Jump to content
 • 0

Accident cu declaratii contradictorii. Ce procedura urmeaza politistul?


GDumitru
 Share

Question

Domnilor, Va salut.

Am fost implicat intr-un accident de circulatie, intr-o alta localitate decat cea de domiciuliu, si urmeaza sa depun plangere. Avocatul, pe care-l contactez telefonic sa ma reprezinte in instanta in acea localitate, dupa ce i-am explicat contextul, ma intreaba : ce proces verbal s-a intocmit , de constatare a contraventiei sau de ancheta? Am ramas incurcat. I-am spus ca am proces verbal seria... nr... in care s-a constatat o fapta si s-a aplicat o sanctiune, apoi i-am trimis copia. Revine si ma intreaba, proces verbal de ancheta, nu s-a intocmit ? Sincer nu stiu la ce se refera.

Va rog lamuriti-ma si pe mine !

Link to comment
Share on other sites

8 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Moderator

Nu există un astfel de proces verbal „de anchetă”.

Din accident nu au rezultat victime, ci doar pagube materiale?

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Da, doar indoituri la fiecare. Important m-i s-a parut ca agentul de politie a tinut cont numai de declaratia celeilalte parti, care a declarat ca accidentul a avut loc in cu totul si cu totul alte conditii. Urmele arat ca acesta nu declara adevarul. Pentru aceste diferente din declaratii, avocatul spune ca trebuiau intocmite niste acte de catre agentul de politie. Parca vorbeste alta limba.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

in pv sigur se indica vinovatul, vezi ce spune temeiul legal al sanctiunii aplicate. daca ai fost amendat, atunci esti vinovat, cel putin partial.

poti contesta pv insa fa un calcul de eficienta cost litigiu/ beneficii.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Pusa problema cum a aratat celalalt sofer, sunt desigur vinovat. Nici nu pot sa atac procesul verbal. Dar nu asa a fost in realitate. Nu inteleg ce ancheta mai trebuia sa faca polititul, alta decat sa vada urmele la fata locului. A constat pe baza declaratiei celuilalt, si gata. Sunt bun de plata din punctul lor de vedere. Am fotografiat urmele, dar avocatul imi cere acel pacatos de proces verbal de ancheta.

Link to comment
Share on other sites

 • 0
 • Moderator

Cred că nu ai nimerit un avocat tocmai pregătit în astfel de probleme. Probabil omul e specializat pe alte domenii.

În cazul tamponărilor nu se întocmește decât acel proces-verbal de constatare a contravenției. Nu există alte procese vrebale.

Link to comment
Share on other sites

 • 0
 • Moderator

In cazul tamponarilor, pe langa procesul-verbal de contraventie, se intocmesc doua declaratii tipizate, fiecare completata personal de soferii implicati in accident, in care se descrie modul de producere a accidentului. Daca exista litigii, firmele de asigurari sau avocatii pot solicita prin adresa scrisa la politie xerocopii dupa respectivele declaratii, care vor fi folosite la o eventuala expertiza daca se ajunge in instanta. Declaratiile respective se dau pe proprie raspundere, sub incidenta art. 260 din Codul Penal. Nu exista "Proces-verbal de ancheta".

Edited by Cristi
 • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

 • 0

de ce nu puteti sa atacati pv? nu inteleg.

aveti 15 de zile de la primirea pv sa depuneti plingere insa aveti nevoie de martori si expertiza ca sa dovediti ca pv a retinut o varianta gresita a evenimentului rutier. de exemplu, o expertiza a dinamicii accidentului.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Va multumesc.

Maxu08, am sa fac precum ma indrumati, intrucat vad ca are dreptate Catalin. O sa tin cont de ce spune Cristi.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.