Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Merci fain.Am rezolvat azi.Ca si completare la ce s-a scris pana acum , fisa tip a detinatorului permisului de conducere nu mai trebuie dactilografiata ci se completeaza de mana.Termen pana vine cel nou ,1 sapt.

• 1 lună mai târziu...
Publicat

Pot sa fac preschimbarea acum, fara un motiv anume, de genul pierdere, distrugere, schimbare date din permis....ci pur si simplu din motivul ca stiu ca expira in iunie 2013 si vreau sa-l schimb acum, ca imi permite timpul si sa-mi iau de o grija...

Multumesc

Publicat

Buna ziua, imi puteti spune va rog daca exista posibilitatea sa imi schimb permisul de conducere (expira la sfarsitul lunii decembrie), la o sectie din Bucuresti ( eu fiind din provincie)?

• Moderator
Publicat

Eliberarea unui nou permis de conducere se poate efectua la serviciul public comunitar pe raza caruia solicitantii isi au domiciliul sau resedinta (art. 32, art. 37 din HOTARARE nr. 1.391 din 4 octombrie 2006, actualizata).

Publicat (modificat)

va salut ,in 2007 am dat examen pt o noua categorie(A) si am o anumita fizionomie a fetei in permis (aveam 105 kg) ,

am slabit pana acum si am ajuns la 70kg,cand sunt oprit in trafic mi se spune ca nu mai seman cu cel din poza sau ca nu sunt eu ,stau sa le spun aceeasi placa mereu ... pot merge sa schimb permisul acum daca el expira in 2017?

va multumesc

Sarbatori fericite

Modificat de cmd
  • Moderator
Publicat

Da, poți merge și solicita preschimbarea permisului fără probleme.

Faptul că fizionomia nu mai corespunde e un motiv pertinent pentru preschimbarea permisului de conducere.

Baftă!

Publicat

multumesc mult de tot pt info,am uitat sa mai intreb ceva : o sa ramana valabilitatea pana in 2017 sau o sa se prelungeasca pana in 2022?

va multumesc

numai bine

Doamne ajuta

• 3 săptămâni mai târziu...
Publicat (modificat)

Respect. Posed permis de conducere dinaintea primei casatorii. Am luat numele de familie al sotiei, am preschimbat permis din cel vechi in cel nou in aceasta perioada, am divortat, fosta mi a luat numele inapoi, eu redevenind ce am fost doar in CI. Cert este ca divortul s a intamplat in 2007 iar intre timp m am recasatorit pe numele de bastina, CI ul fiind altul decat ceea ce apare in permis. Permisul contine si numele de familie a fostei.Permisul expira in 2013 martie. Pot schimba permis in ian 2013? Daca da, sunt sanctiuni in cazul meu? Rezident al sectorului 3, ce clinici sunt agreate de IGPB directia Circulatie? Sunt schimbari majore cu medicalele? Va multumesc si scuze daca am postat aleatoriu... Ma invart de o ora sa gasesc sectiunea postari sau intrebari dedicate.

Modificat de Dan
postare dubla
Publicat

Da, poți schimba permisul de conducere până la data de 19.01.2013, fără a mai fi necesară vizita medicală. După această dată vizita medicală devine obligatorie la preschimbarea permisului, indiferent de motivul preschimbării. Durata în care ești obligat să îți preschimbi permisul de conducere este de 30 de zile de la data schimbării numelui. Dacă vei face preschimbarea până la data de mai sus, nu mai ești obligat să faci vizita medicală. Te prezinți la ghișeu cu și aștepți eliberarea noului permis care îți va fi trimis acasă prin poștă.

Publicat (modificat)

daca ati schimbat domiciliul nu este obligatorie schimbarea permisului de conducere. permisul de conducere este valabil pana la expirarea valabilitatii.

Art.24. -

(5) Permisul de conducere este valabil 10 ani de la data eliberării. La schimbarea de către titular a numelui, în cazul pierderii, furtului ori al deteriorării, precum şi la expirarea perioadei de valabilitate, permisul de conducere se preschimbă fără susţinerea unui nou examen, în condiţiile stabilite prin ordin al ministrului internelor şi reformei administrative, care se publică în Monitorul Oficial al României.

Cyan,dupa noua legislatie, in acest caz , se va elibera unul provizoriu cu datele actuale, iar acesta trebuie insotit de vechiul P.C

Modificat de A1Vest
Publicat

buna seara ,as avea si eu o intrebare,daca imi expira permisul in ianuarie 2014 pot sal schimb in ianuarie 2013,ms si o seara frumoasa va doresc

Publicat (modificat)

Buna dimineata ,

In cazul de mai sus valabilitatea noului act va fi ianuarie 2014 sau ianuarie 2023 ?

Multumesc

Modificat de ciulik
  • Moderator
Publicat

Daca il schimbi pana pe 19.01.2013, valabilitatea va fi ianuarie 2023.

Publicat

Si eu l-am preschimbat ieri, astept acum sa-mi vina acasa.

Publicat

buna, imi expira permisul de conducere cat . BE CE in 04.2015, daca il schimb pana in data de 19.01.2013 valabilitatea permisului nou obtinut va fi pana in 2025? in localitatea unde locuiesc la politie la serviciul circulatie am intrebat dar nu pot sa imi dea un raspuns ca nu stiu si trebuie sa fac zeci de km pala la resedinta de judet pentru aceasta informatie, de aceea va rog sa ma ajutati cu aceasta informatie. multumesc

• Moderator
Publicat

daca il schimb pana in data de 19.01.2013 valabilitatea permisului nou obtinut va fi pana in 2025?

Nu, până în 2023.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.