Jump to content
POLITISTI.ro

Reţele specializate în trafic de minori şi proxenetism, destructurate


NewsBot

Recommended Posts

Reţea suspectată de trafic de minori şi proxenetism, destructurată

 

Patru persoane suspectate de comiterea infracţiunilor trafic de minori şi proxenetism sunt cercetate de poliţişti Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud. Pentru trei dintre acestea, procurorul a luat măsura reţinerii pentru 24 ore, urmând să fie prezentaţi în cursul zilei de astăzi Tribunalului Bistriţa-Năsăud cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud s-au sesizat cu privire la constituirea unui grup infracţional specializat în trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism din care făceau parte patru membri, respectiv D.Ş., de 39 ani, J.F. de 29 ani, T.T., de 23 ani şi C.M., de 23 ani. Aceştia sunt suspectaţi că, în perioada 2009-2010, au racolat de pe raza judeţelor Bistriţa-Năsăud şi Cluj mai multe tinere, printre care şi o minoră, pentru practicarea prostituţiei, cu condiţia ca o parte din banii câştigaţi să le revină lor. Tinerele au fost asigurate că, practicând prostituţia la diferite cluburi din străinătate, vor obţine câştiguri importante de bani, de aproximativ 4000 euro pe lună.

Astfel, fetele racolate erau transportate de către membrii grupării în Germania, unde erau preluate şi plasate să se prostitueze printr-un om de legătură, un cetăţean străin.

În cadrul cercetărilor, la data de 06.02.2012, poliţişti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca şi Serviciului Operaţiuni Speciale Cluj-Napoca, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud, au organizat o acţiune în vederea probării activităţii infracţionale a suspecţilor.

Au fost efectuate două percheziţii domiciliare la locuinţele suspecţilor D.Ş. şi J.F., pe raza judeţului Cluj, fiind ridicate şapte contracte de depozite bancare, telefoane mobile şi cartele telefonice.

Au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud mai multe persoane în vederea audierii, dintre care două cu mandat de aducere.

În urma probatoriului administrat în cauză, procurorul a luat împotriva suspecţilor D.Ş., J.F. şi C.M. măsura reţinerii pentru 24 ore pentru comiterea infracţiunilor de constituire în grup infracţional în vederea săvârşirii de infracţiuni, trafic de minori şi proxenetism, urmând să fie prezentaţi la data de 7 februarie Tribunalului Bistriţa-Năsăud cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările continuă în vederea probării întregii activităţi infracţionale.

I.G.P.R. - CENTRUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Link to comment
  • 3 months later...

Reţea specializată în trafic de minori, anihilată


La data de 10 mai a.c. poliţiştii de combaterea criminalităţii organizate din Piteşti, ofiţeri ai Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi luptători de intervenţie rapidă din Argeş, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au percheziţionat locuinţele mai multor suspecţi de trafic de minori / 42 de persoane au fost conduse la audieri.

La data de 10 mai a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, împreună cu ofiţeri ai I.G.P.R. – Direcţia de Operaţiuni Speciale, I.P.J. Argeş – S.P.I.R. şi Poliţiei Municipiului Curtea de Argeş, cu sprijinul D.G.I.P.I, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Piteşti, au desfăşurat o acţiune în scopul destructurării unei grupări de trafic de persoane.

În fapt, membrii grupării exploatau sexual persoane minore şi majore, în apartamente închiriate, hoteluri şi pensiuni de pe raza judeţului Argeş, precum şi într-un salon de masaj erotic din municipiul Piteşti.

Victimele, care proveneau din familii destrămate ori plecate la muncă în străinătate, erau racolate şi determinate să se prostitueze în folosul suspecţilor, care îşi însuşeau în totalitate sumele de bani astfel obţinute.

În această dimineaţă, începând cu ora 06.00, au fost executate cinci percheziţii domiciliare la liderii şi principalii membri ai grupării, fiind identificaţi şi prinşi M.N., de 21 ani, B.C., de 34 ani, D.M., de 28 ani, P.D., de 24 ani, U.I., de 38 ani, R.A., de 26 ani şi P.V., de 37 ani, toţi din judeţul Argeş.

În urma descinderilor, au fost ridicaţi 5.000 de lei, bani susceptibili a proveni din aceste activităţi.

Totodată, au fost puse în executare încă 35 mandate de aducere pentru persoanele implicate (clienţi şi martori).

Din investigaţii, s-a stabilit faptul că în perioada octombrie 2011 – mai 2012, suspectele B. C. şi M. N., considerate lidere ale reţelei, cu ajutorul celorlalţi membri, au traficat 13 victime, dintre care patru minore, obţinând venituri ilicite de peste 100.000 de lei.

42 de persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Piteşti pentru audieri, urmând ca după administrarea probatoriului, procurorii să facă propuneri corespunzătoare instanţei de judecată.
Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relaţii Publice

Link to comment
  • 10 months later...

Trei tinere, printre care şi o minoră, salvate din „mâinile” traficanţilor de carne vie

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş, în cooperare cu S.R.I. Arad, cu sprijinul poliţişilor de frontieră din cadrul S.T.P.F. Arad şi sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Timişoara au documentat şi destructurat activitatea infracţională a doi cetăţeni români care se ocupau cu racolarea şi exploatarea sexuală a mai multor persoane de sex feminin printre care şi o minoră.

În cadrul activităţilor specifice desfăşurate pe linia prevenirii traficului de persoane, proxenetismului şi traficului de minori, lucrători de poliţie judiciară din cadrul S.T.P.F. Timiş, în cooperare cu S.R.I. Arad şi poliţişti de frontieră din cadrul S.T.P.F. Arad, sub directa coordonare a procurorilor DIICOT, au documentat, în perioada februarie-martie 2013, activitatea infracţională a două persoane care se ocupau cu racolarea şi exploatarea sexuală a mai multor tinere.

Astfel, în cadrul cercetărilor s-a stabilit că doi cetăţeni români, V.I., în vârstă de 38 şi S.T., de 29 ani, ambii domiciliaţi pe raza judeţului Arad, racolau tinere care proveneau din familii dezorganizate, cu stare materială precară, în vederea practicării prostituţiei.

Membrii reţelei (un bărbat şi o femeie) îşi luau măsuri de precauţie pentru a nu fi descoperiţi, printre care schimbarea locurilor de cazare a tinerelor, schimbarea telefoanelor mobile şi a reşedinţelor. Clienţii erau racolaţi direct sau prin publicarea de anunţuri în cotidiene din judeţele Arad şi Timiş.

În data de 28.03.2013, începând cu orele 22:40, poliţiştii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Timiş, S.T.P.F. Arad, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul S.R.I. Arad, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Timişoara au descins la una dintre adresele suspecte din municipiul Arad, ocazie cu care au fost depistate trei tinere, printre care o minoră, care practicau prostituţia în folosul celor doi cetăţeni români.

Sumele de bani obţinute erau luate în mare parte de către numita V.I. în vârstă de 38 ani, una dintre proxenete.

S-au pus în executare mandate de aducere pentru cei doi membri ai reţelei, care au fost audiaţi la sediul D.I.I.C.O.T. - S.T.Timişoara. În urma audierii acestora şi a celor trei victime, procurorul de caz a dispus reţinerea pentru 24 de ore a numitei V.I. pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori şi proxenetism.

Cercetările sunt continuate de către lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş în cooperare cu S.R.I. Arad, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

I.T.P.F. Timișoara - Purtător de cuvânt

Link to comment
  • 1 month later...

Reţea specializată în trafic de persoane şi proxenetism, destructurată

 

În această dimineaţă, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat şapte percheziţii în municipiul Lugoj, la mai multe persoane suspectate că au racolat şi obligat tinere, printre care şi minore, să se prostitueze.

Poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Timişoara, au documentat activitatea infracţională a şapte persoane, suspectate de comiterea infracţiunilor de constituire de grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism.

În vederea destructurării grupului infracţional, în această dimineaţă, poliţiştii din cadrul B.C.C.O. Timişoara, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timişoara, au efectuat şapte percheziţii la domiciliul principalilor suspecţi şi au pus în aplicare 12 mandate de aducere.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale – I.G.P.R. şi Serviciului pentru Acţiuni Speciale al I.P.J. Timiş.

Suspecţii urmează să fie prezentaţi procurorilor D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Timişoara, în vederea audierii şi luării măsurilor legale ce se impun.

În fapt, din investigaţiile efectuate, a reieşit că membrii grupării, în perioada 2012-2013, au racolat peste 20 de tinere, majoritatea minore, de pe raza municipiului Lugoj şi localităţilor din împrejurimi, provenite din familii sărace sau destrămate, cu precădere din mediul rural, pe care le-au exploatat şi obligat, prin ameninţări şi violenţă, la practicarea prostituţiei, stradal sau în camere închiriate în municipiul Lugoj.

Liderii grupării, un bărbat şi o femeie, se ocupau personal sau prin intermediul celorlalţi membri ai grupării, de recrutarea tinerelor, după care le cazau, astfel încât să aibă control permanent asupra lor, în fiecare seară plasându-le diverşilor clienţi.

Minorele exploatate sexual de membrii grupării erau obligate să întreţină frecvent relaţii sexuale cu clienţi chiar în stradă, pe malul râului Timiş sau în zona industrială. Banii obţinuţi din exploatarea tinerelor erau împărţiţi ulterior, între membrii grupări, de liderii grupului.

De asemenea, din cercetări a rezultat că tinerele exploatate erau abuzate permanent, fizic şi emoţional, de către liderul grupării, ele fiind plasate de acesta prietenilor şi complicilor cu care săvârşea diverse infracţiuni cu violenţă pe raza municipiului Lugoj. Astfel, în luna octombrie 2012, una dintre tinerele exploatate, în vârstă de 18 ani, a fost abuzată sexual de liderul grupării, împreună cu mai mulţi tineri, prieteni ai acestuia. Tânăra a fost apoi bătută, fiind desfigurată, necesitând îngrijiri medicale pentru mai multe zile. O altă tânără, în vârstă de 16 ani, a fost racolată sub ameninţare de liderii grupării, lipsită de libertate şi exploatată în perioada octombrie - decembrie 2012, acesteia fiindu-i aduşi între 5-7 clienţi zilnic.

Până în prezent, au fost identificate şi audiate 11 victime ale traficului de persoane, dintre care 10 minore.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relaţii Publice

Link to comment
  • 11 months later...
Grup infracţional specializat în trafic de minori şi proxenetism, destructurat
 
Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Ploieşti şi procurorii D.I.I.C.O.T. au destructurat o grupare infracţională specializată în trafic de minori şi proxenetism. În urma a şapte percheziţii efectuate la locuinţele membrilor grupării, 23 de persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploieşti, pentru cercetări.
 
La data de 7 mai a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti şi procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Ploieşti, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul I.J.P. Prahova, au efectuat şapte percheziţii, în judeţul Prahova, la locuinţele membrilor unui grup infracţional organizat, specializat în trafic de minori şi proxenetism.
 
Din cercetări, a reieşit că, din luna octombrie 2013 şi până în prezent, membrii grupării ar fi racolat mai multe tinere, dintre care două minore, pe care le-ar fi determinat să întreţină raporturi sexuale, contra cost, cu diferite persoane, sumele astfel obţinute fiind însuşite de cei în cauză.
În urma percheziţiilor, 23 de persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploieşti, pentru cercetări.
 
Şapte dintre persoanele depistate sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori şi proxenetism. 
Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.
 
IGPR - Centrul de Informare și Relații Publice
Link to comment
  • 8 months later...

REŢEA INFRACŢIONALĂ SPECIALIZATĂ ÎN TRAFIC DE PERSOANE ŞI MINORI, DESTRUCTURATĂ

 

10 persoane, membre ale unui grup infracţional, sunt bănuite că ar fi recrutat tinere, prin intermediul unor anunţuri de angajare pentru o activitate de masaj erotic şi le-ar fi exploatat sexual, încasând zilnic peste 3.000 de lei. Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. au descins, în această dimineaţă, la locuinţele lor.

 

În această dimineaţă, poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Brăila şi Vrancea, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. –Serviciul Teritorial Galaţi, au efectuat 15 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Galaţi şi Sibiu.

 

A fost vizată destructurarea unei grupări infracţionale, formată din 10 persoane, specializată în comiterea de infracţiuni de trafic de persoane şi trafic de minori.

 

Din cercetări s-a stabilit că, începând din ianuarie 2013, membrii grupării ar fi recrutat zeci de tinere (printre care minore, 15 ani), în scopul practicării prostituţiei în diverse locaţii din municipiile Galaţi şi Sibiu.

 

Pentru recrutarea tinerelor (de regulă persoane provenite din mediul rural, din familii dezorganizate, cu o situaţie materială precară), membrii grupului organizat ar fi postat  anunţuri de angajare pentru o aşa-zisă activitate de masaj erotic, în presa scrisă şi pe site - uri de profil.

 

Din activitatea de prostituţie a victimelor, membrii grupării ar fi obţinut peste 3.000 de lei zilnic.

 

Persoanele bănuite urmează să fie conduse pentru audieri, la sediul D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Galaţi, urmând a se propune măsurile legale ce se impun.

 

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Sursa: IPJ Galati

Link to comment
  • 2 months later...

GRUPARE INFRACŢIONALĂ SPECIALIZATĂ ÎN TRAFIC DE MINORI, DESTRUCTURATĂ

 

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Olt şi procurorii D.I.I.C.O.T. au destructurat o grupare infracţională, care ar fi exploatat sexual, pe raza judeţului Olt, mai multe minore.

 

La data de 21 aprilie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt şi procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Olt, au efectuat opt percheziţii domiciliare în municipiul Slatina şi a localităților Oporelu şi Schitu, judeţul Olt, la locuinţele a cinci persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de minori şi tâlhărie.

 

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale – Inspectoratul de Poliție Județean Olt.

 

Din cercetări a reieşit faptul că, în cursul anului 2014, cei cinci membri ai grupării infracţionale ar fi recrutat mai multe minore, din centre de plasament, de pe raza judeţului Olt, pe care, prin promisiuni de căsătorie şi prin folosirea de violenţe şi ameninţări, le-ar fi exploatat sexual în municipiul Slatina şi în alte localități din județul Olt.

 

Prin activitatea infracţională, bărbaţii ar fi obţinut între 15.000 şi 20.000 de lei.

 

Până în prezent, au fost identificate șapte victime, cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani, exploatate sexual.

 

În baza probatoriului administrat, procurorul D.I.I.C.O.T. – B.T. Olt a dispus reţinerea a patru membri ai grupării, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentaţi Tribunalului Olt, cu propunerea de arestare preventivă.

Sursă: IGPR

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.