Jump to content
POLITISTI.ro

Manifestări dedicate aniversării ZILEI POLIŢIEI ROMÂNE - 2012


NewsBot

Recommended Posts

Inspectoratul General al Poliţiei Române vă invită să participaţi la aniversarea ZILEI POLIŢIEI ROMÂNE, eveniment celebrat în fiecare an, odată cu sărbătoarea Bunei Vestiri.

Anul acesta, momentul aniversar va fi marcat prin organizarea mai multor evenimente, unul dintre acestea urmând să aibă loc la Sibiu, mâine, 23 martie a.c..

Aici, conducerea Poliţiei Române, alături de conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor, ataşaţi de afaceri interne, oficiali ai Poliţiilor din state cărora Poliţia Română le-a adresat invitaţia de a participa, şi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, vor asista la ceremonia dedicată împlinirii a 190 de ani de la înfiinţarea Poliţiei Române.

În acest context, va avea loc o paradă în cadrul căreia va fi prezentată tehnica folosită de poliţiştii români. Astfel, cei prezenţi vor putea să vadă autospecialele folosite de poliţiştii rutieri, laboratoarele criminalistice mobile, dotările trupelor de intervenţie rapidă, precum celelalte echipamente din dotarea unităţilor de poliţie. Cei interesaţi vor asista la demonstraţii ale poliţiştilor în cadrul cărora vor fi prezentate modalităţi de intervenţie la cazurile pe care le rezolvă poliţiştii.

De asemenea, la Sibiu, pe parcursul manifestărilor, vor avea loc un tedeum şi un moment in memoriam poliţiştilor căzuţi la datorie.

Totodată, duminică, 25 martie a.c., începând cu ora 10.00, cetăţenii sunt aşteptaţi, în Bucureşti, în Parcul Herăstrău - Intrarea Charles de Gaulle, unde vor fi prezentate standuri expoziţionale cu tehnică de ultimă generaţie folosită în activitatea de poliţie şi vor avea loc demonstraţii ale „mascaţilor” Poliţiei Române şi de dresaj canin.

Tot aici va fi organizată o expoziţie de arme şi costume ale Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale.

Cetăţenilor care se vor afla duminică în Parcul Herăstrău le va fi prezentat un laborator mobil de ultimă generaţie folosit de Institutul de Criminalistică pentru realizarea unei cercetări eficiente la locul comiterii unei infracţiuni.

Poliţiştii criminalişti vor explica celor interesaţi modul în care laboratorul mobil îndeplineşte multiple funcţii şi permite descoperirea şi ridicarea amprentelor sau altor tipuri de urme şi realizarea de portrete robot.

Echipe mixte, formate din poliţist-conductor şi câine, vor realiza diferite demonstraţii de patrulare, de prindere şi imobilizare a infractorilor sau de apărare la atacul prin surprindere.

Pe toată perioada manifestărilor, poliţiştii vor împărţi pliante cu materiale de prevenire, iar vizitatorii vor putea afla despre diferite campanii desfăşurate de Poliţia Română pentru combaterea şi prevenirea infracţionalităţii.

Copiii se vor bucura de o atenţie deosebită din partea poliţiştilor, pentru cei mici fiind organizate multe concursuri distractive.

* * *

.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
 • Moderator

Superba demonstratie, iar cainii sunt extraordinari. Ce mi-a placut cum a sarit cainele ala peste plafonul masinii sa prinda "hotul"... :emo-yessir:

Link to comment
 • Moderator

Dacă aveți imagini sau foto de la manifestările dedicate aniversării zilei poliției de prin țară, postați-le aici. Iar dacă întâmpinați probleme privind postarea lor anunțați-ne pt a vă sprijini.

Polițiștii de la IPJ Dolj au prezentat craiovenilor armamentul din dotare, ieri, au făcut cadouri micuților și s-au pozat cu cei aflați în piață la acea oră.

Acțiunea face parte din programul dedicat aniversării Zilei Poliției Române. Curioșii au aflat care este tehnica din dotarea polițiștilor, au observat cum lucrează criminaliștii pe un caz de omor și au stat de vorbă cu polițiștii. Cei mai asaltați au fost, evident, ”mascații”, cu care mulți au vrut să aibă o amintire…fotografică.

politie.jpgmascati2.jpgcriminalisti.jpg

sursa: oradedolj.oradestiri.ro

Link to comment

Marius Voicu: "Şi poliţiştii merită o strângere de mână"

Autor: Petrișor Cană

Şeful Poliţiei Sector 1 spune că şocul arestărilor de la Secţiile 1 şi 3 a crescut siguranţa în cartierul VIP-urilor.

10_Comisar_CP_4f5eae59d7.jpg

De Ziua Poliţiei Române, şeful Poliţiei Sectorului 1, comisarul şef Marius Voicu, a dezvăluit pentru "Evenimentul zilei" cu ce se confruntă oamenii legii în cea mai importantă zonă a Bucureştiului. În perimetrul gestionat de ofiţer sunt "aglomerate" zece ministere, 88 de ambasade şi reprezentanţe diplomatice, dar şi 17 sedii de partide. El a vorbit despre "şocul" cauzat de arestarea celor aproape 30 de agenţi de la secţiile 3 şi 1, despre "Cazul Vlădan", dar şi despre ce reclamă, cel mai des, vedetele care locuiesc în sectorul 1.

EVZ: Cât de greu este să gestionaţi un sector care asigură siguranţa în Centrul Capitalei?

Marius Voicu: Sectorul 1 are 30,3% din suprafaţa Capitalei. Imaginaţi-vă că, aici, sunt cele mai multe ambasade, ministere, hoteluri de lux sau televiziuni. Locuiesc oameni cu un nivel de trai ridicat. Tentaţia este mare pentru infractori. Dar eu cred că facem faţă atât timp cât avem o scădere a infracţiunilor cu şase la sută faţă de anul trecut.

Care sunt ţintele infractorilor în această zonă?

Locuinţele somptuase, hotelurile, maşinile de lux... Cei mai mulţi hoţi, de pildă, vin din cartiere mărginaşe, precum Ferentari sau din provincie. Spun că, dintr-o casă, nu pleacă cu bunuri sub 2.000 de euro, de exemplu. Ce să fure din Ferentari? Însă, cele mai multe furturi sunt cele din maşini sau de componente auto, aproape 25 la sută. Gândiţi-vă că, pe aici, sunt parcate multe maşini de lux. Mulţi fură oglinzile - care valorează câteva sute de euro, sau ce găsesc în interiorul maşinii. Faptele grave, precum tâlhării, viol sunt cam 5 % din totalul infracţiunilor.

Arestarea poliţiştilor de la Secţiile 1 şi 3, în ce măsură v-a afectat activitatea?

A fost, într-adevăr, un şoc. Vă pot spune, însă, că nu au fost perturbări în activitatea de zi cu zi. Am primit spri­jinul de la celelalte secţii şi de la Poliţia Capitalei. Cea mai mare problemă a fost a noastră, în interior, pentru că trebuia să acoperim un perimetru mare, cu schimburi cu tot. Cetăţeanul nu a resimţit acest şoc cum l-am resimţit noi. Nu s-a înregistrat o creştere a infracţionalităţii. La Secţia 3 a fost un accident. Nu toţi poliţiştii sunt aşa. Pentru unii e suficientă o strângere de mână pentru a-i încuraja.

Aţi avut de furcă cu tâlharii de la semafor...

Da...Într-adevăr, sunt nişte infractori bine organizaţi. A fost un fenomen deoarece acţionau rapid şi a fost mai greu să punem mâna pe ei. Atacau, în special, proprietarii maşinilor de lux. Au fost şi câteva VIP-uri din media, artişti.

SPĂRGĂTORUL DE MINISTERE

"În instituţii sau în societăţi se fură din neglijenţa angajaţilor

Au fost cazuri de furturi din instituţii percum ministere?

Au fost, din păcate. Cele mai multe sunt furturi de obiecte. Fie din neglijenţa angajaţilor, fie din "măestria" unor indivizi care ştiu să se strecoare în interiorul clădirilor. De exemplu, este unul, Nicolae Gânduleţ, un individ de 56 de ani, care se îmbracă tot timpul într-o ţinută elegantă, intră fără să-l întrebe nimeni la poartă cine este şi profită de neatenţia an­gajaţilor. Fură de obicei telefoane, portofele genţi, cam tot ce apucă. Are numeroase condamnări pentru furt.

Cu vedetele aţi avut probleme?

Cu siguranţă, am primit numeroase reclamaţii, ţi­nând cont că este o zonă locuită de multe personalităţi. În general reclamă spargeri de maşini, furturi de oglinzi. Nu tâlhăriii majore, deoarece casele sunt bine păzite. Există excepţii precum Marius Tucă. Casa lui a fost prădată, iar autorul nu a fost găsit.

CAZUL VLĂDAN

"Băieţii urmăreau hoţii de maşini"

Pe raza sectorului 1 a avut cel mai grav eveniment din ultimii 20 de ani. Ne referim aici la "Crima de la coafor", unde au fost ucise două persoane, iar alte 6 au fost rănite.

Din păcate, acest eveniment a avut loc la noi...În acea zi, aveam doi agenţi care patrulau în zonă, deoarece erau semnalate furturi de maşini. Noi facem nişte analize tactice şi îi postăm în zonele cu risc. Întâmplarea a făcut ca agenţii să fie în apropiere când s-a semnalat atacul. În trei minute au fost acolo. L-au găsit pe Gheorghe Vlădan, cel care a tras cu pistolul, în cuşeta portarului de la Electrica. Era tăcut, dar fiind înarmat, cei doi agenţi au trebuit să-l imobilizeze. Vă închipuiţi că, în ciuda faptului că părea liniştit, cu un pistol asupra lui îşi putea schimba brusc comportamentul. Nu a opus rezistenţă. În scurt timp au fost audiaţi martori, am încercuit zona, iar când a ajuns procurorul, lucrurile erau deja terminate.

30,3 la sută din suprafaţa Capitalei

este gestionată de poliţiştii de la sectorul 1

"Hoţii de la semafor au fost foarte bine organizaţi. Acţionau rapid şi a fost mai greu să punem mâna pe ei. Atacau maşinile de lux."

MARIUS VOICU, şeful Poliţiei Sector 1

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment
 • Member

I

Totodată, duminică, 25 martie a.c., începând cu ora 10.00, cetăţenii sunt aşteptaţi, în Bucureşti, în Parcul Herăstrău - Intrarea Charles de Gaulle, unde vor fi prezentate standuri expoziţionale cu tehnică de ultimă generaţie folosită în activitatea de poliţie şi vor avea loc demonstraţii ale „mascaţilor” Poliţiei Române şi de dresaj canin.

Tot aici va fi organizată o expoziţie de arme şi costume ale Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale.

Cetăţenilor care se vor afla duminică în Parcul Herăstrău le va fi prezentat un laborator mobil de ultimă generaţie folosit de Institutul de Criminalistică pentru realizarea unei cercetări eficiente la locul comiterii unei infracţiuni.

Poliţiştii criminalişti vor explica celor interesaţi modul în care laboratorul mobil îndeplineşte multiple funcţii şi permite descoperirea şi ridicarea amprentelor sau altor tipuri de urme şi realizarea de portrete robot.

Echipe mixte, formate din poliţist-conductor şi câine, vor realiza diferite demonstraţii de patrulare, de prindere şi imobilizare a infractorilor sau de apărare la atacul prin surprindere.

Pe toată perioada manifestărilor, poliţiştii vor împărţi pliante cu materiale de prevenire, iar vizitatorii vor putea afla despre diferite campanii desfăşurate de Poliţia Română pentru combaterea şi prevenirea infracţionalităţii.

Copiii se vor bucura de o atenţie deosebită din partea poliţiştilor, pentru cei mici fiind organizate multe concursuri distractive.

* * *

.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Mai merge cineva?

Link to comment

@Dan

destul de aiurea faza de la min. 00:20... in rest frumos...

oricum,

La Multi Ani POLITIA ROMANA!

Da, aşa este. Poate emoţiile au fost de vină. Oricum să ştii că sunt buni profesionişti, au un colectiv unit şi un şef cum rar vezi prin Poliţia Română.

Link to comment

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, a participat, vineri, 23 martie a.c. la Sibiu, la evenimentele organizate cu prilejul sărbătoririi Zilei Poliţiei Române.

Sărbătorirea Zilei Poliţiei Române a continuat cu defilarea Şcolilor de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina, şi Septimiu Mureşan Cluj-Napoca, alături de studenţii Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”.

Tehnica din dotarea Poliţiei Române, motocicletele Poliţiei Rutiere, echipamentele de intervenţie ale trupelor speciale, câinii Centrului Chinologic, laboratoarele criminalistice, au fost admirate de public în cadrul defilării ce a avut loc.

Pentru cetăţenii care astăzi au fost alături de Poliţia Română în Centrul Sibiului au fost, de asemenea, prezentate în cadrul a două exerciţii demonstrative, modul de intervenţie şi acţiune al Centrului Chinologic „Aurel Greblea” din Sibiu şi al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale.

Ministrul Gabriel Berca le-a transmis poliţiştilor români succes în activitate si i-a asigurat de întregul sprijin.

DSC_0048.JPG

DSC_0056.JPG

DSC_0067.JPG

DSC_0112.JPG

sibiu_4.jpg

sibiu_5.jpg

sibiu_1_1.jpg

sibiu_1_2.jpg

Link to comment
 • Moderator

Un clip realizat cu ajutorul a doi colegi de aici de pe forum. Deci imaginile și textul nu-mi aparțin, eu doar am făcut motajul.

Le mulțumesc aici, dar întrucât nu am acceptul lor, nu îi voi nominaliza, deși mulți dintre voi știți cine sunt. Sper să vă placă.

 • Upvote 7
Link to comment

felicitari Catalin, felicitari colegilor.... !!! si cu regret... mesajul de final cred ca este al naibii de adevarat.... dar.. La Multi Ani Domnilor Politisti!

 • Upvote 1
Link to comment

Catalin, ce ai realizat tu face enorm pentru imaginea noastra. Daca dadeau comunicate zece purtatori de cuvant nu reuseau sa se faca intelesi de oameni asa cum ai facut tu in prezentare. Sefii trebuie sa stie insa , ca modul in care procedeaza ii afecteaza foarte mult pe politisti si scade increderea acestora in sefii lor si in institutie. Psihologii din IPJ-uri nu realizeaza acest lucru? Ar trebui sa fie atenti si la "psihologia maselor" .De ce apar frustrarile in randul politistilor din strada? Pentru ca sefii le dau foarte multe motive. Picătură cu picătură, in timp tot se umple paharul. Domnilor manageri, vreti sa stiti ce simte un politist adevarat care are functie de executie despre Ziua Politiei Romane si cum a petrecut? Intrebati-l, o sa ramaneti surprinsi !

 • Upvote 2
Link to comment

Dureroase cuvinte Dragos dar foarte adevarate.

La Dolj de ziua lor politistii au asistat la un lung sir de pupaturi in [cenzurat], diplome, medalii,osanale, cuvinte frumoase.......in fundul lor, al politicienilor.

Aceiasi politicieni care ne-au trimis acasa, ne-au taiat salariile, ne-au restructurat intr-un cuvant ne-au batjocorit cum nu a mai facut-o nimeni pana acum, nici macar Ceausescu.

Cand i-au dat medalie de onoare primarului penal Solomon am bagat capul sub scaun si m-am muscat de limba sa nu zic ceva care sa strice si mai mult ziua colegilor mei.

Ce am simtit de ziua Politiei Romane...........o mare dezamagire, mai ales ca stiu cum eram tratati de ziua noastra acum sa zicem 10 ani.

Cei pe care ii tinem in scaune s-au grabit sa pupe mana care i-a lovit in repetate randuri,pe principiul capul plecat.........

Edited by Elvis
 • Upvote 2
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.