Jump to content
POLITISTI.ro

Combaterea evaziunii fiscale şi a contrabandei, obiectiv prioritar al Poliţiei de Frontieră Române


NewsBot

Recommended Posts

În vederea combaterii contrabandei şi a evaziunii fiscale, poliţiştii de frontieră desfăşoara acţiuni de verificare amănunţită, în baza analizelor de risc, a transporturilor de mărfuri care tranzitează punctele de trecere a frontierei.

Verificările au ca principale obiective: depistarea transporturilor de marfă fără documente legale sau cu nereguli în documente, identificarea societăţilor comerciale care efectueaza operaţiuni de import-export fără a respecta prevederile legale, prevenirea şi combaterea contrabandei cu bunuri de larg consum şi produse accizabile.

În cadrul acestor acţiuni, Poliţia de Frontieră Română cooperează cu toate instituţiile statului cu atribuţii în acest domeniu.

Astfel, în baza analizelor de risc, în ultimele 24 de ore, doar în punctul de trecere a frontierei Giurgiu, la intrarea în ţară, au fost identificate 18 autocamioane încărcate cu legume sau produse alimentare despre care există suspiciuni că urmau să ajungă în depozitele unor societaţi de tip “fantomă”. Cercetările sunt în curs de desfăşurare, în cooperare cu Poliţia Româna şi Garda Financiară.

De asemenea, în cursul zilei de ieri, în cooperare cu autorităţile de frontieră bulgare de la punctul de trecere a frontierei Giurgiu-Ruse, au fost depistaţi 4 migranţi ascunşi într-un autocamion aflat sub sigiliu vamal, care venea din Grecia şi urma să tranziteze România.

Pentru fluidizarea traficului în punctele de trecere a frontierei, pe culoarele destinate verificării automarfarelor, au fost dispuse măsuri de suplimentare a personalului care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor.

În principalele puncte de trecere a frontierei au fost detaşaţi ofiţeri specializaţi din cadrul Direcţiei de Supraveghere şi Control a Trecerii Frontierei-I.G.P.F. în vederea sprijinirii poliţiştilor de frontieră care efectuează controlul documentelor.

Totodată, punctele de trecere a frontierei destinate transportului de mărfuri au fost dotate cu echipamente suplimentare de control, în vederea reducerii timpilor de aşteptare.

Măsurile ferme întreprinse de Poliţia de Frontieră Română în toate zonele de competenţă au drept scop asigurarea respectării, de către toţi participantii la traficul transfrontalier, a legislaţiei interne şi internaţionale în vigoare.

Biroul de Informare şi Relaţii Publice - I.G.P.F.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.