Jump to content
POLITISTI.ro

Bijuterii și ceasuri vândute fără acordul titularilor de drept


NewsBot

Recommended Posts

Poliţiştii de la Direcţia de Investigare a Fraudelor au efectuat investigaţii asupra unui administrator de societate comercială, care este suspectat că oferea spre vânzare, în special în mediul online, bijuterii şi ceasuri care purtau inscripţii ale unor mărci înregistrate, fără a avea acordul titularilor de drept.

La data de 27 martie a.c., poliţiştii Direcţiei de Investigare a Fraudelor, din cadrul I.G.P.R. au efectuat o percheziţie la domiciliul lui R.B.A., care în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Bucureşti, este suspectat că ar fi oferit spre vânzare, în special prin mediul online, bijuterii şi ceasuri, purtând denumiri ale unor mărci înregistrate, fără acordul titularilor drepturilor de autor.

În urma percheziţiei efectuate au fost identificate 100 brăţări metalice cu cristale de diverse mărimi şi culori, 78 de inele metalice cu cristale de diverse mărimi şi culori, 361 de lănţişoare şi pandantive metalice cu cristale de diverse mărimi şi culori, 1.233 de perechi cercei metalici cu cristale de diverse mărimi şi culori, 94 de seturi (cercei+ pandantiv+lănţişor) metalice cu cristale de diverse mărimi şi culori, 397 de inele, 51 de coliere şi lănţişoare cu pandantive, 137 de brăţări, toate inscripţionate cu sigle ale unor mărci înregistrate.

De asemenea au mai fost descoperite şi 41 de ceasuri de mână, purtând inscripţii ale altor firme, mărfuri pentru care învinuitul nu a putut prezenta documente legale de provenienţă, certificate de origine sau calitate.

Cercetările asupra administratorului societăţii sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute de art. 9, din Legea 241/2005 şi art. 90 din Legea 84/1998, în vederea stabilirii prejudiciului cauzat bugetului de stat şi titularilor drepturilor de autor prin comercializarea acestor produse.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.