Jump to content
POLITISTI.ro

Masuri exceptionale de criza in politie


radusandu
 Share

Recommended Posts

Domnilor colegi,

Avand in vedere un nou topik deschis la adresa de mai jos, rog sa avem un punct de vedere fata de aceste masuri si sa veniti cu unele propuneri, pana maine la 0ra 11,00, cand are loc sedinta extraordinara a Consiliului National al CNP :

http://www.cnpromani...=4&thread_id=56

Link to comment
Share on other sites

Domnilor colegi,

Parca nici Internetul nu mai functioneaza... problema este foarte grava...

Mai jos atasez Comunicatul CNP...

COMUNICATUL C.N.P. din 29.07.2010

În data de 29.07.2010, la sediul M.A.I. a avut loc o întâlnire între conducerea acestuia şi conducerile organizaţiilor sindicale din minister (orele 13.00-15.30), respectiv a organizaţiei profesionale Corpul Naţional al Poliţiştilor (orele 18.15-19.15), în urma solicitărilor acestora pentru lămurirea informaţiilor legate de reorganizarea structurilor poliţieneşti şi zvonurilor privind măsurile de concediere a unor poliţişti, sub presiunile pentru reducerea cheltuielilor cu personalul.

După participarea preşedintelui CNP la şedinţele de evaluare de la Departamentul Ordine şi Siguranţă Publică pentru fiecare structură centrală în parte, după alte întâlniri ale conducerii organizaţiei cu responsabilii cu reorganizarea, noi suntem de acord cu măsurile organizatorice luate în discuţie şi finalizate, aşa că discuţiile de astăzi pe acest subiect au fost mai sintetice şi operative, majoritatea timpului din întâlnirea cu dl. ministru fiind dedicată problemelor care afectează poliţiştii.

În această ordine de idei, CNP urmărit exprimarea unei poziţii clare faţă de iminenţa reducerii de personal în rândul funcţionarilor publici cu statut special şi militarilor din cadrul DOSP, pentru a nu mai menţine o stare de tensiune nefavorabilă în rândul acestora, care afectează îndeplinirea atribuţiilor şi capacitatea operativă a ministerului. În acest sens, noi am informat şi direct despre informaţiile deţinute şi confirmate, dialogul cu membrii, discuţiile avute neoficial în minister şi cu şefii unor structuri, contextul economico-financiar în care se află ţara şi resursele bugetului.

Faţă de aceste lucruri, dl. ministru a trebuit să spună lucrurilor pe nume, a explicat că încadrarea exagerată a aparatului central, direcţiilor şi inspectoratelor generale, altor structuri şi cheltuielile cu acestea nu mai pot fi suportate de la buget, că reducerile salariale, reducerea funcţiilor de conducere, mutarea a câteva mii de persoane la structuri de execuţie pe funcţii de regulă inferioare, reducerea unor sporuri şi cheltuieli de altă natură NU SUNT SUFICIENTE PENTRU A ASIGURA FINANŢAREA ÎN CONTINUARE A PERSONALULUI M.A.I. şi nu mai pot fi tolerate de guvern şi creditorii externi, aşa că SUNT NECESARE REDUCERI DE PERSONAL, ESTIMATE LA CÂTEVA MII DE PERSOANE ÎN DOMENIUL INTERNELOR!

DECI, DIN PĂCATE, INFORMAŢIILE ŞI ZVONURILE DE PÂNĂ ACUM SUNT ÎNTEMEIATE, GUVERNUL NU MAI POATE ACCEPTA CA, DIN SISTEMUL BUGETAR, NUMAI INTERNELE SĂ FIE SCUTITE DE CONCEDIERI, IAR CONDUCEREA MINISTERULUI SE STRĂDUIEŞTE SĂ-L CONVINGĂ CA, DUPĂ MĂSURILE DURE LUATE PÂNĂ ACUM, FAŢĂ DE OBIECTIVELE CARE STAU ÎN FAŢA M.A.I. ÎN CONTINUARE, ACESTE REDUCERI SĂ FIE CÂT MAI MICI, DEŞI PRESIUNILE SUNT DEOSEBITE!

În faţa acestei crude realităţi, CNP insistă să se evite acest lucru prin alte măsuri deja prezentate, iar în situaţia impunerii concedierilor din rândul poliţiştilor, să se stabilească criterii foarte clare, obiective, generale, după consultarea CNP şi sindicatelor, care să nu lase loc arbitrariului, abuzurilor, răzbunărilor şi aranjamentelor, stabilirea unor măsuri de protecţie socială, de reconversie profesională, de compensare a pierderilor suferite. Pentru aceasta s-a dispus prezentarea unor situaţii până marţi cu impactul financiar, criteriile, propunerile de mutare, transfer sau relocare, urmând ca în funcţie de acestea să se stabilească nişte cifre pe fiecare structură. În orice caz, nu se stabilesc procente pe structuri, ci se vor discuta situaţiile profesionale ale fiecăruia, avându-se în vedere după performanţele profesionale şi pregătire, numărul de abateri disciplinare cu vinovăţie clară şi sancţiuni, calificative inferioare repetate, dosare penale, acte de corupţie, incompatibilităţi, concedii fără plată, desfiinţarea unor structuri sau transformarea de posturi şi neacceptarea altora, etc. Sunt de aşteptat şi plecări voluntare, iar dacă la sfârşitul anului rezultă un număr suficient de plecări, este posibilă revenirea la veniturile întregi ale personalului, după reducerile din acest an. Având în vedere durata întregului proces, aceste concedieri vor avea loc începând cu data de 1.01.2011.

Faţă de alţii, conducerea ministerului şi CNP are tăria, curajul şi onestitatea să nu mai întârzie anunţarea acestor măsuri, să curme zvonurile şi frământările poliţiştilor, faţă de care noi am înţeles să ne comportăm cu toată responsabilitatea. Nu ne simţim bine să aducem aceste veşti, nu facem din asta motive de evidenţie re a cuiva în dauna altora, vom face în continuare tot ce putem să fie afectaţi cât mai puţini poliţişti şi le vom acorda asistenţa necesară membrilor.

Vom reveni mâine cu alte detalii.

Reamintim că CNP a informat oportun, corect şi onest despre aceste lucruri până în prezent, după aflarea despre discuţiile şi pregătirile care se fac, a cerut lămuriri la minister, a consultat Consiliul Naţional în sesiune extraordinară, a dat un comunicat către autorităţile statului informând despre poziţia sa în apărarea drepturilor şi intereselor membrilor săi şi poliţiştilor în general, a solicitat această întâlnire de informare, a consultat membrii şi consiliile teritoriale pe email şi pe forumul site-ului www.cnpromania.ro, a solicitat sindicatelor să aibă loc o întâlnire cu CNP pentru susţinerea unei poziţii şi unor contramăsuri unitare în faţa ministerului. Din păcate, această nouă iniţiativă şi chemare la solidaritate a CNP, nu a găsit din păcate ecoul aşteptat la sindicate, din cauza trufiei, orgoliului rănit că nu au fost pe fază, concurenţei prost-înţelese, aflării în concedii a majorităţii liderilor, lipsei capacităţii de informare, relaţionare şi înţelegere a priorităţii momentului. Acest lucru, ca şi lipsa de dialog cu membrii proprii şi cu ministerul, celelalte sindicate şi CNP, i-a pus într-o postură discutabilă şi neonorabilă în faţa conducerii instituţiei. Acest lucru nu este acceptat de poliţiştii membri, care se aşteptau să existe o acţiune comună faţă de iniţiativa şi propunerile CNP şi speră ca liderii lor să treacă peste interesele personale şi să le apere interesele măcar de acum încolo.

Marţi 02.08.2010 după amiaza, CNP se va întâlni din nou cu conducerea MAI pentru discutarea cadrului normativ necesar reorganizării structurilor, după principiile şi criteriile ce vor fi stabilite de comun acord, apoi dl. ministru va informa guvernul despre acestea, în vederea demersurilor necesare. Până atunci, conducerea CNP va continua informarea la zi şi consultarea membrilor săi, şi dacă se acceptă, a celorlalţi parteneri, în vederea susţinerii unor criterii fundamentate şi acceptabile.

Biroul Executiv Central al Corpului Naţional al Poliţiştilor

Link to comment
Share on other sites

În această ordine de idei, CNP urmărit exprimarea unei poziţii clare faţă de iminenţa reducerii de personal în rândul funcţionarilor publici cu statut special şi militarilor din cadrul DOSP, pentru a nu mai menţine o stare de tensiune nefavorabilă în rândul acestora, care afectează îndeplinirea atribuţiilor şi capacitatea operativă a ministerului.

Bună seara

Domnul Radu ce treabă are Corpul Național al Polițiștilor cu militarii?

Mai există polițiști care să aibă statut militar?

Link to comment
Share on other sites

@Rookie

Da aveti dreptate , dar in DOSP, intra si militarii... Mai mult ca sigur la MAI sunt luati si ei in calcul, ceea ce cred ca este bine...

Sa auzim de bine. Nu trebuie sa facem acum polemica.

Link to comment
Share on other sites

Nici vorbă să intrăm în vreo polemică. Vă respect mai mult decât probabil credeți dvs.

Dar vroiam numai să vă spun și părerea mea. Nu cred că e ceva rău în asta.

Corpul național al polițiștilor reprezintă interesele polițiștilor. Nu cred că s-au terminat problemele polițiștilor iar CNP-ul nu are ce să mai facă.

De aceea mi se pare nefirească grija CNP pentru jandarmi și pompieri, când conform legii și a statutului el reprezintă interesele altei categorii profesionale.

Am remarcat de mai multă vreme această grijă (ca să nu-i spun favorizare), când am mai discutat cu dvs. referitor la acordul acela cu o companie de asigurări, tot aici pe forum.

Poate nu ar fi rău ca CNP-ul să ia în considerare și părerile membrilor de rând (a polițiștilor din stradă ce lucrează zi de zi cu ei) și să urmărească cu precădere interesul polițiștilor, mai ales în vremurile acestea. Găsiți aici pe forum câteva topicuri din care vă puteți face o idee destul de clară cu privire la situația reală din teren și cât de benefică este „colaborarea” spre deosebire de sintezele și concluziile scriptice ce ajung pe acolo pe sus, pe la minister.

Link to comment
Share on other sites

Domnule Radu Sandu chiar nu mai intelege nimeni nimic.

La politie vin cei de la frontiera si pompierii iar politistii cu ani de vechime sunt dati afara.

Si imi aduc aminte ca moderatorul dvs de pe site-ul CNP parca spunea ca nu incita la proteste.

Dar ce ar trebui sa facem ,sa asteptam cuminti la taiere.

Aveti mare grija ca membrii din sindicate indiferent care ar fi ele sunt toti membrii CNP.

A venit momentul sa rupem pisica .Nu mai merge cu vrajala. Hai sa facem sedinte si comisii sa nu rezolvam nimic.

Eu zic sa convocati toti liderii de sindicate/ federatii din politie nu conteaza cum se numesc si sa declansam ample mitinguri sau ample......

Pozitia CNP trebuie sa fie foarte transanta, vreti sa dati afara de maine nu mai munceste nimeni, sa munceasca astia de vor sa ne dea afara.

Cu respect. :emo-yessir:

Link to comment
Share on other sites

Astazi am auzit si eu de celebra sedinta care a avut loc. Am vorbit cu sefii care au participat si mi-au spus ca deocamdata totul este la stadiu de discutii si propuneri. Maine(vineri) am inteles ca va avea loc o noua sedinta in care se vor discuta prpunerile. Cert este ca ceva se va intampla... Nu se stie deocamdata daca efectiv vor fi oameni dati afara din sistem sau vor fi mutati pe functii mai mici. La fel am auzit ca se doreste ca din IGPR si Minister sa fie mutati toti subofiterii la DGPMB. Eu personal as umbla la oameni strict in structurile centrale unde s-au adunat o gramada de bagatori de seama care nu fac decat sa plimbe hartii si sa isi dea prime si stimulente intre ei. Sunt sefi peste sefi, sunt situatii unde exista un sef peste 3 insi ...Mi se pare absurd asa ceva. Chiar sunt curios ce se va intampla... Ideea este ca daca pana acum aveam doar senzatia ca interesul este sa nu mai mearga nimic in tara asta si sa fie distrus absolut totul, acum am certitudinea...Se vrea distrugerea tarii, a societatii si sa domneasca haosul. Eu unul nu inteleg de ce se fac recrutari in continuare la Academie si Scolile de agenti in conditiile in care se fac disponibilizari si la noi... Probabil sa incaseze bani din taxele de inscriere...Alt motiv nu vad. Asa cum s-au pus lacate pe uzine si fabrici din ”90 incoace, asa se va pune lacatul si pe sectiile si unitatile de politie. Si eu care am crezut ca avem serviciu sigur si ma certam cu prietena care imi spunea sa imi caut altceva .....nu si nu ca aici de bine de rau e serviciu sigur.... Am ajuns de rasul lumii....Sincer va spun ca sunt dezgustat, nu pot sa cred in ce situatie ne gasim...Infractionalitatea creste constant si pe noi ne decimeaza. Era o melodie... SA TRAITI BINE FRAIERILOR/ IUDA NE AMENINTI????” O sa se ajunga ca furturile de bancomate, case de bani, jafuri tip hold up sa fie la ordinea zilei si mai banale decat furturile de capace de roti auto

Link to comment
Share on other sites

 • Moderator

Continuare la Comunicatul CNP din 29.07.2010

Reprezentanţii CNP au aflat oficial la această întâlnire faptul că guvernul decisese deja asupra concedierilor, că ministerul a încercat să evite acest lucru, dar neacceptându-se, a început pregătirea unor proiecte de acte normative şi situaţii privind impactul financiar, criteriile, propunerile de mutare, transfer sau relocare de functii, nu persoane, urmând ca marţi, în funcţie de acestea, să se stabilească nişte cifre cu reducerile de personal pe fiecare structură. În orice caz, nu se stabilesc procente pe structuri, ci nişte cifre orientative, iar apoi se vor discuta situaţiile profesionale ale fiecăruia, avându-se în vedere performanţele profesionale şi pregătirea, numărul de abateri disciplinare cu vinovăţie clară şi sancţiunile, calificativele inferioare repetate, dosarele penale, actele de corupţie, incompatibilităţile, concediile fără plată, desfiinţarea unor structuri sau transformarea de posturi şi neacceptarea altora, etc, fiind aşteptate şi plecări voluntare.

La alte probleme care au fost ridicate de către noi în ultimele luni de zile, dl. Ministru a făcut următoarele precizări:

 • în scopul reducerii cheltuielilor de personal pentru a fi concediaţi cât mai puţini poliţişti, se va modifica modalitatea de acordare a sporurilor pentru: radiaţie, acces la informaţii clasificate, de aparat central, de lucrări de excepţie, de frontieră şi de izolare, sporind atractivitatea pentru posturile operative;
 • noua lege de salarizare a fost criticată şi a fost blocată intrarea în vigoare, urmând a se mări coeficienţii de încadrare pentru agenţii de poliţie, în legea de salarizare pentru anul 2011;
 • se va reface HG şi OMAI privind acordarea compensaţiei pentru chirie, astfel încât aceasta să nu fie după nivelul salariului de bază, ci potrivit preţurilor practicate în zonă;
 • ţinta acestor măsuri este în primul rând restructurarea ministerului prin redimensionarea la centru, flexibilizare, eficientizare, creşterea efectivelor operative şi pe cale de consecinţă reducerea cheltuielilor de la nivel central, simultan cu creşterea ordinii şi siguranţei publice;
 • până la stabilirea în cursul săptămânii viitoare a unor cifre orientative, putem face public doar faptul că structurile operative vor fi cel mai puţin afectate de reducerile de personal.
 • dacă la sfârşitul anului rezultă reducerea cheltuielilor de personal, ministrul a declarat că este posibilă revenirea la normal a veniturilor, după reducerile aplicate în acest an.
 • în urma solicitării noastre ferme, conducerea ministerului a hotărât să nu mai întârzie anunţarea acestor măsuri, să curme zvonurile şi frământările poliţiştilor.

Marţi 03.08.2010 după amiaza, CNP se va întâlni din nou cu conducerea MAI pentru discutarea cadrului normativ necesar reorganizării structurilor, după principiile şi criteriile ce vor fi stabilite de comun acord, se va discuta din nou şi cu sindicatele, apoi dl. ministru va informa guvernul despre acestea, în vederea demersurilor necesare.

Link to comment
Share on other sites

Astazi a avut loc o sedinta la nivelul sectorului... S-au cerut capete. De acolo, de dincolo si de peste tot cate 4-5 oameni. Si cum poate ministrul sa spuna ca operativul va fi cel mai putin afectat cand s-au cerut oameni din operativ?????

Link to comment
Share on other sites

din afara se vede ca si cum aceasta restructurare este o buna ocazie sa scapi de cei politistii incomozi sau sa platesti polite :hmmmt:

mai este putin si incep sa apara mercuriale: "dau X mii de euor sa-l concediati pe cutarica ca mi-a stricat afacerile cu droguri din zona".

Link to comment
Share on other sites

Informarea Biroului Executiv Central al C.N.P. din 3 august 2010

În data de 03.08.2010, orele 18.00 la sediul M.A.I. a avut loc o nouă întâlnire între conducerea ministerului şi conducerea organizaţiei profesionale Corpul Naţional al Poliţiştilor. Întâlnirea a avut loc după o şedinţă de lucru cu directorii generali, directorii şi inpectorii generali ai Poliţiei Române şi Poliţiei de Frontieră Române, pe probleme legate de continuarea reorganizării structurilor poliţieneşti.

Dl. ministru Vasile Blaga a informat reprezentanţii CNP în prezenţa şefilor de mai sus, despre discuţiile avute la guvern cu factorii de decizie privind impactul operativ, financiar, funcţional şi uman al măsurilor luate până în prezent, un calendar al aplicării acestora şi modificările necesare. Având în vedere restanţele în reforma cheltuielilor publice, alocaţiile bugetare alocate până la sfârşitul anului şi exigenţele creditorilor externi, ministrul a confirmat ceea ce deja primul ministru anunţase, şi anume că:

- măsurile de reorganizare la nivel şi central erau absolut necesare pentru reducerea birocraţiei, sporirea efectivelor la structurile de execuţie operative şi reducerea cheltuielilor în aparatul central;

- reducerea veniturilor personalului cu 25% până la sfârşitul anului, reducerea cu peste 30% a numărului funcţiilor de conducere, a unor sporuri şi indemnizaţii este semnificativă, dar nu şi suficientă pentru asigurarea finanţării în continuare a sistemului administrativ şi poliţienesc şi sub presiunea financiară care se menţine, nu poate fi evitată reducerea de personal şi în domeniul Internelor;

- ministrul a informat despre consecinţele acestei reduceri de personal asupra capacităţii operaţionale a forţelor de ordine şi siguranţă publică, pe fondul creşterii infracţionalităţii şi revoltelor sociale care sunt previzionate din toamnă, asupra îndeplinirii angajamentelor luate pentru continuarea integrării în Uniunea Europeană şi aderarea la Spaţiul Schengen, asupra unor disfuncţionalităţi care deja apărut în prestarea unor servicii de către administraţie, unde a început deja aplicarea măsurilor, şi mai ales, asupra consecinţelor asupra personalului şi familiilor acestuia după reducerile de personal impuse.

În acest context, faţă de datele de la întâlnirea de săptămâna trecută, dl. ministru a informat că pe fondul măsurilor de reorganizare şi reducere a cheltuielilor cu personalul şi de altă natură luate, după calculele efectuate, s-a acceptat de guvern ca reducerea să afecteze un număr mai redus de poliţişti.

Faţă de această situaţie, conducerea CNP a exprimat clar, verbal şi în nota scrisă prezentată că tot nu este de acord cu concedierile de poliţişti şi în acelaşi timp are obiecţii semnificative faţă de cadrul legislativ şi criteriile în baza cărora ar putea avea loc asemenea măsuri, dacă guvernul nu renunţă la reducerea de personal în structurile poliţieneşti, informând totodată că mulţi poliţişti şi organizaţii teritoriale vor trece la măsuri publice de protest faţă de această măsură.

Din aceste informări şi discuţii ne-am dat seama că, chiar şi fără acordul nostru consultativ, ministerul este nevoit şi va trece la pregătirea şi aplicarea acestor măsuri nepopulare, mai întâi dând afară pe cei cu probleme legale sau disciplinare deosebite, apoi pe baza art. 69 lit.j) din legea nr. 360/2002, urmând să facă diferenţierea nişte criterii discutabile, deja prezentate astăzi în proiect.

Faţă de această situaţie, conducerea CNP a hotărât să nu părăsească acest proces, să îşi menţină poziţia cu care a fost mandatat de membri şi Consiliul Naţional, solicitând dlui ministru constituirea unui grup de lucru pentru rediscutarea acestui cadru legislativ şi criteriilor propuse, lucru acceptat pentru mâine, întrucât apoi vor fi informate sindicatele şi guvernul, cu propunerile MAI şi emiterea unor acte.

CNP susţine ca în cazul că totuşi nu va putea fi oprită concedierea unor poliţişti, susţine să se ia şi alte măsuri de reducere a cheltuielilor cu personalul pentru a fi necesară plecarea câtor mai puţini colegi din sistem şi că nu poate lăsa ca reducerea de personal să fie hotărâtă după criterii şi nominalizări hotărâte numai de şefi, motiv pentru care insistă să primeze cumulativ criteriile profesionale în păstrarea personalului, pregătirea actuală şi cea de bază, performanţele, comportarea, rezultatele, cursurile şi aplicarea practică a competenţelor, poziţia sau importanţa structurii în care activează, apoi posibilităţile de pensionare voluntară. Ambele părţi au fost de acord ca să conteze mai mult poliţiştii cu probleme disciplinare, legale, medicale, fizice, de adaptare sau neimplicare deosebite, rămânând apoi mai puţini să fie selectaţi după celelalte criterii, dar aceasta să se facă după o evaluare profesională foarte serioasă, obiectivă, cu eliminarea posibilităţilor de discriminare, răzbunare, aranjamente, garanţia pentru aceasta fiind prezenţa în comisiile din unităţi şi inspectorate / direcţii a reprezentanţilor CNP şi sindicatelor.Conducerea CNP va informa permanent despre evoluţia discuţiilor şi negocierilor, va sprijini acţiunile susţinute de majoritatea membrilor săi, va ataca la nevoie orice măsură sau acte ilegale.

Biroul Executiv Central al Corpului Naţional al Poliţiştilor

Link to comment
Share on other sites

Imi place ca sunteti atat de gentili si chiar pareti interesati la maxim de problemele cu care ne confruntam! Am spus ''pareti'' pentru ca daca v-ar pasa cu adevarat de ceea ce se intampla nu ati lasa timpul sa treaca in defavoarea noastra. Mi se pare ca nu mai avem timp de discutii, negocieri, taraganari, trebuie sa facem ceva concret si la obiect. Stam cu mainile in san si asteptam sa vedem ce hotarari se vor lua si, ca sa parem interesanti, mai venim cu unele mici obiectii la aceste hotarari.

Faţă de această situaţie, conducerea CNP a exprimat clar, verbal şi în nota scrisă prezentată că tot nu este de acord cu concedierile de poliţişti şi în acelaşi timp are obiecţii semnificative faţă de cadrul legislativ şi criteriile în baza cărora ar putea avea loc asemenea măsuri, dacă guvernul nu renunţă la reducerea de personal în structurile poliţieneşti, informând totodată că mulţi poliţişti şi organizaţii teritoriale vor trece la măsuri publice de protest faţă de această măsură.

Din aceste informări şi discuţii ne-am dat seama că, chiar şi fără acordul nostru consultativ, ministerul este nevoit şi va trece la pregătirea şi aplicarea acestor măsuri nepopulare, mai întâi dând afară pe cei cu probleme legale sau disciplinare deosebite, apoi pe baza art. 69 lit.j) din legea nr. 360/2002, urmând să facă diferenţierea nişte criterii discutabile, deja prezentate astăzi în proiect.

Nu inteleg insa de ce initial pareati fermi si spuneati ca nu sunteti de acord cu reducerea de personal în structurile poliţieneşti, avertizand că mulţi poliţişti şi organizaţii teritoriale vor trece la măsuri publice de protest faţă de această măsură, iar mai apoi ati ajuns la concluzia ca e mai bine sa acceptam aceste masuri pentru ca nu avem alternative?!

Nu sustin protestul public, dar nu vad nicio alta solutie pentru ca m-am convins ca intalnirile si discutiile astea nu conduc nicaieri.

De asemenea nu sunt de acord nici cu criteriile astea legate de disciplina, adaptare, neinplicare sau evaluari profesionale pentru ca uneori acestea nu pot fi ''foarte serioase''. atat de serioase incat sa nu aiba nicio treaba cu realitatea.

Sunt revoltata, nu pentru ca mi-as pierede slujba, ci pentru ca ma doare enorm disperarea pe care o vad la foarte multi colegi!

Link to comment
Share on other sites

La VIDEOCONFERINTA din 16.08.2010 a IGPR-ului s-au solicitat pana vineri 20.08.2010 de la judete unele PRINCIPII ALE RESTRUCTURARII, pentru crearea unui aparat politienesc eficient, atat din punct de vedere organizatoric cat si functional corespunzator nevoileor sociale generate de criza economica.

Ce parere aveti ?

Link to comment
Share on other sites

Ce parere sa avem ... nu prea buna! :lol:

Cam tarziu anunta CNP-ul, stiam de treaba asta din 16 august, cand a scris un coleg .

Link to comment
Share on other sites

Se cunostea si topik-ul dar eu voiam sa vedem ce propuneri se fac de la judete. Nu cumva ne-o facem cu mana noastra.

Din sedinta Consilului IGPR din 18.08.2010 CNP va aduce la cunostinta urmatorul COMUNICAT:

MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR

CORPUL NAŢIONAL AL POLIŢIŞTILOR

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

COMUNICAT

La data de 18.08.2010, ora 10.00, la sediul I.G.P.R. s-a desfăşurat şedinţa Consiliului Superior al Inspectoratului General al Poliţiei Române, cu participarea membrilor desemnaţi în conformitate cu prevederile Dispoziţiei IGPR nr. 21 din 14.05.2010, având ca invitaţi, cu statut de observatori, reprezentanţi ai SNPPC; SNAP şi Prolex, întâlnirea având pe ordinea de zi Reorganizarea Inspectoratului General al Poliţiei Române şi a structurilor subordonate nemijlocit acestuia, iar în cea de-a doua parte, Oportunitatea reorganizării compartimentelor – Structura de securitate din cadrul IPJ.

Aşa cum era anunţat, în această perioadă Inspectoratul General al Poliţiei Române parcurge etapa de reorganizare la nivelul aparatului central şi a structurilor subordonate nemijlocit, respectiv direcţii, servicii, instituţii de învăţământ, activitate înscrisă într-un calendar menit să conducă la eficientizarea activităţii şi eliminarea nivelelor de management intermediar.

Proiectul de reorganizare prezentat de conducerea inspectoratului general şi supus dezbaterii în şedinţa de Consiliu Superior a evidenţiat necesitatea desfiinţării unor funcţii de conducere precum director adjunct, şef serviciu, sef birou - la acele structuri unde nu se justifică ori creează birocraţie, menţinerea funcţiilor de directori adjuncţi la direcţiile operative avînd în vedere complexitatea, volumul şi liniile de muncă, înfiinţarea unor birouri ( două ) cu specific de achiziţii la Direcţia Juridică şi coordonare – control pe linia centrelor de reţinere şi arestare preventivă, desfiinţarea centrelor de formare şi perfecţionare profesională Giurgiu şi Timiş.

Fără a exemplifica prin cifre, de reţinut este faptul că, din numărul personalului poliţienesc care, în urma acestei activităţi de reorganizare, nu se va regăsi în noua organigramă, o parte va fi redistribuită către cele două agenţii ANA şi ANITP iar o altă parte către DGPMB şi inspectoratele judeţene, pentru acoperirea deficitului formaţiunilor operative, cu precizarea şi asigurarea din partea conducerii inspectoratului general că în acest moment nu vor exista disponibilizări ale poliţiştior.

Discuţiile cu privire la punctul doi al ordinii de zi s-au polarizat pe ideea consultării inspectoratelor judeţene de poliţie, ulterior urmând să se hotărască asupra oportunităţii reorganizării acelor compartimente, inclusiv gestionarea lor.

Următoarea etapă a reorganizării priveşte inspectoratele de poliţie ale judeţelor când vom reveni cu amănunte.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.