Jump to content
POLITISTI.ro

Suspecţi de înşelăciuni cu consecinţe deosebit de grave, depistaţi


NewsBot

Recommended Posts

Suspecţi de înşelăciuni cu consecinţe deosebit de grave, depistaţi

 

În urma a 11 percheziţii efectuate în judeţul Constanţa, au fost depistate mai multe persoane suspectate că făceau parte dintr-o grupare care a obţinut beneficii financiare substanţiale prin inducerea în eroare a reprezentanţilor unor societăţi comerciale, cu ocazia efectuării unor transporturi de mărfuri.

La data de 22 martie a.c., poliţişti din cadrul I.G.P.R.- Direcţia de Investigaţii Criminale şi procurori D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova, împreună cu poliţişti din cadrul I.P.J. Dolj, I.P.J. Olt, I.P.J. Constanţa, I.P.J. Galaţi şi forţe de intervenţie din cadrul Poliţiei Române au efectuat 11percheziţii în judeţul Constanţa, în urma cărora au fost depistate mai multe persoane suspectate de înşelăciuni cu consecinţe deosebit de grave.

Persoanele în cauză care au fost conduse la sediul I.P.J. Constanţa şi D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova pentru audieri şi dispunerea de măsuri legale.

În perioada noiembrie 2011 – martie 2012, ofiţeri din cadrul I.G.P.R.- Direcţia de Investigaţii Criminale - Serviciul Combaterea Infracţiunilor Contra Patrimoniului şi Grupări Infracţionale şi ofiţeri din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, delegaţi, împreună cu procurori din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova, cu cu sprijinul S.R.I, au desfăşurat activităţi complexe de documentare grupării infracţionale organizate, specializată în comiterea infracţiunilor de furt, înşelăciuni cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri, spălare de bani.

Gruparea infracţională acţiona pe raza mai multor judeţe ale ţării prin intermediul unor societăţi comerciale ce au ca obiect de activitate transportul rutier de mărfuri, cu ajutorul cărora au indus în eroare mai multe societăţi beneficiare prin substituirea mărfii şi însuşirea acesteia, ulterior valorificând-o prin intermediul altor societăţi, prin falsificarea documentelor de provenienţă şi transport.

În fapt, într-una din cauze, s-a stabilit că, în perioada aprilie – iulie 2010, suspecţii, în calitate de reprezentanţi şi/sau angajaţi a două societăţi din Constanţa, specializate în transporturi rutiere, şi-au însuşit şi valorificat 10.000 de anvelope în valoare de aproximativ 500.000 euro, cu ocazia transportării acestora de la producător către Portul Constanţa.

Bunurile însuşite au fost valorificate ulterior prin intermediul a două societăţi comerciale, în baza unor facturi fictive.

Poliţiştii şi procurorii continuă cercetările pentru documentarea activităţi infracţionale şi administrării probatoriului pentru toţi membrii grupării.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
  • 1 year later...

Înșelăciuni cu consecințe deosebit de grave

 

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Galaţi au destructurat o grupare infracţională organizată, specializată în înşelăciuni cu consecinţe deosebit de grave./ Faţă de 10 suspecţi s-a propus instanţei arestarea preventivă.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galaţi, împreună cu lucrători ai Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, au efectuat 20 de percheziţii la domiciliile şi în mai multe camere de deţinere din cadrul Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi, ale unor persoane suspectate de comiterea infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, faptă prevăzută de Legea nr. 39/2003 şi de articolul 215 din Codul Penal.

La acţiune au participat şi poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Tecuci.

Din cercetările efectuate în cauză se conturează suspiciunea rezonabilă că modul de operare al grupului infracţional organizat consta în contactarea telefonică a mai multor părţi vătămate, de către o parte din membrii grupării, aflaţi în stare de deţinere în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi, sub pretextul ca au câştigat premii importante sau că o rudă apropiată a suferit un accident de circulaţie.

Părţilor vătămate li se solicita fie plata impozitului, pentru a putea ridica premiul câştigat, fie remiterea unor sume de bani în vederea ajutării rudei aflate în dificultate.

Sumele de bani achitate de părţile vătămate erau apoi ridicate de către alţi membri ai grupării şi remise liderilor grupului infracţional organizat.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a 10 suspecţi.

Acţiunea a beneficiat de suportul tehnic al Serviciului Român de Informaţii.


I.G.P.R.- Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.