Jump to content
POLITISTI.ro

Ţigări de contrabandă transportate peste Dunăre cu o barcă de mare viteză


NewsBot

Recommended Posts

1090m[1].jpg*

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră mehedinţeni, sub coordonarea procurorului D.I.I.C.O.T. Mehedinţi, au anihilat un grup infracţional organizat care se ocupa cu traficul de ţigări peste Dunăre;

* La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră mehedinţeni, sub coordonarea procurorului D.I.I.C.O.T. Mehedinţi, au anihilat un grup infracţional organizat care se ocupa cu traficul de ţigări peste Dunăre;

* Grupul de contrabandişti, format din 3 cetăţeni români, a fost prins în flagrant la malul Dunării, pe direcţia localităţii Schela Cladovei (km fluvial 935), în timp ce „tranzacţiona” cantitatea de 9.830 de pachete cu ţigări.

* Contrabandiştii erau foarte bine organizaţi, ţigările fiind transportate peste Dunăre, din Serbia, cu o ambarcaţiune rapidă, iar descărcarea acestora pe malul românesc dura maximum 3 minute.

În seara zilei de 03.03.2012, ora 19.45, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi, aflaţi în misiune de supraveghere a frontierei de stat, pe direcţia localităţii Schela Cladovei, au observat o ambarcaţie cu motor care a plecat de la malul sârbesc al Dunării spre malul românesc, la adăpostul întunericului.

Imediat a fost declanşată o ambuscadă de frontieră, pe malul românesc al Dunării fiind trimise trei echipe ale poliţiştilor de frontieră din cadrul Biroului de Combatere a Infracţionalităţii Transfrontaliere şi Compartimentului Sprijin Operativ care au observat ascunse în grădinile situate la malul Dunării, trei persoane care nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră.

În cadrul monitorizării activităţii persoanelor suspecte, poliţiştii de frontieră au observat că ambarcaţia cu motor, condusă de un bărbat, a intrat în apele naţionale ale României şi s-a apropiat de malul românesc al fluviului Dunărea.

Conducătorul ambarcaţiei a aruncat, cu rapiditate, pe malul Dunării, mai multe colete voluminoase, după care a plecat cu ambarcaţia, în mare viteză, spre Serbia, întreaga operaţiune de descărcare a ţigărilor durând maxim 3 minute.

Poliţiştii de frontieră au observat că cele trei persoane care aşteptau pe mal au preluat coletele voluminoase, intenţionând să le transporte spre interiorul localităţii, fapt pentru care s-a declanşat acţiunea de reţinere a acestora, concomitent fiind anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea depistării ambarcaţiunii care transportase ţigările şi reţinerii persoanei implicate.

La somaţiile efectuate de poliţiştii de frontieră prin voce, cei trei contrabandişti aflaţi pe mal au încercat să dispară în curţile localnicilor din apropierea fluviului Dunărea, fiind reţinuţi însă în scurt timp de luptătorii din cadrul Compartimentului de Sprijin Operativ. În urma legitimării acestora, s-a stabilit că cei trei sunt B. Iulian, P. Cătălin şi V. Tiberiu, cu vârste cuprinse între 26 şi 37 de ani, toţi din municipiul Turnu Severin.

La faţa locului, poliţiştii de frontieră au descoperit 9.830 de pachete cu ţigări mărcile Pall Mall, Viceroy şi Fast.

Împotriva celor trei severineni s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de iniţiere a unui grup infracţional organizat şi contrabandă, iar la propunerea procurorului D.I.I.C.O.T. Mehedinţi instanţa competentă a dispus arestarea preventivă a acestora pentru 20 de zile.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei trei contrabandişti riscă o pedeapsă prevăzută cu închisoare de la 5 la 20 ani.

Cantitatea de 9830 pachete cu ţigări a fost indisponibilizată în vederea confiscării.

Imagini video pe site-ul: www.politiadefrontiera.ro

Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi -Purtător de cuvânt, comisar şef Pera Valeriu

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.