Jump to content
POLITISTI.ro

Trei politisti raniti intr-o explozie in Sighetul Marmatiei


Marinescu

Recommended Posts

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Christian Ciocan, a declarat că unul dintre cei trei poliţişti răniţi în explozia de duminică de la Sighet este în stare gravă.

Potrivit oficialului, la locul deflagraţiei se afla adjunctul Poliţiei Sighet şi doi criminalişti care făceau cercetarea la faţa locului după prima explozie, produsă sâmbătă noaptea în urma unei acumulări de gaze.

http://www.mediafax.ro/social/explozie-intr-o-discoteca-din-sighetul-marmatiei-sapte-persoane-cu-arsuri-grave-aduse-la-bucuresti-9247707/

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment

icons_berca_2.jpg

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, a dispus astăzi, 19 februarie a.c., ca inspectorul general al Inspectoratului General al Poliţiei Române, chestor de poliţie Liviu Popa, împreună cu o echipă de specialişti în cercetarea la faţa locului şi protecţia muncii din cadrul I.G.P.R., să se deplaseze în judeţul Maramureş pentru a analiza situaţia şi pentru a acorda sprijin de specialitate procurorilor, ca urmare a deflagraţiilor produse în această dimineaţă, în Sighetu Marmaţiei.

Sursa: Flux de stiri MAI

Link to comment
 • Moderator

Înclin din ce în ce mai mult să cred că prompteristele de la televizor, ce se autointitulează jurnaliste, sunt alese și triate în funcție cât de tâmpe sunt. Cum bunghesc una mai tâmpă ... gata o și angajează.

Pe Rtv o astfel de prezentatoare, în obsesia ei de a găsi vinovați pentru această tragedie, ce credeți că a întrebat, în urmă cu câteva momente:

Nu era obligația polițiștilor de a întrerupe furnizarea de gaze și electricitate înainte de a intra în clădire? :doh:

Link to comment

La Rtv s-au facut angajari la foc automat pe banda rulanta...si din lipsa de profesionisti au angajat din toate categoriile sociale exceptand jurnalisti :-j

Link to comment
 • Moderator

Goana după rating scoate televiziunile din rutină şi uzanţe şi le împinge spre perversiuni. Pe loc se judecă, se identifică vinovații, nimic nu rămâne neanalizat, neîncercat, studiourile se umplu cu inşi care habar n-au ce s-a întâmplat, dar nici n-au vreo reţinere să-şi dea cu părerea.

Psihologii ne povestesc despre procedurile ce trebuie urmate în cazul CFL în urma unei explozii, analiștii politici ne spun despre roboți sau sisteme automate care ar fi trebuit introduse anterior pătrunderii ... ce să mai, numai specialiști prin studiourile tv, gata să-și aducă aportul al justiția televizată atât de dragă posturilor tv.

Deși există informația conform căreia se cunoaște cu certitudine că acel club nu era conectat la rețeaua de gaze, toți meseriașii se întreabă de ce nu au fost oprite gazele. Asta în condițiile în care tot ei spun că primul care a intrat ar fi fost un reprezentat al companiei ce furnizează gazele și care era dotat cu un detector.

Link to comment
 • Member

Asa e Cata,daca vrei sa vezi prostie in direct te uiti la promteristele de la antene,irealiate si rtv.

Nici nu stiu cum sa le mai numesc...probabil calamitati naturale...fiindca probabil e greu sa faci un artificiala!

Edited by cipri83
Link to comment
 • Moderator

de la Realitatea;

prompterista:-domnule prefect, cand urmeaza sa soseazca in zona seful Politiei Rutiere?

prefectul:-nu inteleg legatura....

prompterista:-seful Politiei Romane voiam sa spun...

:doh:

Link to comment
 • Moderator

Acum la antena 3 își dă cu părerea un sindicalist din ... învățământ :blink:

Bineînțeles după ce anterior a făcut același lucru, viceprimarul localității. Gospodarii ăștia sunt un fel de enciclopedii umane, se pricep și știu absolut orice.

Evident tâmpa ce îndeplinește rolul de prezentator/moderator, dovedește că posedă o logică demnă de o găină. Viceprimarul le-a spus în interviu că ar fi fost vorba despre o defecțiune la conducta principală, aflată sub partea carosabilă, iar ei au filmat câteva imagini cu un contor de gaz individulal și au făcut o descoperire șocantă, în exclusivitate și în direct ... robinetul acelui contor individual era pe deschis :doh: deși viceprimarul le povestise cu câteva momente mai înainte că scurgerile ar fi provenit direct din stradă, iar gazele s-ar fi infiltrat prin subsol. Cu toate astea, prompterista aia face spume la gură, de zici că a descoperit roata în acele imagini.

Link to comment

viceprimarul :)

eu nu inteleg de ce este nevoie de seful politiei la fata locului sau a oricarui alt sef? nu era suficienta echipa de la judiciar si procurorul? sau cei de la judiciar nu se descurcau fara prezenta sefilor de la Centru? :)

Link to comment
 • Moderator

Și ce relevanță are? Mai ales dacă nu era conectat la sistemul de furnizare a gazelor, iar aceea acumulare provine de la o defecțiune a conductei principale/magistrale.

Link to comment
 • Moderator

eu nu inteleg de ce este nevoie de seful politiei la fata locului sau a oricarui alt sef? nu era suficienta echipa de la judiciar si procurorul?

Era un eveniment deosebit si de aceea a mers si seful, ca sa coordoneze cercetarea locului faptei.

Procurorul trebuia sa tina lanterna?

Link to comment

Ghici ghicitoare a cui e firma de gaze!!!!

http://www.gandul.info/news/exclusiv-cine-duce-gazul-in-sighetu-marmatiei-un-offshore-din-cipru-cu-sediul-in-apartament-si-pierderi-de-800-000-de-euro-in-2010-9248862

Deţinută în proporţie de 99,68% de Anumersus Co. Ltd., un offshore înregistrat la Limassol, în Cipru, şi care nu plăteşte taxe statului român,

Începând cu 18 octombrie 2011, administratorul acestei firme este Costin Berevoianu, consilier al primarului Capitalei, Sorin Oprescu

Link to comment

firmele din Cipru nu sunt offshoruri ci firme ale UE. Au acelasi regim juridic ca cele din Romania, Olanda, UK, Isle of Man. Nu mai vorbi timpenii propagandistice, judeca inainte sa postezi.

Link to comment

Societatea care distribuie gazele în Sighetul Marmaţiei aparţine unei firme de apartament din Bucureşti.

http://tvr.ro/articol.php?id=120741&c=47

BERG, cea care asigură alimentarea cu gaze naturale a oraşului Sighetu Marmaţiei este deţinută de un off shore cu sediul în Cipru.Societatea a avut în 2010 pierderi în valoare de 800 de mii de euro. Modul în care firma a obţinut contractul dar şi cum şi-a făcut treaba au ajuns acum în vizorul Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei.

Link to comment

Doamne fereste. Le doresc multa multa sanatate politistilor care au fost prinsi in explozie.

Cat despre animalul ala care s-a dus sa inspecteze fara sa inchida gazele, sa-mi fie cu iertare, da' tare prost mai e. Si prostia se plateste, uneori rau. Din pacate sufera oameni nevinovati.

Link to comment
 • Moderator

Grigore imaginează-ți că te duci la fața locului după ce s-a întâmplat o explozie.

Nu știi că e de la o acumulare de gaze, iar toată lumea de acolo spune că nu au simțit mirosul acela specific. Mai mult, patronul localului îți spune că imobilul nu e racordat la rețeaua de gaze. E greu de crezut că „injineru” de la gaze va închide magistrala de gaze de la capătul străzii și nu se va limita la a închide contorul vecinului. Să fim serioși. că acum o dau cotită sau că după război mulți viteji se arată pe la televizor povestind cum și ce trebuia să facă nea „injineru”, pompierul sau polițistul ... e altă treabă. Dar ca fapt divers, încearcă să-ți imaginezi ce informații au primit ăia care au ajuns acolo și nu uita că nu au intrat în încăperea unde a avut loc prima explozie, ci totul s-a întâmplat într-o altă încăpere mai apropiată de intrarea/ieșirea din clădire.

Link to comment

Catalin, inainte de a ma face programator am lucrat vreo 3 ani ca electrician in Combinatul Metalurgic Tulcea (specializarea in baze de date am capatat-o mai tarziu fiindca mi-am dat seama ca nu e de mine in combinatul ala).

Se lucra la 10KV. Sansele sa scapi cu viata la 10KV sunt zero. PRIMUL lucru pe care il faci, daca ai pretentia ca esti profesionist (si acum, extrapoland, e valabil in orice domeniu) este sa-ti asiguri zona in care vei lucra, altfel cineva moare.

Injineru' ala de la gaze nu si-a asigurat-o. Trebuia sa sune in Kazahstan, daca era nevoie, ca sa le opreasca :) M rog, acum exagerez, dar asta e ideea - trebuia sa-si asigure zona de lucru. N-a facut-o si acum e in spital. Din pacate sunt si inca zece oameni, care au ajuns acolo doar fiinca lui i-a fost lene sa-si miste kuru' pana la coltul strazii). Aia de la Electrica au oprit curentul la ora 3 dupa-amiaza, cand, de fapt, asta trebuia sa se intample IMEDIAT dupa prima explozie. Apa jos, curentul jos, gazele jos, izolata zona - nu intra nimeni ca se desprinde naibii vreo caramida si-i crapa capatana cuiva.

Edited by GrigoreDolghin
Link to comment
 • Moderator

Știu, ai dreptate și pare ceva elementar, logic ceea ce spui. Dar gândește-te că ei atunci nu aveau toate informațiile pe care le avem noi acum. De aceea nu trebuie să ne grăbim și să-l răstignim pe inginer.

Nu știau ce a provocat explozia, că a fost vb de o acumulare de gaze. Nimeni nu a spus că a simțit miros de gaz. Pentru ei explozia se putea datora și altor cauze. Patronul le spunea că imobilul nu e racordat la gaze. Iar anterior acolo au mai intrat și alte persoane, pompierii și paramedicii de la smurd ce au extras din interior victimele primei explozii.

Pentru noi acum, e ușor să punem verdicte și să stabilim ce trebuia făcut acolo și atunci, tocmai pentru că avem niște informații certe, dar pe care ei nu le-au avut.

 • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.