Jump to content
POLITISTI.ro

Operatiunea Infra-Red – alerta printre urmaritii international


radusandu
 Share

Recommended Posts

Operaţiunea Infra-Red – alerta printre urmaritii international (OFFICIAL VIDEO)

INTERPOL a lansat, în data de 3 mai, Operaţiunea Infra-Red (acronim în limba engleză pentru Depistarea şi Arestarea Urmăriţilor Internaţional – Notificare Roşie – „International Fugitive Round-Up and Arrest – Red Notices”). Operaţiunea a avut ca scop depistarea a 450 de persoane urmărite internaţional, căutate sau despre care existau indicii că ar putea fi în cele 29 de ţări participante. Toţi urmăriţii au fost condamnaţi sau erau suspecţi de comiterea unor infracţiuni grave, precum omoruri, act sexual cu minori, viol sau trafic de droguri, arata un comunicat al Politiei Romane.

Prin acesta operatiune de proportii, cetăţenii sunt rugaţi să furnizeze informaţii cu privire la persoanele care se sustrag urmăririi penale sau executării pedepselor, în cadrul operaţiunii la nivel mondial condusă de INTERPOL, prin intermediul căreia au fost deja arestate sau localizate peste 100 de persoane urmărite la nivel internaţional.

Prima etapă a operaţiunii - care a fost coordonată la sediul Secretariatului General al Poliţiei Mondiale din Lyon de către Unitatea de Sprijin pentru Investigarea Persoanelor Urmărite (FIS) din cadrul INTERPOL – a întrunit investigatori din toate cele 29 de ţări şi agenţii participante, printre care Crime Stoppers International, care au schimbat în mod direct informaţii referitoare la suspecţi de pe întregul mapamond, unii dintre aceştia fiind căutaţi de mulţi ani de către autorităţi.

Detalii cu privire la persoanele urmărite, locurile unde se presupunea că pot fi găsite şi date care ar putea duce la identificarea acestora au fost adunate şi analizate, apoi transmise statelor implicate prin intermediul celor 188 de Birouri Naţionale Centrale ale Interpol pentru a fi puse în aplicare.

Până la această dată, peste 300 de cazuri au fost completate cu informaţii noi despre persoane date în urmărire prin Infra-Red, cum ar fi posibile locuri în care se află, informaţii cu privire la documentele lor de călătorie, fotografii, amprente şi numere de telefon.

Informaţiile cu privire la reşedinţele persoanelor date în urmărire prin Operaţiunea Infra-Red sau a oricăror alte persoane urmărite la nivel internaţional pot fi transmise la adresa de e-mail fugitive@interpol.int. Totodată, informaţiile pot fi transmise sub anonimat, prin intermediul programelor naţionale Crime Stoppers, sau accesând www.csiworld.org.

Cele 29 de ţări participante la Infra-Red 2010 sunt: Albania, Australia, Austria, Banglade, Belarus, Belgia, Brazilia, Canada, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Lituania, Muntenegru, Olanda, Oman, Polonia, Romania, Africa de Sud, Spania, Suedia, Elveţia, Marea Britanie, Ucraine şi Statele Unite Americii.

Preluare dupa : Optimal Media

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.