Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat (modificat)

De mai mult de 14 ani în apartamentul de deasupra s+au mutat mai multe persoane ciudate 7,8care stau treze non stop,vorbesc despre mine şi cu mine,stiu ce fac sau gandesc,nu ies din casa deloc,nu au ocupatii,dar au bani.Mă îmbolnăvesc cu:esti nebună făi,eşti bolnavă psihic,nu eşti sănătoasă la cap,eşti dusă,..... ordinară,ieşi afară,du+te la doctor,eşti nesimţită,nu ţi+ar fi ruşine să+ţi fie,îmi distrag atenţia,mă obosesc,nu mă pot odihni,mă ameninţă încontinuu,bat în podea,nu am linişte.Unul din ei a venit la uşă şi m+a ameninţat că mă bate,mă strânge de gât sau mă omoară,nu mai ştiu exact care au fost cuvintele,pentru că îmi era frică,eram obosită.Nu vreau să scape nepedepsiţi.Nimeni nu îi vede pentru că pereţii nu sunt transparenţi şi nu sunt camere video la ei în apartament care să+i înregistreze,plus poliţia,doctorii,rudele nu mă cred pentru că ei nu au avut parte de aşa ceva şi mă tratează toţi de parcă aş avea halucinaţii.Nimeni nu verifică ceea ce spun,în apartamentul lor ca sa vada ca ce am spus este real,cu aparatul de testare al adevarului.Vreau cineva sa o facă până nu scapă sau iau măsuri de ascundere.Nu mi+am putut permite niciodată să îmi cumpăr un apartament sau vilă şi să am bani şi să mă întreţin,să am bani de transport,haine,mâncare,băutură,apă caldă,căldură,curent,facturi telecomunicaţii,cablu,produse de igienă,călătorii,consultaţii,tratamente medicale,toate cele necesare ca să pot pleca din acest bloc,din apartamentul de sub ei.Nu vreau să permit ca ei să mai facă parte din viaţa mea.La servici eram disperată să am o viaţă cu oameni normali,mă abţineam să nu mă plâng tuturor cu vorbe până o să mă creadă cineva,mă abţineam să nu plâng,îi aveam în cap cu toate vorbele neplăcute pe care mi le repetau ca nişte puşcăriaşi fără conştiinţă şi sentimente.Faptul că mă consumam în tăcere gândindu+mă că mă întorc în acelaşi loc,că o să trăiesc în aceeaşi tortură,suferinţă,frică de moarte,a violenţei verbale,a încălcării drepturilor mele,fără speranţa vreunei îmbogăţiri sau ca să întâlnesc pe cineva de care să mă îndrăgostesc şi el de mine ca să mă ia le el acasă,fără speranţa ca ei să se mute,fără speranţa că cineva o să mă creadă şi o să+i închidă pe viaţă,mă simt ca şi cum aş trăi închisă într+o puşcărie în aceeaşi celulă cu cei mai periculoşi infractori.Îmi pare rău de toate clipele,sănătatea,energia,banii pe care i+am pierdut în cel mai urât mod de viaţă,să ascult,să execut comenzile lor,să le dau atenţie,să mă manipuleze,să îmi "spele creierul" cu ceea ce aud de la ei încontinuu,să ajung să cred despre mine ce vor ei.Am făcut greşeala că am evitat să apelez la poliţişti încontinuu pentru că nu am fost crezuta.Am făcut greşeala că am povestit părinţilor care nu numai că nu au crezut ce le+am spus dar s+au dus la doctori povestindu+le interpretarea lor a ceea ce au auzit de la mine,iar interpretarea lor era că eu aud voci de persoane care mi se adresează cu aceste insulte,că este imposibil ca eu să fiu importantă pentru ei încât să vorbească cu şi despre mine,că au copii mici şi ei scapă câte ceva pe jos,că se adresează unii altora cu cuvintele auzite de mine,că ei nu au nimic cu mine,că sunt doar 2 părinţi care stau acasă pentru creşetre copii,că nu au ei ceva cu mine,că am halucinaţii,am înnebunit eu.Neavând bani să îmi cumpăr un apartament şi să plec în lume părinţii mă luau cu forţa cu maşina la doctori şi le povesteau că am înnebunit,aud voci.La un moment dat mă gândeam că poate este o metodă ca să mă bage la nebuni ca să scape de mine.Vreau să dovedesc doctorilor acest adevăr că era de datoria lor să mă creadă ,să pună sub semnul întrebării prezenţa mea la doctor şi să nu creadă ce spuneau părinţii,să gândească.Sunt culpabili,incompetenţi şi indiferenţi.Mi+au îngreunat viaţa cu diagnostice ireale,pe motivul că au învăţat că cei care spun aşa ceva au o boală şi că nu ar avea o cauză umană reală.Le+au dat apă la moară părinţilor,infractorilor.Nu e drept ca libertatea şi banii unora să le permită să dispună de libertatea,viaţa,corpul meu,să îmi creeze probleme,griji,boli.Cum se poate ca eu să spun ceva şi să nu verifici dacă ceea ce spun eu este real,mai ales că insist.

Modificat de florescu
  • Displace 2
Publicat

In primul rand, ar trebui sa va linistiti si sa apelati cu incredere la postul teritorial de politie din care faceti parte, spunandu-le exact esenta supselor asternute aici.

Sensibilitatea e infima, daca nu ajuta, sa stii. Fii puternic/a, realist/a, reactioneaza prudent.

Publicat

Cred ca in ficare localitate avem cel putin un caz asemanator. Este greu sa le arati calea dreapta.

• Apreciez 1
Publicat

Mai multe situatii asemanatoare s-au rezolvat foarte simplu si cu un minim de efort din partea celor care au avut de suferit. Intrucat un asemenea caz este foarte greu de probat in instanta, subiectii au apelat la ANTIFONAREA APARTAMENTULUI, iar problemele au disparut!

Incercati si aceasta metoda si nu veti regreta!

• Apreciez 1
Publicat (modificat)

Povestii de mai sus, ii vine ca o manusa fraza: Radem, glumim dar numai in incinta! :clip:

Modificat de dcrist
Publicat

îmi pare rău că am pierdut timpul, încercând să+i conving că este real.Nu o să mai apelez nici la poliţie,nici la medici.Ghinionul meu,o să sufăr,o să+si bată joc de mine,asta e.Stiam că asa o sa fie.

• Membru
Publicat

Daca e cazul despre care cred eu ma indoiesc ca o sa incetati sa apelati 112...

Publicat

Dar nu pot sa o amendeze? Parca nu aveai voie sa suni la 112 decat daca era ceva grav, gen sa iti fi fost taiate mainile sau ceva in genul, ca altfel iti dadeau amenda...

• Displace 3
Publicat

Conform Legii nr 61/1991 art.3 pct. 11 constituie contraventie : "Alarmarea publicului, a organelor specializate, pentru a interveni in caz de pericol ori a organelor de mentinere a ordinii publice prin darea semnalelor de pericol, sau,dupa caz, prin solicitarea interventiei la fata locului, fara motiv intemeiat" .....

Publicat

Conform Legii nr 61/1991 art.3 pct. 11 constituie contraventie : "Alarmarea publicului, a organelor specializate, pentru a interveni in caz de pericol ori a organelor de mentinere a ordinii publice prin darea semnalelor de pericol, sau,dupa caz, prin solicitarea interventiei la fata locului, fara motiv intemeiat" .....

Ceea ce este subiectiv, discutabil si total dependent de ce i se nazare persoanei care iti da amenda. Adica, pot sa sun la 112 daca mi-a dat unul o palma? Pentru ca m-a scuipat? Ipotetic vorbind.

• Displace 2
  • Moderator
Publicat

Nu e deloc subiectiv, discutabil și dependent de ce i se năzare polițistului, ci mai de grabă putem vorbi de subiectivism în cazul celui ce face sesizarea, tocmai pentru că este direct implicat și apreciază o stare de fapt sub impulsul sentimentelor. Așa că cel ce vine acolo, tocmai datorită faptului că nu este implicat direct, este mult mai obiectiv în aprecierea stării de fapt. Mai mult are o pregătire și cunoștiințe juridice care îi permit să aprecieze cu mult mai multă obiectivitate pericolul social al unei fapte.

• Apreciez 1
  • Membru
Publicat (modificat)

Pathfinder, exista lege dedicata sanctionarii apelurilor abuzive la 112, respectiv O.G. 34/2008 care sanctioneaza apelarea abuziva a S.N.U.A.U.112 sau alarmarea in mod nejustificat a agentiilor de interventie cu amenda de la 500 la 1000 de lei.

Modificat de Cristi
  • Apreciez 2
Publicat

Pathfinder, exista lege dedicata sanctionarii apelurilor abuzive la 112, respectiv O.G. 34/2008 care sanctioneaza apelarea abuziva a S.N.U.A.U.112 sau alarmarea in mod nejustificat a agentiilor de interventie cu amenda de la 500 la 1000 de lei.

Adica cu pana la un salariu intreg. Esti lovit si umilit si mai si platesti ca un prost. Pe bune, parca uneori nu se mai merita...

• Displace 2
  • Membru
Publicat (modificat)

Domnul meu, aceasta sanctiune se aplica atunci cand se apeleaza abuziv S.N.U.A.U. 112 si se solicita interventia agentiilor specializate (politie, pompieri etc.) fara ca motivul solicitarii sa aiba caracter de urgenta sau mai rau, sa fie unul imaginar. Va dau un exemplu, se solicita interventia politiei pentru faptul ca un vecin v-a adresat injurii. Acest apel nu poate avea caracter de urgenta, nu va este pusa viata in pericol, va puteti oricand adresa cu plangere si asa mai departe. Prin faptul ca se cheama un echipaj de politie la fata locului, acesta poate fi blocat, iar cineva care chiar ar avea nevoie de interventie, sa zicem, la un furt flagrant sau asa mai departe, nu ar avea de cine sa fie ajutat. Cetatenii trebuie sa inteleaga ca S.N.U.A.U. 112 nu este un substitut gratis la depunerea de plangeri si alte acte care tin de efectuarea actului de justitie.

Chiar si in cazul in care sunteti lovit, daca in momentul apelarii S.N.U.A.U. 112 nu mai sunteti in pericol(agresorul a plecat, de exemplu), acest lucru nu necesita interventia de urgenta a politiei, pentru ca va puteti adresa cu plangere in termen de 60 de zile, cum este prevazut in C.p.p. Sper sa intelegeti ideea si sa nu luati in nume de rau ceea ce va spun.

Modificat de Cristi
  • Apreciez 3
Publicat

Consider ca ar fi normal sa-i aduceti la cunostinta politistului de proximitate situatia cu care va confruntati. Mai departe, stie domnia sa cum sa procedeze. Apelul la 112 este denumit APEL DE URGENTA, cazul dumnevoastra neincadrandu-se in aceasta categorie de interventii.

Daca sunteti nemultumita de rezultatul obtinut in urma interventiei acestuia, va puteti adresa, cu o petitie, sectiei pe raza careia este arondata locuinta dumneavoastra.

Cu respect

• Apreciez 2

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.