Jump to content
POLITISTI.ro

Infracţiuni economice descoperite de poliţişti în domeniul leasingului auto


NewsBot

Recommended Posts

Administratorul unei societăţi comerciale din judeţul Suceava, cu activităţi în domeniul importului şi leasingului de autoturisme şi a altor mijloace de transport este suspectat de săvârşirea infracţunilor de înşelăciune şi folosirea de acte falsificate în relaţia cu autoritatea vamală şi de prejudicierea statului cu suma de peste 437.000 de lei.

În urma investigaţiilor întreprinse de către poliţiştii de la Investigarea Fraudelor Suceava, ieri, 28 februarie a.c., a fost dispusă măsura începerii urmăririi penale împotriva lui C.S., de 48 ani, din municipiul Suceava, pentru săvârşirea infracţiunilor de „folosirea de acte falsificate la autoritatea vamală” şi „înşelăciune”.

Bărbatul este suspectat că, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Suceava, în perioada 13 august 2001 – 16 ianuarie 2006 a efectuat prin Biroul Vamal Suceava un număr de 21 de operaţiuni de import temporar de autoturisme şi mijloace de transport, având ca partener extern, o firmă de profil din Germania.

Pentru operaţiunile de import menţionate, societatea din Suceava a beneficiat de facilităţile vamale de import, conform prevederilor art.27 alin.1 din O.G. nr.51/1997, privind operaţiunile de leasing şi societăţile de leasing cu modificările şi completările ulterioare.

Administratorul societăţii, prin mijloacele folosite, a indus în eroare reprezentanţii autorităţilor vamale române, beneficiind de facilităţile vamale conform art.27 alin.1 din O.G. nr.51/1997 şi a prejudiciat astfel bugetul consolidat al statului cu suma de 437.037 de lei, reprezentând taxe vamale, comisioane vamale, accize, T.V.A. şi accesorii ale acestora.

În continuare se efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale şi recuperarea prejudiciului.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.