Jump to content
POLITISTI.ro

Suspecţi de evaziune fiscală cu legume şi fructe, cercetaţi de poliţişti


NewsBot

Recommended Posts

Poliţia Capitalei: Patru persoane reţinute pentru evaziune fiscală

Astăzi, 20 februarie a.c., Poliţia Capitalei – Serviciul de Investigare a Fraudelor – Sectorul 6 Poliţie, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, împreună cu inspectori din cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor, cu sprijinul Serviciului Special de Intervenţie Rapidă – a efectuat percheziţii domiciliare la trei adrese din Bucureşti şi judeţul Ilfov.

A fost vizată activitatea unei societăţi comerciale, cu sediul social în Bucureşti, care importa produse agroalimentare, fără a achita taxele vamale şi taxa pe valoare adăugată aferente.

Aceste produse erau vândute către persoane fizice sau juridice prin intermediul mai multor societăţi comerciale fantomă sau societăţi comerciale nou-înfiinţate, prin sistemul „suveică”(produsele erau vândute de la o societate comercială la alta).

Până la această oră, în urma percheziţiilor efectuate la două depozite din oraşul Voluntari, poliţiştii au descoperit şi ridicat în vederea confiscării suma de 31.000 de lei, 18 ştampile, mai multe unităţi de calculator şi laptop-uri. De asemenea, au fost indisponibilizate peste 10 tone de legume şi fructe fără documente de provenienţă.

Mai mult, într-o anexă ascunsă a unui birou, precum şi într-un dulap cu perete dublu au fost descoperite şi ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe documente extracontabile, în care erau înscrise toate operaţiunile comerciale neînregistrate ale societăţii.

Patru persoane au fost reţinute, urmând a fi prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

D.G.P.M.B. - Compartimentul Comunicare Publică

Link to comment
  • 1 year later...

Percheziţii la suspecţi de evaziune fiscală cu legume şi fructe

Poliţişti din cadrul D.C.C.O. - I.G.P.R., sub coordonarea D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală, efectuează 46 de percheziţii la locuinţele unor suspecţi, precum şi la sediile a 42 de societăţi comerciale de pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov.

Acţiunea vizează destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

În fapt, se reţine că 5 membri ai grupării, cu vârste cuprinse între 29 şi 45 de ani, au obţinut beneficii financiare substanţiale din efectuarea de operaţiuni de import mărfuri (cu predilecţie legume – fructe) din spaţiul Uniunii Europene, prin intermediul unor societăţi comerciale controlate.

Activitatea infracţională a avut drept consecinţă prejudicierea bugetului de stat prin eludarea plaţii taxelor şi impozitelor aferente acestor operaţiuni comerciale - TVA şi impozit pe profit.

Din cercetări a reieşit că, în decurs de 3 luni, numai prin 2 dintre aceste societăţi comerciale s-au derulat peste 200 de importuri, existând indicii că operaţiunile comerciale nu au fost evidenţiate în contabilitatea firmelor.

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi D.I.I.C.O.T. efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire/sprijinire a unui grup infracţional organizat, faptă prevăzută şi pedepsită de art.7 din Legea 39/2003 şi evaziune fiscală, faptă prevăzută şi pedepsită de art.9 lit. b) şi c) din Legea 241/ 2005.

I.G.P.R. - Centrul de Informare si Relatii Publice

Link to comment
  • 1 month later...

Percheziţii la suspecţi de evaziune fiscală

 

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Prahova, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale efectuează, astăzi, cinci percheziţii şi şase controale, în judeţele Prahova şi Ilfov, la mai multe persoane suspectate de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală în domeniul achiziţiilor intracomunitare şi comerţului en-gros şi en-detail cu legume şi fructe.

 

La acţiune participă şi reprezentanţi ai Gărzii Financiare Prahova.

 

Sunt vizate persoane suspectate că prin intermediul unor societăţi comerciale pe care le controlau efectuau achiziţii intracomunitare de legume şi fructe, ulterior faţă de societăţile comerciale respective fiind demarată procedura insolvenţei.

 

În acest fel, bugetul consolidat al statului a fost prejudiciat cu peste 700.000 de lei, prin infracţiuni comise din anul 2010 până în prezent.

 

La sediul poliţiei vor fi conduse pentru cercetări cinci persoane suspectate de comiterea faptelor.

 

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relatii Publice

Link to comment
  • 2 months later...

Controale pentru prevenirea evaziunii fiscale în domeniul achiziţiilor intracomunitare de legume-fructe

 

La această oră, poliţişti ai Direcţiei de Investigarea Fraudelor – I.G.P.R., poliţişti de investigare a fraudelor de la I.P.J. Ilfov, I.P.J. Dâmboviţa şi D.G.P.M.B., împreună cu poliţişti din cadrul Brigăzii Poliţiei Rutiere - D.G.P.M.B., desfăşoară o acţiune pentru prevenirea evaziunii fiscale în domeniul achiziţiilor intracomunitare de legume - fructe şi produse congelate.

În acest scop, poliţiştii au instituit filtre rutiere în cinci puncte, pe Autostrada A1, la km 80, pe DN 5 – comuna Jilava, pe Şoseaua Chitila, Şoseaua Bucureşti – Afumaţi şi în localitatea Bragadiru, efectuând controale la tirurile care sunt folosite la transportarea produselor achiziţionate intracomunitar.

Totodată, se efectuează controale la 12 societăţi comerciale din Bucureşti şi Ilfov, unde sunt în lucru dosare în care se efectuează investigaţii împreună cu GLAF (Grupul de Luptă Antifraudă Fiscală).

Echipele de control verifică respectarea normelor referitoare la plata T.V.A. aferent tranzacţiilor intracomunitare, dacă documentele de transport sunt conforme cu realitatea (datele referitoare la preţul, tipul şi cantitatea mărfii transportate), precum şi respectarea legislaţiei în domeniul transportului rutier de mărfuri.

În filtrele instituite, poliţiştii verifică tirurile cu care se transportă produsele achiziţionate intracomunitar, pentru a stabili dacă documentele de transport sunt conforme cu realitatea (datele referitoare la preţul, tipul şi cantitatea mărfii transportate).

De asemenea, în timpul verificărilor, la nivelul municipiului Bucureşti acţionează şi zece echipe semimobile de poliţişti, care urmează să verifice tranzacţiile declarate pe întreg lanţul comercial (de la intrarea în ţară până la clientul final).

Acestea au rolul de a prelua informaţiile transmise de poliţiştii aflaţi în filtrele rutiere şi în centrele comerciale şi de a se deplasa la sediile sociale ale unităţilor comerciale vizate, în vederea verificării legalităţii funcţionării societăţilor comerciale, obiectul de activitate, fluxul transporturilor de marfă şi al plăţilor efectuate către furnizorii externi, precum şi modul de înregistrare şi virare la bugetul de stat a taxelor şi impozitelor datorate. (TVA, taxe vamale, impozit pe profit).

Totodată, la nivelul municipiului Bucureşti, şase echipe mobile verifică legalitatea achitării, de către agenţii economici, a taxelor către bugetul de stat aferente relaţiilor comerciale cu produse de panificaţie.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.