Jump to content
POLITISTI.ro

Percheziţii la suspecţi de contrabandă cu fructe


NewsBot

Recommended Posts

În această dimineaţă au avut loc mai multe percheziţii la depozite de alimente din judeţele Ilfov şi Dâmboviţa şi la sediul social al unor firme din Municipiul Bucureşti. Operaţiunile vizează o grupare organizată suspectată de evaziune fiscală şi contrabandă cu produse alimentare.

Poliţiştii din cadrul Grupului de Lucru Operaţional Porturi Constanţa şi procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Constanţa, cu sprijinul B.C.C.O. Bucureşti, D.G.I.P.I. şi ai Gărzii Financiare au efectuat, în această dimineaţă, 11 percheziţii la sedii sociale, depozite şi domicilii ale unor persoane suspectate de comiterea de infracţiuni de evaziune fiscală şi contrabandă cu fructe şi alte produse alimentare.

Gruparea era formată din cetăţeni turci şi angajaţi ai acestora de cetăţenie română. Aceştia sunt suspectaţi că importau, preponderent prin Portul Constanţa, mărfuri din Turcia, Asia de Sud-Est şi America Latină, pe numele unor firme-fantomă.

Din port fructele erau transportate cu autocamioane la depozitele altor firme aparţinând membrilor grupului, situate în jurul Capitalei. Membrii grupării înregistrau datele legate de mărfuri în mod fictiv în evidenţele contabile, pentru ca ulterior să le vândă în mod fictiv altor firme, unele de tip fantomă, în scopul creşterii artificiale a preţurilor bunurilor, care erau ulterior comercializate în pieţele bucureştene.

Ca urmare a activităţilor desfăşurate de poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate s-a constatat că numai pe numele uneia dintre firmele fantomă au fost operate, în decurs de patru luni, nu mai puţin de 2000 de importuri, iar pe numele celei de-a doua au fost efectuate, în acelaşi interval de timp, 180 de importuri. Patru dintre aceste operaţiuni au constat în transportul a patru vapoare cu banane şi citrice din America de Sud.

Anterior percheziţiilor efectuate în această dimineaţă, poliţişti şi comisari ai Gărzii Financiare au efectuat alte trei descinderi la depozitele unde erau transportate fructele. În urma acestor activităţi au fost confiscate cantităţi importante de citrice şi banane.

Pe numele a 12 membri ai grupării infracţionale au fost emise mandate de aducere, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.

I.G.P.R. - CENTRUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.