- 0
Cum se circulă într-un sens giratoriu? Reguli privind sensul giratoriu
Go to solution
Solved by Marius,
-
Similar Content
-
By Andrei276
Salut,
Am o nelămurire legată de sensul giratoriu. Dacă două mașini ajung concomitent la intrarea în sensul giratoriu (sensul fiind gol), cine are prioritate?
Mașinile sunt cele 2 linii (mov și roșu):
Singurul lucru pe care îl știu este că mașinile aflate în sens au prioritate față de cele care vor să intre în sens.
-
By RaduH
Buna ziua,
in ce an s-a schimbat prioritatea in sensul giratoriu in Romania? Stiu ca pana la un moment dat aveau prioritate cei care intrau in sens. Ma insel?
-
By cost82el
Buna ziua, in urma unei coliziuni intr-un sens giratoriu am fost scos vinovat si nu sunt deacord cu aceasta decizie, va explic ce s-a intamplat si va rog sa imi spuneti daca am castig de cauza.
In aceasta imagine se observa o strada in stanga de pe care vine un microbus, de pe aceasi strada am venit si eu incadranduma pe prima banda, deoarece pe banda 2 nu ma puteam incadra pentru ca trebuia sa trec peste linia continua, se poate observa marcajul cu sageata inainte si la dreapta pentru incadrare in sensul giratoriu, in imaginea 2 de mai jos se vede un polo si scrie numele strazii, eu intentionand sa ma incadrez pe banda stanga pentru a ocoli sensul giratoriu semnalizez stanga cam de unde se vede masina albastra continaundu-mi usor deplasarea uitanduma in oglinda pentru a ma asigura fara a depasii scrisul cu numele strazii, ajungand acolo un autoturism venind de pe banda 2 ma loveste in laterala stanga in dreptul aripei fata. Politistul constatator mi-a spus ca trebuia sa ma incadrez in sensul giratoriu pe banda stanga de la 50 metri de sens, ceea ce nu era posibil in cazul meu pentru ca aveam linie continua, mentionand pe procesul verbal ca nu am respectat marcajele si incadranduma necorespunzator pentru directia mea de mers, intrebarea mea este daca am procedat corect semnalizand si vroind sa schimb banda pentru a ocolii sensul giratoriu. Din imagine se observa ca e linie discontinua presupun ca am procedat corect. Multumesc si astept pareri.
-
-
Recently Browsing 0 members
No registered users viewing this page.
Question
Michael 22
Ca sa nu mai deschid un topic nou as dori sa postez o intrebare legata de circulatia autovehiculelor in sensul giratoriu .
Se pare ca in lege nu sunt mentionate reguli de circulatie in sensul giratoriu ci doar la intrare .
Daca spre exemplu eu ma aflu pe banda numarul 3 si in paralel cu mine pe banda nr 2 se afla o alta masina, iar eu vreau sa paresesc sensul giratoriu la urmatoarea iesire dar masina din dreapta mea nu doreste acest lucru ci sa isi continuie drumul in sens, cine are prioritate?
Am inteles ca sunt multe accidente ce se petrec sub acest aspect iar stabilirea vinovatiei unei parti se realizeaza cu dificultate .
Top Posters For This Question
11
8
4
4
Popular Days
Dec 8
9
Jul 8
8
Mar 18
4
May 8
4
Top Posters For This Question
Marius 11 posts
Catalin 8 posts
util 4 posts
Flash24 4 posts
Popular Days
Dec 8 2012
9 posts
Jul 8 2010
8 posts
Mar 18 2011
4 posts
May 8 2013
4 posts
Popular Posts
bit
Ia uitati-va pe filmuletul asta si apoi rugati-i pe cei care marcheaza drumurile sa linieze corect giratoriile ca sa nu ne mai certam ca prostii. Atentie la marcajele din film. PS. In orice
legal
Strict parerea mea: faptul ca legea nu prevede clar decat obligatia asigurarii, nu inseamna ca este si cea mai buna solutie pentru toate situatiile. Lasata asa, legea poate duce la interpretari si blo
Marius
Analfabetismul funcţional este neputinţa unei persoane de a folosi calificările de citire şi scriere în mod funcţional. Altfel spus, persoana ştie să citească şi să scrie, dar nu reuşeşte să înţeleagă
Posted Images
78 answers to this question
Recommended Posts