Jump to content
POLITISTI.ro

DGA - Persoana retinuta pentru luare de mita si/sau santaj


NewsBot

Recommended Posts

Persoană cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de influenţă și înşelăciune

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş şi cu sprijinul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă - Mureş au desfăşurat activităţi procedurale şi au pus în executare mandatul de aducere privind pe S. ANDREA TIMEA, cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de influenţă, înşelăciune în formă continuată, exercitarea fără drept a unei profesii şi furt , fapte prevăzute şi pedepsite de art. 257 C. Penal, 215 alin 1 şi 2 CP raportat la art. 41 alin 2. CP, art 281 CP cu aplic. art 41 alin 2 CP şi art 208-209 alin 1. CP.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment
  • 6 months later...

Ieri, 10.01.2012, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi în cooperare cu ofiţeri din cadrul I.P.J. Galaţi – Serviciul de Investigare a Fraudelor, sub coordonarea procurorului desemnat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, cu sprijinul informativ şi tehnic al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă, au prins în flagrant un cetăţean care a pretins şi primit 750 euro de la o persoană pentru a facilita promovarea examenului de obţinere a permisului de conducere.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment
  • 1 month later...

Ieri, 16.02.2012, Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore faţă de agentul de penitenciare N. Adrian pentru comiterea mai multor infracţiuni, printre care luare de mită, prev. de art. 254 alin.1 C. pen., rap. la art.6 din Legea nr. 78/2000, şi şantaj, prev. de art.13/1 din Legea nr. 78/2000, rap. la art.194 alin.1 C. pen.. La data de 17.02.2012, inculpatul va fi prezentat Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă.

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Alba au fost delegaţi de procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba să efectueze acte procedurale în cauză.

În urma administrării probatoriului, s-a stabilit că, în perioada octombrie 2011 – 14 februarie 2012, prin încălcarea cu bună ştiinţă a atribuţiilor de serviciu, inculpatul N. Adrian a introdus în incinta Penitenciarului Aiud, obiecte interzise la deţinere, respectiv, telefoane mobile şi accesorii ale acestora, pentru a fi date unor deţinuţi. Obiectele erau distribuite spre vânzare în interior prin intermediul a doi deţinuţi, S.I. şi N.C..

În schimb, inculpatul le-a promis celor doi facilitarea unor vizite suplimentare, evidenţieri de bună purtare şi o anumită cotă parte din sumele de bani încasate din vânzarea telefoanelor. Ulterior, agentul de penitenciar i-a ameninţat că dacă nu o să vândă telefoanele, o să dispună efectuarea unui control în camera în care erau încarceraţi şi alte sancţiuni, modalitate prin care i-a constrâns să-l sprijine în activitatea infracţională.

La data de 15.02.2012, ofiţerii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Alba, împreună cu procurorul de caz, au consemnat denunţurile depuse de deţinuţii S.I. şi N.C. împotriva inculpatului.

Suma pretinsă pentru introducerea în unitatea de detenţie a telefoanelor era stabilită de N. Adrian şi depusă prin mandat poştal de către rude sau prieteni ai persoanelor deţinute, pe numele unor intermediari. În total, este vorba de 900 lei.

BIROUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE - D.G.A.

Link to comment
  • 5 months later...

Cercetări privind săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Argeş, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, cu sprijinul Serviciului de Intervenţie Rapidă din cadrul IPJ Argeş au efectuat o serie de percheziţii şi au pus în executare mandate de aducere care s-au soldat cu reţinerea a trei persoane pentru cercetări privind săvârşirea, în principal, a infracţiunii de trafic de influenţă referitor la modalitatea de obţinere a unor permise de conducere. Ulterior, instanţa a decis ca înculpaţii să fie cercetaţi în stare de libertate, fiind dispusă măsura obligării de a nu părăsi localitatea.

Astfel, la data de 02.08.2012, S.J.A. Argeş a fost sesizat prin denunţ de către cetăţeanul D.M , de 52 ani, cu privire la faptul că în urmă cu aproximativ două luni, V.I, de 47 ani, i-a pretins lui I.C. suma de 2500 Euro pentru a interveni pe lângă un funcţionar din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.I.V.) Argeş, în scopul promovării probelor de examen pentru obţinerea permisului de conducere. V.I. a primit iniţial suma de 400 Euro.

Denunţătorul a mai afirmat că el l-a prezentat pe I.C lui V.I. iar, pe lângă acesta, în ultimele 6 luni i-a mai prezentat încă 3 persoane, în acelaşi scop. Dintre acestea, doar una a obţinut permis de conducere, contra sumei de 300 Euro, remisă lui V.I. Din această sumă, denunţătorul a primit, la rândul lui, 50 Euro. Totodată, a mai afirmat că, în prezent, I.C îl ameninţă să-i restituie o sumă de 3000 Euro, pentru că nu l-a ajutat să obţină permisul de conducere, precum şi faptul că I.C a obţinut de la o persoană neidentificată până în prezent două diplome ce atestă absolvirea a 8 respectiv 12 clase, întocmite în fals.

Situaţia a fost sesizată Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, care a întocmit dosar penal iar, urmare a probatoriului administrat, la data de 03.08.2012 procurorul a început urmărirea penală pentru comiterea infracţiunilor de trafic de influenţă, complicitate la trafic de influenţă, instigare la fals material în înscrisuri oficiale şi şantaj, fiind emise autorizaţii de percheziţii domiciliare, rezoluţii de percheziţii corporale şi ale autovehiculelor, mandate de aducere.

Activităţile au fost efectuate cu sprijinul Serviciului de Intervenţie Rapidă din cadrul IPJ Argeş, pe numele celor doi - V.I. şi I.C. - cât şi pe numele denunţătorului, fiind emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore.

La data de 04.08.2012, cei trei inculpaţi au fost prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă, Tribunalul Argeş dispunând faţă de aceştia măsura obligării de a nu părăsi localitatea.

Pe parcursul cercetărilor, lucrătorii S.J.A. Argeş au beneficiat de sprijinul S.R.I.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal, necesară dispunerii unor măsuri preventive, fapt ce nu poate înfrânge în nici o situaţie principiul prezumţiei de nevinovăţie .

D.G.A. - Biroul Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
  • 1 month later...

Fals ofițer DGA cercetat de polițiști pentru șantaj

La data de 19 septembrie a.c., ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) - Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Arad, au pus în executare un mandat de aducere, emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, pe numele lui F. A., învinuit de săvârşirea infracţiunii de şantaj, faptă prev. şi ped. de art. 194 alin 1 C. penal.

În fapt, la data de 20 august a.c., T. G. a sesizat D.G.A. - S.J.A. Arad despre faptul că, începând din ziua de 14.08. 2012, a fost contactată telefonic de către o persoană necunoscută, care a pretins în mod nereal că este poliţist în cadrul DGA, iar în această calitate are în lucru un dosar penal având ca obiect o serie de plângeri penale prin care este acuzată de comiterea unor infracţiuni. În schimbul rezolvării favorabile a dosarului, făptuitorul i-a solicitat părţii vătămate să întreţină cu el relaţii sexuale.

Ofiţerii S.J.A. Arad au sesizat de îndată Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, fiind delegaţi să efectueze activităţi de cercetare penală, în urma cărora s-au confirmat aspectele semnalate, stabilindu-se că F.A. nu are nici o legătură cu calitatea de poliţist.

Ca urmare a probatoriului instrumentat de ofiţerii S.J.A. Arad, cu sprijinul SRI, procurorul a dispus ieri reţinerea pentru 24 de ore a învinuitului F. A., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj.

Acesta urmează ca astăzi să fie prezentat Tribunalului Arad cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

D.G.A. - Biroul Informare și Relaţii Publice

Link to comment
  • 2 months later...

Persoană reținută pentru trafic de influență

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Ialomiţa, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa au probat activitatea infracţională a cetăţeanului N.C., reţinut astăzi, 23 noiembrie a.c., pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 257 alin 1 C.P.

Acesta a pretins şi primit suma de 400 lei, cu promisiunea că va interveni pe lângă un poliţist în vederea soluţionării favorabile a unui dosar penal.

În fapt, la data de 19.11.2012, S. I. a formulat denunţ la S.J.A. Ialomiţa în care sesiza faptul că N. C. i-a promis că, în schimbul sumei de 400 lei, va interveni pe lângă un agent de poliţie din cadrul I.P.J. Ialomiţa, pentru ca acesta să dea o soluţie favorabilă într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de furt calificat în care denunţătorul era cercetat. Ulterior, S.I. i-a şi remis suma de bani lui N. C. printr-un intermediar.

Celui în cauză i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 257 aliniat 1 iar procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa a dispus reţinerea pentru 24 de ore a acestuia, urmând a fi prezentat Tribunalului Ialomiţa cu propunere de arestare preventivă.

D.G.A. - Biroul Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
  • 1 month later...

Funcționar public cercetat pentru luare de mită

La data de 21 ianuarie 2013, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Ialomiţa (S.J.A.), sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, l-au prins în flagrant pe C.C.D., angajat la Serviciului Administraţiei Domeniului Public (S.A.D.P.) al Primăriei oraşului Ţăndărei, în timp ce primea de la B.M. suma de 100 lei. Procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa a dispus cercetarea în stare de libertate a lui C.C.D. pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, faptă prevăzută de art. 254 CP. Acesta urmează a fi prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

În fapt, la data de 18.01.2013, Serviciul Judeţean Anticorupţie Ialomiţa a fost sesizat de B.M. cu privire la faptul că, începând cu luna aprilie 2012, C.C.D., lucrător în cadrul Serviciului Administraţiei Domeniului Public al Primăriei oraşului Ţăndărei, i-a pretins, lunar, diferite sume de bani pentru a-i elibera adeverinţe care să justifice munca prestată în folosul comunităţii de către denunţător.

La început, sumele au fost modice, dar au crescut lună de lună, ajungând ca în luna ianuarie 2013, C.C.D. să pretindă 140 lei.

În aceste condiţii, s-a înregistrat dosar penal la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomiţa şi ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Ialomiţa au fost delegaţi de procurorul desemnat în cauză să efectueze acte procedurale. În cauză s-a beneficiat de sprijinul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (D.I.P.I.)

D.G.A. - Biroul Informare și Relații Publice

D.I.P.I. - Compartimentul Relații Publice

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.