Jump to content
POLITISTI.ro

Au fost prinsi niste "tamponaci" de profesie


other

Recommended Posts

Doi tineri din Ialomița sunt suspectați că s-ar fi ocupat cu așa numitul “șantaj la tamponare” pe străzile Capitalei. Adică accidentau intenționat alte mașini după ce le faceau semn șoferilor că-i lasă să treacă și apoi le cereau bani pentru a nu merge la poliție.

Brigada Rutieră a fost sesizată de un tânar de 22 de ani despre faptul că în timp ce conducea autoturismul pe str. Av. Popa Marin, dinspre liceul Jean Monnet, ajungând la intersecţia cu str. Radu Beller a oprit la indicatorul cedează trecerea, moment în care conducătorul unui autoturism care circula pe drumul cu prioritate a oprit şi i-a făcut semn să pătrundă în intersecţie, după care l-a tamponat cu intenţie. Tânărul s-a plâns oamenilor legii că după producerea evenimentului cel care i-a tamponat autoturismul i-a solicitat suma de 300 de lei, şantajându-l că dacă va sesiza organele de poliţie îşi va pierde permisul de conducere pentru patru luni şi va trebui să plătească o amendă de 420 de lei.

„Analizând aceste aspecte și având în întrucât în ultima perioadă de timp la sediile Biroului Accidente Uşoare s-au înregistrat mai multe declaraţii, prin care diverși conducători auto reclamau același mod de operare, la nivelul Brigăzii Rutiere a fost constituită în data de 02.02.2012 o echipă formată din cadre ale Serviciul Accidente Rutiere aflați sub directa îndrumare a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, care în jurul orelor 19.30, au realizat un flagrant în urma căruia au identificat pe N. A. şi I. M. ambii din jud. Ialomiţa”, se arată într-un comunicat al Poliției Capitalei, remis B365.ro

În urma cercetărilor s-a stabilit că cei doi, împreună cu mai multe persoane, au mai aplicat această metodă pe raza Bucureștiului. Sumele pe care le pretindeau șoferilor tamponați erau între 200 şi 600 lei (în lei, euro sau lire sterline).

Cei doi au fost prezentați Judecătoriei Sectorului 1 iar magistrații au dispus arestarea preventivă a inculpaților pe o perioadă de 29 de zile.

În cauză se continuă cercetările de către lucrătorii din cadrul Serviciului Accidente Rutiere în vederea documentării întregii activități infracționale a inculpaților. Brigada Rutieră recomandă tuturor conducătorilor auto implicaţi în evenimente rutiere soldate numai cu avarii să anunţe evenimentul la poliţie cu excepţia situaţiilor în care încheie un constat amiabil, materializat în semnarea formularului „Constatare amiabilă de accident”. - sursa

Ma bucur ca au fost prinsi si poate se va stopa fenomenul.

Edited by Cristi
V-am atras atentia de atatea ori cu privire la postarea doar a linkurilor catre articole. V-a fost suspendat dreptul de a posta pentru 2 zile.
Link to comment
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.