Jump to content
POLITISTI.ro

Introducerea, detinerea si folosirea armelor letale in Romania de catre cetatenii straini


Marius

Recommended Posts

  • Moderator

skymedic a intrebat in topicul

De curiozitate, daca vin in vizita in Romania, pot sa import temporar o arma (handgun) pentru competitie, demonstratie, etc? Stiu ca se face IPSC in Romania, eu fac competitie de IPSC aici, si de IDPA.

In primul rand, trebuie sa ne spui daca mai ai cetatenie romana, daca ai domiciliu sau resedinta in Romania etc.

Introducerea, deţinerea, portul şi folosirea armelor letale, pe teritoriul României de către cetăţenii străini.

Străinii care călătoresc în România pentru a participa la concursuri oficiale de tir sau pentru a practica vânătoarea, în condiţiile legii, pe baza unei vize de scurtă şedere ori care beneficiază de scutire de la obligativitatea acestei vize, pot fi autorizaţi să deţină şi, după caz, să poarte şi să folosească armele de vânătoare sau de tir pe care le deţin, dacă armele şi muniţia sunt înscrise în documentele de trecere a frontierei.

Avizul de introducere a armelor în ţară se poate acorda străinilor de către Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, în următoarele condiţii:

  • fac dovada deţinerii legale a armelor, în statul de unde provin;
  • arma să îndeplinească condiţiile impuse de normele de omologare;
  • în cazul armelor de vânătoare, prezintă o invitaţie nominală de la o asociaţie de vânătoare din România, legal constituită, ce îşi desfăşoară activitatea conform Legii nr. 103/1996, republicată, cu modificările ulterioare, sau de la Regia Naţională a Pădurilor- Romsilva, pentru a participa la o vânătoare organizată, cu respectarea prevederilor legale în vigoare, ori, după caz, prezintă invitaţia unui colecţionar de arme român;
  • în cazul armelor de tir, fac dovada faptului că urmează să participe la un concurs de tir organizat de o asociaţie sau un club de tir sportiv dintre cele recunoscute de Federaţia Română de Tir Sportiv sau de Federaţia Română de Schi şi Biatlon, ori, după caz, prezintă invitaţia unui colecţionar de arme român.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.