Jump to content
POLITISTI.ro

Recommended Posts

Buna seara,

imi puteti spune si mie va rog daca imi expira permisul in ianuarie 2019 daca pot sa-l preschimb acum in ianuarie 2013?

dar daca termenul de expirare este noiembrie 2020 se poate schimba acum in ianuarie(intreb si pentru un prieten) ?

va multumesc frumos,

am gresit eu cand am formulat intrebarea, vroiam sa intreb daca valabilitatea de la data schimbarii permisului va fi de 10 ani respectiv, 2023. multumesc pt raspuns.

inca o intrebare va rog, valabilitatea o sa fie de 10 ani chiar si pentru categoria BE CE, daca se schimba pana in 19.01.2013 ? multumesc

• Member

@george1979, cum sa-ti schimbi permisul daca iti expira peste 6 ani? :doh:

Ti-e frica de testarile medicale? Eu te-as sfatui totusi sa nu-l schimbi acum si sa efectuezi acele teste medicale cand va fi vremea sa-ti schimbi permisul. E spre binele tau si al tuturor participantilor la trafic.

Cred ca trebuia specificat undeva in lege ca preschimbarea sa se poata face cu cel mult 180 zile, sau 1 an, inainte de expirare. Era cel mai corect si cred ca n-ar mai fi existat acea coada imensa la ghisee.

Edited by BGeorge

Sa fiu sincer si pentru mine suna amuzant, sa schimb permisul cu 6 ani mai devreme, am intrebat deoarece am auzit zvonuri ca pe langa obligativitatea fisei medicale, schimbarea permisului o sa fie si cam costisitoare de ex: 500 ron eliberarea permisului, aprox. 4-500 ron intocmirea fisei medicale + taxe peste taxe pe la fiecare medic unde trebuie vizata si sa fim seriosi daca de pe acum se aud sume de genul asta cine stie ce taxe o sa fie peste 6 ani !?

Deci daca se poate sa-l schimb de pe acum de ce sa platesc niste bani in plus peste cativa ani si sa scutesc si niste drumuri dupa vize pentru fisa medicala.....

Si da sunt de acord ca fixarea unor termene in cazul preschimbarii permisului ar fi fost mai mult decat indicata...deci pana la urma pot sa preschimb acum permisul chiar daca expira in ...2019-20 !?

multumesc pentru raspuns,

• Moderator

Da, poţi să-l schimbi încă de pe acum. Poţi merge liniştit să te îngrămădeşti la cozile existente, formate din cei ca tine, ce sunt dispuşi să scutească eventual câteva sute de lei, pe principiul drobului de sare.

• Member

@george1979, taxa pentru eliberarea permisului este de 68 lei, iar costul analizelor este acum in jur de 100 lei.

Taxa pt. eliberarea permisului nu are cum sa creasca atat in 6 ani. Iar pretul analizelor variaza, dar aici este vorba de sanatatea ta, siguranta ta si a participantilor din trafic. Sunt penibile scuzele tale, spune direct ca ti-e frica de acele analize, cine stie, poate pana atunci nu se va mai obtine asa usor aceasta viza medicala si nu vei mai fi apt pt. a conduce un vehicul pe drumurile publice?!

Edited by BGeorge
  • 2 weeks later...

Am citit noul cod rutier si nu am gasit raspunsul la situatia mea si probabil a multor altora.

Detin permis auto categoriile B, C si E. Folosesc doar permisul categoria B, de C si E ma pot lipsi. Le-am obtinut cat am fost in Armata, odata, demult. Sunt obligat sa imi schimb permisul o data la 5 ani? Daca raspunsul este da, atunci cum pot "scapa" de cele doua categorii "balast" care nu fac altceva decat sa ma puna pe drumuri nejustificat si sa platesc (permis si analize medicale) de asemenea nejustificat.

In mod normal ar trebui ca fiecare categorie sa aiba valabilitatea ei, deci permisul sa fie valabil dupa 9 ani de la emitere DOAR pentru categoria B si NU pentru categoriile B si E. La anul imi expira actualul permis.

Cu multumiri anticipate!

Multumesc pentru informare, Marius. Se pare ca si altii au aceeasi problema. E dureros sa renunti de buna voie la un atestat al tau, dar decat bani si alergatura inutila, mai bine te dai mai prost si ai scapat. Poate ca totusi se va reglementa la modul firesc, adica: B-valabil 10 ani, CE-valabil 5 ani, ambele scrise pe acelasi plastic.

• Moderator

Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor nu mai are legătură cu Poliția Română din 2002, sunt sub controlul Prefecturilor. ;)

• 3 weeks later...

Mi-am dat la preschimbat permisul pe data de 18 ianuarie 2013 iar de la politie mi s-a comunicat ca voi primi noul premis acasa in maxim 10 zile. Au trecut cele 10 zile si nu am primit inca permisul acasa.

Problema este ca as dori sa plec cu masina din localitate saptamina viitoare si vreau sa va intreb daca pot fi sanctionat in cazul in care as putea fi oprit in trafic si voi spune ca nu am primit noul permis.

Edited by usr1
  • Moderator

iar de la politie mi s-a comunicat ca voi primi noul premis acasa in maxim 10 zile.

Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor nu mai are legătură cu Poliția Română din anul 2002, sunt sub controlul Prefecturilor.

Dovada nu am primit deoarce era foarte aglomerat si nu mi-a s-a dat si a fost greseala mea e ca nu am cerut. In cazul acesta pot ma pot prezenta la biroul serviciului politiei rutiere pentru a cere o dovada?

nu Politia Rutiera va elibereaza o dovada in acest sens ci institutia mentionata de Marius mai sus. Cu siguranta permisul va ajunge la dvs in primele zile ale saptamanii viitoare. Puteti merge luni sa obtineti o dovada, nu mai este aglomeratie acum.

Este posibil ca ''postasul'' sa nu va fii gasit acasa,lasandu-va in cutia postala o recomandata cu care va prezentati la sediul Postei Romane(prioripost) de unde va ridicati permisul de conducere.

Doresc sa va spun ca am fost la prioripost la mine in localitate vineri iar doamna de la ghiseu mi-a comunica ca ultimele permise venite au fost pentru cei care au depus actele in data de 12 ianuarie.

Avand in vedere volumul mare de munca din acea perioada este posibil sa mai treaca cateva zile pana cand dvs o sa intrati in posesia permisului de conducere.

Cel mai probabil il voi primi saptamina viitoare insa am de facut o deplasare neaparat luni in afara localitatii si am nevoie de dovada. Daca sunt prins ca circul fara dovada ce sanctiuni risc?

• Moderator

Dacă eşti depistat la volan, primeşti aceeaşi sancţiune ca atunci când uiţi permisul de conducere acasă.

Dacă ai dovadă înlocuitoare, nu e nicio problemă.

Buna ziua,am si eu o intrebare legata de preschimbarea permisului de conducere.Mi-am preschimbat permisul recent,mi sa eliberat o dovada inlocuitoare de 15 zile pana la sosirea permisului insa dovada a expirat iar permisul nu a aparut la posta.se poate circula cu acea dovada pana la sosirea permisului preschimbat?stima

@albert27 exavt acelasi lucru l-am patit eu azi dimineata cind am fost la politie sa cer dovada inlocuitoare a permisului deoarece am fost nevoit sa ies din localitate.

Prima intrebare la ghiseu a fost de ce nu am venit sa cer dovada pe 18 si o cer azi. Am explicat eu ca nu am folosit masina si nu am avut nevoie etc....insa faza tare a fost ca dovada mea emisa pe data de 18 a expirat la 1.02.2013 ora 24 . O alta dovada valabila nu au putut sa-mi dea deoarece permisul trebuia sa soseasca in 10 zile.

Apoi am intrebat ce voi face daca voi fi oprit in trafic si se vad descoperi ca dovada e expirata si permisul nu a venit.....raspunsul a fost sec: platesc amenda pentru lipsa documentelor.

Vezi ca pe site-ul www.drpciv.ro poti sa-ti verifici starea permisului de conducere on-line daca stii numarul de permis. Eu am aflat numarul de permis de pe dovada si scrie urmatorul lucru: Documentul I00XXXXXX este tipărit, în curs de expediere.

Inseamna ca pina vineri am permisul; cu siguranta intirzierea s-a datorat volumului mare de munca de la politie.