Jump to content
POLITISTI.ro

Pistoale din secolul XIX ascunse într-un autocar ce venea din Grecia


NewsBot

Recommended Posts

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit într-un autocar ce venea din Grecia, ascunse şi nedeclarate, două arme de panoplie, ce prezentau caracteristicile generale ale pistoalelor din secolul XIX.

În data de 27.03.2012, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giugiu, au organizat şi desfăşurat, o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii infracţionalităţii transfrontaliere.

În jurul orei 14.50, în punctul de frontieră s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară un autocar marca Setra, care circula pe ruta Grecia-Romania, condus de cetăţeanul român Cosmin C., în vârstă de 39 ani.

Cu ocazia controlului amănunţit, poliţiştii de frontieră au descoperit, într-o geantă de voiaj, două arme vechi, cu caracteristici generale ale pistoalelor din mijlocul secolului XIX, cu mecanism de dare a focului lateral, cu cremene, având încrustaţii ce par a fi de sidef.

În urma verificărilor şi din declaraţiile şoferului, a rezultat că armele au fost expediate, în colet, de cetăţeanul român Adrian O., în vârstă de 45 ani, stabilit în Grecia, către o altă persoană din România.

Poliţiştii de frontieră au întocmit şoferului şi numitului Adrian O. dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de trafic ilicit de arme, iar cele două pistoale au fost reţinute în vederea expertizării şi continuării cercetărilor.

I.G.P.F. - Biroul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.