Jump to content
POLITISTI.ro

Cartile lui Tache.Opinii


Insanity66

Recommended Posts

Cum considerati cartile acelui jurnalist care seamneaza sub pseudonimul de "Tache"?

Cartile sunt bazate pe categorii de infractiuni, sunt carti mici de vreo suta de pagini, se vindeau la chioscurile de ziare la un moment dat. Exemple: "Camatari.recuperatori", "Dame de companie", "Cezar regele puscariilor", "suti, springari, smenari". Sunt realiste, ne putem baza pe informatia din ele si asa arata lumea de "cealalta parte"?

Link to comment

Nu am auzit de aceste carti, dar dupa titluri suna a beletristica, asa ca nu are cum sa fie realitate , ci o imagine romantata presarata cu floricele literare, dupa stilul,imaginatia si cat il duce cerbelul pe autor . Tu spui ca sunt bazate pe infractiuni : ,, Dame de companie ,, ??? asta ce-o insemnand prostitutie sau,, Cezar regele puscariei ,, sa nu uitam ca si leul este regele junglei si nu s-a autointitulat ci i s-a atribuit apelativul.

In concluzie banuiesc, ca sunt niste cartulii ieftine de citit pe plaja sau in tren. Nu stiu ce cauti, din postarea ta nu ai detaliat, daca vrei literatura politista romaneasca adevarat, recunoscuta si de catre critici iti recomand: Rodica Ojog Brasoveanu( favorita mea, Dumnezeu sa o ierte !) , Haralamb Zinca, Traian Tandin (politist de profesie )si altii . Daca vrei literatura de specialitate juridica, intra pe situ-rile marilor edituri(da o cautare pe Google) , vei gasi carti pe genuri de infractiuni sau pe mari grupe, tratate de profesionisti, profesori universitari si nu un neica-nimeni ,, Tache ,, de la scularie .

Succes la lectura !

  • Upvote 2
Link to comment

Voi asculta sfatul tau.

Tache descrie "cum merge treaba" in mediul infractional, cum fac aceia diverse infractiuni, iar cartile sunt presarate cu interviuri cu infractori renumiti (probabil). Google it, apare la inceput de pagina. Cezar, chiar a existat, era un bataus notoriu care a desfigurat multa lume, iar cartea lui Tache, scrisa cu ajutorul celui mai bun prieten al lui Cezar (Dan Bara zis mutu), il prezinta ca pe un individ care a frecventat multe puscarii ale patriei, a batut pe multi smecheri cu greutate si s-a impus astfel pe "strada". Chiar a dat la stiri despre inmormantarea lui Cezar.

Link to comment
  • 3 months later...

Am o intrebare: ce parere aveti despre Tache, pseudonimul sub care au fost scrise carti despre elementul infractional din romania? "mafia romena", "traficanti de droguri", "camatari, recuperatori" si alte carti cuprind o descriere a activitatilor infractionale respective cu moduri in care acestea se comit si interviuri cu infractori faimosi.

Vreau sa stiu daca ce scrie e adevarat sau doar fabuleaza.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.