Moderator Marius Posted July 25, 2010 Moderator Share Posted July 25, 2010 In urma sedintei de vineri 23.07.2010 conducerea ministerului intentioneaza sa apeleze la ultima masura de criza ramasa la dispozitie si anume disponibilizarea a 5000 de politisti, 2500 politisti de frontiera si 5000 personal ISU. Sursa: Corpul National al Politistilor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rookie Posted July 25, 2010 Share Posted July 25, 2010 Am citit si eu pe site-ul CNP, intradevar ni se pregateste o lovitura parsiva si miseleasca de catre conducerea ministerului. Din ce am citit pe acolo, ce merita retinut este ca sefii de la resurse umane, au un comportament specific celor ce tin si cu dintii de scaunele lor. Nu spun nimic nimanui, exista o maxima secretomanie. Cei vizati se pare ca sunt: cei sanctionati in ultimii ani. consumatorii de alcool mai silitori.... cei care au facut accidente. (vinovati, nevinovati, dupa consum de alcool, cu ce urmari nu se stie) cei aflati in urmarire penala. cei angajati intre 1.01.2007 si 23.07.2010. cei aflati in perioada de crestere a copiilor pana la 2 ani. cei aflati in concedii fara plata Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elvis Posted July 25, 2010 Share Posted July 25, 2010 Hai sa dam cu ei de pamant ,mama lor de nenorociti. Spontane,spontane,.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxu08 Posted July 25, 2010 Share Posted July 25, 2010 cretini. o sa dea apa la moara la toti borfasii si sa vezi crestere a infractionalitatii cu violenta, in primul rind. cretini. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sam Posted July 25, 2010 Share Posted July 25, 2010 Am cautat pe site-ul SNPPC-ului si nu e nimic, la ei e liniste si pace, ei fac sondaje. Nu mai e cazul sa stam la discutii si indiferent de organizatia sindicala/profesionala trebuie sa facem ceva! Stiu, suntem dezbinati din interior de catre anumiti sefii, instalati in functii doar pe baza sprijinului politic si care nu au nimic in comun cu aceasta profesie, dar cred ca s-a ajuns prea departe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bcristian Posted July 25, 2010 Share Posted July 25, 2010 S-a ajuns foarte departe şi sunt sigur ca nu îi interesează soarta poliţistului român şi ceea ce se va întâmpla pe stradă. Dar cred că şi din cauza noastra s-a ajuns aici, de anul trecut, de când cu zilele fără plată de la sfârşitul anului, trebuia să luăm atitudine. Au văzut ca suntem "tăcuţi" şi ne calcă în picioare. Oricum nu ştiu dacă se mai poate face ceva în momentul de faţă dacă hotărârea a fost luată. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Marius Posted July 25, 2010 Author Moderator Share Posted July 25, 2010 Din ce am inteles, nu a fost luata inca nicio hotarare, inca se discuta! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Catalin Posted July 25, 2010 Moderator Share Posted July 25, 2010 Mai exact, este încă în stadiul de „intenție”. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bendar Posted July 25, 2010 Share Posted July 25, 2010 (edited) [*]cei angajati intre 1.01.2007 si 23.07.2010. Am si eu o intrebare, ca poate nu ma duce capul. DE CE MAMA DRACULUI AU MAI PUS 400 DE LOCURI LA ACADEMIE SI 1400 LA CAMPINA + ALTELE LA CLUJ? Dobitocii p*lii mele..... La ce sa ma astept eu acuma, daca proaspat absolventi sunt dati afara ca la Uzina Tractorul?! Adica o restructurare grava a unei astfel de institutii nu necesita acordul CSAT? Ma gandesc ca cei care inca mai au un contract obligatoriu de 10 ani cu MAI.... plus o piedere de bani pe scolarizare..... Edited July 25, 2010 by bendar Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miadry Posted July 25, 2010 Share Posted July 25, 2010 Creste numarul infractorilor, scade numarul politistilor. Bun asa. Astea sunt anti sau pro criza? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GSPI Posted July 25, 2010 Share Posted July 25, 2010 Cum sa dai atatia oameni afara si pe ce criteri ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
erasmus Posted July 26, 2010 Share Posted July 26, 2010 (edited) Cu exceptia ProLex-ului si a CNP care au luat atitudine fata de aceasta problema, nicio alta organizatie nu s-a implicat.SNPPC-ul doarme, ca de obicei, ceilalti-idem. ProLex-ul a dat asigurari ca din operativ nu va fi disponibilizat niciun politist. Edited July 26, 2010 by stelistman Link to comment Share on other sites More sharing options...
serioussam Posted July 26, 2010 Share Posted July 26, 2010 Cei vizati se pare ca sunt: cei sanctionati in ultimii ani. consumatorii de alcool mai silitori.... cei care au facut accidente. (vinovati, nevinovati, dupa consum de alcool, cu ce urmari nu se stie) cei aflati in urmarire penala. cei angajati intre 1.01.2007 si 23.07.2010. cei aflati in perioada de crestere a copiilor pana la 2 ani. cei aflati in concedii fara plata la lista asta nu le trece prin cap sa ii adauge si pe cei care au participat la mitinguri, sub un sindicat anume, nu de alta da ne-ar inchide si gura asta si asa timida. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rusy Posted July 26, 2010 Share Posted July 26, 2010 Creste numarul infractorilor, scade numarul politistilor. Bun asa. Astea sunt anti sau pro criza? Scade numarul politistilor, dar creste numarul celor care ii supravegheaza. E de 1000 de ori mai rau ca acum 20 de ani. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Catalin Posted July 26, 2010 Moderator Share Posted July 26, 2010 ProLex-ul a dat asigurari ca din operativ nu va fi disponibilizat niciun politist. Cum ar putea ProLex-ul să dea asigurări că nimeni nu va fi disponibilizat? Că doar nu ei sunt cei care trebuie să decidă. Sau poate ne iau la mișto? Ne spun că nu va fi nimeni disponibilizat, dar se vor înceta raporturile de serviciu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Membru cipri83 Posted July 26, 2010 Membru Share Posted July 26, 2010 Am citit si eu pe site-ul CNP, intradevar ni se pregateste o lovitura parsiva si miseleasca de catre conducerea ministerului. Din ce am citit pe acolo, ce merita retinut este ca sefii de la resurse umane, au un comportament specific celor ce tin si cu dintii de scaunele lor. Nu spun nimic nimanui, exista o maxima secretomanie. Cei vizati se pare ca sunt: cei sanctionati in ultimii ani. consumatorii de alcool mai silitori.... cei care au facut accidente. (vinovati, nevinovati, dupa consum de alcool, cu ce urmari nu se stie) cei aflati in urmarire penala. cei angajati intre 1.01.2007 si 23.07.2010. cei aflati in perioada de crestere a copiilor pana la 2 ani. cei aflati in concedii fara plata rookie eu am gasit in urmatorul fel pe siteul CNP-ului ceea ce ai postat tu: Pentru ca ofiterii -sefi la Resurse umane si organizare executa ordine si nu comunica nimic colegilor si nici unor adjuncti macar, cand li se pregateste ceva, o sa va comunic ce liste au fost pusi sa faca de ieri pe azi acesti lucratori secretomani, la politia de frontiera: 1. Lista cu cei sanctionati in ultimii ani. Nu stim limita si care sanctiuni, ptr. ca unele au fost radiate dupa lege, nu dupa RU, la 6 luni sau 1 an, consumatorii de alcool mai silitori.... 2. Lista cu cei care au facut accidente. Vinovati, nevinovati, dupa consum de alcool, cu ce urmari? 3. Lista cu cei aflati in urmarire penala. Pentru ce fel de fapte? 4. Lista cu cei angajati intre 1.01.2007 si 23.07.2010. 5. Lista cu cei aflati in perioada de crestere a copiilor pana la 2 ani. 6. Lista cu cei aflati in concedii fara plata. deci eu asta vroiam sa intreb despre politia de frontiera este vorba sau tot!!! nu m-i se pare oricum corect orice ai fi frontierist ,rutierist,O.P. daca esti angajat dupa 01.01.2007 sa fi dat afara! eu sunt promotia martie 2007 cluj ,si doresc sa fac cariera in munca de politie,iar dupa ce am acumulat ceva experienta in operativ(fara sanctiuni) sa vina un vames + marinar+jurist sa ma de-a afara! chiar nu ii intereseaza de familiile acestor oameni?de viata lor? eu zic ca daca este asa nu ar trebui sa ramanem nepasatori!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
radusandu Posted July 26, 2010 Share Posted July 26, 2010 Comunicatul Consiliului National al CNP se poate vedea pe site-l: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Membru cipri83 Posted July 26, 2010 Membru Share Posted July 26, 2010 (edited) si inca ceva ce am gasit pe site-ul PROLEX-ului : presedintele PRO LEX, Vasile Lincu a luat legatura cu conducerea MAI si a primit asigurari ca niciun politist din operativ nu va fi disponibilizat. In ceea ce priveste reorganizarea Politiei si Jandarmeriei, se ia lua in calcul si varianta comasarii structurilor comune (ex. Financiar, Administrativ, Logistic, Juridic, s.a.). De asemenea, conducerea MAI a transmis ca PRO LEX va fi consultat cu privire la reorganizare si va tine cont de propunerile venite din partea sindicatului. Oficialii MAI au declarat ca reorganizarea efectuata cu privire la aparatul central al ministerului a fost facuta si la sugestia organizatiilor sindicale, care au solicitat, in mod constant, acoperirea deficitului de personal de la operativ cu cel de la birouri. nu mai stiu ce sa cred! http://www.prolex.ro/?cat=460 Edited July 26, 2010 by cipri83 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Catalin Posted July 26, 2010 Moderator Share Posted July 26, 2010 Cipri acolo pe site-ul Prolex sunt puțin cam în urmă cu evenimentele. Despre acele informații am discutat și noi aici pe forum, mai exact în topicul încă din data de 23.07. Iar acele declarații ale ministrului Blaga sunt doar „praf în ochi”, pentru că acolo nu face referire la polițiști, ci vorbește așa frumos, ca pentru presă. Dacă domnul Lincu a pus niște întrebări pe la minister, după cum și scrie de altfel pe site-ul prolex, cei de acolo l-au aburit și vrăjit într-un mare fel. Deci, acele informații nu prea mai sunt de actualitate. Toată stima pentru CNP, care odată ce a aflat a făcut publice acele informații, într-un mod cât se poate de transparent. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunelu Posted July 26, 2010 Share Posted July 26, 2010 Se pare ca singurii care au ceva de spus sunt cei din conducerea CNP-ului. Sindicatele se eschiveaza . Oare de ce ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tudor Posted July 26, 2010 Share Posted July 26, 2010 nu e indeajuns ca suntem in deficit de personal,mai vor sa si dea afara!.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
maga Posted July 29, 2010 Share Posted July 29, 2010 MAI lucreaza la strategia de reorganizare a structurilor subordonate Oficialii din MAI contactati de catre reprezentantii Pro Lex ne-au declarat urmatoarele: - reorganizarea aparatului central al MAI a avut la baza solicitarile sindicatelor care cereau trecerea mai multor persoane de la birouri catre operativ; - reorganizarea structurilor din cadrul MAI nu presupune disponibilizari (cel putin in ceea ce ii priveste pe cei de la operativ unde exista deficit de personal); - in acest moment se lucreaza la strategia de reorganizare a structurilor subordonate MIA, dupa care vor fi consultati si liderii sindicatelor reprezentative; - la reorganizarea Politiei Romane. Jandarmeriei si ISU se va avea in vedere si propunerea Pro Lex ca serviciile comunie (juridic, financiar, administrativ, logistic) sa deserveasca cele trei arme de la nivelul judetului; Nota; Pro Lex este impotriva zvonurilor, iar informatiile comunicate reprezinta punctul de vedere oficial al MAI transmis conducerii sindicatului. http://www.prolex.ro/?cat=462 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomamicu Posted July 29, 2010 Share Posted July 29, 2010 Sa fac lucrurile sa fie mai bine intelese. Criteriile enumerate mai sus sunt doar pt. Politia de Frontiera. Cei ce au scris "cei angati din 2007 pana in prezent" au uitat sa mentioneze faptul ca este vorba de cei angati din sursa externa (era si putin normal dealtfel, ca doar nu dai afara pe cineva in care ai investit 4 ani - cei cu Academia de exemplu). Faza este ca la Politia de Frontiera s-au facut angajari masive din sursa externa (scolile si academia nu au putut face fata cererii) pentru ca trebuiau securizate frontierele la "nivel european". Oricum, una peste alta, niciun criteriu din cele enumerate mai sus nu are sanse sa fie aplicat daca se ajunge in instanta (sunt incalcate multe principii fundamentale de drept), si cu siguranta se va ajunge in instanta. Ce este interesant totusi: nu se vorbeste nicaieri de REZULTATELE obtinute de politisti (poti sa nu ai nici o amenda data in ultimii 10 ani ca nu deranjaza pe nimeni). Si totusi uite ca au reusit sa ne inchida gura si cu taierile de 25%..........nu mai afecteaza pe nimeni chestia asta ......Acum ne rugam sa nu ne dea afara!!!!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Administrator Posted July 29, 2010 Administrator Share Posted July 29, 2010 E foarte posibil ca toate acestea sa fie numai zvonuri, care folosite cum trebuie, de catre cineva care are ceva cunostiinte despre manipularea maselor, sa devina o modalitate eficienta de a ne inchide gura tuturor. Dar totusi, nu cred ca niciunul dintre noi nu e dispus sa astepte cuminte si sa vada ce se va intampla ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Marius Posted July 29, 2010 Author Moderator Share Posted July 29, 2010 Zvonurile au devenit realitate! Concluzii privind şedinţa de Colegiu a MAI În urma şedinţei de Colegiu organizată la Ministerul Administraţiei şi Internelor, prezidată de către Ministrul administraţiei şi internelor dl. Vasile Blaga, la care au participat secretarul de stat, şefii departamentelor, secretarul general, directorii din aparatul central şi toţi şefii de arme şi s-au discutat următoarele probleme: zvonurile privind reducerea personalului din poliţie se confirmă, însă la această dată nu se cunoaşte numărul poliţiştilor care vor fi disponibilizaţi şi criteriile pe baza cărora se vor realiza; eventualele disponibilizări se vor efectua după data de 01.01.2011, în urma unei reale evaluări a personalului, criterii şi evaluării ce vor fi stabilite şi efectuate împreună de comun acord cu organizaţiile sindicale; Ministrul Vasile Blaga a precizat că până în data de 04.08.2010 vom avea o analiză a unităţilor MAI, dată după care se vor face propuneri concrete privind criteriile ce vor sta la baza eventualelor disponibilizări. Pe întreaga administraţie publică se va efectua o reducere de personal în medie de 25%. In activitatea de reorganizare a unităţilor aparatului central al MAI, s-au avut în vedere trei niveluri de ierarhizare, respectiv: - Direcţie Generală; Direcţie şi Serviciu; Se preconizează ca prin descentralizare să fie mult mai mulţi poliţişti în operativ şi mai puţini în administrativ (birouri). Poliţiştii din operativ vor fi stimulaţi cu diferite sporuri faţă de cei care îşi desfăşoară activitatea în birouri. Deficitul de personal la nivelul Poliţiei capitalei şi IPJ Ilfov se va acoperi cu poliţişti din aparatul central al MAI şi IGPR. La nivelul Poliţiei Române sunt încadraţi 53.000 de poliţişti iar în ultimii 5 ani au fost sancţionaţi peste 7000, din care: 1 poliţist de 7 ori; 6 poliţişti de 6 ori; 20 poliţişti de 5 ori; 44 poliţişti de 4 ori; 187 poliţişti de 3 ori, etc. În anul 2009, 150 de poliţişti au avut calificativul satisfăcător şi nesatisfăcător. Au fost suspendaţi sau puşi la dispoziţie 1222 de poliţişti din care: [*] 2 poliţişti au fost cercetaţi penal de 4 ori; [*] 20 poliţişti au avut întocmite 3 dosare penale; [*] 65 poliţişti au avut întocmite 2 dosare penale. La Poliţia de Frontieră se va creea Garda de Coastă pe teritoriul judeţelor Constanţa şi Tulcea. Inspectoratul de Poliţie de Frontieră al Judeţului Brăila va fi integrat în IJPF Galaţi, subunitatea Cernavodă va fi integrată în IJPF Constanţa, iar subunitatea de la Feteşti în IJPF Călăraşi, astfel IJPF Ialomiţa va fi desfinţat. Din cele 16 aeroporturi ale României au fost certificate ca aeroporturi internaţionale doar 4 dintre acestea. Atât IGPF cât şi structurile subordonate se vor reorganiza, in acest sens vor fi elaborate noi state de funcţii. Sursa: Federatia Prolex Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts