Jump to content
POLITISTI.ro

Procedura de examinare pentru obtinerea permisului de conducere


Marius

Recommended Posts

  • Moderator

Ministerului Administratiei si Internelor a supus dezbaterii publice proiectul Ordinului MAI privind procedura de examinare pentru obtinerea permisului de conducere.

Proiect examinare permise conducere.pdf

Anexa nr.1 examinare permise conducere.pdf

Anexa nr.2 examinare permise conducere.pdf

Anexa nr.3 examinare permise conducere.pdf

Anexa nr.4 examinare permise conducere.pdf

Anexa nr. 5 examinare permise conducere.pdf

Anexa nr.6 examinare permise conducere.pdf

Anexa nr.7 examinare permise conducere.pdf

Propunerile, sugestiile si opiniile persoanelor interesate cu privire la acest proiect de act normativ sunt asteptate la adresa de e-mail legislatie@mai.gov.ro, pana la data de 13.08.2010.

Link to comment

Articolul 16, A. - amuzant :lol:

Pe mine nu m-a pus sa fac nici jumatate din chestiile alea care le prevede art. cand am dat examenul. Sunt sigura ca majoritatea soferilor nu au fost supusi tuturor acelor cerinte.

E adevarat, se spune ca inainte se lua examenul mai usor, dar sunt sigura ca legea prevedea mai multe decat m-a pus pe mine sa fac. Imi amintesc ca m-am invartit de doua-trei ori cu masina, am parcat-o si gata. Next! :lol:

A fost un nimic pe langa halul in care ma "tortura" instructorul, dar nu ma plang, ca a fost pentru binele meu.:)

Link to comment
  • 4 months later...
  • Moderator

Din 2011 examenul pentru obtinerea permisului de conducere se va face dupa noile reguli.

Timpul minim pentru testarea cunostintelor practice va fi intre 25 si 45 de minute, in functie de categorie, testele grila de la probele teoretice vor fi diferite, iar, in timpul examenului, candidatul va fi pozat de trei ori, fotografii care vor fi anexate fisei de examen. Una dintre cele mai importante modificari in noua lege este cea privind modul de organizare a probei teoretice.

Candidatii vor primi un bon cu un cod de bare unic la intrarea in sala, pe baza caruia vor putea avea acces la sistemul informatic ce cuprinde testul grila.

In privinta probei practice, actul normativ prevede un timp minim de examinare in functie de categorie.

In cazul probelor B, BE, timpul minim va fi de 25 de minute, iar pentru celalalte probe timpul va fi de 45 de minute.

Ordinul MAI a fost publicat in aceasta saptamana in Monitorul Oficial si va intra in vigoare de la inceputul anului viitor.

Link to comment
  • 1 year later...
  • Moderator

Începând cu 19 ianuarie 2013, şcolile de şoferi vor trebui să asigure mijloace tehnice de radiocomunicaţii pentru examinarea practică a celor ce vor să obţină un permis auto

Modificările propuse creează cadrul normativ pentru operaţionalizarea prevederilor Ordinului ministrului administraţiei şi internelor nr. 268/2010 privind procedura de examinare pentru obţinerea permisului de conducere referitoare la verificarea comportamentului în trafic a candidaţilor la obţinerea permisului de conducere din categoria A şi A1, începând cu data de 19 ianuarie 2013.

La susţinerea probei practice pentru categoria A şi subcategoria A1, examinatorul supraveghează candidatul dintr-un autoturism condus de un instructor din cadrul şcolii de conducători auto, iar comunicarea dintre examinator şi candidat se realizează prin intermediul mijloacelor tehnice de radiocomunicaţii.

Punerea în practică a acestor obligaţii necesită o perioadă de timp în care şcolile de conducători auto să se adapteze noilor reglementări.

Se asigură îmbunătăţirea activităţii serviciilor publice comunitare regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor şi creşterea calităţii serviciilor de care beneficiază solicitaţii preschimbării permisului de conducere în cazul schimbării numelui.

Modificările survenite cu privire la numele posesorului permisului de conducere sunt evidenţiate în baza de date informatizată privind evidenţa persoanei.

Initiator: Ministerul Administraţiei şi Internelor

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.