Jump to content
POLITISTI.ro

Salvaţi de poliţişti


NewsBot

Recommended Posts

Salvat de poliţişti

Intervenţia promptă a poliţiştilor din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Stoina a condus la salvarea unui bărbat de 46 de ani, găsit în zăpadă, în stare de inconştienţă, pe malul pârâului Amaradia. Întrucât zona în care a fost găsită victima nu permitea accesul echipajelor mobile de intervenţie, poliţiştii au transportat-o pe braţe, pe o distanţă de aproximativ 3 kilometri. Ulterior, bărbatul, aflat în şoc hipotermic, a fost preluat de medici pentru acordarea îngrijirilor medicale.

În dimineaţa acestei zile, la ora 09:03, poliţiştii din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Stoina au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă 112 de către un localnic, cu privire la faptul că în apropierea pârâului Amaradia din satul Toiaga, a observat o persoană căzută în zăpadă, posibil decedată sau în stare de inconştienţă.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj al Secţiei 8 Poliţie Rurală Stoina.

Întrucât de la drumul comunal şi până la locul în care se afla persoana nu exista nicio cale de acces pentru autovehicule, terenul fiind înzăpezit, poliţiştii s-au deplasat pe jos, pe o distanţă de circa 3 km, iar după aproximativ 30 de minute de la sesizare, au ajuns la victimă.

Persoana în cauză, identificată ulterior ca fiind B.G., de 46 de ani, din comuna Stoina, judeţul Gorj, prezenta semne vitale. Poliţiştii i-au acordat primul ajutor bărbatului aflat în şoc hipotermic şi au solicitat intervenţia ambulanţei, precum şi sprijinul colegilor de la Secţia 8 Poliţie Rurală Stoina, care să îl preia cu autospeciala din dotare.

Bărbatul a fost transportat pe braţe de poliţişti până la drumul comunal Toiaga, unde erau aşteptaţi de echipajul mobil al secţiei de poliţie, iar de aici, pentru a facilita intervenţia medicilor, la sediul Secţiei 8 Poliţie Rurală Stoina.

Ulterior, bărbatul a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la Spitalul orăşenesc Târgu-Cărbuneşti pentru acordarea îngrijirilor medicale.

Sursa: Flux de stiri MAI

Link to comment
  • 1 year later...

Salvat de către poliţiştii de frontieră mehedinţeni

O navă de patrulare şi intervenţie rapidă din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi a salvat un pescar rămas izolat de peste 24 de ore în Ostrovul Golu şi aflat în pericol de hipotermie sau de a se îneca în apele fluviului Dunărea, în apropierea Barajului Hidroenergetic şi de Navigaţie Porţile de Fier I(km. fl. 945 al Dunării).

Bărbatul intrase în Ostrovul Golu cu o zi înainte şi din cauza furtunii şi valurilor mari nu a mai putut ajunge la malul românesc al fluviului Dunărea.

Astăzi la ora 11.00, o persoană din localitatea Gura Văii a informat poliţiştii de frontieră mehedinţeni că soţul ei, plecat de peste 24 de ore la pescuit în Ostrovul Golu, în apropierea Barajului Hidroenergetic şi de Navigaţie Porţile de Fier I, nu se mai poate întoarce şi se află în pericol de înec şi îngheţ din cauza condiţiilor hidrometeorologice.

În ajutorul persoanei aflate în dificultate a intervenit o navă rapidă de intervenţie şi patrulare a poliţiei de frontieră din cadrul STPF Mehedinţi care s-a deplasat rapid pe direcţia Ostrovului Golu pentru a salva persoana aflată în dificultate.

Ajunşi lângă persoana aflată în pericol, poliţiştii de frontieră au transbordat-o pe nava rapidă de intervenţie şi patrulare, i-au acordat primul ajutor şi au recuperat şi ambarcaţia acestuia care era în pericol să se scufunde.

G. Petrişor, persoana izolată în Ostrovul Golu, în vârstă de 39 ani, a declarat că vântul puternic, condiţiile meteorologice nefavorabile şi valurile mari, l-au pus în imposibilitate de a controla barca şi a ajunge la malul românesc existând în orice moment posibilitatea de a se îneca.

Acesta le-a mulţumit poliţiştilor de frontieră mehedinţeni pentru faptul că prin modul rapid în care au acţionat, i-au salvat viaţa şi i-au recuperat ambarcaţia din apele Dunării.

S.P.T.F. Mehedinți

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.