Jump to content
POLITISTI.ro

Vignieta (romaneasca)


videosuzy

Recommended Posts

Apelez la colegii priceputi in ale circulatiei rutiere, rugandu-i sa ma dumireasca in urmatoarea situatie:

-fiica mea lucreaza in complexul WESTPARK, la Fahion House Militari, peste drum de Carrefour Militari;

-avand apartamentul in Cartierul Militari, traseul (unicul) este: bdul Iuliu Maniu-A1 (50m)-dreapta pe racordul de iesire-centura pe sub pasarela A1-Complexul WESTPARK;

-sub pasarela A1 exista un punct de statie al echipajelor politiei rutiere IF (cred, nu am fost interesat sa vad carui serviciu apartine autospeciala MCV);

Acum, banuiesc ca intuiti continuarea.

Astazi, 07.08.2010, in jurul orelor 09.20, fiica mea , ca in orice dimineata, de aproape un an de cand lucreaza in Fashion House, a urmat traseul descris mai sus. Sub pasarela, nelipsitul echipaj care, de data aceasta i-a facut semn sa opreasca. Dupa prezentarea respectuoasa, a solicitat actele la control:

-talon, permis, CI, autorizatie RAR pt folie si ROVIGNETA .

Fata a inmanat agentului documentele solicitate mai putin rovigneta (pe care nu a cumparat-o decat in momentele in care a parasit Bucurestiul).

Nici agentul si nici fiica mea n-au intrat in polemica, cu toate ca fata a tinut sa-i precizeze ca e traseul spre si de la servici, insa agentul, dupa ce a inapoiat actele, a tinut, protocolar, sa-i precizeze ca, pe viitor, sa aibe asupra ei rovigneta.

Doresc sa stiu daca, in ciuda explicatiilor date de fiica mea asupra faptului ca ZILNIC face acest drum datorita locului de munca aflat la 100m in afara Bucurestiului, agentul nu a facut un mic exces de zel.

Ma intreb, de data aceasta retoric, daca pe toti clientii din Carrefour si Westpark Militari ii controleaza la ROVIGNETA, stiut fiind faptul ca, mai ales in week-end, parcarile celor doua mari complexe, sunt pline.

fototraseu.jpg

Cu respect,

Cata

Link to comment

Rovinieta trebuie platita in momentul cat se utilizeaza, autostrazile si drumurile national europene.

Daca utilizati astfel de drumuri, 1m, 20 m etc atunci obligatia ta este sa ai rovinieta.

Daca si politistul i-a zis respectuos ca pe viitor sa aibe rovinieta, nu vad excesul de zel, excesul de zel il ai tu, esti printre cei care politia trebuie neaprat sa i-a masuri impotriva tuturor, dar daca ai gresit tu trebuie sa te ierte ca altfel e exces de zel. (am citit multe din posturile tale, nu vorbesc prostii, nu degeaba au mai intrebat unii colegi cu ce te ocupi).

Link to comment

1. Daca legea spune ca trebuie platita acea rovigneta la utilizarea unui cm din autostrada, atunci cum se face ca trec mii si mii de clienti ai celor doua mari complexe, pe langa acel echipaj, fara sa fie "intervievati" in legatura cu aceasta?

2. Nu vad cu ce am gresit EU atata timp cat e un caz general, NIMENI, dar ABSOLUT NIMENI nu cumpara acea rovigneta atunci cand merge la cumparaturi in Carrefour sau Fashion House (nici macar TU, stimate coleg si nu ma poti convinge de contrariu)

Recunoaste ca a fost un exces de zel ABSURD, chiar daca tu consideri ca asa scrie in lege (asta ca sa nu revin la placutele de inmatriculare pentru care legiuitorul spune foarte clar cum trebuie sa arate, chiar daca nu mentioneaza expres...si acolo se poate proceda la fel, chiar daca nu ai la milimetru dimensiunea dintre caractere, dar acest lucru face obiectul altui post).

3. In cate alte posturi, din cele de pana acum, am pozat in "victima"? De ce exagerezi? Faptul ca am deschis un topic cu acea camera video si intrebarea acelui CrBl/UM XXX te-a determinat sa tragi concluzii pripite? Dar daca as fi povestit intamplarea din aprilie cand, pe Magheru, un coleg de-al tau cu moto, m-a tras pe dreapta spunandu-mi ca vorbeam la mobil (eu avand pentru telefoane sistem de Carkit) si cand l-am intrebat daca e sigur de ceea ce afirma, mi-a replicat inganfat ca e cuvantul lui impotriva cuvantului meu. Cand am derulat imaginea (cum faceti si voi cu radarul) si i-am aratat o cu totul alta imagine, decat cea pe care sustinea ca a vazut-o si, in ciuda faptului ca refuza sa se uite, a tras cu ochiul, vazand urmatoarele:

- eu cu mana stanga la falca (aglomeratie de ora pranzului);

-el trecand prin fata mea si facandu-mi semn cu mana dreapta sa opresc;

-tot el care-si parcheaza scuterul, isi scoate tacticos casca si se indreapta spre mine cerandu-mi autoritar actele;

-eu, care-i intind actele si el care-mi spune ca ma sanctioneaza pentru utilizarea mobilului bla bla bla...;

-tot eu care-l intreb daca e sigur de ceea ce spune;

si ceea ce am relatat mai sus...

Dupa ce, vadit interesat de ceea ce vedea, ma intreaba daca pot face dovada ca e ora aceea si locul cu pricina, ii raspund ca, dupa ce cuplez routerul la internet, ma localizez pe harta Google Earth si-i spun inclusiv viteza cu care circulam, pe langa coordonatele geografice.

Mi-a raspuns ca e totusi posibil sa i se fi parut din cauza soarelui si ca e om si poate sa mai greseasu ca.

Nu am mentionat in topicul cu Janus V2 acest incident pentru a nu fi luat iar in raspar de colegii rutieristi.

Iti garantez ca nu ma cunosti ca om si ca ai o impresie gresit preconceputa despre mine. Totodata pot dovedi, pentru orice data din cursul ultimului an calendaristic, ca si fata mea nse straduie sa fie un sofer corect, in ciuda vechimii de numai doi ani de la obtinerea permisului de conducere (pe A2 nu a depasit 129km/h, ambele masini avand sistem de flota ce poate fi verificat oricand-asta pentru cine cunoaste si are habar de cat de multe informatii iti poate oferi un sistem de monitorizare online, iar statiile CB le folosim exclusiv pentru a afla tot ceea ce inseamna info-trafic si nu pentru ca suntem cocalari si ca vrem sa fentam MCV-urile rutierei- cum am citit in topicul dedicat)

Vad ca posturile mele cu arme nu le-ai mai citit...Cele sociale, la fel...Te cramponezi exact de cele care consideri ca te afecteaza profesional, pentru ca, sincer, daca TOATE auto ar fi dotate din fabrica cu sisteme de monitorizare si inregistrare video, nu ar mai avea nici un rutierist curaj sa te opreasca (fara siguranta 100% ca are dreptate) si sa-ti spuna ca nu ai centura ("acum v-ati pus-o ca v-am vazut" clasica replica), ca vorbesti la mobil, ca nu ai dat prioritate la pietoni (cu toate ca pietonul abia pasise pe trecerea de pietoni pe banda cealalta), ca in zona Tureni ai fost surprins de radar cu viteza X, asta dupa 6 luni (facand dovada ulterior ca nici nu ai fost vreodata pe-acolo, scuzele venind telefonic de la dra ORP de la IPJ Cluj) si lista poate continua.

Cu respect,

Cata

Link to comment

videosuzy, nu sunt politist dar cred ca totusi exagerezi. Eu cam percep ca ar fi cam toti politistii de la SPR asa, conform vorbelor tale? Nu prea e asa, am mai fost tras pe dreapta, sunt agenti si agenti. Iar legat de vigneta, eu o platesc anual si nu ma deranjeaza, indiferent ca ies 1 m sau 1 km din localitate (pana la urma e 120 ron, gen 30 de euro - cat costa o masina raportat la o taxa de drum?). Ca nu ii trage pe toti pe dreapta, nu au cum. Si politia are un fler, probabil a "simtit" neincrederea la volan a fiicei tale si vroia sa verifice daca are permis si altele. Nu inseamna ca au facut excel de zel. Faceau excel de zel (dar si atunci e discutabil) daca dadeau amenda pentru asta.

Eu personal oricum nu prea inteleg cum exista masina FUNCTIONALA fara rovigneta. Greu de crezut ca cineva nu iese din localitate 1 an de zile, sau daca iesi de 5 ori, deja dai mai mult pe 5*7 zile decat pe un an... :hmmmt:

Si daca tu crezi ca eu sunt 100% deacord cu actiunile sau atitudinile unor politisti, citeste posturile mele anterioare...insa aici nu prea pot fi de acord cu tine. LEGAL fiica ta a gresit, indiferent ca mai treceau un milion de masini pe langa. Pana la urma, cum pare faptul ca cetateanul spune politiei "Leaga-te si de ceilalti, NU DOAR DE MINE!!!". Cauta un echivalent in meseria ta, si vezi cum ar parea... si aici nu cred ca se aplica criteriul cu critica este constructiva...

 • Upvote 2
Link to comment

Am inteles. Recomandarea ta ar fi ca sa-si cumpere vignieta doar pentru faptul ca lucreaza cu 100m peste linia de centura si unicul drum care duce catre servici e pe A1 (am mentionat ca la orice utilizare REALA a drumurilor A si E cumparam rovingneta).

Stii povestea cu piatra din Biblie: ridica piatra si arunca cu ea.

Adevarul e ca vin si eu cu tot felul de prostii (pana la urma nu intereseaza pe nimeni ca am sau nu rovigneta, ca am sau nu numere "cracanate"...totu-i sa nu scot pistolul si sa-mi fac dreptate daca vreau sa trec primul printr-o intersectie, chiar daca n-am dreptul)..

Cu respect,

Cata

Link to comment

eeii, sa nu dramatizam, dar legat de vigneta, pot sa arunc piatra cand doresti...si asta nu doar in Romania, ci peste tot pe unde am circulat...Taxele sunt taxe...asta e (stii cum se zice la americani: nu scapi de moarte si de Fisc).

Chestia cu tablitele (deja e oftopic aici) sunt de acord cu tine, insa inteleg si faptul ca politistul nu are temeiul legal sa stabileasca distanta intre litere, etc...si atunci singura solutie este sa il "purice" la altele...Cerde-ma ca pentru mine nu exista contraventie care trebuie neglijata, deci nu le consider prostii, insa incerc sa vad si unde se poate LEGAL aplica o norma, ca si legea asta e complicata rau uneori... :blink:

Link to comment
 • Moderator

Ce să zic ... o mentalitate foarte „sănătoasă” ce caracterizează societatea noastră în ultimii ani, această grijă neprețuită pentru „capra vecinului”.

Nu vreau să-mi imaginez ce ar fi fost la gura ta dacă acel polițist o și sancționa pe fiica ta. Dacă numai și pentru faptul că și-a permis să-i adreseze o recomandare consideri că a făcut un abuz!? :blink:

Cred că am devenit prea sensibili în țara asta.

Această atitudine în care o persoană aduce ca argument în apărarea sa faptul că și alții încalcă legea sub forme similare sau diferite nu demonstrează decât faptul că respectivul e conștient că a încălcat legea, dar nu are tăria de caracter să-și recunoască greșeala și să accepte cu demnitate consecințele. Motiv pentru care trage cu ochiul imediat la „capra vecinului”.

Nu spun că nu trebuie să observăm, să condamnăm sau să blamăm pe cei ce încalcă legea, dar nu prea e deloc moral dacă facem acest lucru când și noi suntem în aceeași situație. E ceva similar ca și comportamentul guvernanților de azi, care atunci când sunt prinși cu mâța-n sac și nu mai au niciun argument serios prin care să se apere, își justifică acțiunile prin faptul că și predecesorii lor au procedat asemănător. Sunt jenante și penibile astfel de justificări.

 • Upvote 1
Link to comment

Nu am ce sa recunosc ca a fost exces de zel absurd.

Recomandarea ca pe viitor sa-si cumpere rovinieta, este clar o dovada de rationament.

catalin scris ceva frumos mai su "Nu vreau să-mi imaginez ce ar fi fost la gura ta dacă acel polițist o și sancționa pe fiica ta. Dacă numai și pentru faptul că și-a permis să-i adreseze o recomandare consideri că a făcut un abuz!?

Nu te cunosc intradevar dar s-ar putea sa intuiesc cine esti, te ocupi cumva si de gps-uri?

Link to comment

Ma intristeaza sa aud replici de genul : "Nu vreau să-mi imaginez ce ar fi fost la gura ta dacă acel polițist o și sancționa pe fiica ta. Dacă numai și pentru faptul că și-a permis să-i adreseze o recomandare consideri că a făcut un abuz!?" in conditiile in care, acest topic, nu l-am deschis pentru a striga in gura mare ca s-a facut un exces de zel ci doar, pentru a avea o parere din partea celor care poarta alb la cascheta.

Din punct de vedere al "ocupatiei", iti pot spune ca ma pasioneaza tot ceea ce tine de tehnica, motiv pentru care sunt foarte activ pe forumuri ce trateaza ca subiect: armele de aparare si autoaparare, sistemele de navigatie, sistemele de comunicatie, statiile de radiocomunicatie.

Dupa cum, probabil ca au mai sesizat si alti colegi de pe acest forum (copjob, dcrist si altii care, aici, s-au inregistrat sub alt user) eu mi-am pastrat userul ca sa pot sa-mi cimentez si mai mult prieteniile (macar acestea virtuale).

Profesia mea am mai mentionat-o pe-aici pe undeva, insa nu am vrut sa fac caz de acest lucru, topicurile la care am raspuns sau pe care le-am initiat, fiind strict legate de hobby-urile mele, enumerate mai sus.

Imi doresc, in incheiere, sa intelegeti ca m-am inregistrat aici nu pentru ca sunt vreun frustrat (cum am vazut ca se poarta acest termen adresat celor din alte arme ce s-au inregistrat pe acest forum) si nici pentru a afla lucruri sau fapte despre viata de politist (am fosti colegi, promotie cu mine sau mai tineri, ce au trecut in "barca" voastra; am prieteni ce v-au condus -mai mult sau mai putin inteligent- pe cei ce sunteti la rutiera si care acum isi mananca pensia linistiti; am prieteni ce inca activeaza in strada sau in "submarin", care nu se tund sau nu se barbieresc din motive binecunoscute).

Daca doriti sa ma izolati prin replicile la postarile mele, ar fi mai bine sa-mi spuneti, altfel nu cred ca am dovedit ca as fi atat de diferit fata de voi.

Cu respect,

Cata

Edited by videosuzy
Link to comment
 • Moderator

După cum oricine poate observa citind aceste posturi, ne cam diferențiază modul de a privi lucrurile.

Uite un citat dintr-un post ce îți aparține:

Recunoaste ca a fost un exces de zel ABSURD, chiar daca tu consideri ca asa scrie in lege ...

Cu toate că ai precizat singur faptul că locul unde a fost oprită fiica ta e în afara localității și deci ești conștient că, conform legii trebuia să aibă plătită taxa, indiferent că parcurgi 1 cm sau 200 km, totuși ai afirmat ceea ce am citat eu mai sus. Asta chiar și în condițiile în care polițistul respectiv a dat dovadă că a judecat corect situația, respectiv a cântărit bine circumstanțele în care s-a întâmplat ca legea să nu se respecte și nu a aplicat nicio sancțiune, doar a adresat o recomandare.

Ei cu toate astea, tu ai considerat că a făcut un „exces de zel absurd”!?

Deja a devenit un stereotip acestă acuză la adresa polițiștilor de la rutieră. Indiferent ce fac, e un exces de zel sau abuz.

Cam ce doreai tu să facă?

Link to comment

Catalin, consider ca ai citit superficial primul post motiv pentru care ma vad nevoit sa-ti reamintesc pe scurt evenimentele petrecute.

Autoturismul, inmatriculat in Bucuresti, a fost oprit de echipajul politiei rutiere, pe linia de centura a acestui oras, adica municipiul Bucuresti. In acest caz, conform textului de lege, linia de centura a unui oras precum si drumurile limitrofe, sunt considerate drumuri aflate in intravilanul resedintelor de judet si al oraselor, fapt ce exclude de la plata taxei de drum, a autovehiculelor ce circula pe acestea.

Ori, in aceasta situatie, echipajul nu avea de unde sa stie daca autoturismul oprit nu vine din parcarea Carrefour si se indreapta spre cartierul Drumul Taberei prin Prelungirea Ghencea, atata timp cat ei se aflau (unde de altfel stau tot timpul) sub acea pasarela care trece peste linia de centura a Bucurestiului.

De aceea am intrebat daca era firesc sa faca caz de rovigneta si, mai mult, sa atentioneze soferul ca, data viitoare, cand mai trece pe acea portiune de drum, sa aiba asupra sa dovada taxei de drum platite.

Am fost clar acum Catalin?

Nu fac parte din cei care "fenteaza" taxele pentru ca-mi place sa merg linistit si sa nu incep sa-mi negociez actele auto din motive imputabile mie, mai ales ca in misiuni reprezint statul si m-as simti penibil sa ingros randurile celor "inadaptati". Vorba zicalei: "Unde-i lege nu-i tocmeala" (cred ca nu odata, de cate ori a fost vorba de abateri ale cadrelor din sistem, presa a tinut in mod deosebit sa spuna: "un ofiter al...un agent al..."...., dar niciodata: "un inginer al...un strungar de la...", asta pentru ca stirea are mai mult impact atunci cand, oameni ai legii, sunt prinsi incalcand in vreun fel sau altul, legea).

La fel mi-am educat si fiica, dovada sta faptul ca respectivul agent a fost tot timpul amabil, ba chiar, acum cand s-a intors de la servici, imi spune ca acelasi agent a zambit cand aceasta la salutat militareste. Altfel, stiu ca, daca fata mea era "tare in gura" si-i spunea ceea ce am scris eu mai sus, l-ar fi indarjit si, asa cum s-a mai spus pe-aici pe forum, ar fi luat-o la puricat pentru orice alta chichita, numai sa-i iasa pe nas obraznicia.

La mine nu-i cazul pentru ca am taxa de drum achitata an de an datorita faptului ca fac misiuni cu masina personala.

Revenind la fata, cand a fost in concediu si-a luat rovigneta pentru exact perioada cat a fost plecata din Bucuresti (acum, intre a da 11 lei/concediu si a da peste 100 lei/an, la salariul ei mic si nevoile mari pentru varsta ei, mai ales ca nu iese in afara orasului mai mult de 14 zile cumulate, cred ca e mai convenabila taxa de doar 11 sau 22 lei).

Cu respect,

acelasi Cata

Edited by videosuzy
Link to comment
 • Moderator

Eu zic că l-am citit foarte atent, de aceea îți reamintesc ceva ce singur ai menționat în primul tău post:

ZILNIC face acest drum datorita locului de munca aflat la 100m in afara Bucurestiului

Acum observ ca o dai la întors și vrei să ne spui că locul cu pricina nu ar fi în afara Bucureștiului.

Indicatorul ce semnalizează că ai intrat în București este montat abia după ce cobori pasajul acela. Iar ca să ajungi pe șos. de centură ieși din București și trebuie să traversezi pasajul. De fapt se vede destul de clar și în fotografia pe care ai postat-o în primul post.

Despre ce text de lege vorbești?

Link to comment

..........................

Acum observ ca o dai la întors și vrei să ne spui că locul cu pricina nu ar fi în afara Bucureștiului.

Indicatorul ce semnalizează că ai intrat în București este montat abia după ce cobori pasajul acela. Iar ca să ajungi pe șos. de centură ieși din București și trebuie să traversezi pasajul. De fapt se vede destul de clar și în fotografia pe care ai postat-o în primul post.

Despre ce text de lege vorbești?

Catalin, nu dau nimic la intors Te rog sa nu-mi mai trunchiezi textul si sa alaturi cuvinte pentru a capata sensul dorit de tine. Iti recomand sa folosesti exact ceea ce scrie cel cu care intri in polemici, altfel poti sa cazi in abatere (mai concret se poate considera ca asa te comporti si la servici ceea ce e grav, fiind un om al legii). Cand am dat toate detaliile, le-am dat in speranta ca analizez impreuna cu colegii, specialisti in domeniul circulatiei pe drumurile publice, un caz petrecut. Daca tu stai si-mi analizezi fiecare virgula, imi interpretezi postul facandu-ma sa ma simt ca si cum tu esti cel cu vesta reflectorizanta iar eu soferul "pagubos". Te rog sa incerci sa fi "mai coleg" si sa analizezi situatia asa cum am reiterat-o.

Ceea ce vad ca nu intelegi sau chiar nu stii, e ca centura Bucurestiului si drumul spre parcarea WestPark fac parte dintre drumurile considerate limitrofe, in baza legii ce stipuleaza clar modalitatea incasarii taxei de drum. Nu o stii, e problema ta, mai ales ca, undeva, intr-un alt post, ma certai pentru slabele mele cunostinte in ale legii.

Cred ca un agent sau un ofiter al politiei rutiere cunoaste legea care reglementeaza taxa de drum, mai ales ca tot acolo e trecuta inclusiv valoarea contraventiei. Acum, banuiesc ca la pregatirea cadrelor se fac cunoscute inclusiv completarile acestor legi asa ca, iti recomand sa citesti pasajul de lege care face referire strict la situatia de mai sus: exonerarea de la plata taxei de drum pentru autovehiculul ce circula pe drumurile intravilane sau limitrofe resedintelor de judet si oraselor (in planul orasului Bucuresti si nu numai, linia de centura face parte intriseca din acesta, drumurile ce intra sai ies din aceasta fiind considerate drumuri limitrofe).

Cu stima,

acelasi Cata

Edited by videosuzy
Link to comment

..........................

pana la urma e 120 ron, gen 30 de euro

..........................

sau daca iesi de 5 ori, deja dai mai mult pe 5*7 zile decat pe un an... :hmmmt:

..........................

Imi cer scuze stimate coleg insa, la un salariu minim pe economie, cei 120 lei se cunosc, mai ales daca esti si tanar si ai si tu, ca orice tanar, dorinte (fiimea are doar 21 de ani).

Legat de aritmetica ta, nu prea e asa:

- taxa de drum pentru 7zile = 11 lei x 5 ori pe an (exemplul tau, cu toate ca la veniturile actuale abia daca-ti permiti sa iesi de doua ori in afara Bucurestiului) = 55 lei

- taxa de drum pentru 1an = 120 lei

Pai nu prea e "deja mai mult"dupa cum spui tu stimabile, corect?

Hai sa nu ne mai pripim si sa citim de mai multe ori un post inainte de a raspunde.

Raman in continuare la parerea mea ca sunt putini care ar ridica piatra si ar arunca cu ea in....vinovat (chiar daca le e jena sa recunoasca, in sufletul lor stiu bine ca asa e).

Stima,

Cata

PS: eu imi cumpar an de an rovigneta pentru ca am multe misiuni in tara si in strainatate (cu auto personal) ... deci pot arunca cu piatra (dar e fiimea si nu dau :clip: ).

Edited by videosuzy
Link to comment
 • Moderator

Nu ți-am trunchiat cu nimic textul, doar am evidențiat ceea ce tu singurel ai scris cu mânuța ta.

Citește mai atent în primul tău post, cuvânt cu cuvânt și poți vedea că nu am modificat nimic.

Încerci să deviezi de la subiectul topic-ului, prin poveștile despre prieteni, cunoștințele și colegii tăi, mari ofițeri ce ne-au condus pe noi sau făcând referire la ce se discută prin alte topic-uri, căutând astfel să acoperi aceea mentalitate de care ai dat dovadă în primele tale posturi.

După care, faci niște afirmații invocând că așa prevede o anumită lege. Pentru a fi și credibil, corect este să postezi și prevederea legală la care faci referire sau măcar titulatura actului normativ, articolul, etc ... pentru a ne convinge și noi ceilalți.

Sau trebuie să te credem pe cuvânt?

În caz contrar, eu cred că doar faci conversație sau vei să pari interesant.

Link to comment

Ce-ti este atat de greu sa cauti TU legea pentru ca e firesc ca un ofiter sau agent care face uz de ea atunci cand sanctioneaza, sa o cunoasca (doar asa se completeaza intr-un pv).

In rest, tot ceea ce ai afirmat despre mine nu face decat sa intareasca raporturile destul de fragile dintre cadre apartinand aceleiasi unitati.

Stima

Link to comment
 • Moderator

Nu trebuie să o caut eu, tu ai adus-o în discuție și de aceea tot tu trebuie să ne și spui la care prevedere legală faci referire. Cred că habar nu ai, nici măcar, care este actul normativ prin care se sancționează lipsa dovezii plății taxei de drum, iar aici doar faci referire la niște prevederi legale ... așa, doar pentru că dă bine și induce impresia unui post argumentat.

Nu ești și nici nu vei fi vreodată colegul meu, de asemenea nu mă interesează raporturile fragile cu alții.

Link to comment

...................................

Nu ești și nici nu vei fi vreodată colegul meu, de asemenea nu mă interesează raporturile fragile cu alții.

Clasic romanesc :emo-yessir:

Cu stima,

acelasi Cata

Link to comment
 • Moderator

După cum bănuiam (întradevăr ești destul de previzibil), nici măcar nu ai lecturat Ordonanța privind tariful de utilizare a rețelei de drumuri, doar faci pe interesantul, în loc să dai dovadă de puțină onoare și să recunoști că te-ai simțit lezat și ai considerat că acel polițist a făcut execes de zel, fără să ai un motiv întemeiat, ci doar ai postat aici, împins de ura pe care le-o porți polițiștilor de la rutieră. Eu te-aș fi înțeles, probabil ești un client fidel, din moment ce ți-ai montat camere de luat vederi în mașină.

Dar așa ca fapt divers, să știi că în aceea ordonanță nu vei găsi nicio referire la terenuri intravilane și ce mai aberezi tu mai sus, în acel act normativ vei găsi numai referiri la rețeaua de drumuri și clasificarea acestora.

Mai scutește-mă de colegialitatea cu care ai umplut forumul, asta nu trădează decât faptul că nu ai habar nici măcar despre doctrinele fiecărei instituții. Vorbești despre arme ... hai să-ți spun o noutate, poliția nu mai este de prin 2002 o armă, este un serviciu public. Armata nu are și nici nu a avut vreo legătură cu acest domeniu al poliției.

Ca instituție, armata asigură și impune politica statului, a guvernanților în domeniul relațiilor și a intereselor privind relațiile internaționale, nu are nicio treabă cu afacerile interne, în timp ce poliția reprezintă interesele comunității din care face parte. Așa că în realitate nu există nicio colegialitate, poate ar fi bine să conștientizezi și tu.

Iar în privința mentalității, cred că mai ai mult de recuperat până să ajungi la zi.

Ai rămas cu acele metehne tipice și învechite, un exemplu elocvent este postul în care povestești despre „prietenii, colegii și persoanele importante pe care le cunoști”, cu alte cuvinte ai încercat să ne etalezi cunoștințele, pilele și relațiile tale. Probabil că atunci când ești oprit în trafic de un polițist, mulțumită mentalității de care dai dovadă descarci acumulatorul telefonului mobil apelând pe la toate relațiile tale. Nu mai reamintesc de obsesia privind „capra vecinului” tipic românescă, pe care ai dovedit-o în primele posturi, unde argumentul tău suprem era că și alții circulă prin aceea zonă. Oare toți au rovignieta plătită!? Probabil ai dori ca să ți se dovedească că toată lumea a plătit-o, iar tu să fii ultimul care o face. Așa că în privința mentalității ... ești în urmă mult și nu ești cel mai în măsură să oferi lecții altora.

Link to comment
 • Moderator

videosuzy

Esti un exemplu de incapatanare si rautate. Nu cauti decat scandal si polemica.

Ai postat aici fara a avea niciun argument care sa-ti sustina punctul de vedere, iar daca niciunul dintre cei care au raspuns nu sunt de aceeasi parere cu tine, incerci sa deviezi de la subiectul topicului tinand tot felul de lectii privind moralitatea participantilor la discutie si facand tot felul de aprecieri la adresa acestora.

Ca sa te lamuresc, nu stiu de unde ai preluat fraza cu "drumurile limitrofe", dar cu siguranta iti spun ca in actul normativ ce reglementeaza introducerea tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale din Romania, respectiv ORDONANTA Nr.15 din 2002 republicata, nu exista o astfel de prevedere.

OG 15 din 2002 Rovinieta.pdf

Mai exact, pentru ca am remarcat ca nu te deranjezi sa cauti, gasesti la art.1 lit.d) unde sunt aplicabile prev. Ordonantei:

- reţeaua de drumuri naţionale din România - drumurile de interes naţional definite conform art. 6 alin. (1) din Ordonanţa Guvernului nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

Aici se face referire la art 6 alin 1 din OG 43/1997 care are urmatorul continut:

Art. 6

(1) Drumurile de interes national apartin proprietatii publice a statului si cuprind drumurile nationale, care asigura legaturile cu Capitala tarii, cu resedintele de judet, cu obiectivele de interes strategic national, intre ele, precum si cu tarile vecine, si pot fi:

- autostrazi;

- drumuri expres;

- drumuri nationale europene (E);

- drumuri nationale principale;

- drumuri nationale secundare.

In concluzie, dpdv legal, politistul respectiv iti putea sanctiona fiica, iar faptul ca nu a facut-o nu dovedeste decat bunavointa din partea acestuia.

Ai mai fost intrebat si as vrea sa raspunzi la intrebarea asta:

Cum consideri ca trebuia sa procedeze politistul?

Link to comment
 • Member

suzy, nu-ti doresc decat se te opreasca in trafic un coleg si sa faca cu tine cam ce am facut eu cu altii ca tine, vorbareti care si-au inghitit limba, pe forum vad ca esti 'tare', dar eu am parerea ca esti doar o 'fetiscana' ; lpentru ce-ti trebuie atata supraveghere video in auto, esti cumva in startrek?ner.gif, munca de la rutiera e cea mai grea, baiete, ca intalnesti in trafic cretini , stii ce vreau sa zic, dar trebuia sa-ti spuna cineva; pacat ca nu ne-am intalnit in trafic niciodata si nu pot sa fac acest lucru momentan.

un sfat: fii tu in regula si lasa pe altii sa cada in abatere si nimeni nu are nimic cu tine si nu purta grija altora!emo-yessir.gif

Link to comment

suzy, .......................

pacat ca nu ne-am intalnit in trafic niciodata

.................................

un sfat: fii tu in regula si lasa pe altii sa cada in abatere si nimeni nu are nimic cu tine si nu purta grija altora!emo-yessir.gif

Nu-i timpul pierdut, dar pot sa-ti spun ca, in conformitate cu informatiile stocate in baza de date a politiei rutiere (pentru acces iti dau pe PM date de identificare), pentru un sofer cu B,C si E din 1987, ma pot considera corect (ca de altfel si fiica mea care are permis de 3 ani fara nici o abatere la regimul circulatiei pe drumurile publice).

Oricum, din punctul de vedere al acestui topic, de azi are si fiica mea vigneta valabila tot pentru un an (ca si mine), lipita la vedere conform instructiunilor din prospect.

Cu stima,

Cata

Link to comment
 • 7 months later...

am si eu o problema va rog sa ma aajutati daca stiti...am avut rovigneta care mi-a expirat in martie luna asta...si am uitat de ea ...chestia e ca am iesit din bucuresti pe bucuresti pitesti unpic inspre centura si sa zicem ca m-a luat o camera ceva.... problema e ca eu cum mi-am dat seama intr-o ora 2 mi-am facut rovigneta... credeti ca daca am facut-o in aceeasi zi fara sa primesc nimic acasa au avut timp sa imi dea amenda sau m-au verificat sau mai am vreo scapare? Am si rovignetele vechi din 2008 2009 2010 dar cu asta am uitat si am apucat sa ies :( mi-am dat seama si am platit-o deci la ce sa ma astept va rog? cineva a spus undeva ca datele se proceseaza a doua zi

este adevarat?

de ce nu o fi in lege si optiunea asta in caz ca uiti sa poti in 24 de ore macar sa platesti rovigneta.. :( pun pariu ca multa lume mai uita din cauza grijilor , a problemelor acum sa stai sa te uiti zilnic pe toate actele cand iti expira..

stiu cazuri si cazuri cand au uitat de data de expirare a buletinului a ITP-ului...deci toata lumea mai uita

 • Downvote 2
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.