Jump to content
POLITISTI.ro

Grupare infracţională specializată în furturi din societăţi comerciale


NewsBot

Recommended Posts

Grupare infracţională specializată în furturi din societăţi comerciale, destructurată de Poliţia Capitalei

 

În data de 2 februarie a.c., Poliţia Capitalei – Serviciul de Investigaţii Criminale al Sectorului 2 Poliţie, Secţiile 6, 7, 8 şi 9, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, cu sprijinul Serviciului Special de Intervenţie Rapidă – a pus în executare 16 mandate de aducere şi a efectuat 6 percheziţii domiciliare în judeţul Ilfov, fiind vizată destucturarea unui grup infracţional cu preocupări pe linia furturilor din societăţi comerciale.

Cu această ocazie au fost ridicate două baxuri ce conţin obiecte de îmbrăcăminte, 300 de articole vestimentare de damă, 22 de baxuri ce conţin câte 36 de geci şi 120 de sisteme Home Cinema despre care există date că provin din furturi din societăţi comerciale. Totodată, au fost conduse la sediul Sectorului 2 Poliţie pentru audieri mai mulţi suspecţi.

În fapt, în perioada septembrie 2011 – ianuarie 2012, poliţişti din cadrul Poliţiei Sectorului 2 – Serviciul de Investigaţii Criminale, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 au identificat şi documentat activitatea infracţională a unei grupări cu activităţi infracţionale pe linia furturilor din societăţi comerciale care deţin depozite de mărfuri pe raza Municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov.

Membrii grupării racolau angajaţi ai comercianţilor, în special de naţionalitate chineză, prin intermediul cărora aflau informaţii despre depozitele în care se află bunuri de valoare şi despre programul părţilor vătămate.

Apoi, folosindu-se de cetăţeni chinezi care se prezentau ca fiind proprietarii depozitelor (utilizând documente de identitate false), au tăiat lacătele depozitelor şi le-au înlocuit cu altele identice ca model, după care au sustras în mod repetat cantităţi foarte mari de bunuri.

În sarcina membrilor grupării infracţionale a fost stabilită, până în prezent, săvârşirea a două infracţiuni de furt, prima – comisă în luna august a anului 2011, dintr-un depozit situat în incinta unui complex comercial din judeţul Ilfov, valoarea prejudiciului fiind de aproximativ 250.000 de lei, iar cea de a doua – comisă în luna octombrie a anului 2011, dintr-un depozit din judeţul Ilfov, valoarea prejudiciului fiind de aproximativ 175.000 de lei.

În urma percheziţiilor efectuate, au fost depistaţi şi conduşi la sediul Sectorului 2 Poliţie, S. Daniel de 40 de ani, C. Marian de 31 de ani, C. Gheorge de 26 de ani, Ş. Sorin de 27 de ani, F. Daniel de 23 de ani, B. Mihai de 35 de ani, S. Mihai de 27 de ani, R. Cristian de 21 de ani, S. Vasile de 35 de ani, D. Nicolae de 20 de ani, R. Nicolae de 29 de ani, R. Petre de 27 de ani şi S. Daniel de 29 de ani.

Cercetările sunt continuate de Serviciul de Investigaţii Criminale al Poliţiei Sectorului 2, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cu S. Daniel, C. Marian, C. Gheorge, Ş. Sorin, F. Daniel, B. Mihai, S. Mihai, R. Cristian şi S. Vasile în stare de reţinere, urmând să fie prezentaţi Judecătoriei Sectorului 2 cu propunere de arestare preventivă.

Compartimentul Comunicare Publică - D.G.P.M.B.

Link to comment
  • 9 months later...

Grupare infracţională specializată în furturi din societăţi comerciale, destructurată

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti au efectuat 5 percheziţii domiciliare în această dimineaţă, la locuinţele membrilor unei grupări infracţionale specializată în furturi din societăţi comerciale.

Astăzi, 7 noiembrie, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, au descins la locuinţele membrilor unei grupări infracţionale, specializată în furturi din societăţi comerciale.

Astfel, cu sprijinul luptătorilor S.I.R., au fost efectuate 5 percheziţii la locuinţe din Bărcăneşti, aparţinând membrilor grupării infracţionale.

Din cercetările poliţiştilor a rezultat faptul că gruparea era formată din şase tineri cu vârste cuprinse între 22 şi 30 de ani, iar infracţiunile au fost săvârşite în ultimele cinci luni, prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor fiind de aproape 30.000 de lei.

În urma percheziţiilor efectuate, de la domiciliile suspecţilor au fost ridicate bunuri susceptibile a proveni din comiterea faptelor, arme albe, un autoturism şi instrumente utilizate la spargeri. La sediul Poliţiei au fost conduse pentru cercetări 6 persoane.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat.

sursa: IPJ PRAHOVA

Link to comment
  • 6 months later...

Grupare specializată în furturi din societăţi comerciale, destructurată de poliţişti

 

Şase bărbaţi, suspectaţi că ar fi sustras din societăţi comerciale bunuri în valoare de 100.000 de lei, au fost prinşi, în flagrant, de poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul I.P.J. Ilfov.

În perioada aprilie - iunie a.c., poliţişti din cadrul Serviciul de Investigaţii Criminale Ilfov, beneficiind de sprijinul de specialitate al ofiţerilor Direcţiei de Operaţiuni Speciale - I.G.P.R., au probat activitatea infracţională a şase persoane, una din municipiul Bucureşti şi cinci din judeţul Ialomiţa, suspectate că ar fi sustras din containere ale unor societăţi comerciale obiecte de îmbrăcăminte, electrice, articole de papetărie şi de artizanat.

La data de 5 iunie a.c., poliţiştii au reuşit prinderea în flagrant a patru bărbaţi, la scurt timp după ce ar fi sustras dintr-un container aparţinând unei societăţi comerciale, din localitatea Afumaţi, 20 de baxuri care conţineau albume şi rame foto, în valoare de 7.000 de lei.

Tot ieri, în baza autorizaţiilor de percheziţie emise de Judecătoria Buftea, poliţiştii de investigaţii criminale au descins la locuinţele membrilor grupării, şase bărbaţi cu vârste între 20 şi 39 de ani, unul din municipiul Bucureşti şi cinci din judeţul Ialomiţa.

În urma percheziţiilor efectuate, au fost recuperate mai multe bunuri provenite din săvârşirea de infracţiuni.

Cei şase suspecţi au fost reţinuţi, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentaţi parchetului şi instanţei de judecată Buftea cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
  • 4 weeks later...

Percheziţii ale DGPMB pentru destructurarea unei grupări specializate în furturi din societăţi comerciale

 

În dimineaţa zilei de marţi, 2 iulie a.c., poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Sectorului 1- D.G.P.M.B, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R., luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi poliţiştilor Secţiei 2, au efectuat trei percheziţii domiciliare în Bucureşti, în vederea destructurării unei grupări specializate în furturi din societăţi comerciale.

 

În urma percheziţiilor desfăşurate, trei bărbaţi au fost conduşi la sediul Poliţiei Sectorului 1, pentru continuarea verificărilor precum şi pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

 

În fapt, judiciariştii Serviciului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Sectorului 1 – D.G.P.M.B, în colaborare cu specialişti din cadrul Direcţiei de Operaţiuni Speciale – I.G.P.R., au documentat activitatea unui grup infracţional, specializat în comiterea de furturi din societăţi comerciale.

 

În urma cercetărilor efectuate de judiciariştii bucureşteni, s-a stabilit faptul că, în perioada aprilie – iunie a.c., suspecţii, cunoscuţi ca fiind consumatori de droguri şi cu antecedente penale, ar fi reuşit să sustragă, din mai multe societăţi comerciale, bunuri şi produse în valoare de peste 1.350 de lei.

 

Cercetările sunt continuate de judiciariştii Sectorului 1 Poliţie, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cu suspecţii în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

 

D.G.P.M.B.- Serviciul Informare și Relații Publice

Link to comment
  • 3 months later...

Cercetaţi pentru furturi din societăţi comerciale

 

O grupare infracțională suspectată că a produs un prejudiciu de aproape 30.000 de lei prin comiterea mai multor furturi din societăți comerciale a fost destructurată de polițiști.

 

În perioada 17 - 19 octombrie a.c., poliţişti din cadrul Biroului Investigatii Criminale Hunedoara, împreună cu poliţişti ai Serviciul de Investigaţii Criminale și cu sprijinul poliţiştilor Serviciului Actiuni Speciale, Biroului Investigatii Criminale Deva şi Formatiunii Investigatii Criminale Haţeg au desfăşurat activităţi în mai multe cauze privind spargeri şi furturi din societăţi comerciale, comise în perioada august-septembrie 2013 pe raza municipiului Hunedoara şi a oraşului Haţeg.

 

În urma activităților desfășurate a fost destructurată o grupare infracţională formată din nouă suspecți. Cei în cauză sunt suspectați că ar fi comis, sub diverse participaţii, cinci fapte penale.

 

În perioada lunilor august – septembrie a.c., doi dintre suspecți ar fi pătruns prin forţarea sistemelor de închidere a uşilor de acces în incinta a patru societati comerciale, de unde ar fi sustras 11 moto-fierăstraie, 3 motocositoare și 3 laptop-uri, creând un prejudiciu de 27.900 lei.

 

Cei doi sunt suspectați că, în noaptea de 12 spre 13 septembrie a.c., ar fi spart geamul uşii de acces al unei societăți comerciale din Hunedoara, cu scopul sustragerii de aparatură electronică, acţiunea infracţională fiindu-le întreruptă de declanşarea sistemului de alarmă.

 

În urma percheziţiilor efectuate și a activitatilor desfășurate s-a reuşit recuperarea a 40% din prejudiciul creat.

 

Cei doi ar fi fost sprijiniţi la săvârşirea faptelor de alți șapte suspecți care i-ar fi ajutat la transportarea şi valorificarea bunurilor provenite din comiterea infracțiunilor.

 

În urma activităților desfășurate, la data de 18 octombrie a.c, față de șase dintre suspecți s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, iar în urma prezentării acestora Judecatoriei Hunedoara, instanta a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat şi complicitate la furt calificat, ambele în forma continuată, suspecții fiind introduși în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Deva.

 

Pe numele altor doi suspecți au fost emise, în lipsă, mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile, cei doi sustrăgându-se urmăriririi penale, iar un alt suspect se află în arest într-o altă cauză.

 

Polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale.

 

Sursa: IPJ HUNEDOARA

Link to comment
  • 3 months later...

Grupare infracţională specializată în furturi din societăţi comerciale, destructurată

 

În cursul acestei zile, poliţiştii de investigaţii criminale din Prahova au efectuat 8 percheziţii, la locuinţele membrilor unei grupări infracţionale specializate în furturi din societăţi comerciale. Zece persoane au fost conduse la audieri. 

La data de 22 ianuarie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul I.P.J. Prahova, împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale au efectuat 8 percheziţii domiciliare în Ploieşti, la locuinţele membrilor unei grupări infracţionale specializate în comiterea de furturi din societăţi comerciale. 

În urma acestor activităţi, au fost ridicate mai multe bunuri, susceptibile a proveni din comiterea faptelor, iar zece persoane au fost conduse la sediul poliţiei, pentru audieri.

Prejudiciul creat prin activitatea infracţională este de aproximativ 80.000 de euro.

Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a suspecţilor.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.