te scoatea direct de pe strada si mai discutai tu dupa aia cu colegii de la rutiera

Link to comment

SRI nu merge asa in misiune, cu stroboscoape si alte chestii, 1 singura masina. trebuia sa suni la 112 si sa spui ca suspectezi ca cineva vrea sa te jefuiasca sustinind ca este de la Sri. l-ar fi potolit :)

 • Upvote 1
Link to comment
 • Moderator

D.p.d.v. legal SRI-ul poate avea autovehicule echipate cu lampi de avertizare speciala de culoare albastra.

Link to comment
 • 3 weeks later...

Din seria: "Firme de paza cu instalatii de craciun." -> Emyon Security -

Bineinteles, baietii ar putea spune: "Dom'ne ca sa vedeti, ca era pentru prezentare, ca noi nu le folosim!"

Edited by eldoc
Link to comment

din cate imi amintesc nici catusele nu au ce cauta acolo...in scena imobilizarii presupusilor "infractori"

Edited by achiteim
Link to comment

Apropos de topic; sunt curios cati dintre membrii forumului au auzit vreodata BGSul folosind o goarna ( caraitul "airhorn" tipic autospecialelor ) ?

Si nici macar nu e vorba de "Divizia dezastre" care, din cate stiu eu, colaboreaza cu Protectia Civila in caz de Doamne-Fereste.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.