Jump to content
POLITISTI.ro

Fermitate in combaterea faptelor de coruptie – activitati DGA


NewsBot

Recommended Posts

Giurgiu - O persoană a fost prinsă în flagrant de luare de mită, urmare a unei sesizări la telverde anticorupţie 0800.806.806

V.N., angajat al Agenţiei de Control şi Încasare Giurgiu a fost reţinut azi noapte, cu mandat pe 24 ore de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, urmare a unui flagrant organizat de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Biroul Judeţean Anticorupţie Giurgiu, sub coordonarea procurorului din cadrul unităţii sus-menţionate.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment
  • 4 months later...

Evaluarea activităţilor întreprinse şi rezultatelor obţinute de Direcţia Generală Anticoruptie din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor în anul 2011 a avut loc astăzi, 31 ianuarie a.c., la sediul D.G.A., în prezenţa ministrului Constantin Traian IGAŞ şi a altor oficiali.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment
  • 4 months later...

Măsuri ferme împotriva celor care comit fapte de corupţie

Ofiţerii D.G.A., cu sprijinul D.G.I.PI., sub coordonarea procurorilor, au prins în flagrant un poliţist care pretindea diverse sume de bani de la şoferi pentru a nu aplica legea

Un agent de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Buzău a fost prins în flagrant după ce a primit mită de la doi investigatori cu identitatea reală din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Biroul Judeţean Anticorupţie Buzău pentru a nu lua măsurile legale ce se impuneau împotriva acestora pentru comiterea de contravenţii la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Flagrantul a fost organizat de ofiţerii Biroului Judeţean Anticorupţie Buzău, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, cu sprijinul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă ( D.G.I.P.I.).

Pe baza informaţiilor deţinute la nivelul D.G.A., completate cu sprijinul D.G.I.P.I. şi al I.P.J. Buzău, s-a stabilit că, în perioada octombrie 2011 – iunie 2012, agentul de poliţie P.D. din cadrul I.P.J. Buzău – Secţia de poliţie rurală nr. 11 Pârscov a solicitat diverse sume de bani sau foloase materiale de la conducători auto, în timp ce aceştia tranzitau localităţile Măgura şi Unguriu din judeţul Buzău.

În luna ianuarie a.c., un cetăţean din mun. Buzău a depus denunţ la Direcţia Generală Anticorupţie cu privire la faptul că poliţistul P.D. îl opreşte în trafic periodic şi îi cere mită pentru a nu-l sancţiona pentru diverse încălcări ale regimului circulaţiei pe drumurile publice.

Pentru probarea activităţii infracţionale a poliţistului, în cauză au fost introduşi doi investigatori cu identitate reală din cadrul Biroului Judeţean Anticorupţie Buzău. Astfel, la data de 16.06.2012, agentul de poliţie a fost prins în flagrant în timp ce primea sumele de 150 lei, respectiv 50 de lei, de la cei doi investigatori D.G.A.

La instrumentarea cazului s-a beneficiat de sprijinul constant al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă ( D.G.I.P.I.) şi al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Buzău.

Faţă de cel în cauză a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 254 C. Penal, în condiţiile art. 7, al. 1 din Legea nr. 78 / 2000, ulterior Tribunalul Buzău dispunând arestarea preventivă pe o perioadă de 29 de zile.

Biroul Informare și Relații Publice - D.G.A.

Compartimentul Relații Publice - D.G.I.PI.

Centrul de Informare și Relații Publice - I.G.P.R.

Link to comment
  • 2 months later...

D.G.A./Agenți de poliție reținuți pentru luare de mită

Cinci poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa – Serviciul Rutier au fost reţinuţi astăzi, 23 august a.c., de către procurori ai Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, ca urmare a unor acţiuni desfăşurate împreună cu ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Biroul Judeţean Anticorupţie (B.J.A.) Ialomiţa. Aceștia sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită şi abuz în serviciu contra intereselor publice fapte prevăzute şi pedepsite de art. 254, 246 C.P. şi efectuarea de operaţiuni comerciale ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia deţinută, faptă prevăzută de art. 12 alin. 1 din Legea 78/2000.

În fapt, în luna aprilie 2012, M.G, D.D.D., D.C., C.M. şi A.M.A. – agenţi de poliţie în cadrul I.P.J Ialomiţa - Serviciul Rutier, au primit mită de la mai mulţi conducători auto opriţi în trafic care au încălcat normele legale în materia circulaţiei pe drumurile publice, pentru a nu lua măsurile legale.

De asemenea, nu au aplicat sancţiuni contravenţionale altor conducători auto care au încălcat dispoziţiile legale privind circulaţia pe drumurile publice, creându-le astfel avantaje patrimoniale şi nepatrimoniale.

D.C. a desfăşurat şi operaţiuni financiare ca acte de comerţ în legătură cu o societate comercială din Slobozia, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru membrii familiei sale de bani sau alte foloase.

Cercetările în cauză au fost efectuate cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Structura Centrală şi Biroului Anticorupţie Ialomiţa, precum şi cu suportul tehnic al Serviciului Român de Informaţii.

Inculpaţii urmează să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.

D.G.A. - Biroul Informare şi Relaţii Publice

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.