Jump to content
POLITISTI.ro

Politist cu domiciliul in strainatate


robydog

Recommended Posts

Din cate cunosc eu, nu exista nici o interdictie pentru ca un politist sa isi stabileasca domiciliul in strainatate, interdictia expresa se refera la cetatenie (cetatenia romana este una din conditiile obligatorii pentru a putea dobandi calitatea de politist ,deci daca renunti la cetatenie romana pierzi si calitatea de politist, deasemeni legea nu mentioneaza ca trebuie sa ai doar cetatenia romana, per a contrario , este permis sa ai dubla cetatenie pe langa cea romana si alta , de ex. moldoveana ca vorbeai de spatiul non-euro ).

In schimb nu prea vad cum ai sa faci naveta din domiciliul tarii respective la locul de munca, in ceea ce priveste plecarile in/din strainatate stiu ca inainte era o dispozitie (nu mai stiu daca este in vigoare) prin care trebuia sa anunti seful de plecare/perioada/loc de cazare. Acum daca aceasta nu mai este in vigoare, banuiesc ca se merge pe plecarile obisnuite, adica te treci in registrul de deplasari existent la fiecare subunuitate. Inscrierea in acest registru, nu presupune ca seful trebuie sa iti aprobe deplasarea , ci faptul ca tu anunti locul unde te gasesti si modalitatea de contactare pentru situatii/stari de urgenta.

Pentru a fi in perfecta legalitate, treci pe la Serv. Management Resurse Umane si solicita relatii , dupa care sa ne spui si noua pe forum, deoarece nu am la cunostiinta de o astfel de situatie. Oricum in eventualitatea obligativitatii intocmirii unui raport din partea ta, nu vad de ce nu s-ar aproba, intrucat un eventual refuz ar presupune o violare a dreptului la libera circulatie si in subsidiar la dreptul de a avea si a-ti alege un domiciliu.

Edited by LORD
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.