Jump to content
POLITISTI.ro

Percheziţii la locuinţele mai multor suspecţi periculoşi şi violenţi


NewsBot

Recommended Posts

Percheziţii la locuinţele mai multor interlopi periculoşi şi violenţi

Astăzi, au fost efectuate patru percheziţii domiciliare în Bucureşti în legătură cu fapte de ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea liniştii şi ordinii publice şi tentativă de omor, fapte ce au avut loc într-un bar din Capitală.

Polițiști ai Direcţiei de Investigaţii Criminale din Cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi procurorii Secţiei de Urmărire Penală si Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu sprijinul informativ şi tehnic al Serviciului Român de Informaţii, în baza autorizaţiilor emise de către judecători au efectuat în cursul zilei de astăzi, 22.02.2012, un număr de patru percheziţii domiciliare pe raza localităţii Bucureşti în legătură cu fapte de ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea liniştii şi ordinii publice şi tentativă de omor.

Sunt vizate de cercetări mai multe persoane, fiind puse în aplicare un număr de şapte mandate de aducere, din care au fost executate efectiv cinci. Persoanele aduse cu mandat sunt în prezent audiate de procurorii Secţiei de Urmărire Penală si Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Din cercetările efectuate până în acest moment al urmăririi penale a rezultat că în noaptea de 31.12.011, într-un bar din municipiul Bucureşti, au provocat scandal şi au fost implicaţi în agresarea unor persoane.

Urmează ca, după audierea persoanelor implicate, procurorii să aprecieze asupra măsurilor procedurale care se impun în raport cu situaţia de fapt.

I.G.P.R.

Link to comment
 • 8 months later...

Suspecţi de şantaj şi ultraj contra bunelor moravuri, prinşi de poliţişti

La această oră, poliţişti din cadrul D.G.P.M.B., sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, cu sprijinul D.G.I.P.I., efectuează percheziţii la şapte adrese din Bucureşti şi judeţul Ialomiţa.

Sunt căutate mai multe persoane suspecte de comiterea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi şantaj.
Până în acest moment, poliţiştii bucureşteni au găsit patru suspecţi pe care i-au condus la sediul Poliţiei Capitalei pentru a fi audiaţi.
Informaţii de background:
În fapt, la sfârşitul lunii iulie a.c., pe o stradă din Sectorul 2, suspecţii au intrat într-un conflict verbal cu trei persoane. În urma conflictului, suspecţii au plecat şi s-au întors la scurt timp însoţiţi de alţi bărbaţi, agresându-i pe cei trei tineri.
În zilele ce au urmat altercaţiei, bărbaţii ar fi început să şantajeze părţile vătămate, cerându-le bani pentru a nu îi mai agresa.

Data: 25/10/2012 Sursa: DGPMB

http://youtu.be/bYpbl5yaob0

Link to comment
 • 3 months later...

Percheziţii la suspecţi de infracţiuni cu violenţă

Poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi procurori D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bucureşti efectuează 115 percheziţii domiciliare în cadrul unei acţiuni de amploare în vederea destructurării unor grupuri infracţional organizate, specializate în săvârşirea de infracţiuni de violenţă.

Operaţiunea vizează două din cele mai importante grupări infracţionale, constituite pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, “CĂMĂTARII” şi SPORTIVII”.

Liderii grupărilor au fost identificaţi ca fiind Ion B., zis “Nuţu Cămătaru” şi Vasile B., zis “Sile Cămătaru” ”, respectiv Florin N. zis “Nica”, Cristian R.,zis “Roşca”.

Activitatea membrilor grupărilor s-a desfăşurat pe două paliere infracţionale.

Astfel, în perioada 2008 – 2012, în spaţiul public, între membrii celor două grupări rivale au avut loc conflicte stradale în care s-au folosit inclusiv arme de foc, în scopul asigurării supremaţiei la nivel infracţional în municipiul Bucureşti, situaţii ce au avut drept consecinţă directă punerea în primejdie a vieţii şi integrităţii corporale a membrilor grupării, dar şi a unor terţe persoane.

În al doilea rând, poliţiştii şi procurorii D.I.I.C.O.T. au documentat şi activitatea infracţională a suspecţilor, constând în aceea că au săvârşit infracţiuni de violenţă, generatoare de beneficii financiare substanţiale, în principal în material acordării/recuperării unor împrumuturi de bani cu camătă.

Modalitatea violentă în care au acţionat suspecţii, expunerea publică cu ocazia faptelor comise, cât şi folosirea armelor de foc au generat în rândul victimelor şi a opiniei publice un sentiment de teamă şi au fost de natură a tulbura grav ordinea şi liniştea publică.

În cauză, se efectuează cercetări faţă de 67 de suspecţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, tentativă de omor calificat şi deosebit de grav, lipsire de libertate, şantaj, nerespectarea regimului armelor si muniţiilor, operaţiuni fără drept cu dispozitive interzise, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice.

Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către DOS, SRI şi DIPI.

Vor fi audiate 80 de persoane faţă de care vor fi dispune măsurile legale.

Sursa: IGPR

Link to comment
 • Active member

mda...sunt si ei....

Alaltaieri am fost la niste actiuni de genul :D si ne-au dat jandari. Departe de baietii nostri.... aveau sub 1,80 si burta :))

Link to comment
 • 2 months later...

Percheziții în capitală și trei județe, pentru prinderea unor suspecți de fapte cu violență

 

40 de percheziții se desfășoară în această dimineață în București și județele Ilfov, Ialomița și Dâmbovița. Acțiunea vizează probarea activității infracționale a patru grupări suspectate de comiterea mai multor infracţiuni de tâlhărie, şantaj, cămătărie şi spălare de bani, fiind obţinute şi indicii temeinice privind deţinerea de către aceştia în mod ilegal de arme de foc şi muniţii.

Începând cu luna noiembrie 2012, cu poliţişti din cadrul I.G.P.R. – Direcţia de Investigaţii Criminale, Serviciul de Investigaţii Criminale al Poliţiei Sectorului 2 D.G.P.M.B. și un colectiv de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au documentat activităţile infracţionale ale grupurilor denumite generic „CARAN”, „DUDUIANU”, „VANCICĂ” şi „RINU”. Suspecții sunt bănuiți de săvârşirea mai multor infracţiuni de tâlhărie, şantaj, cămătărie şi spălare de bani, fiind obţinute şi indicii temeinice privind deţinerea de către aceştia în mod ilegal de arme de foc şi muniţii .

În fapt, suspecții frecventau cazinouri din București, de unde își recrutau viitorii debitori, respectiv dintre clienții acestora, sumele de bani rulate în cadrul activității de cămătărie fiind de ordinul sutelor de mii de euro lunar pentru fiecare cămătar, iar dobânzile practicate ajungând deseori să depășească sumele împrumutate.

În urma solicitării organelor de cercetare penală, Tribunalul București a emis 40 de autorizații de percheziție.

400 de polițiști din cadrul Direcției de Investigații Criminale – I.G.P.R., S.I.A.S. – I.G.P.R., D.G.P.M.B., I.P.J. Ilfov, Prahova, Ialomița, Giurgiu, Dâmbovița și Buzău efectuează 40 de percheziții pe raza municipiului București și a județelor Ilfov, Ialomița și Dâmbovița. De asemenea urmează să fie puse în aplicare 17 mandate de aducere privind persoanele învinuite, care vor fi conduse la sediul Poliției Sectorului 2, în vederea audierii.

Acțiunea s-a efectuat cu sprijinul Direcției de Operațiuni Speciale – I.G.P.R., I.N.C.- I.G.P.R. și D.I.P.I..


I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relaţii Publice

Link to comment
 • 5 weeks later...

Percheziţii în judeţele Timiş şi Caraş Severin

 

În cursul zilei de ieri, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi de investigaţii criminale, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au efectuat opt percheziţii pe raza judeţelor Timiş (3) şi Caraş-Severin (5), în vederea identificării mai multor persoane suspectate că au legături cu o grupare infracţională specializată în comiterea de infracţiuni cu violenţă.

 

În continuarea activităţilor desfăşurate în dosarul penal privind opt persoane cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire, aderare şi respectiv sprijinire a unui grup infracţional organizat în vederea săvârşirii de infracţiuni, tentativă la omor calificat, complicitate la tâlhărie, şantaj, complicitate la contrabandă, efectuarea fără drept de operaţiuni cu arme şi muniţii şi ultraj contra bunelor moravuri, poliţiştii au extins cercetările şi faţă de alte nouă persoane suspectate că au aderat la această grupare.

 

Astfel, în cursul zilei de ieri, poliţişti din cadrul Brigăzii de Combaterea Criminalităţii Organizate Timişoara, Serviciului de Combaterea Criminalităţii Organizate Caraş-Severin şi Serviciilor de Investigaţii Criminale –I.P.J. Timiş şi I.P.J. Caraş-Severin și I.T.P.F. Timișoara, sub coordonarea D.I.I.C.O.T - Serviciul Teritorial Timişoara, au efectuat opt percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor mai sus menţionate.

 

Persoanele care au fost identificate şi conduse la audieri sunt suspectate de săvârşirea infracţiunilor de aderare şi respectiv sprijinire a unui grup infracţional organizat în vederea săvârşirii de infracţiuni, complicitate la tâlhărie, complicitate la contrabandă şi efectuarea fără drept de operaţiuni cu arme şi muniţii.
Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale – I.G.P.R., S.R.I. şi D.I.P.I..

 

I.G.P.R. - Centrul de Informare si Relatii Publice

Link to comment
 • 2 months later...

Percheziţii la locuinţele unor suspecţi de comiterea mai multor infracţiuni cu violenţă

 

Poliţiştii tulceni au efectuat şase percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane suspectate de comiterea mai multor infracţiuni cu violenţă pe raza municipiului Tulcea.

În urma percheziţiilor au fost ridicate, pentru cercetări, bijuterii, arme albe şi un autoturism.

 

La data de 28 august a.c., poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale şi ai Serviciului Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Tulcea, împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Tulcea au efectuat şase percheziţii domiciliare pe raza municipiului, la locuinţele unor persoane, cu vârste cuprinse între 20 şi 43 de ani, suspectate de comiterea mai multor infracţiuni cu violenţă.

 

Cele şase persoane sunt suspectate de comiterea infracţiunilor de loviri si alte violenţe, ameninţare, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, distrugere şi port, fără drept, în locurile şi împrejurările în care s-ar putea primejdui viaţa sau integritatea corporală a persoanelor, a unor obiecte destinate pentru tăiere sau lovire.

 

În fapt, cei şase bărbaţi sunt suspectaţi că, în perioada 03 – 09 august a.c., ar fi ameninţat şi agresat trei persoane, pe raza municipiului Tulcea.

 

În urma percheziţiilor, au fost identificate şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, bijuterii (aproximativ un kilogram), 18 arme albe, şi un autoturism.

 

În cadrul aceleiaşi acţiuni, au fost identificate, într-una dintre locuinţe, trei radiocasetofoane, susceptibile de a fi fost furate. Din cercetările poliţiştilor a reieşit faptul că, acestea au fost sustrase, anterior, de fiul unuia dintre suspecţii faptelor cu violenţă.

 

Minorul, în vârstă de 17 ani, a fost condus la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Tulcea, pentru continuarea investigaţiilor.

 

Oamenii legii continuă cercetările, în vederea probării întregii activităţi infracţionale şi pentru tragerea la răspundere a celor vinovaţi.

 

I.G.P.R. - Centrul Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 1 month later...

Grupare infracțională organizată, destructurată

 

Poliția Română și DIICOT au destructurat o grupare infracțională organizată, formată din 11 persoane, cetățeni români și israelieni, specializată în infracțiuni cu violență - lipsire de libertate în mod ilegal, tâlhărie şi şantaj.

Membrii grupării sunt suspectați că, în perioada 2012-2013, sub amenințare, lipsire de libertate și violență fizică, prin folosirea de arme de foc, au obținut de la mai multe părți vătămate sume importante de bani în lei și euro.

Aceștia își alegeau victimele din rândul comunității ebraice, despre care aveau date că au o situație materială bună, pe care le șantajau în vederea obținerii ilegale de bani. Din cercetări a reieșit că o parte din victime au fost sechestrate până la plata unor sume de bani. 

Pentru identificarea și probarea activității infracționale a suspecților, polițiștii Serviciului Grupuri Infracționale Violente din cadrul D.G.P.M.B și procurorii D.I.I.C.O.T. au beneficiat de sprijinul de specialitate al S.R.I. și D.O.S.-I.G.P.R.. 

În cursul acestei zile, polițiștii și procurorii au efectuat 18 percheziții domiciliare in municipiul Bucureşti şi în localităţile Pantelimon, Voluntari, Măgurele şi Roşu, din judeţul Ilfov, la locuinţele membrilor grupării, precum şi la sediul unui cabinet de avocatură.

La acțiune au participat și polițiști din cadrul S.I.A.S. – IGPR, fiind sprijiniți de specialiștii Direcției Operațiuni Speciale din I.G.P.R..

Cu titlu de exemplu, la data de 4 iunie a.c., una dintre victime a fost obligată să se deplaseze împreună cu învinuiţii la sediul unui cabinet de avocatură şi obligată să semneze un contract de prestări servicii în valoare de 900.000 de Euro şi să le vireze membrilor grupării în baza acestuia suma de 93.000 de Euro.

15 persoane au fost conduse la audieri la sediul D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsuri legale.

În soluționarea cazului, Poliția Română a avut o colaborare excelentă cu Poliția din Israel.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

 

http://youtu.be/63a7e6bjc6I

Link to comment
 • 3 months later...

13 percheziţii în derulare, pe raza judeţului Ialomiţa

 

13 percheziţii sunt efectuate, în această dimineaţă, de poliţiştii ialomițeni, pe raza comunei Bărbuleşti, la locuinţele mai multor persoane suspectate de comiterea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri, şantaj, cămătărie, proxenetism, vătămare corporală şi violare de domiciliu.

Peste 100 de poliţişti din cadrul I.P.J. Ialomiţa, precum şi luptători de acţiune specială de la I.P.J. Buzău, efectuează, în această dimineaţă, 13 percheziţii domiciliare pe raza comunei Bărbuleşti. În cauză se beneficiază de sprijinul S.I.A.S. – I.G.P.R..

Acţiunea vizează probarea activităţii infracţionale a 13 persoane suspectate că, în cursul anului 2013, ar fi comis mai multe infracţiuni de ultraj contra bunelor moravuri, şantaj, cămătărie, proxenetism, vătămare corporală şi violare de domiciliu.

La finalizarea percheziţiilor, suspecţii vor fi conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa, pentru cercetări.

În cauză, s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. şi al D.I.P.I..

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 2 months later...
Percheziţii pentru destructurarea unei grupări infracţionale
 
În această dimineaţă, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul I.P.J. Botoşani, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R., efectuează mai multe percheziţii în localităţile Flămânzi şi Păltiniş, judeţul Botoşani.
Actiunea vizează activitatea infracţională a unor persoane constituite într-o grupare ce acţiona pe linia faptelor cu violenţă şi a infracţiunilor contra patrimoniului.
 
La acţiune participă poliţişti de investigaţii criminale din cadrul I.P.J. Botoşani, împreuna cu poliţişti ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale Botoşani, beneficiind de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din I.G.P.R. 
 
Poliţiştii desfăşoară şapte percheziţii domiciliare, în localitatea Flămânzi şi respectiv Păltiniş din judeţul Botoşani.
 
Opt persoane sunt bănuite că, în perioada martie – aprilie 2014, ar fi comis, pe raza judeţului Botoşani, mai multe furturi din societăţi comerciale.
 
De asemenea, acestia mai sunt banuiţi că, în aceeaşi perioadă, ar fi comis fapte cu violenţă, împotriva unor persoane de pe raza localităţii Flămânzi, judeţul Botoşani. 
 
Poliţiştii urmăresc identificarea şi ridicarea oricăror mijloace utile în probarea activităţii infracţionale a persoanelor în cauză.
 
I.G.P.R. - Cerntrul de Informare și Relații Publice
Link to comment
 • 2 months later...

Percheziţii în Bucureşti

 

În această dimineaţă, poliţişti ai Serviciului Grupuri Infracţionale Violente din cadrul D.G.P.M.B., împreună cu procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, efectuează 20 de percheziţii domiciliare, inclusiv la sediile a două societăţi comerciale, urmând a fi puse în executare 26 de mandate de aducere. Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Specioale – I.G.P.R..

 

La activităţile desfăşurate participă 10 procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi 200 de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.
 
Acţiunea este efectuată într-o cauză ce are ca obiect săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor, infracţiune cu privire la care, la începutul lunii februarie 2014, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus începerea urmăririi penale.
 
Cercetările s-au efectuat cu sprijinul tehnic de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R., S.R.I. și DIPI.
Link to comment
 • 2 months later...

Percheziţii la persoane bănuite de fapte cu violenţă

 

Peste 50 de poliţişti efectuează, la această oră, 10 percheziţii în Suceava, la persoane bănuite de săvârşirea unor fapte cu violenţă.

 

Poliţişti de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, sprijiniţi de luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale efectuează 10 percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Suceava.

 

Acţiunea vizează probarea activităţii infracţionale a şapte persoane cu preocupări infracţionale în sfera faptelor cu violenţă.

 

În fapt, persoanele respective sunt bănuite că ar fi fost implicate într-o altercaţie, la începutul lunii septembrie a.c., pe raza municipiului Suceava.

 

Faţă de cei în cauză, poliţiştii  efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de omor şi tăinuire, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. 

 

Sursa: IPJ Suceava

Link to comment
 • 2 months later...

PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE INFRACŢIUNI DE NATURĂ JUDICIARĂ

 

În această dimineaţă, poliţiştii din Buzău efectuează 11 percheziţii pentru probarea activităţii infracţionale a mai multor persoane bănuite de comiterea de infracţiuni cu violenţă şi proxenetism.

 

73 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău efectuează, în această dimineaţă, 11 percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Buzău şi a comunelor Vadu-Paşii, Cochirleanca şi Ulmeni.

 

Sunt vizate 8 persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de lovire, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi proxenetism.

 

Percheziţiile se desfăşoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, în baza mandatelor emise de Judecătoria Buzău.

 

Sursa: IPJ Buzău

Link to comment
 • 1 month later...

PERCHEZIŢII PENTRU DESTRUCTURAREA UNUI GRUP SPECIALIZAT ÎN COMITEREA DE INFRACŢIUNI CU VIOLENŢĂ

 

În acest moment, peste 50 de poliţişti ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, efectuează 3 percheziţii, în municipiul Bucureşti, pentru destructurarea unui grup specializat în infracţiuni cu violenţă.

 

În urma acţiunii, şapte persoane bănuite de şantaj vor fi conduse la sediul Poliţiei Capitalei, pentru audieri.

 

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al  Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române şi al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.

Sursa: DGPMB

Link to comment
 • 1 month later...

PERCHEZIŢII LA MEMBRII UNEI GRUPĂRI SPECIALIZATE ÎN CĂMĂTĂRIE ŞI ŞANTAJ

 

La această oră, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa efectuează 10 percheziţii la sedii de societăţi comerciale şi la locuinţele membrilor unei grupări infracţionale specializate în şantaj şi cămătărie. De asemenea, vor fi puse în executare cinci mandate de aducere, emise pe numele persoanelor bănuite de comiterea de infracțiuni.

 

Astăzi, 31 martie a.c., peste 70 de poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia, efectuează 10  percheziţii, pe raza municipiilor Slobozia şi Bucureşti, la sedii ale unor societăţi comerciale şi la locuinţele membrilor unei grupări infracţionale specializate în şantaj şi cămătărie.

 

Totodată, sunt puse în executare cinci mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa.

 

La activităţi participă şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

 

Membrii grupării sunt bănuiţi că ar fi împrumutat sume de bani importante, cu o dobândă mare, mai multor persoane.

 

Astfel, în cazul în care membrii grupului infracţional nu obţineau sumele de bani rezultate din împrumutul propriu zis şi dobânda stabilită ar fi procedat la inducerea unei stări de temere victimelor prin ameninţarea cu acte de violenţă împotriva lor sau a persoanelor apropiate.

 

Persoanele împrumutate de membrii grupului infracţional organizat erau, de regulă, administratori ai unor societăţi comerciale care deţin în patrimoniu bunuri imobile sau mobile ce reprezintă o garanţie pentru recuperarea sumelor de bani împrumutate şi a dobânzilor.
 

Sursa: IPJ IALOMIȚA

Link to comment

UPDATE / PERCHEZIŢII LA MEMBRII UNEI GRUPĂRI SPECIALIZATE ÎN CĂMĂTĂRIE ŞI ŞANTAJ

 

Importante sume de bani și tehnică de calcul au fost descoperite și ridicate de polițiștii, în urma celor 10 percheziţii efectuate de Poliția Română, astăzi, 31 martie a.c., pe raza municipiilor București și Slobozia. O persoană a fost reținută pentru 24 de ore.

 

În urma  perchezițiilor efectuate de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița la sedii de societăţi comerciale şi la locuinţele membrilor unei grupări infracţionale, au fost identificați și ridicați aproximativ 13.000 de euro, bani susceptibili a proveni din activități infracționale.

 

De asemenea, au fost descoperite și ridicate tehnică de calcul și medii de stocare, iar un autoturism de lux a fost indisponibilizat la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița.

 

Pe numele unui bărbat în vârstă de 46 de ani, din municipiul Slobozia a fost emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore, fiind bănuit de comiterea infracțiunii de șantaj.

 

Bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al inspectoratului, urmând ca mâine, 01 aprilie a.c., să fie prezentat instanței cu propunerea de arestare preventivă.

 

Reamintim că astăzi, 31 martie a.c., peste 70 de poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia, au efectuat 10  percheziţii la sedii ale unor societăţi comerciale şi la locuinţele membrilor unei grupări infracţionale specializate în şantaj și cămătărie.

 

La activităţi au participat şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

 

Membrii grupării erau bănuiţi că ar fi împrumutat mai multor persoane sume de bani importante cu o dobândă mare.

 

Astfel, în cazul în care membrii grupului infracţional nu obţineau sumele de bani rezultate din împrumutul propriu zis şi dobânda stabilită ar fi procedat la inducerea unei stări de temere victimelor prin ameninţarea cu acte de violenţă împotriva lor sau a persoanelor apropiate.

 

Persoanele împrumutate de membrii grupului infracţional organizat erau, de regulă, administratori ai unor societăţi comerciale care deţin în patrimoniu bunuri imobile sau mobile ce reprezintă o garanţie pentru recuperarea sumelor de bani împrumutate şi a dobânzilor.

Sursa: IPJ Ialomita

Link to comment

PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE TÂLHĂRIE

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov efectuează, la această oră, 5 percheziţii domiciliare, la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată./ 3 persoane vor fi conduse la sediul inspectoratului, pentru audieri.

La data de 1 aprilie a.c., 40 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov efectuează 5 percheziţii domiciliare în localitatea Pantelimon, județul Ilfov, la persoane bănuite de tâlhărie calificată.

Din cercetări, a rezultat faptul că persoanele bănuite, în cursul anului 2014, ar fi pătruns în locuințele unor cetățeni străini, iar prin acte de violență le-ar fi solicitat acestora bani și bunuri de valoare pe care le dețineau.

Prejudiciul cauzat, estimat până în prezent, este de 50.000 de lei.

De asemenea, 3 persoane vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

Acţiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Sursă: IPJ Ilfov

Link to comment

UPDATE / PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE TÂLHĂRIE

 

3 persoane, bănuite că ar fi obţinut 50.000 de lei de la cetăţeni străini, prin ameninţări, au fost reţinute de poliţiştii din Ilfov, în urma celor 5 percheziţii domiciliare efectuate ieri. / Ulterior, cei în cauză au fost arestaţi preventiv.

 

La data de 1 aprilie a.c., 40 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov au efectuat 5 percheziţii domiciliare, în localitatea Pantelimon, județul Ilfov, la persoane bănuite de tâlhărie calificată.

 

Cei în cauză sunt bănuiţi că, în cursul anului 2014, ar fi pătruns în locuințele unor cetățeni străini iar, prin acte de violență, le-ar fi solicitat bani și bunuri de valoare, pe care le dețineau, cauzând un prejudiciu de 50.000 de lei.

 

În urma administrării probatoriului, 3 persoane au fost reținute de polițiști și ulterior prezentate magistraților, care au dispus arestarea preventivă.

 

De asemenea, pe numele altor două persoane, au fost emise mandate de arestare în lipsă, sub aspectul săvârșirii aceleiași infracţiuni.

 

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Sursa: IPJ Ilfov

Link to comment
 • 1 month later...
PERCHEZIŢII LA MEMBRII UNEI GRUPĂRI SPECIALIZATE ÎN CĂMĂTĂRIE, ŞANTAJ ŞI PROXENETISM
 
La această oră, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa efectuează 29 de percheziţii domiciliare, la membrii unei grupări infracţionale specializate în cămătărie, şantaj şi proxenetism. De asemenea, sunt puse în executare 47 de mandate de aducere, emise pe numele persoanelor bănuite.
 
La data de 7 mai a.c., 200 de poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgovişte, descind la 29 de locuinţe ale membrilor unei grupări infracţionale specializate în infracţiuni contra persoanei.
 
De asemenea, sunt puse în executare 47 de mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, pentru audieri şi luarea măsurilor legale ce se impun.
 
La activităţi participă şi 90 de luptători de la Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale Bucureşti şi serviciile pentru acţiuni speciale din Dâmboviţa, Prahova şi Argeş.
 
Din cercetări a reieşit că, în perioada octombrie 2013- mai 2014, membrii grupării ar fi împrumutat sume de bani importante, cu dobândă, mai multor persoane.
 
În cazul în care membrii grupului infracţional nu obţineau sumele rezultate din împrumutul propriu-zis şi dobânda stabilită ar fi indus o stare de temere victimelor, prin ameninţarea cu acte de violenţă.
 
De asemenea, aceştia ar fi recrutat mai multe persoane pe care, ulterior,  le-ar fi determinat să practice prostituţia cu diverşi clienţi din ţară şi străinătate.
 
Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este estimat la 50.000 de euro.
 
Acțiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale și Direcţiei de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, al Departamentului de Informații și Protecție Internă şi al Serviciului Român de Informații.
 
Sursa: IPJ DÂMBOVIȚA
Link to comment
Update - PERCHEZIŢII LA MEMBRII UNEI GRUPĂRI SPECIALIZATE ÎN CĂMĂTĂRIE, ŞANTAJ ŞI PROXENETISM
 
Bijuterii, 43.600 de euro, 9.250 de franci elveţieni, 850 de lire sterline, peste 12.700 de lei, telefoane mobile, documente financiar-bancare, computere, 8 arme neletale, arme albe şi 1.100 de litri de băuturi alcoolice au fost ridicaţi de poliţişti, în urma percheziţiilor domiciliare efectuate, în această dimineaţă, de poliţiştii din Dâmboviţa. / 47 de persoane au fost conduse la audieri.
 
La data de 7 mai a.c., 200 de poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgovişte, au descins la 29 de locuinţe ale membrilor unei grupări infracţionale specializate în infracţiuni contra persoanei.
 
În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat 43.600 de euro, 9.250 de franci elveţieni, 850 lire sterline, 12.778 de lei, 200 de grame de bijuterii, 37 de telefoane mobile, documente financiar-bancare, computere, 8 arme neletale de tip airsoft, obiecte contondent-ascuţite şi 1.100 de litri de băuturi alcoolice.
 
De asemenea, au fost puse în executare 47 de mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.
 
La activităţi au participat şi luptători de la Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale Bucureşti şi serviciile pentru acţiuni speciale din Dâmboviţa, Prahova şi Argeş.
 
Din cercetări a reieşit că, în perioada octombrie 2013 - mai 2014, membrii grupării ar fi împrumutat sume de bani importante, cu dobândă, mai multor persoane.
 
În cazul în care membrii grupului infracţional nu obţineau sumele rezultate din împrumutul propriu-zis şi dobânda stabilită, ar fi indus o stare de temere victimelor, prin ameninţarea cu acte de violenţă.
 
Aceştia ar fi recrutat mai multe persoane pe care, ulterior, le-ar fi determinat să practice prostituţia cu diverşi clienţi din ţară şi străinătate.
 
Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este estimat la 50.000 de euro.
 
Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale și Direcţiei de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, al Departamentului de Informații și Protecție Internă şi al Serviciului Român de Informații.
 
Sursa: IPJ Dâmboviţa
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.