Jump to content
POLITISTI.ro

Suspecti de inselaciune si uz de fals, identificati de politisti


NewsBot

Recommended Posts

igpr.jpg

Poliţiştii au depistat în flagrant doi tineri în timp ce încercau să procure telefoane mobile de la o societate de profil, folosind un act de identitate fals

La data de 28 februarie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Cluj, i-au depistat pe F. Gabriel de 37 de ani şi C. Sorin de 32 de ani, ambii din Târgu-Mureș, judeţul Mureş, fiind suspectaţi de comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi uz de fals.

Astfel, la data de 25 februarie a.c., F. Gabriel s-a prezentat cu un act de identitate fals la un magazin de telefoane mobile dintr-un complex comercial, unde a încheiat contracte de furnizare de servicii de telefonie mobilă cu abonament, pe o perioadă de 24 de luni, achiziţionând telefoane mobile la preţuri de ofertă aferente contractelor, cauzând astfel societăţii comerciale un prejudiciu de 4.000 de lei. Documentele de identitate falsificate au fost procurate de C. Sorin.

În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că cei doi suspecţi, au mai comis un număr de cinci astfel de fapte, una în Câmpia Turzii , două în Reghin şi două în Târgu Mureş, cu acelaşi mod de operare.

Suspecţii sunt cercetaţi penal sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de uz de fals şi înşelăciune, iar Judecătoria Cluj-Napoca a dispus luarea măsurii obligării de a nu părăsi localitatea.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
  • 3 months later...

Suspecţi de tentativă la înşelăciune şi uz de fals depistaţi de poliţişti

Poliţiştii de investigare a fraudelor din cadrul I.P.J. Braşov suspectează şase persoane că au încercat să obţină produse bancare, folosind documente neconforme cu realitatea. Acestea sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la înşelăciune, uz de fals şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

La data de 20 iunie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Braşov, cu sprijinul de specialitate al ofiţerilor D.G.I.P.I. şi luptători D.P.I.R., au efectuat trei percheziţii domiciliare şi două verificări la punctele de lucru a unor societăţi comerciale din Braşov, al căror administrator este suspectat de tentativă la înşelăciune, uz de fals şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

De la locuinţele percheziţionate poliţiştii au ridicat în vederea cercetărilor 72 de acte de identitate, 50 de permise de conducere, 28 de cărţi de muncă, două paşapoarte, contracte de împrumut, contracte de credit, patru unităţi centrale P.C., două laptop-uri, evidenţe contabile, unităţi de stocare electronice şi un pistol cu bile.

În urma investigaţiilor efectuate în cauză, poliţiştii de investigare a fraudelor au constatat că mai multe persoane , respectiv suspecţii G.D, de 44 de ani, H.L., de 33 de ani, B.I,. de 38 de ani, G.R.S. de 26 de ani şi I.B.I., de 24 de ani, au depus documentaţia necesară obţinerii unor credite bancare şi a unui card de debit, folosind acte neconforme cu realitatea.

Din anchetă a rezultat că S.L., de 42 de ani, este suspectată că a procurat şi întocmit documentele şi că, în perioada noiembrie 2011 – iunie 2012, a contactat peste 30 de instituţii bancare în vederea acordării de produse bancare pentru ea sau pentru înlesnirea obţinerii de credite către diferite persoane, printre care şi cei cinci suspecţi. Aceasta urma să beneficieze de un coeficient însemnat din produsul acordat, de peste 50%.

Suspecta a fost prezentată instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, instanţa dispunând cercetarea în stare de libertate cu interdicţie de a părăsi localitatea.

Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale şi stabilirea prejudiciului creat.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
  • 2 years later...

CERCETAŢI PENTRU ÎNŞELĂCIUNE CU UN PREJUDICIU DE PESTE 1.000.000 DE LEI

 

Poliţiştii din Cluj cercetează 97 de persoane pentru obţinere frauduloasă de indemnizaţii de refugiaţi, prin care ar fi prejudiciat casele de pensii din Cluj şi Timiş cu peste 1.000.000 de lei.

 

În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii de investigare a criminalităţii  economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de 97 de persoane.

 

Din cercetări a reieşit că patru bărbaţi şi două femei, cu vârste cuprinse între 47 şi 80 de ani, în schimbul unor sume de bani, ar fi ajutat 59 de persoane să obţină sau să încerce să obţină, în mod fraudulos, indemnizaţii de refugiaţi.

 

De asemenea, s-a stabilit că cele şase persoane ar fi determinat 32 de persoane să dea declaraţii nereale în faţa notarilor publici cu privire la calitatea de refugiat a celor 59 de persoane, pentru ca acestea din urmă să poată beneficia de indemnizaţii.

 

Valoarea prejudiciului cauzat bugetului de stat, prin obţinerea indemnizaţiilor de la casele de pensii din Cluj şi Timiş, este de aproximativ 1.030.000 de lei.

 

Poliţiştii continuă investigaţiile faţă de cele 97 de persoane implicate în activitatea infracţională. Faţă de şase dintre cei în cauză se efectuează cercetări pentru complicitate la înşelăciune şi instigare la fals în declaraţii, 32 de persoane sunt cercetate pentru fals în declaraţii, iar 59 pentru înşelăciune.

Sursa: IPJ Cluj

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.