Jump to content
POLITISTI.ro

Promoţia 2010 a Academiei de Polţie "Al.I.Cuza"

Postare recomandată

• Membru
Publicat

Absolvenţii Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” - Promoţia 2010 vor primi gradul de subinspector în cadrul unei festivităţi ce se va desfăşura, vineri, 16 iulie, începând cu ora 9ºº, la sediul academiei.

La festivitatea de avansare în grad a tinerilor ofiţeri au fost invitaţi domnul Traian Băsescu, preşedintele României, domnul Emil Boc, prim-ministrul României, domnul Vasile Blaga, Ministrul Administraţiei şi Internelor, membri ai Parlamentului României, reprezentanţi ai structurilor Ministerului Administraţiei şi Internelor şi ai altor instituţii publice, personalităţi din mediul cultural şi didactic.

Să vedem dacă aici pe forum avem membri absolvenți în acest an. Semnați aici condica!

Publicat

Nu sunt proaspat absolvent, dar pot sa spun ca nu a venit nici dracu` din aia de mai sus. Am inteles un secretar de stat si cativa generali/chestori. Evenimentul a trecut neobservat de televiziuni, o exceptie fata de anii trecuti.

• Moderator
Publicat

Păcat. Proaspeții noștii colegi se pot convinge încă de pe acum de interesul și importanța pe care o acordă acestei instituții ăia de sus. :(

Dar trebuie să știe că noi îi așteptăm în teritoriu cu brațele deschise.

Bun venit colegi! :)

Publicat

Un pic offtopic, dar ca să vă faceți o idee despre concurența și preferințele oamenilor la admitere:

La Academia de Poliţie anul acesta s-au înscris 5.101 candidaţi, din care 315 la poliţia de frontieră, 206 la penitenciare, 680 la jandarmi şi 3.507 la poliţie. :faint:

Candidaţii la Facultatea de Poliţie, arma "Poliţie" învăţământ de zi pot opta, la înscriere, pentru specializarea "Drept" (patru ani), pentru care au fost scoase la concurs 60 de locuri, sau pentru "Ordine şi siguranţă publică" (trei ani), unde sunt 364 de locuri (bărbaţi şi femei), din care zece sunt destinate tinerilor de etnie romă şi 15 sunt pentru tineri de etnie maghiară.

Pentru "Poliţia de Frontieră" specializarea "Ordine şi siguranţă publică" au fost scoase la concurs 60 de locuri, din care două pentru tineri de etnie romă şi patru pentru cei de etnie maghiară.

Pentru forma de învăţământ cu frecvenţă redusă (trei ani) s-au înscris 644 de candidaţi, care concurează pentru ocuparea celor 46 de locuri scoase la concurs, din care 30 la "Poliţie" și şase la "Poliţia de Frontieră".

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Buna eu sunt absolvent al acestei promotii, ma bucur ca am intrat in randurile acestei prestigioase institutii a statului roman chiar si cu 25% reducere...

• Moderator
Publicat

Salutare și bine ai venit.

Gata, ați fost repartizați și ați intrat în pâine?

Publicat

Salutare și bine ai venit.

Gata, ați fost repartizați și ați intrat în pâine?

Da am fost repartizati din 2 august vom începe.

Publicat

Si au inceput. Am primit si noi azi o np de la IPJ-ul nostru in legatura cu colegi nou veniti.:)

Publicat

Buna eu sunt absolvent al acestei promotii, ma bucur ca am intrat in randurile acestei prestigioase institutii a statului roman chiar si cu 25% reducere...

Dragul meu, bine ai venit in bransa noastra,hulita, hartuita dar frumoasa daca ai talent si pasiune . Cateva sfaturi, pe care si eu le-am primit l-a randul meu acum 17 ani cand am intrat in politie :

1..Incearca sa lucrezi cu un om dedicat in profesie, agent sau ofiter nu conteaza, meseria se fura de la altul, foarte putin se invata.

2.Ia lucrurile bune de la precedesorii tai si nu invata toate obiceiurile sau naravurile .

3.Ceea ce ai invatat in scoala in general aplici in practica circa 20%.

4Nu uita ca daca esti politist,nu inseamna ca esti buricul pamntului, coboara-te sau ridica-te la nivelul interlocutorului, vei lucra cu o gama variata de oameni de la aurolaci pana la profesori universitari, toti au calitati dar si defecte, de la toti poti obtine date care iti sunt necesare.

5.Desi conditiile economice sunt vitrege, nu pune botul la bani nemunciti sau alte ilegalitati, daca respecti acest lucru iti garantez ca vei dormi foarte linistit noaptea.

6. Ai timp sa iti intemeiezi o familie, tatoneaaza, testeaza piata si mai asteapta cativa ani pentru ca intodeauna cu o noua generatie de politisti se mai marita o serie de curve. Explica-i partenerei tale ce inseamna sacrifiiciile muncii de politist, pentru a nu-i insela asteptarile si a nu avea surprize pe viitor .

7. Nu uita ca inainte de profesie, este importanta famila care nu trebuie neglijata, la batranete o cana de apa ti-o da copilul, dupa ce iesi la pensie instituttia nu te mai baga in seama, iar societatea cand aude ca ai fost politist se uita de parca esti ciumat.

B]UNA PESTE ALTA PROFESIA DE POLITIST ESTE FRUMOASA, CHIAR DACA AI VENIT IN SISTEM, CAND ALTII NU STIU CUM SA PLECE. BAFTA VOI REVENI !

• Apreciez 2

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.