Jump to content

D.G.A./Cetăţean prins în flagrant în timp ce oferea unui poliţist 400 lei


NewsBot
 Share

Recommended Posts

Ieri, 21 februarie a.c., ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Biroul Judeţean Anticorupţie Mehedinţi, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, în colaborare cu Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă, au prins în flagrant un cetăţean în timp ce oferea unui poliţist 400 lei, pentru a nu lua măsurile legale împotriva sa, respectiv, întocmirea unui dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism, fără a poseda permis de conducere.

În fapt, un echipaj de poliţie format din doi poliţişti din cadrul I.P.J. Mehedinţi - Serviciul Poliţiei Rutiere, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a oprit în trafic un autoturism înmatriculat în Bulgaria, conducătorul auto declarându-şi iniţial o identitate falsă. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit identitatea reală a acestuia, S.G., precum şi faptul că nu posedă permis de conducere.

Pentru a nu fi sancţionat, respectiv pentru a nu i se întocmi acte de constatare pentru conducerea pe drumurile publice a unui autoturism, fără a poseda permis de conducere, conducătorul auto a promis celor doi poliţişti 100 euro.

Agenţii de poliţie au refuzat şi l-au condus pe S.G. la sediul I.P.J. Mehedinţi, în vederea întocmirii actelor de constatare, sesizând totodată Direcţia Generală Anticorupţie – Biroul Judeţean Anticorupţie Mehedinţi.

În baza sesizării, ofiţerii D.G.A., împreună cu procurorul de caz şi lucrătorii D.G.I.P.I., au realizat acţiunea de prindere în flagrant a conducătorului auto în timp ce oferea unuia dintre poliţişti 400 lei.

Celui în cauză i s-a întocmit dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită, faptă prevăzută de art. 255 din Cod penal, raportat la art. 7 alin. 2 din Legea nr. 78/2000, conducere pe drumurile publice a unui autoturism fără a poseda permis de conducere, faptă prevăzută de art. 86, alin1 din O.U.G. 195/2002 republicată, şi pentru săvârşirea infracţiunii de fals privind identitatea, faptă prevăzută de art. 293 Cod penal.

S.G. a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca astăzi, 22.02.2012, să fie prezentat Tribunalului Mehedinţi cu propunere de arestare preventivă pentru

29 de zile.

În cauză continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment
Share on other sites

si totusi, din cauza celor care inca mai iau spaga, lumea va continua sa ofere. in masura in care se va generaliza ideea ca nu merita riscul sa oferi (sa risti inchisoare ptr un amarit de permis suspendat 30 de zile, de exemplu), oferirea de mita se va diminua f mult. ar trebui "popularizate" asemenea cazuri mult mai mult.

Link to comment
Share on other sites

Ma tem ca vor trebui sa se perinde cateva generatii, pana se vor schimba asemene mentalitati. Anume cele ca se poate rezolva orice, cu spaga de rigoare. Suntem aici, la portile Orientului, ne urla Fanaru-n sange, asta e... Poate o mai iau nemtii a treia oara spre est si de data asta raman mai mult, macar vreo 50 de ani.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Unde? În țara în care trăim, unde cetățeni ies în stradă și protestează după arestarea primarilor șpăgari, pe principiul „a furat ... dar a și făcut treabă”, sau unde cetățenii, deși nu o recunosc, când un polițist refuză șpaga este perceput ca fiind „al dracului”, iar cel care se mânjește este văzut ca fiind „băiat bun” ...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Si asa ajungem la dilema "spagar dar gospodar sau cinstit dar putoare?"

Ca in cazul nevestei, cum e mai bine? Urata si desteapta sau fotomodel si blonda? :D

Stiu, idealul ar fi sa fie si gospodar si sa traiasca doar din salariu. Da' pentru asta ar trebui sa ne cheme pe toti Alice si sa traim in tara minunilor.

PS. Usca-vi-s-ar mausu' cu care ati dat verdele ala!!! Cu tot cu mana, pan' la cot! :angry:

Edited by DarkSide
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.