Jump to content
POLITISTI.ro

NewsBot

Recommended Posts

Grupare specializată în operaţiuni comerciale ilicite, destructurată

 

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii de investigare a fraudelor din cadrul I.P.J. Ilfov, sprijiniţi de ofiţeri ai Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă, au reuşit identificarea şi probarea activităţii infracţionale a membrilor unei grupări infracţionale, specializată în operaţiuni comerciale ilicite, prin care ar fi prejudiciat bugetul de stat cu aproximativ 3.000.000 de lei.

În fapt, poliţiştii de investigare a fraudelor ilfoveni efectuat investigaţii cu privire la faptul că patru persoane ar fi înfiinţat mai multe societăţi comerciale, prin intermediul cărora au desfăşurat operaţiuni ilicite în domeniul construcţiilor şi al comerţului cu fier vechi.

 

Cei în cauză sunt suspectaţi că au înregistrat în contabilitate facturi false şi au declarat sediile societăţilor comerciale pe care le administrau în mod fictiv, în scopul sustragerii de la verificările financiar-contabile şi, implicit, de la plata datoriilor către stat. De asemenea, în baza unor chetuieli fictive, au solicitat rambursări ale taxei pe valoare adăugată.

 

În urma percheziţiilor efectuate în această dimineaţă, 6 septembrie a.c., nouă persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov pentru audieri, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsuri legale, sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu. Activitatea infracţională a patru dintre aceste persoane a fost probată, împotriva acestora fiind deja dispusă începerea urmăririi penale.

 

Totodată, au fost ridicate în vederea dispunerii de expertize, documente financiar contabile şi ştampile folosite la întocmirea de documente financiar-contabile false.

În vederea recuperării prejudiciului a fost instituit sechestru asigurator asupra unui autoturism de lux şi a fost indisponibilizată suma de 30.000 de lei.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
  • Replies 37
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • NewsBot

    33

  • Marius

    2

  • BGeorge

    2

  • Catalin

    1

Top Posters In This Topic

  • 1 month later...

Ofiţeri ai Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, împreună cu procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică, din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie, cu sprijinul informativ şi tehnic al D.G.I.P.I, în baza autorizaţiilor emise de către judecătorii Curţii de Apel Bucureşti efectuează 14 percheziţii domiciliare pe raza localităţilor Ialomiţa şi Bucureşti, la locuinţele mai multor suspecţi de fapte de violenţă.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment

Mai multe persoane suspectate că împrumutau bani cu camătă, după care exercitau acţiuni violente asupra victimelor pentru a le determina să plătească dobânzi inexistente sau să semneze acte prin care cedau bunuri de valoare, au fost arestate.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment
  • 1 month later...

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. au reuşit destructurarea unei grupări infracţionale organizate, specializată falsificarea instrumentelor de plată electronică şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment
  • 2 months later...

Grupare specializata in inselaciuni cu autoturisme, destructurata

Cinci persoane sunt suspectate că au închiriat de la o societate de profil din Spania două autoturisme, pe care le-au introdus în România în baza unor documente falsificate. Unul din autoturisme a fost recuperat cu sprijinul de specialitate al Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională din cadrul I.G.P.R.

În această dimineaţă, poliţiştii ilfoveni de investigaţii criminale, sprijiniţi de luptători din cadrul Serviciului de Intervenţie Rapidă, au pus în executare trei autorizaţii de percheziţie şi două mandate de aducere, emise pe numele unor persoane suspectate de înşelăciuni cu autoturisme.

În fapt, la sfârşitul anului 2011, cinci persoane, o femeie şi patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 28 de ani, au închiriat de la o societate de profil din Spania, două autoturisme, în valoare de 40.000 de euro.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că încheierea contractelor de închiriere a autoturismelor precum şi introducerea în România a acestora s-a realizat în baza unor documente falsificate, prin intermediul tinerei de 19 ani, din judeţul Constanţa.

Cu ocazia acţiunii, cei cinci membri ai grupării au fost depistaţi şi vor fi conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov pentru audieri, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsuri legale, sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii cu exactitate a întregii activităţii infracţionale a suspecţilor.

I.G.P.R. - CENTRUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Link to comment

Grupare “specializată” în conflicte stradale de mare violenţă, destructurată de poliţiştii bucureşteni

logo_DGPMB.jpg

În perioada august 2011- februarie 2012, poliţişti din cadrul Poliţiei Capitalei, Serviciului de Investigaţii Criminale - Sector 4 Poliţie au documentat activitatea unei grupări care a generat numeroase conflicte stradale de mare violenţă în scopul perceperii de taxe de protecţie şi pentru a-şi impune zona de influenţă.

La data de 29.08.2011, în jurul orei 20.30, G. Gabriel de 23 de ani, însoţit de fratele său, G. Cristian de 27 de ani, s a deplasat la o terasă din sectorul 4, unde, folosind un cuţit ce îl avea asupra sa, i-a aplicat mai multe lovituri în zona feţei lui P. Florian, iar G. Cristian a tras mai multe focuri de armă cu un pistol cu bile de cauciuc ce îl avea asupra sa, cauzându-i părţii vătămate mai multe leziuni.

Pe parcursul cercetărilor, au fost audiaţi C. Cătălin de 40 de ani, C. Gabriel de 33 de ani şi U. Cristian de 41 de ani, cunoscuţi ca apropiaţi ai grupării, care deşi au fost prezenţi la faţa locului, au văzut incidentul şi îi cunosc pe autorii faptelor, au refuzat să furnizeze date referitoare la împrejurările în care a avut loc evenimentul la care au fost martori oculari.

Cercetările sunt continuate de Poliţia Capitalei - Serviciul de Investigaţii Criminale şi Poliţia Sectorului 4 - Serviciul de Investigaţii Criminale cu G. Gabriel în stare de reţinere sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, port ilegal de armă albă, iar pentru G. Cristian s-a solicitat mandat de arestare preventivă în lipsă, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, uz de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, întrucât acesta se sustrage urmăririi penale, existând indicii că a fugit în Spania imediat după comiterea faptei.

Totodată cercetările sunt continuate cu C. Gabriel, U. Cristian şi C. Cătălin în stare de reţinere sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de mărturie mincinoasă.

Persoanele reţinute urmează să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 cu propunere de arestare preventivă.

D.G.P.M.B. - Compartimentul Comunicare Publică

Link to comment

Grupare specializată în furturi din locuinţe, destructurată de poliţiştii bucureşteni

În perioada februarie-martie 2012, poliţişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale - Secţia 13 Poliţie, cu sprjinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cardul I.G.P.R, au documentat activitatea infracţională a unei grupări compusă din A. Gheorghe, O. George şi H. Carmen, ce acţionau pe linia furturilor din locuinţă cu mod de operare „rupere butuc”.

Astfel, la data de 03.03.2012, poliţiştii i-au prins imediat după comiterea faptei pe A. Gheorghe şi O. George, care s-au deplasat cu un autoturism marca WV pe str. Patrioţilor, sectorul 3, au pătruns într-un apartament, de unde au sustras un laptop, două aparate foto şi o colecţie de ceasuri de mână.

Prejudiciul cauzat este în valoare de aproximativ de 5.000 de lei.

Asupra celor doi şi în autoturism s-au găsit mai multe scule folosite la spargeri. La scurt timp, a fost depistată şi H. Carmen, care, în data de 29.02.2012, a urmărit partea vătămată până la domiciliu, pentru a stabili unde locuieşte, date pe care le-a comunicat, ulterior, lui O. George.

Membrii grupării frecventau barurile din zonă, unde punctau clienţii care cheltuiau sume mari de bani, îi urmăreau, le stabileau adresa, după care le spărgeau locuinţele.

Cei în cauză sunt suspecţi de comiterea mai multor furturi din locuinţe comise pe raza Capitalei.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Secţiei 13, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi de complicitate la furt calificat, cu A. Gheorghe, O. George şi H. Carmen în stare de reţinere.

D.G.P.M.B. - Compartimentul Comunicare Publică

Link to comment
  • 2 weeks later...

Grupare specializată în trafic de etnobotanice, destructurată

Poliţiştii buzoieni de la Combaterea Criminalităţii Organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău, au reuşit destructurarea unei grupări ce trafica etnobotanice, şase dintre cei şapte membri ai grupării fiind arestaţi preventiv. În urma percheziţiilor, au fost ridicate, în vederea cercetărilor, 840 de plicuri cu substanţe etnobotanice, 20.000 de euro şi 20.000 de lei.

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău, ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Buzău (Serviciul Rutier şi Serviciul de Intervenţie Rapidă), sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Buzău, cu sprijinul S.R.I. şi D.G.I.P.I., au documentat activitatea infracţională a unui grup organizat care comercializa clandestin etnobotanice (produse susceptibile de a avea efect psihoactiv), pe raza judeţului Buzău.

Oamenii legii au stabilit că doi dintre membrii grupării - în vârstă de 27 şi 26 de ani, ambii din Buzău - se aprovizionau din municipiul Bucureşti cu produse etnobotanice, pe care le aduceau în Buzău, unde le distribuiau altor patru suspecţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 23 de ani, care aveau sarcina de a distribui produsele consumatorilor, cea mai mare parte a profitului fiind înmânată liderilor grupului.

Substanţele erau achiziţionate cu 10 lei şi distribuite în Buzău cu 30 de lei, transportul fiind efectuat de un tânăr în vârstă de 19 ani, din Buzău, cu autoturismul personal.

La începutul lunii martie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate, cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti şi al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Buzău, au efectuat 7 percheziţii la domiciliile suspecţilor, fiind găsite şi ridicate, în vederea cercetărilor, 840 de plicuri cu substanţe etnobotanice, 20.000 de euro şi 20.000 de lei.

Ca urmare a probatoriului administrat, procurorii D.I.I.C.O.T. au luat măsura reţinerii faţă de cei 7 suspecţi, iar a doua zi Tribunalul Buzău a dispus arestarea preventivă, pentru o perioadă de 29 de zile, a şase din membrii grupării, pentru comiterea infracţiunilor prevăzute şi pedepsite de art. 16 alin. 1 din Legea nr. 194/2011 privind combaterea operaţiunilor cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, altele decât cele prevăzute de acte normative în vigoare şi art. 8 din Legea nr. 39/2003 privind prevenirea şi combaterea criminalităţii organizate.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment

Grupare specializata in furturi de autovehicule de lux, destructurata

logo_DGPMB.jpg

În această dimineaţă procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 împreună cu poliţiştii Serviciului Furturi de Autovehicule, sprijiniţi de poliţişti S.S.P.I.R. precum şi de poliţişti din judeţele Alba şi Hunedoara au demarat o amplă acţiune care vizează destructurarea unei grupări infracţionale ai cărei membri erau specializaţi în comiterea de infracţiuni în legătură cu autoturisme mărci străine de lux.

Practic au fost efectuate 18 percheziţii domiciliare autorizate de Judecătoria Sectorului 4 şi au fost puse în aplicare 18 mandate de aducere emise de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4.

În acest moment suspecţii sunt conduşi la sediul Serviciului Furturi de Autovehicule pentru cercetări, după finalizarea acestora urmând a fi stabilită participaţia fiecăruia la comiterea infracţiunilor ce fac obiectul dosarului respectiv.

Discutăm de o gamă largă de infracţiuni săvârşite în perioada 2011–2012: înşelăciuni, complicitate la înşelăciuni, furturi, falsuri, uz de fals şi tăinuire.

Ca şi mod de operare, suspecţii sustrăgeau autoturismele sau le preluau de la utilizatori ai companiilor de leasing, falsificau elementele de identificare apoi prin persoane interpuse le valorificau în afara ţării sau pe piaţa internă.

D.G.P.M.B. - Compartimentul Comunicare Publică

Link to comment
  • 3 weeks later...

Grupare destructurată - furturi din locuințe

La data de 27.10.2011, Secţia 6 Poliţie a fost sesizată prin Dispeceratul 112 cu privire la faptul că, autori necunoscuţi, prin forţarea sistemului de asigurare (ruperea butucului) de la uşa de acces, au pătruns într-o locuinţă situată în sectorul 2, de unde au sustras bijuterii din aur şi aparatură electronică, valoarea prejudiciului fiind estimată la suma de aproximativ 5.000 de lei

Începând cu luna decembrie 2011, lucrători din cadrul Secţiei 6 Poliţie – Biroul Investigaţii Criminale, au stabilit că, la nivelul Municipiului Bucureşti au fost înregistrate mai multe furturi din locuinţe, prin metoda “rupere butuc”, având ca particularitate faptul că erau comise în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale în sistem “oglindă” (2 sau 3 locuinţe pe acelaşi palier).

Totodată, s-a stabilit că furtul din locuinţă menţionat a fost săvârşit de aceiaşi autori care au comis şi alte fapte pe raza municipiului Bucureşti.

În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii i-au identificat pe T. Marius de 31 de ani, F. Mario de 35 de ani, din Bucureşti şi R. Bogdan de 31 ani, din judeţul Giurgiu, cunoscuţi cu antecedente penale.

Astfel, în dimineaţa zilei de 2 aprilie a.c., cei trei s-au întâlnit în zona Big Berceni şi au început deplasarea cu un autoturism Volkswagen către Municipiul Ploieşti. Aici, au verificat mai multe locuinţe situate la diverse adrese, iar în jurul orei 11:30, au pătruns, prin forţarea sistemelor de asigurare într-o locuinţă, de unde au sustras bani şi bijuterii din aur şi argint, prejudiciul total fiind estimat la aproximativ 5.000 de lei.

În continuare, cei trei s-au deplasat pe DN1, iar la intrarea în Municipiul Braşov, au fost blocaţi în trafic şi imobilizaţi de poliţişti.

Cu ocazia imobilizării, unul din poliţişti a folosit armamentul din dotare, trăgând două focuri de avertisment în plan vertical, fără a rezulta victime sau pagube materiale.

Cu ocazia percheziţiei efectuate asupra celor trei suspecţi şi a autoturismului, au fost descoperite şi ridicate bunurile sustrase în urma infracţiunii comise în Municipiul Ploieşti, precum şi mai multe instrumente de spargere, respectiv ruptoare, prese metalice, patent, şurubelniţe, etc.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Secţiei 6 Poliţie, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, în formă continuată, cu cei trei în stare de arest preventiv.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment

Percheziţii la membrii unor grupări infracţionale

La data de 4 aprilie a.c., poliţişti din cadrul I.P.J. Prahova, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, au efectuat 33 de percheziţii domiciliare în localităţile Ploieşti, Câmpina şi Bărcăneşti, la locuinţele membrilor a două grupări infracţionale aflate în conflict din cauza unor divergenţe de ordin financiar.

La data de 4 aprilie a.c., poliţişti din cadrul I.P.J. Prahova, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, au efectuat 33 de percheziţii domiciliare în localităţile Ploieşti, Câmpina şi Bărcăneşti, la locuinţele membrilor a două grupări infracţionale aflate în conflict din cauza unor divergenţe de ordin financiar.

La percheziţii au participat 204 poliţişti şi 75 jandarmi, fiind utilizate 70 autospeciale.

Astfel au fost depistate şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, trei pistoale cu bile, o puşcă cu aer comprimat, 12 săbii, două dispozitive cu electroşocuri, trei bastoane metalice telescopice, opt cocteiluri ”Molotov”, două topoare, trei bâte de baseball, nouă ţevi de un ţol, două cozi de topor, 15.000 de euro şi 40.000 de lei.

La sediul poliţiei au fost conduse pentru audieri 20 de persoane.

Membrii celor două grupări sunt cercetaţi în cinci dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire şi alte violenţe, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, portul fără drept de armă albă, distrugere şi ameninţare.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
  • 1 month later...

Grupare specializată în activităţi din sfera marii criminalităţi economico-financiare, destructurată

9 persoane sunt suspectate de poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. că au înfiinţat 5 societăţi comerciale de tip fantomă, în contul cărora, în mod ilegal, au fost viraţi aproximativ 2 milioane de euro, bani care au fost ridicaţi şi împărţiţi între membrii grupării.

La data de 9 mai a.c., ofiţerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Tg. Mureş şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Tg. Mureş, cu sprijinul Serviciului de Operaţiuni Speciale Tg. Mureş, B.C.C.O. Iaşi, B.C.C.O. Alba, S.C.C.O. Neamţ şi al Structurii de Intervenţie Rapidă din cadrul I.P.J. Mureş, au prins în flagrant membrii unei grupări specializate în activităţi infracţionale din sfera marii criminalităţi economico-financiare, după ce au ridicat din sediul unei bănci o importantă sumă de bani, provenită din evaziune fiscală şi spălare de bani.

Astfel, cu ocazia flagrantului au fost identificaţi T.B., de 45 de ani, din Mediaş, V.R., de 59 de ani, din Tg. Neamţ, C.M., de 32 de ani, din Tg. Mureş, O.C., de 42 de ani, M.S., de 47 de ani, din comuna Găleşti, judeţul Mureş, F.S. de 27 de ani, din comuna Grajduri, judeţul Iaşi, C.S., de 17 ani, din comuna Grajduri, judeţul Iaşi, C.M., de 44 de ani, din Alba Iulia şi A.C., de 30 de ani, din Alba Iulia.

În fapt, în urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că, din cursul anului 2011 şi până în prezent, membrii grupării au înfiinţat 5 societăţi comerciale de tip fantomă, în conturile cărora au fost virate peste 12 milioane lei ( aproximativ 2 milioane de euro), care proveneau din conturile bancare a 45 de societăţi comerciale de pe raza a 9 judeţe (Alba, Arad, Argeş, Cluj, Mehedinţi, Sibiu, Mureş, Neamţ şi Timiş).

Documentele justificative pe baza cărora au fost dispuse aceste operaţiuni bancare erau facturi fiscale fictive, emise în numele celor cinci societăţi de tip fantomă.

Sumele reprezentând contravaloarea facturilor fictive erau virate succesiv prin mai multe conturi bancare, ridicate în numerar şi apoi împărţite între membrii grupării.

Prin aceste operaţiuni fictive, bugetul de stat a fost prejudiciat cu peste 5 milioane de lei, reprezentând impozitul pe profit şi TVA-ul.

Totodată, pentru probarea activităţii infracţionale, au fost executate 30 percheziţii domiciliare la locuinţele membrilor grupării, în urma cărora au fost ridicate mai multe documente contabile şi bancare, medii de stocare şi alte mijloace materiale de probă.

Suspecţii au fost conduşi la sediul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Târgu Mureş pentru audieri. Faţă de opt dintre suspecţi a fost dispusă măsura reţinerii, urmând, cu excepţia minorului, să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările continuă faţă de aceştia sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire de grup infracţional organizat, spălare de bani şi evaziune fiscală.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relaţii Publice

Link to comment
  • 3 weeks later...

Percheziţii domiciliare pentru destructurarea unei grupări infracţionale

În urma percheziţiilor domiciliare efectuate în această dimineaţă, 11 persoane au fost aduse la sediul poliţiei pentru cercetări.

În urma audierilor efectuate în cauza instrumentată de poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi împreună cu procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi a rezultat că cele 11 persoane sunt suspectate, că de la începutul anului 2011 şi până în prezent, au comis mai multe infracţiuni de loviri sau alte violenţe, ameninţare, furturi din locuinţe şi societăţi comerciale, tâlhării, încăierare şi tentativă la omor.

Astfel, în luna mai 2012, membrii grupării, în timp ce se aflau într-un bar de pe raza comunei Smârdan, judeţul Galaţi, s-au încăierat, ulterior patru persoane fiind înjunghiate, uneia dintre acestea punându-i-se viaţa în primejdie.

În urma efectuării percheziţiilor, de la locuinţele suspecţilor au fost ridicate mai multe bâte, săbii, baionete, o puşcă cu aer comprimat deţinută ilegal, precum şi mai multe cabluri cu inserţie de cupru şi aluminiu provenite din furt.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii lor activităţi infracţionale, urmând ca procurorii să dispună cu privire la starea de libertate a acestora.

Sursa: IPJ GALATI

Link to comment
  • 2 months later...

Grupare destructurată

La această oră, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor – Poliţia Sectorului 3, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, cu sprjinul Serviciului Special de Intervenţie Rapidă, efectuează nouă percheziţii în Capitală, pentru punerea în aplicare a nouă mandate de aducere.

Este vizată destructurarea unei grupări specializate în comiterea de infracţiuni de fals, uz de fals şi evaziune fiscală.

Membrii grupării falsificau facturi fiscale pe care le vindeau unor societăţi comerciale cu domeniul de activitate în vânzarea de materiale de construcţii.

Societăţile respective introduceau aceste facturi în contabilitate pentru a-şi deduce TVA-ul şi impozitul pe profit, prejudiciind astfel bugetul consolidat al statului cu peste 350.000 de Euro.

Până în acest moment poliţiştii au găsit la domiciliile percheziţionate mai multe facturi şi ştampile false.

Persoanele suspecte vor fi conduse la sediul Serviciului de Investigare a Fraudelor – Poliţia Sectorului 3 pentru audieri şi continuarea cercetărilor.

D.G.P.M.B. - Compartimentul Comunicare Publică

Link to comment
  • 2 weeks later...
  • Member

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea – Serviciul Antidrog şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Oradea au documentat activitatea infracţională a unei grupări de criminalitate organizată specializată în traficul internaţional de droguri de risc, respectiv rezină de cannabis, pe relaţia Spania – România.

Gruparea era formată din trei cetăţeni români: Benko Ferencz (34 ani), Bazil Horea Oltean (30 ani) si D.F.G.(36 ani) şi cetateanul spaniol M.P.B. (61 de ani).

În urma cercetărilor efectuate, vineri, 10 august a.c., poliţiştii antidrog i-au prins în flagrant pe doi dintre membrii reţelei, având asupra lor 560 de grame de rezină de cannabis, care provenea din Spania. Benko si Bazil au fost reţinuţi pentru 24 de ore de către procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Oradea, iar instanţa de judecată a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Vineri, 17 august a.c., poliţiştii antidrog bihoreni, cu sprijinul poliţiştilor de frontieră de la P.T.F. Borş, au efectuat un control amănunţit asupra unui autoturism Alfa Romeo cu care D.F.G. şi cetăţeanul spaniol, M.P.B., se deplasau, existând suspiciunea că vor introduce în ţară o cantitate semnificativă de droguri. Astfel, în bagajele acestora au fost găsite 96 caşete, în greutate de 872 grame de rezină de cannabis, iar sub bancheta din spate a autoturismului au fost descoperite alte 16 calupuri în greutate totală de 8,5 kg de rezină de cannabis, ce au fost confiscate.

Link to comment
  • 1 month later...

Percheziţii la Călăraşi

Poliţiştii au găsit mai multe obiecte contondente, săbii şi o armă în urma celor 33 de percheziţii efectuate, în această dimineaţă, în oraşul Budeşti şi comuna Fundeni, din judeţul Călăraşi, la locuinţele mai multor persoane suspectate de ultraj contra bunelor moravuri.

La acţiune au participat ofiţeri din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale (IGPR), luptători S.I.I.A.S. din cadrul I.G.P.R., poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Călăraşi, de la Serviciul de Investigaţii Criminale, Serviciul de Intervenţie Rapidă, de la Poliţia Municipiului Olteniţa, Poliţia Oraşului Budeşti şi posturile de poliţie arondate.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul informativ al Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi al D.G.I.P.I.

La locuinţele suspecţilor au fost găsite mai multe obiecte contondente, săbii şi o armă care a fost ridicată în vederea stabilirii legalităţii deţinerii.

Poliţiştii urmează să pună în executare 33 de mandate de aducere. Până în acest moment, 23 de persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Călăraşi pentru audieri cu privire la implicarea în fapte de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, vătămare corporală şi distrugere.

Reamintim că starea conflictuală a avut loc în seara de 12 septembrie a.c., între membri ai unor familii din comuna Fundeni şi din oraşul Budeşti, urmarea unui conflict produs în penitenciar, între doi bărbaţi din aceste localităţi, condamnaţi pentru săvârşirea de infracţiuni cu violenţă (viol şi tâlhărie).

În altercaţia, în care au fost folosite obiecte contondente, trei persoane au fost rănite, având nevoie de îngrijiri medicale, fiind avariate şi două autovehicule. Conflictul a fost aplanat de luptătorii Serviciului de Intervenţie Rapidă, deplasaţi la faţa locului.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relaţii Publice

Link to comment

Percheziţii în Călăraşi

Poliţiştii din Călăraşi efectuează, în această dimineaţă, 31 de percheziţii domiciliare simultane, pe raza comunei Dragalina, la locuinţele mai multor persoane implicate într-un conflict produs pe o stradă din acestă localitate.

La această acţiune participă poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, de la Serviciul de Investigaţii Criminale (SIC), Serviciul de Intervenţie Rapidă (SIR), de la Poliţia Municipiului Călăraşi şi secţiile rurale arondate, precum şi luptători SIIAS din cadrul IGPR şi polițiști ai Serviciului de Intervenţie Rapidă Ialomiţa.

Activităţile sunt efectuate în cooperare cu D.G.I.P.I.

Starea conflictuală a avut loc în dimineaţa de 16 septembrie a.c., pe o stradă din comuna Dragalina, între mai multe persoane, membri a două familii din localitate. Acestea s-au încăierat, lovindu-se reciproc cu pietre şi obiecte contondente, o persoană fiind rănită și trei autovehicule avariate. Evenimentul s-a produs pe fondul unei altercații anterioare.

31 de persoane vor fi conduse la sediul Poliţiei Municipiului Călăraşi pentru audieri cu privire la implicarea în fapte de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi încăierare, urmând să fie dispuse măsurile legale în consecinţă.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
  • 1 month later...
  • Moderator

Grup infracţional specializat în infracţiuni de înşelăciune, destructurat de poliţişti

Poliţiştii craioveni au destructurat, în această dimineaţă, un grup infracţional, suspectat de fapte de înşelăciune şi fals. Membrii grupului sunt suspectaţi că au obţinut hotărâri judecătoreşti împotriva mai multor primării din judeţul Dolj, pe care le-au investit cu formulă executorie.

În această dimineaţă, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj – Serviciul de Investigarea Fraudelor, sprijiniţi de luptători ai Serviciilor de Intervenţie Rapidă Dolj şi Olt, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, au descins la cinci locuinţe ale unor persoane suspectate de comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi fals, din oraşul Drăgăneşti, judeţul Olt.

Astfel, poliţiştii au identificat şi condus la sediul poliţiei trei membri ai grupării, pentru audieri.

Din cercetările poliţiştilor a rezultat faptul că suspecţii, prin folosirea de documente false (facturi, contracte, devize de plată), au obţinut hotărâri judecătoreşti împotriva mai multor primării din judeţul Dolj, pe care le-au investit cu formulă executorie.

Astfel, în baza hotărârilor au fost demarate procedurile de executare silită, dispunându-se poprirea conturilor instituţiilor păgubite, până în acest moment fiind identificate 6 primării din judeţul Dolj.

Membrii grupării sunt suspectaţi de comiterea mai multor infracţiuni de fals şi înşelăciune, faţă de aceştia urmând să se dispună măsurile legale.

Sursa: IPJ Dolj

Link to comment
  • Moderator

Se pare că mai nou, tuciurii ăştia nu mai au nevoie de avocaţi. S-au orientat către medici, care îi pot scăpa de "stagiul într-un loc răcoros" printr-o internare.

Frăţiorului lui Mondialu' ... aşa întâmplător şi miraculos, ieri după ce a văzut că îl paşte o iminentă propunere de arestare, brusc i s-a făcut rău şi a solicitat să fie dus la spital. Şi ce să vezi, medicii îl aşteptau ca pe "pâinea caldă" să-l interneze.

Link to comment
  • 4 months later...

Poliţia Capitalei a destructurat un grup infracţional specializat în înşelăciuni, fals şi uz de fals

Joi, 28 martie a.c., poliţiştii bucureşteni specializaţi în investigaţii criminale, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale – I.G.P.R., au prins în flagrant trei bărbaţi, la scurt timp după ce aceştia au primit 1.000 de lei de la o persoană, cu titlu de taxă pentru punerea în posesia unui teren.

Poliţiştii i-au prins în flagrant pe cei trei suspecţi în jurul orei 17.00, la scurt timp după ce au pretins ilegal şi au primit de la partea vătămată suma de 1.000 de lei, sub pretextul că banii reprezintă o „taxă” ce trebuie achitată conform procedurii de intrare în posesia unui teren.

Judiciariştii bucureşteni i-au reţinut pe cei trei bărbaţi, toţi cu antecedente penale pentru săvârşirea unor fapte de acelaşi gen. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals şi uz de fals, cu cei trei suspecţi in stare de arest preventiv.

Acţiunea Poliţiei Capitalei şi a Direcţiei de Operaţiuni Speciale – I.G.P.R., de prindere în flagrant a celor trei suspecţi, s-a desfăşurat în contextul în care, în perioada februarie – martie 2013, judiciariştii Sectorului 4 au obţinut date şi informaţii cu privire la activitatea infracţională a membrilor unui grup suspectat de comiterea mai multor înşelăciuni.

Verificările de specialitate ale poliţiştilor bucureşteni au relevat faptul că cei trei bărbaţi, atribuindu-şi calităţile mincinoase de primar sau consilieri în cadrul unei primării din judeţul Ilfov, contactau diverse persoane, cărora le solicitau sume de bani sub pretextul punerii unor suprafeţe de teren în posesia acestora.

De menţionat este faptul că, pentru a câştiga încrederea părţilor vătămate, suspecţii le solicitau cu titlu de “taxe” sume de bani fixe, ce ar fi reprezentat plata întocmirii unor documente privind terenurile sau publicarea punerii în posesie în Monitorul Oficial.

Persoanele vizate de membrii grupării aveau calitatea de revoluţionari, iar plata taxelor solicitate de către aceştia se efectua prin virament bancar.

Data: 30/03/2013 Sursa: DGPMB

Link to comment
  • 2 months later...

Grupare specializată în evaziune fiscală şi spălare de bani, destructurată

 

Mai multe persoane suspectate că au creat un prejudiciu de 3.700.000 de lei prin infracțiuni economice au fost reținute. Ieri, poliţiştii din cadrul B.C.C.O. Alba, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Hunedoara, au efectuat 33 de percheziţii în judeţele Neamţ, Iaşi, Suceava, Hunedoara şi Botoşani, dintre care 14 la sedii de firme şi 21 la locuinţele membrilor grupării infracționale.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul S.C.C.O. Hunedoara, S.C.C.O. Neamţ, B.C.C.O. Iaşi, B.C.C.O. Suceava şi S.C.C.O. Botoşani.

În fapt, din investigaţiile efectuate a reieşit că, în cursul anului 2009, liderii grupării în calitate de asociați la societăţi comerciale din municipiul Hunedoara, au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat, împreună cu mai multe persoane din Suceava, Bihor şi Bacău, în scopul săvârşirii infracţiunii de spălare de bani.

Astfel, suspecţii ar fi desfăşurat activităţi comerciale prin intermediul mai multor societăţi comerciale din Suceava şi Bihor, firme aflate în insolvenţă. Din cercetări a reieşit că firma din Bihor nu a funcţionat niciodată la sediul social declarat şi avea ca obiect de activitate agenţie imobiliară, total diferit de activitatea desfăşurată în fapt.

O altă societate comercială folosită de către gruparea infracţională a fost una din Oneşti, judeţul Bacău, firmă ce avea ca principal obiect de activitate „prelucrarea lemnului”. Nici această firmă nu a funcţionat la sediul social declarat, nu a ţinut evidenţe contabile şi nu a derulat activităţi comerciale în scopul obţinerii de profit.

Ultima societate comercială folosită în activitatea infracţională a fost o firmă din Moineşti, judeţul Bacău.

Liderii grupului infracţional organizat sunt suspectaţi că au pus la punct un circuit scriptic al mărfurilor astfel încât, după facturări succesive realizate prin intermediul celorlalte firme controlate de membrii grupului infracţional organizat, marfa (în special produse laminate) să revină scriptic la una dintre firme, cu TVA deductibil. În continuare, sumele de bani obţinute erau utilizate în efectuarea de tranzacţii ulterioare, disimulându-se, în acest mod, provenienţa reală a acestora.

Astfel, profitând de măsurile de simplificare prevăzute pentru societăţile comerciale la care se deschide procedura de insolvenţă, societatea administrată de cei doi lideri ai grupării a facturat marfă de peste 9.000.000 de lei, cu zeci de facturi fiscale către firma aflată in insolvenţă din Suceava, fără TVA.

Ulterior, toată marfa a fost refacturată, astfel încât firma administrată de suspecţi a înregistrat TVA deductibil în valoare de aproximativ 1.500.000 de lei.

O altă modalitate de fraudare a bugetului statului folosită de către suspecţi a fost aceea de a importa produse laminate din Bulgaria, în regim intracomunitar, prin intermediul unei firme aflată în insolvenţă, respectiv fără plata TVA, după care marfa a fost refacturată către societatea acestora, cu TVA.

Totodată, pentru a eluda plata TVA către bugetul consolidat al statului, liderii grupării au achiziţionat marfă din ţară, cu TVA, care ulterior era facturată intracomunitar către firme din Slovacia, deşi în realitate marfa nu a părăsit teritoriul României, condiţie indispensabilă pentru emiterea facturilor fără TVA. Astfel, marfa facturată scriptic în Slovacia nu a fost livrată efectiv, fiind înstrăinată fără întocmirea de documente justificative în România.

Prejudiciul creat prin comiterea acestor infracţiuni de către cei şase suspecţi, stabilit până în prezent, este de 3.700.000 de lei.

Faţă de şase suspecţi, cu vârste între 38 şi 50 de ani, din judeţele Hunedoara, Suceava, Bihor şi Bacău, s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de iniţiere şi constituire a unui grup infracţional organizat în scopul comiterii infracţiunilor de spălare de bani, evaziune fiscală şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Suspecţii au fost conduşi la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Hunedoara pentru audieri, cinci dintre aceștia fiind reținuți. De asemenea, în cursul zilei de 13 iunie a.c., se vor face propuneri către instanța de judecată pentru arestarea preventivă a celor în cauză.

 

I.GP.R. - Centrul de Informare si Relatii Publice

Link to comment
  • 2 months later...

Grup infracţional organizat destructurat la Suceava

 

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Suceava, împreună cu poliţişti de frontieră din cadrul Serviciul Teritorial al Politiei de Frontiera Suceava, au destructurat un grup infracţional organizat constituit din 23 de persoane (20 cetateni romani si 3 cetateni ucranieni), grup specializat în săvârşirea de infractiuni de contrabanda.

Din cercetări a rezultat că, începând cu luna aprilie 2013, inculpaţii s-au constituit într-un grup infracţional organizat, acţionând împreună şi în mod coordonat, în scopul săvârşirii de infracţiuni de contrabandă în zona de frontieră adiacentă localităţilor Frătăuţii Noi – Climăuţi, judeţul Suceava.

Pentru desfăşurarea activităţilor infracţionale în condiţii de siguranţă, inculpaţii l-au recrutat pe O.G.C., fost agent de poliţie de frontieră în cadrul fostului I.J.P.F. Suceava, care a intermediat legătura cu un agent de poliţie de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina, identificat ulterior ca fiind F.M.G., acesta din urmă având rolul de a furniza informaţii legate de momentul oportun pentru săvârşirea faptelor de contrabandă.

În urma monitorizării, în data de 15.08.2013, orele 16.50, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., poliţiştii din cadrul S.T.P.F. Suceava i-au prins în flagrant pe inculpaţii H.G.M. şi C.I. in timp ce introduceau ilegal în ţară pe frontiera verde, în zona localităţii Fratautii Noi, cantitatea de 24.410 pachete ţigări de provenienţă extra-comunitară, respectiv Ucraina si Republica Moldova. Ţigaretele introduse ilegal in tara erau încărcate intr-un microbuz condus de inculpatul C. I., traseul microbuzului fiind asigurat de către inculpatul O.G.C., fost agent de poliţie de frontieră, la volanul unui autoturism înmatriculat in Germania. Pentru reţinerea microbuzului şi a celor două persoane, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare fiind trase şase focuri de avertisment în plan vertical.

Cele doua autoturisme au fost indisponibilizate in vederea confiscării.
In cauza au fost efectuate un număr de 6 percheziţii domiciliare, iar la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Suceava au fost audiate un număr de 20 de persoane.

Suportul tehnic şi operativ a fost asigurat de Departamentul de Informaţii si Protecţie Interna Suceava.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, contrabandă în formă agravantă, trecere ilegală a frontierei de stat şi abuz în serviciu contra intereselor publice, iar la final urmează a se lua măsurile legale ce se impun.

Facem precizarea că faptele inculpaţilor urmează a fi analizate prin raportare la prevederile art.6 pct.2 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului şi la garanţia constituţională a prezumţiei de nevinovăţie.
Cercetările sunt continuate de către procurorul D.I.I.C.O.T. şi poliţişti de frontieră anume delegaţi în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

ITPF Sighetu Marmaţiei - Purtător de cuvânt

Link to comment
  • 1 month later...

Grupare infracţională, destructurată

 

Ieri dimineaţă, au avut loc cinci percheziţii, în Bucureşti, la locuinţele mai multor persoane suspectate de uzurparea de calităţi oficiale şi săvârşirea de infracţiuni cu violenţă. / Patru dintre suspecţi au fost arestaţi preventiv.

La data 3 octombrie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale şi Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. – S.T. Bucureşti, au efectuat cinci percheziţii domiciliare, în Bucureşti, la locuinţele membrilor unui grup infracţional organizat specializat în comiterea de infracţiuni cu violenţă, respectiv tâlhărie, uzurpare de calităţi oficiale, furt calificat şi trafic de droguri.

În fapt, aceştia sunt suspectaţi că, în luna noiembrie a anului 2011, s-au deplasat în judeţul Constanţa, unde ştiau că mai multe persoane cultivau plante de cannabis în vederea comercializării. Aici, pretinzând că sunt reprezentanţi ai agenţiilor de aplicare a legii, i-au deposedat pe cei prezenţi de o geantă în care se aflau aproximativ 5 kilograme de cannabis.

Pentru a crea aparenţa calităţilor oficiale, unul dintre suspecţi era îmbrăcat în uniformă, iar ceilalţi purtau cagule şi arme – pistoale şi cătuşe, obiecte pe care le-au folosit pentru imobilizarea celor prezenţi.

De asemenea, la data de 11 iulie a.c., suspecţii ar fi încercat să pătrundă prin efracţie într-un imobil proprietate personală, fiind surprinşi de un martor. Totodată, la data de 22 septembrie a.c., doi dintre suspecţi au fost depistaţi în timp ce transportau mai multe plante de cannabis în ghivece improvizate.

Unul dintre aceşti bărbaţi este suspectat şi că, în cursul lunii noiembrie 2012, echipat în ţinută de poliţist şi având asupra sa o armă de foc, a oprit în trafic trei cetăţeni străini cu intenţia de a le sustrage o borsetă, în care se aflau 50.000 Euro.

În cauză au fost emise cinci mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bucureşti pentru continuarea cercetărilor.

În urma probatoriului administrat în cauză, faţă de patru persoane s-a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile, iar faţă de o alta s-a luat măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu pentru 30 de zile.

În cadrul acţiunii, s-a beneficiat de sprijinul Institutului Naţional de Criminalistică şi al Serviciului Independent pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, activităţile investigative fiind desfăşurate cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.