Jump to content
POLITISTI.ro

NewsBot

Recommended Posts

Percheziţii la locuinţele mai multor suspecţi de infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor

În urma a cinci percheziţii efectuate la domiciliile membrilor unei grupări infracţionale profilate pe comiterea de infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor au fost ridicate mai multe arme, componente de arme, precum şi muniţie.

Poliţiştii Serviciului Arme Explozivi Substanţe Periculoase Prahova şi ai B.C.C.O.Ploieşti împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Ploieşti au efectuat cinci percheziţii la locuinţele membrilor unor grupări care se ocupa cu infracţiuni la regimul armelor şi miniţiilor.

La domiciile suspecţilor au fost găsite 44 arme letale şi neletale, mai multe părţi componente ale armelor, 118 cartuşe cu glonţ şi alice de diferite dimensiuni, 60 capse percuţie, 8 eprubete cu praf de puşcă, 10 capse genofix toate susceptibile a proveni din comiterea de infracţiuni. Armele şi muniţiile găsite au fost ridicate în vederea cercetărilor.

Doi suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar ulterior au fost prezentaţi Tribunalului Prahova care a emis pe numele unuia dintre ei mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, iar pentru celălalt suspect a fost dispusă măsura obligării de a nu părăsi localitatea.

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a tuturor membrilor grupării.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
 • 11 months later...
 • Moderator

Percheziţie la locuinţa unui suspect de contrabandă cu arme

Patru pistoale găsite la locuinţa unui craiovean din Faţa Luncii. Poliţiştii îl cercetează pentru contrabandă cu arme.

Poliţiştii craioveni au făcut, azi-dimineaţă, o percheziţie în cartierul Faţa Luncii, la locuinţa unui bărbat suspectat de contrabandă cu arme unde au găsit patru pistoale de diferite mărci, toate de calibrul 9 mm, pe care suspectul, A.R. de 19 ani, le-a cumpărat din Bulgaria şi le-a introdus ilegal în ţară pe 29 ianuarie. Poliţiştii îl cercetează acum pentru contrabandă calificată.

În această dimineaţă, poliţişti din cadrul Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, în cadrul unui dosar penal aflat în lucru la această formaţiune sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, au efectuat o percheziţie locuinţa unui suspect din Craiova, în cartierul Faţa Luncii.

pisto.jpg

“Percheziţia a fost autorizată de magistraţii Tribunalului Dolj, în baza unei informaţii deţinute de către poliţişti şi a dovezilor obţinute în urma unei supravegheri operative desfăşurate în ultimele zile. În timpul percheziţiei în locuinţă au fost identificate un număr de 4 arme, diferite mărci, toate calibru 9 mm. Cercetările efectuate de poliţişti au stabilit faptul că armele respective au fost achiziţionate din Bulgaria şi introduse în ţară pe 29 ianuarie a.c.”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

La percheziţie au participat şi poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale, Secţia 6 Poliţie şi Serviciul pentru Acţiuni Speciale Dolj, iar armele identificate au fost ridicate de organele de poliţie în vederea cercetărilor, după cum au mai precizat reprezentanţii IPJ Dolj.

sursă: oradestiri.ro

Link to comment

Marius, toate armele sunt cu glont? Daca nu ma insel, pistolul din centru are teava pt.amortizor... Chiar daca nu ar fi arme cu munitie letala si tot e un castig, 4 arme nu au ajuns pe strazi!!! Felicitari celor care au instrumentat acest dosar!!!

Link to comment
 • 1 month later...

Reţinut de poliţişti pentru infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor

Un bărbat din Bucureşti este suspectat de poliţişti că a deţinut şi comercializat fără drept arme supuse autorizării. Poliţiştii au ridicat trei arme de foc, cartuşe de diverse tipuri, precum şi un recipient ce conţinea 100 de grame de substanţă susceptibilă a fi mercur.

La data de 18 martie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase –I.G.P.R. au efectuat o percheziţie domiciliară la locuinţa unui bărbat din Bucureşti, suspectat de săvârşirea de infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor.

Acesta este suspectat că, la data de 6 octombrie 2012, a comercializat fără drept trei arme de foc, contra sumei de 2.850 de lei. Armele au fost ridicate de poliţişti de la cel care le-a cumpărat şi expertizate la Institutul Naţional de Criminalistică. Din expertiza efectuată a reieşit că armele, două pistoale de cal. 9 mm şi un revolver, fuseseră modificate din arme neletale în arme letale şi erau în stare de funcţionare.

În urma percheziţiei domiciliare au fost identificate 46 de cartuşe de diverse tipuri, categorii şi calibre (letale şi neletale), ascunse sub pat, precum şi un recipient de plastic conţinând aproximativ 100 de grame dintr-o substanţă de culoare argintie, ce părea a fi mercur.

Cercetările sunt continuate de poliţişti, cu suspectul în stare de reţinere, pentru săvârşirea infracţiunilor de deţinere şi comercializare de arme şi muniţii şi deţinerea fără drept de substanţe toxice.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relaţii Publice

Link to comment
 • 3 weeks later...

Percheziţii la deţinători ilegali de arme

În urma a trei percheziţii desfăşurate ieri, poliţiştii din Galaţi au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, o armă de vânătoare, o armă de tir cu glonţ şi muniţie. / Pe numele a trei persoane a fost întocmit dosar penal pentru contrabandă calificată cu arme şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

În cursul dimineţii de ieri, poliţiştii gălăţeni, cu sprijinul colegilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au efectuat trei percheziţii la domiciliile unor persoane din municipiul Galaţi, suspectate că deţin ilegal arme.

Astfel, în urma descinderilor, poliţiştii au ridicat de la locuinţele suspecţilor o armă de vânătoare, tip carabină, o armă de tir cu glonţ, o ţeavă de armă, 27 cartuşe de vânătoare, două pistoale tip airsoft şi trei tuburi cartuş.

Întrucât persoanele în cauză nu au putut prezenta acte de provenienţă sau autorizaţii de deţinere a armelor, acestea au fost conduse la sediul poliţiei, în vederea continuării cercetărilor.

Trei persoane, respectiv doi bărbaţi de 24 şi 50 ani şi o femeie în vârstă de 60 ani, au fost aduse la audieri, poliţiştii stabilind că armele respective au fost aduse în ţară din străinătate.

Persoanele suspecte sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă calificată cu arme şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relaţii Publice

Link to comment
 • 4 weeks later...

Percheziţii la locuinţele unor suspecţi de infracţiuni

 

Poliţiştii au efectuat, la data de 3 mai a.c., 11 percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane suspectate de comiterea de infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor. Au fost ridicate mai multe arme albe şi aparatură electronică, în valoare de aproximativ 10.000 de lei.

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase, din cadrul I.P.J. Vaslui, ai Poliției orașului Murgeni şi ai Secției de Poliție Rurală Murgeni, sprijiniţi de luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au efectuat 11 percheziţii domiciliare, pe raza orașului Murgeni, la locuinţele unor persoane suspectate de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

În urma percheziţiilor, au fost găsite şi ridicate o macetă, patru săbii, cinci cuţite şi trei bâte. De asemenea, au fost ridicate mai multe bunuri a căror proveniență nu a putut fi justificată, respectiv televizoare, o cameră video, un aparat foto, un sistem audio, o stație de amplificare şi telefoane mobile. Polițiștii efectuează cercetări pentru a stabili provenienţa bunurilor, respectiv dacă provin din comiterea de infracțiuni.

Faţă de suspecți, cercetările sunt continuate de poliţişti, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii si liniştii publice, prevăzute de Legea 61/1991.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 2 weeks later...

Arme de foc găsite de poliţişti, în urma unei acţiuni pe linia respectării regimului armelor şi muniţiilor

 

Trei arme de foc, deţinute fără drept, au fost depistate de poliţiştii covăsneni într-o locuinţă din Întorsura Buzăului. Suspectul este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă letală fără drept.

 

La data de 17 mai a.c., în cadrul unei acţiuni desfăşurate pe linia respectării regimului armelor şi muniţiilor, poliţişti din cadrul I.P.J. Covasna - Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Toxice şi ai Poliţiei Oraşului Întorsura Buzăului au identificat un bărbat din Întorsura Buzăului, care deţinea, fără drept, trei arme de foc. Bărbatul deţinea, în locuinţa sa, două pistoale militare, calibrul 9 mm, în stare de funcţionare şi un revolver, cu marcă, serie şi calibru neidentificate, faţă de care urmează a se stabili funcţionalitatea.

 

Din cercetări a reieşit că, armele au fost găsite în urma unor lucrări de renovare la o clădire din localitatea Întorsura Buzăului.

 

De asemenea, suspectul ar fi deţinut şi 8 cartuşe militare aferente pistoalelor găsite, pe care le-ar fi tras, în scopul testării funcţionalităţii pistoalelor, într-o pădure din apropierea localităţii de domiciliu.

 

Cele trei arme au fost ridicate în vederea confiscării, suspectul fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă letală fără drept.

 

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice 

Link to comment
 • 3 months later...

Percheziţii la suspecţi de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor

 

Două arme de tir sportiv, două pistoale cu aer comprimat, patru săbii şi 3.000 de proiectile calibrul 6 mm, au fost descoperite de poliţiştii gălăţeni, în urma a patru percheziţii efectuate în această dimineaţă, în localitatea Iveşti, judeţul Galaţi./ Patru persoane sunt suspectate de deţinere fără drept de arme albe şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

În această dimineaţă, poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase al I.P.J. Galaţi, sprijiniţi de luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au efectuat patru percheziţii, pe raza localităţii Iveşti, la persoane suspectate de deţinere ilegală de arme.

 

În urma percheziţiilor, poliţiştii au găsit la locuinţele a patru suspecţi, respectiv un bărbat, de 58 de ani şi trei femei, cu vârste între 45 şi 55 de ani, două arme de tir sportiv, două pistoale cu aer comprimat, 3.000 de proiectile calibrul 6 mm, trei săbii tip „Ninja” şi o sabie tip „Machetă”.

Bunurile descoperite au fost ridicate în vedea confiscării.

 

 

Poliţiştii continuă cercetările faţă de suspecţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinere fără drept de arme albe şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

 

Sursa: IPJ GALATI

Link to comment
 • 1 year later...
PERCHEZIŢII LA SUSPECŢI DE DEŢINERE ILEGALĂ DE ARME
 
La această oră, poliţiştii specializaţi în arme, explozivi şi substanţe periculoase efectuează 17 percheziţii în judeţul Ilfov, la persoane bănuite că deţin ilegal arme letale şi neletale, pe care le-ar fi folosit la comiterea unor infracţiuni privind viaţa şi integritatea corporală a persoanelor.
 
La data de 29 octombrie a.c., poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase – I.G.P.R. şi ai I.P.J. Ilfov, sprijiniţi de luptători de acţiuni speciale din cadrul I.G.P.R. şi I.P.J. Ilfov, efectuează 17 percheziţii domiciliare în comunele Tunari, Găneasa, Domneşti, Cornetu şi oraşul Bragadiru, din judeţul Ilfov.
 
Percheziţiile vizează probarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite de deţinerea ilegală a unor arme neletale şi letale (scurte şi lungi), confecţionate artizanal sau introduse ilegal în Romania.
 
Din cercetări, a rezultat că bănuiţii ar fi folosit armele la săvârşirea de infracţiuni  privind viaţa şi integritatea corporală a persoanelor, precum  şi la regimul armelor şi muniţiilor.
 
Sursa: IGPR
Link to comment
UPDATE: PERCHEZIŢII LA SUSPECŢI DE DEŢINERE ILEGALĂ DE ARME
 
În urma percheziţiilor efectuate în această dimineaţă, poliţiştii specializaţi în arme, explozivi şi substanţe periculoase au descoperit şi ridicat 2 arme letale şi 2 neletale, deţinute ilegal, precum şi peste 74.000 de euro, bani susceptibili a proveni din infracţiuni. 
 
La percheziţii, poliţiştii au depistat 2 arme letale (o pușcă de vânătoare cu alice și un pistol cu glonț) şi 2 arme neletale (un pistol cu gaze iritant-lacrimogene şi un pistol cu proiectil de cauciuc), precum şi 58 de articole pirotehnice (petarde), deţinute ilegal. 
 
Armele și articolele pirotehnice au fost ridicate în vederea efectuării constatărilor tehnico-științifice balistice și fizico-chimice, urmând a se dispune cu privire la confiscarea acestora.
 
De asemenea, a fost descoperită şi confiscată suma de 74.000 de euro, despre care există suspiciunea că a fost obținută ca urmare a determinării şi facilitării săvârșirii unor infracțiuni de prostituție și cerșetorie, pe teritoriul Franței și Germaniei.
 
Totodată, poliţiştii au depistat şi ridicat în vederea continuării verificărilor 12 biciclete de diferite mărci, 2 camere video, 2 DVD playere, o stație de amplificare sunet, diverse unelte electrice pentru grădinărit, încălţăminte şi 7 pașapoarte turistice pentru diferite persoane, bunuri a căror provenienţă nu a putut fi justificată.
 
În cadrul acțiunii, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale, în valoare de 20.000 de lei, pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor și neasigurarea corespunzătoare a condițiilor de păstrare, luându-se totodată măsura complementară a anulării dreptului de deținere, port și folosire a armelor și munițiilor față de patru persoane. 
 
Față de o persoană din judeţul Ilfov s-a luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore, urmând să fie prezentată magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă, iar ceilalți bănuiţi sunt cercetați în stare de libertate, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor și orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.
 
***
 
Reamintim că, la data de 29 octombrie a.c., poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase – I.G.P.R. şi ai I.P.J. Ilfov, sprijiniţi de luptători de acţiuni speciale din cadrul I.G.P.R. şi I.P.J. Ilfov, au efectuat 17 percheziţii domiciliare în comunele Tunari, Găneasa, Domneşti, Cornetu şi oraşul Bragadiru, din judeţul Ilfov.
 
Percheziţiile au vizat probarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite de deţinerea ilegală a unor arme neletale şi letale (scurte şi lungi), confecţionate artizanal sau introduse ilegal în Romania.
 
Din cercetări, a rezultat că bănuiţii ar fi folosit armele la săvârşirea de infracţiuni  privind viaţa şi integritatea corporală a persoanelor, precum şi la regimul armelor şi muniţiilor.
 
Sursa: IGPR
Link to comment
 • 2 months later...

REȚINUT PENTRU INFRACȚIUNI LA REGIMUL ARMELOR ȘI MUNIȚIILOR

Polițiștii din Galați au depistat un bărbat care ar fi deținut la domiciliul său arme și muniție letală. În urma a trei percheziții efectuate de polițiști, au fost găsite arme și cartușe deținute ilegal.

La data de 12 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Galați, împreună cu polițiști din cadrul Postulului de poliție Berești-Meria și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au efectuat trei percheziții, la domiciliile unor persoane bănuite că ar deține arme și muniție ilegal.

La locuința unui bărbat, în vârstă de 43 de ani, din comuna Berești-Meria, județul Galați, polițiștii au găsit o armă letală de vânătoare, tip carabină, un pistol cu glonț, 14 cartușe de vânătoare și un cartuș cu glonț.

Din cercetări a rezultat faptul că armele letale și muniția ar fi fost introduse ilegal de bărbat în România, în urmă cu un an, din Italia.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță și urmează să fie prezentat instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Sursa: IPJ Galati

Link to comment
 • 1 month later...

PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE BRACONAJ CINEGETIC ŞI NERESPECTAREA REGIMULUI ARMELOR ŞI MUNIŢIILOR

 

La această oră, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Buzău efectuează 13 percheziţii domiciliare pentru probarea activităţii infracţionale a mai multor persoane bănuite de braconaj cinegetic şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

 

La data de 3 martie a.c., 70 de poliţiştii buzoieni efectuează 13 percheziţii la locuințele unor persoane bănuite de braconaj cinegetic şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

 

Percheziţiile se desfăşoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pătârlagele.

 

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.
 

Sursa: IPJ Buzău

Link to comment

Update - PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE BRACONAJ CINEGETIC ŞI NERESPECTAREA REGIMULUI ARMELOR ŞI MUNIŢIILOR

 

Peste 110 de kg. de carne de vânat au fost descoperite de polițiștii din Buzău, în urma a 13 percheziții efectuate, în această dimineață, la persoane bănuite de braconaj cinegetic şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

 

La data de 3 martie a.c., 70 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au efectuat 13 percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite de braconaj cinegetic şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

 

În urma perchezițiilor, au fost descoperite 108 kilograme de carne, posibil de mistreţ şi 5,2 kilograme de carne, posibil de căprior.

 

De asemenea, au fost constatate patru infracţiuni, una pentru braconaj cinegetic și trei privind nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, persoanele în cauză având alte muniţii decât cele pentru care erau autorizate.

 

Poliţiştii au depistat două persoane care se întorceau din fondul de vânătoare, în maşina acestora fiind descoperite o armă de vânătoare şi muniţie, ce au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor.

 

Cele 13 persoane vizate au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, pentru audieri.

 

De asemenea, au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale, dintre care trei la Legea nr. 407/2006 - Legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic.

 

Alte șapte sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea normelor Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor, fiind luată şi măsura complementară de anulare a dreptului de deţinere, port şi folosire arme şi muniţii.

 


 

Sursă: IGPR

Link to comment
 • 3 weeks later...

PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE CONTRABANDĂ CALIFICATĂ CU ARME ȘI MUNIȚII

 

La această oră, Poliția Română efectuează 10 percheziții în 5 județe și în municipiul București, la persoane bănuite de contrabandă cu arme și muniții letale și neletale, provenite din Germania, Slovacia și Bulgaria.

 

În această dimineață, polițiștii din cadrul Direcției Arme, Explozivi și Substanțe – Inspectoratul General al Poliției Române coorodonează 10 percheziții domiciliare, în municipiul București și în județele Vaslui, Suceava, Bihor, Giurgiu și Olt.

 

Sunt vizate persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de contrabandă calificată cu arme și muniții letale și neletale, introduse ilegal în țară, prin intermediul coletăriei și a mijloacelor de transport persoane.

 

La activități participă 50 de polițiști de la arme din cadrul inspectoratelor de poliție județene și luptători S.I.A.S.
 

Sursă: IGPR

Link to comment

UPDATE/ PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE CONTRABANDĂ CALIFICATĂ CU ARME ȘI MUNIȚII

 

O armă letală, 3 arme neletale, 53 de cartuşe, 500 de proiectile şi peste 700 de materiale pirotehnice au fost ridicate de  poliţişti, în urma celor 10 percheziţii efectuate de dimineaţă, în 5 județe și în municipiul București, la persoane bănuite de contrabandă cu arme și munițiile letale și neletale, provenite din Germania, Slovacia, Italia și Bulgaria.

 

În această dimineață, poliţiştii structurilor de arme, explozivi şi substanţe periculoase, sub coordonarea direcţiei de specialitate din cadrul  Inspectoratului General al Poliției Române au efectuat 10 percheziții domiciliare, în municipiul București și în județele Vaslui, Suceava, Bihor, Giurgiu și Olt.

 

Percheziţiile au fost efectuate la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de contrabandă calificată cu arme și muniții letale și neletale, introduse ilegal în țară, prin intermediul coletăriei și al mijloacelor de transport persoane.

 

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării o armă letală, respectiv o puşcă de vânătoare şi 3 arme neletale, respectiv 2 pistoale şi o puşcă.

 

De asemenea, poliţiştii au găsit în locuinţele percheziţionate muniţii, respectiv 53 de cartuşe de calibre 9 şi 12 mm., 500 de proiectile din plumb şi peste 700 de obiecte pirotehnice.

 

La activități au participat 50 de polițiști  din cadrul structurilor de arme, explozivi şi substanţe periculoase și luptători S.I.A.S..

 

Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

 

big_dsc_0108.jpg

big_dsc_0116.jpg

Sursă: IGPR

Link to comment
 • 2 months later...

PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE NERESPECTAREA REGIMULUI ARMELOR ŞI MUNIŢIILOR

 

Poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Timiș şi procurorii D.I.I.C.O.T. - S.T. Timişoara au efectuat 5 percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Timiş, la persoane bănuite de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. De la locuinţele celor în cauză au fost ridicate 6 arme şi 33 de cartuşe letale, deţinute ilegal.

 

La data de 4 iunie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Timiș şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timişoara au efectuat 5 percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Timiş, la persoane bănuite de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

 

La domiciliile persoanelor percheziţionate, poliţiştii au depistat 6 arme şi 33 de cartuşe letale, deţinute ilegal, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

 

Totodată, au fost puse în executare 5 mandate de aducere, persoanele identificate fiind conduse pentru audieri la sediul D.I.I.C.O.T. - S.T. Timişoara.

 

Pe numele celor în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinerea sau portul fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării.

 

Poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celor cinci bărbați.

 

Sursa: IPJ TIMIȘ

Link to comment
PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE CONTRABANDĂ CU ARME
 
În această dimineaţă, Poliţia Română efectuează 37 de percheziţii, în Bucureşti şi în 10 judeţe, la persoane bănuite că ar fi introdus ilegal în ţară arme şi muniţii letale şi neletale. Sunt efectuate şi controale privind respectarea legislaţiei privind armele şi muniţiile.
 
La data de 10 iunie a.c., sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii efectează 37 de percheziţii domiciliare, în București şi în județele Argeș, Bacău, Brăila, Brașov, Constanța, Dâmbovița, Galați, Ialomța, Olt și Teleorman, la persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.
 
Din cercetări a reieşit că persoanele în cauză ar fi introdus ilegal în România arme și muniții letale și neletale, provenite din diferite țări ale Uniunii Europene.
 
De asemenea, poliţiştii efectuează 25 de controale privind respectarea prevederilor Legii 295/2004 privind regimul armelor și munițiilor, în judeţele Arad, Bacău, Brăila, Prahova, Giurgiu, Mehedinți şi Vrancea.
 
Sursa: IGPR
Link to comment
Update - PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE CONTRABANDĂ CU ARME
 
Aproape 50 de arme, peste 250 de cartușe, trofee de vânătoare și carne de vânat au fost descoperite de polițiști, în urma perchezițiilor și controalelor efectuate astăzi, în Bucureşti şi în 17 judeţe, la persoane bănuite infracțiuni la regimul armelor.
 
La data de 10 iunie a.c., sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au efectuat 37 de percheziţii domiciliare, în București şi în județele Argeș, Bacău, Brăila, Brașov, Constanța, Dâmbovița, Galați, Ialomița, Olt și Teleorman, la persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.
 
În urma percheziţiilor, au fost descoperite: un pistol cu glonț, o țeavă de armă letală de vânătoare, 17 arme neletale (pistoale cu proiectil de cauciuc, cu gaze iritant-lacrimogene și puști cu aer comprimat), 245 de cartușe pentru arme neletale, 7 cartușe pentru arme letale,12 trofee de căprior, 25 de kg. de carne de vânat(iepure și căprior) și 2 câini ogari.
 
Bunurile descoperite au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, urmând a se dispune cu privire la confiscarea acestora.
 
Un bărbat din localitatea Bobicești, județul Olt, a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat magistraților, cu propunere de arestare preventivă.
 
Persoanele percheziționate sunt bănuite că ar fi introdus ilegal în România arme și muniții letale și neletale, provenite din diferite țări ale Uniunii Europene.
 
Cercetările sunt continuate de poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase și cei din cadrul structurilor teritoriale de profil pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.
 
De asemenea, poliţiştii au efectuat mai multe controale pentru verificarea respectării prevederilor Legii 295/2004 privind regimul armelor și munițiilor, în judeţele Arad, Argeș, Bacău, Brăila, Constanța, Ilfov, Prahova, Giurgiu, Mehedinți, Timiș şi Vrancea.
 
În urma controlalelor, au fost constate 15 infracțiuni de nedepunerea armei în termen la un armurier autorizat, o infracțiune de braconaj cinegetic și o infracțiune de uz de armă letală fără drept.
 
Au fost dispuse 30 măsuri complementare de anulare a dreptului de deținere, port și folosire a armelor și munițiilor și o măsură complementară de retragere a autorizației pentru un armurier autorizat.
 
Pentru continuarea cercetărilor au fost ridicate 30 de arme letale și neletale.
 
Sursa: IGPR
 
post-2-0-21327000-1433949898_thumb.jpg post-2-0-37515900-1433949919_thumb.jpg
Link to comment
 • 1 month later...

PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE NERESPECTAREA REGIMULUI ARMELOR ŞI MUNIŢIILOR

 

Poliţiştii au efectuat 7 percheziţii domiciliare la persoane bănuite de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor./ S-au ridicat 2 arme letale şi 3 neletale, precum şi muniţie letală, iar un bărbat a fost reţinut pentru 24 de ore.

 

La data de 4 iulie a.c., sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au efectuat şapte percheziţii la locuinţele unor persoane din judeţele Galaţi şi Ilfov, bănuite de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

 

În urma percheziţiilor, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor două arme letale şi două neletale, precum şi muniţie letală.

 

De asemenea, poliţiştii au descoperit o armă neletală de autoapărare, cu proiectil de cauciuc, care nu era păstrată în ladă metalică, conform prevederilor legale. Proprietarul a fost sancţionat contravenţional cu 5.000 de lei şi se efectuează demersurile legale în vederea anulării dreptului de deţinere, port şi folosire a armelor neletale.                

 

Un bărbat, de 52 de ani, din Galaţi, a fost reţinut pentru 24 de ore şi s-a dispus continuarea cercetărilor faţă de acesta sub control judiciar, iar alt bărbat, de 29 de ani, din Galaţi, este cercetat în stare de libertate pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

 

La acţiune au participat poliţişti ai Institutului Naţional de Criminalistică, luptători ai Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale - Inspectoratul General al Poliţiei Române şi poliţişti de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi. 

 

Sursă: IGPR

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.