Jump to content
POLITISTI.ro

Cercetat pentru vânzare de premise de conducere falsficate


NewsBot

Recommended Posts

Un bărbat din judeţul Sălaj este suspectat că a vândut permise de conducere false eliberate de autorităţile ungare.

În data de 3 martie, poliţiştii din Şimleu Silvaniei, judeţul Sălaj, l-au oprit în trafic pe B. Marton, 32 ani, din Pericei, care conducea autoturismul proprietate personal. La solicitarea poliţiştilor, şoferul le-a prezentat un permis de conducere eliberat de autorităţile ungare. Oamenii legii au verificat actul în bazele de date şi au constatat că acesta este fals, în sensul în care fusese eliberat de ţara vecină pe numele unei alte persoane.

Întrebat despre modul în care a ajuns în posesia actului, conducătorul auto a declarat că l-a cumpărat de la consăteanul său J.A, de 36 ani, în schimbul sumei de 280.000 de forinţi.

Două zile mai târziu, poliţiştii l-au depistat în trafic pe J.A., conducând un autoturism, tot cu un permis de conducere eliberat de autorităţile ungare, care s-a dovedit a fi fals. Extinzând cercetările, oamenii legii au constatat că J.A. a mai vândut un permis fals unui alt consătean, de 23 de ani, contra sumei de 1.150 de euro.

Cei trei tineri din Pericei nu au obţinut niciodată un permis în România, iar acum sunt cercetaţi pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu are permis de conducere, iar J.A. va răspunde penal pentru complicitate la fals şi uz de fals.

De asemenea, J.A. este suspectat că a comercializat fără drept materiale de construcţii, pe care le procura tot din Ungaria. Astfel, oamenii legii au aflat că vânduse la diverse persoane lambriuri din lemn de brad, cuie şi folie pentru acoperiş. Au fost recuperate de la cumpărători şi ridicate în vederea confiscării, 952 bucăţi de lambriu, în lungime de 4 metri fiecare (cu grosimi între 13 şi 16 milimetri), 2.500 kg cuie şi 7 suluri de folie pentru acoperiş.

Pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 12/1990, republicată, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, poliţiştii i-au aplicat lui J.A. o amendă contravenţională de 3.000 lei.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.