Jump to content
POLITISTI.ro

Suspect de înşelăciune, depistat de poliţişti


NewsBot

Recommended Posts

Suspect de înşelăciune, depistat

Un bărbat este suspectat că a primit bani de la o angajată a unei societăţi comerciale, în contul unei comenzi fictive de piese auto pe care administratorul societăţii ar fi facut-o la cel în cauză.

Un bărbat, de 41 de ani, din Buzău este cercetat de polițiştii băcăuani acesta fiind suspectat de săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.

În urma cercetărilor efectuate a rezultat că cel în cauză s-a prezentat la un magazin din orașul Buhuşi, unde a solicitat casierei suma de 562 de lei, reprezentând contravaloarea unor piese auto comandate de administratorul societății. În fața vânzătoarei acesta a mimat o convorbire cu administratorul societății după care casiera i-a înmânat suma de bani solicitată, primind în schimb un pachet care conţinea aşa-zisă comandă a administratorului.

Ulterior, vânzătoarea a realizat că a fost păcălită de bărbatul respectiv şi a sesizat poliția.

În urma investigațiilor efectuate suspectul a fost identificat, iar prin cooperarea cu polițiştii din Buzău s-a stabilit că acesta a fost reținut în județul Buzău, în baza unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea.

Persoana în cauză este suspectată de polițiştii băcăuani de săvârșirea mai multor infracţiuni comise prin acelaşi mod de operare, în localitățile Bacău, Onești, Moineşti şi Comănești.

Cercetările continuă în vederea documentării întregii activități infracționale.

I.G.P.R. - CENTRUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Link to comment
  • 9 months later...

Suspect de înşelăciune, depistat de poliţişti

Un bărbat, din Tulcea, suspectat că a înşelat o societate comercială şi a creat un prejudiciu de peste 230.000 de lei a fost prins de poliţişti. În momentul identificării, acesta deţinea, fără drept şi o armă asupra sa.

374505_488094451224658_783079512_n.jpg

Poliţiştii ai Serviciului de Investigare a Fraudelor l-au identificat, pe raza municipiului Constanţa, pe B. Vasile, de 30 ani, din municipiul Tulcea, suspectat că în luna august 2012, folosind un nume fals şi calitatea falsă de reprezentant al unei firme din Constanţa, ar fi achiziţionat de la o societate comercială din comuna Horia, judeţul Tulcea peste 65.000 de kg seminţe floarea soarelui şi peste 72.000 de kg grâu, fără a achita preţul mărfii.

Prejudiciul cauzat furnizorului prin efectuarea acestor operaţiuni este estimat la peste 230.000 de lei.

În momentul identificării, bărbatul deţinea un pistol cu gaze şi un număr de 4 cartuşe, dar din verificările efectuate de poliţişti a reieşit că B. Vasile nu figurează ca fiind autorizat sa deţină, să poarte şi să folosească nicio categorie de arme.

Suspectul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi port de armă neletală fără drept.

Suspectul a fost reţinut în baza unei ordonanţe de reţinere pe o perioadă de 24 ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi, acesta să fie prezentat Tribunalului Tulcea cu propunere de arestare preventivă.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
  • 3 months later...

Suspect de înşelăciune, cercetat de poliţişti

Poliţiştii braşoveni au reuşit identificarea şi prinderea unui bărbat, suspectat că a înşelat un bătrân, de 82 de ani, din municipiul Braşov, cu 400.000 de lei.

La data de 13 martie a.c., poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Braşov au identificat şi reţinut un bărbat suspectat de comiterea infracţiunii de înşelăciune.

În fapt, bărbatul de 53 de ani, din judeţul Mureş este suspectat că, în perioada 13 martie – 25 mai 2007, folosindu-se de o identitate falsă, a împrumutat de la un braşovean, de 82 de ani, 400.000 de lei, întocmind, de mână, 11 contracte de împrumut şi s-a angajat să restituie această sumă în cursul anului 2007. Ulterior, suspectul nu a mai luat legătura cu persoana care i-a împrumutat banii.

La data de 12 iunie 2012, braşoveanul păgubit a sesizat Poliţia Braşov despre cele întâmplate, iar poliţiştii au demarat activităţile de identificare şi prindere a bărbatului.

Ieri, 13 martie a.c., poliţiştii l-au identificat pe bărbatul din Mureş într-o locuinţă din municipiul Sibiu. Suspectul a fost reţinut, iar în cursul zilei de astăzi urmează să fie prezentat magistraţilor braşoveni, cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.

Cercetările sunt continuate de poliţişti pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a suspectului.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
  • 2 months later...

Bărbat suspectat că a înşelat zeci de persoane, reţinut

 

Un bărbat din Lipova este suspectat de poliţiştii arădeni că a înşelat, prin diferite mijloace, 14 persoane, creind un prejudiciu de aproximativ 4.000 de euro şi 9.500 de lei.

 

Din cercetările efectuate de către poliţiştii Secţiei nr. 7 Poliţie Rurală Lipova, s-a stabilit că, în perioada 2011-2013, un bărbat în vârstă de 36 de ani, din Lipova, a promis mai multor persoane că le aduce din străinătate, le înmatriculează, ori le vinde autovehicule, în schimbul unor sume de bani, promisiuni care, după încasarea banilor nu au mai fost onorate.

 

De asemenea, poliţiştii au mai stabilit că bărbatul a promis că încheie împuterniciri, asigurări şi verificări tehnice pentru autoturisme înmatriculate în Italia şi Bulgaria, iar după ce a primit anumite sume de bani, acest lucru nu s-a materializat.

 

Bărbatul a fost reţinut de către poliţişti, iar în cursul zilei de azi va fi prezentat magistraţilor de la Judecătoria Lipova, cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz de încredere, fals material în înscrisuri oficiale, şantaj şi conducere pe drumurile publice a unui autoturism cu număr fals.

 

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
  • 2 weeks later...

Suspect de înşelăciune cu locuri de muncă fictive, reţinut

 

Un bărbat din judeţul Prahova este suspectat de poliţiştii din cadrul I.P.J. Iaşi că a înşelat în jur de 120 de persoane din întreaga ţară, promiţându-le locuri de muncă în străinătate, pentru care a solicitat transferuri bancare cu sume cuprinse între 400 şi 2.000 de lei.

La data de 4 iunie a.c., poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Iaşi, împreună cu luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale Iaşi şi poliţişti de la I.P.J. Prahova, au efectuat o percheziţie domiciliară în comuna Valea Călugărească, judeţul Prahova, la locuinţa unui bărbat de 28 de ani, cercetat pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată.

Acesta este suspectat că, în perioada 2012-2013, ar fi postat pe un site de internet anunţuri cu oferte de muncă în străinătate, anunţuri false, neonorate, pentru care a solicitat transferuri bancare cu sume cuprinse între 400 şi 2.000 de lei.

Din investigaţiile efectuate de poliţişti a reieşit că, în acest interval de timp, 120 de persoane ar fi depus în contul suspectului 160.000 de lei. Până în prezent, au fost identificate şi audiate 72 de părţi vătămate din întreaga ţară.

Cu ocazia percheziţiei au fost ridicate trei unităţi centrale de calculator, un laptop, 11 telefoane mobile, 8 cartele SIM, bunuri susceptibile a fi fost folosite la săvârşirea de infracţiuni.

Ieri, suspectul a fost reţinut pe bază de ordonanţă de reţinere şi introdus în arestul I.P.J. Iaşi, iar astăzi urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
  • 1 month later...

Suspect de înşelăciune, depistat de poliţişti

 

Un bărbat încarcerat în Penitenciarul Giurgiu este suspectat de poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul I.P.J. Vâlcea că, pretinzând că ar fi poliţist, contacta persoane cărora, sub pretextul că existau mai multe reclamaţii de natură economică în curs de cercetare, le solicita achitarea unor amenzi contravenţionale sau transmiterea unor coduri reîncărcabile pentru cartele pre-pay.

 

Ieri, 23 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Vâlcea, beneficiind de sprijinul de specialitate al ofiţerilor Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R., împreună cu poliţişti de la I.P.J. Giurgiu şi Secţia 24 D.G.P.M.B., au efectuat percheziţii la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Giurgiu şi la domiciliul unui suspect din municipiul Bucureşti.

 

În fapt, la nivelul I.P.J. Vâlcea au fost înregistrate, în perioada 09 - 19 iulie a.c., 7 plângeri penale referitoare la faptul că mai multe persoane de pe raza judeţului Vâlcea (în special administratori de societăţi comerciale), au fost contactate telefonic de către o persoană care se recomanda a fi poliţist şi, sub pretextul că existau mai multe reclamaţii de natură economică în curs de cercetare, le solicita achitarea unor amenzi contravenţionale sau transmiterea unor coduri reîncărcabile pentru cartele pre-pay.

 

Astfel, cauzele penale au fost conexate, cercetările fiind efectuate sub coordonarea Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

 

În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Vâlcea, s-a reuşit identificarea principalului suspect, un bărbat de 30 de ani, din municipiul Bucureşti, încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Giurgiu.

 

În urma percheziţiilor efectuate în penitenciar şi la locuinţa acestuia din municipiul Bucureşti, au fost identificate o cartelă SIM şi diferite componente de telefon, bilete cu diferite numere de telefon, precum şi înscrisuri care conţineau scenariul folosit pentru inducerea în eroare a persoanelor apelate.

 

Cercetările fiind extinse, s-a stabilit că alte trei persoane, două femei şi un bărbat, îl sprijineau în săvârşirea activităţii infracţionale.

Până în prezent, au fost probate 7 fapte de înşelăciune, urmând a fi continuate investigaţiile, fiind suspectat şi de comiterea altor asemenea infracţiuni.

 

În urma probatoriului administrat în cauză, faţă de unul dintre suspecţi, Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea a dispus măsura de a nu părăsi localitatea de domiciliu, urmând ca persoana încarcerată să fie transferată din Penitenciarul Giurgiu în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Vâlcea, pentru continuarea cercetărilor.

 

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
  • 6 months later...

Suspectă de comiterea unor înşelăciuni cu pachete turistice identificată de poliţiştii bucureșteni

 

Poliţiştii Capitalei din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor - Poliţia Sectorului 4 au identificat şi depistat o femeie de 47 de ani, în sarcina căreia au reţinut comiterea mai multor înşelăciuni cu pachete turistice.

În fapt, în perioada aprilie – august 2009, cea în cauză, în calitate de administrator al unei societăţi furnizoare de servicii turistice, a participat la mai multe târguri de turism şi a postat anunţuri pe internet, oferind sejururi turistice în Turcia.

Ulterior, persoanele interesate de aceste servicii erau invitate la sediul societăţii unde, după ce se stabileau datele pachetelor turistice, erau încheiate contracte pentru sejururile respective.

Femeia încasa sumele de bani aferente şi le înmâna clienţilor voucherele şi biletele de avion, însă, în final, nu achita societăţilor tour-operatoare partenere din România contravaloarea acestora.

Totodată, cea în cauză încheia contractele de comercializare a pachetelor de servicii turistice pe numele unei agenţii de turism nelicenţiată, însă efectua rezervările la hoteluri şi pentru biletele de avion pe numele altei agenţii turistice la care a deţinut calitatea de asociat şi administrator până la mijlocul lunii aprilie 2009.

În acest mod, cea în cauză a indus în eroare mai multe persoane, care nu au beneficiat de serviciile contractate, prejudiciul total reclamat de părţile vătămate fiind în sumă de 30.968 lei.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii bucureşteni, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune în formă continuată.

D.G.P.M.B. - Serviciul Informare și Relații Publice

Link to comment
  • 7 months later...
Reţinut pentru comiterea mai multor înşelăciuni
 
Poliţiştii din Râmnicu Vâlcea au reţinut un bărbat bănuit că ar fi indus în eroare mai multe persoane, solicitându-le sume de bani drept avans pentru a le livra motorină la un preţ mult mai mic decât cel de pe piaţă.
 
La data de 11 septembrie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea au surprins în flagrant un bărbat, de 40 de ani, în timp ce inducea în eroare un bărbat din comuna Vlădeşti, încercând să obţină o sumă de bani drept avans pentru livrarea de motorină la un preţ mai mic.
 
În fapt, din cercetări a reieşit că bărbatul, din comuna Băcăneşti, judeţul Prahova, ar fi oferit spre vânzare carburant, pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, la un preţ mult mai mic decât cel de pe piaţă şi ar fi solicitat sume de bani drept avans, fără a preda ulterior combustibilul.
 
În urma probatoriului administrat, poliţiştii îl bănuiesc pe acesta că ar fi comis cinci fapte în această modalitate.
 
Prejudiciul cauzat este de aproximativ 5.500 de lei.
 
Bărbatul a fost reţinut de poliţişti pentru 24 ore, urmând a fi prezentat magistraţilor, în cursul zilei de astăzi, cu propunere de arestare preventivă.
 
I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice
Link to comment
  • 1 month later...
FEMEIE BĂNUITĂ DE ÎNŞELĂCIUNE ŞI ŞANTAJ, REŢINUTĂ DE POLIŢIŞTI
 
O femeie din Piteşti a fost reţinută de poliţiştii de investigaţii criminale pentru că ar fi obţinut 17.000 de lei de la o altă femeie, pe care ar fi  ameninţat-o că va face publice informaţii personale, aflate de la aceasta la şedinţele de ghicit.
 
La data de 20 octombrie a.c., poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Piteşti, cu sprijinul celor de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale – I.P.J. Argeş, au surprins în flagrant delict o femeie, de 35 de ani, din Piteşti, bănuită de comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi şantaj.
 
Din cercetări a reieşit că, în perioada august - septembrie a.c., aceasta s-ar fi recomandat a fi ghicitoare şi ar fi determinat o altă femeie din Piteşti să îi dea bani, în mod repetat, în total 17.000 de lei, iar ulterior ar fi ameninţat-o de mai multe ori că va face publice informaţiile personale obţinute de la aceasta în timpul şedinţelor de ghicit.
 
Poliţiştii au efectuat o percheziţie la locuinţa femeii, de unde au ridicat suma de 1.000 de lei, precum şi alte bunuri şi valori pe care aceasta le-ar fi obţinut prin constrângere de la partea vătămată.
 
Femeia a fost reţinută pentru 24 de ore şi încarcerată în Arestul I.P.J. Argeş, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentată magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă.
 
Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale, din cadrul I.G.P.R..
 

Sursă: IGPR

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.