Jump to content
POLITISTI.ro

Gestul lui Alexandru Gheorghe

Sacalul

Recommended Posts

Pai fara sa vrei, cred ca imi dai dreptate: nu e trist ca lumea isi aminteste de un miting al politistilor doar pentru vulgaritatea unei scandari si extremismul unui gest?

Faptul ca dupa acel miting, scandarea a fost preluata si de alte categorii, "medici, profesori", nu cred ca ne ridica pe noi. Cel mult ii coboara pe ei. Crezi ca australopitecii din galeria Stelei (scuze, sunt dinamovist, n-am putut sa ma abtin :D ) se simt mai homo sapiens de cand scandarea asta a fost preluata de politisti si, prin ei, de medici, profesori samd?

Faptul ca unul mai civilizat ca mine incepe sa ragaie sau sa se zgarme in nas dupa ce m-a vazut pe mine facand acelasi lucru, nu ma transforma pe mine in mai civilizat ci pe el in mai badaran, cred.

Deci, in continuare, nu vad un motiv de mandrie in faptul ca au preluat si altii scandarea aia.

Cat priveste gluma aia, ca politistii au dat dovada de aptitudini comunicationale prin aceea ca au abordat un limbaj specific nivelului destinatarului (aka Base), ok, o apreciez, iau act si de argumentatia ta, aia cu judiciaristul comunicand cu mahalaua, dar atat. Continuand pe linia asta, atunci de ce nu s-a scandat si "baga-ne-am p..a-n mata!", "ia-ti fapta, fu..-ti mortii ma-tii" sau "sparge-te, p..a-te-as in gat de cioara"? Ca doar sunt expresii curente in dotarea oricarui politist deprins cu anchetele mai "amanuntite"?

Deci lasa-ma cu "cominicarea la nivel"...

Ok, bravo lor ca au dat cu caschetele, bravo lor ca au strigat ca pe stadion, bravo lor ca i-a bagat lumea in seama prin asta. Dar eu unul as fi fost mandru daca n-o faceau. Ce mai urmeaza? Cocteiluri Molotov si batai cu jandarmii? Rasturnam vreo masina si-i dam foc? Ne suim pe macarale si strigam sa vina Base ca altfel ma arunc? Copaci de-a curmezisul soselei? Nu de alta, dar chiar sa ne tina minte lumea...

Si chiar daca sunt singurul care gandesc asa, tot nu imi schimb parerea...

Edited by DarkSide
  • Upvote 2
  • Downvote 2

• Moderator

Nu am spus nicăieri că dacă medicii au preluat lozinca, îi ridică pe polițiști sau îi coboară pe ei. Poți reciti ceea ce am postat și ai să te convingi.

Și nici că acest lucru îi face pe polițiști să se simtă altcumva.

Pur și simplu au găsit modalitatea prin care să se facă auziți fără să ajungă la extremele de care vorbești. Pot să pun pariu că dacă tu și cei ce blamați ceea ce au făcut polițiștii acolo veți protesta scandând citate din Voltaire sau orice alte lozinci inteligente, o să o faceți pentru multă vreme fără ca cineva să remarce acest lucru. Înțelegi care e diferența?

Bine, sunt convins că tu nu vei participa vreodată la un miting, tocmai pentru că privești lucrurile cu alți ochi, de pe o altă poziție, cu un alt venit și după cum ți-am mai zis: cu burta plină, "vezi lumea cu alți ochi". Același lucru s-a întâmplat și cu cei care ar trebui să ne reprezinte sau cu cei ce ne conduc, nu mai au idee despre cum e viața în iarbă, privesc numai din loja aflată în tribună (ca să păstrăm linia asta microbistă).

De aceea nici nu doresc să te conving să-ți schimbi părerea. Nu știu de unde ai tras o astfel de concluzie. Doar doream să-ți arăt și un alt punct de vedere.

Eh, hai c-o dai in dude flambate. Mai ai putin si imi citezi din Lenin si Lupta de clasa, eventual pe mine ma treci la Ciocoii vechi si noi, capitolul "Sa-i omoram cu pietre!" :D

Doar pentru ca nu sunt de acord cu gesturile care iti umplu tie sufletul de mandrie, gata, am salariul mare, am burta plina bla. Ti se pare corect modul in care pui problema? Dar pe urma eu sunt ala care atac, intep pe altii si nu mai stiu ce fac, este?! nevermind, nu stau in drum de pareri de genul asta, doar iti aratam ca nu procedezi corect.

Nici eu nu am spus ca ar trebui sa ai parerea mea. Si nici nu spun ca incerci sa ma convingi tu de a ta. Pur si simplu discutam, ca de-aia ii zice forum. Se mai mira nu mai stiu cine ca de ce discut eu numai in contradictoriu. Pai iete, de-aia, ca asa e misto, sa vina unul cu o parere, altul cu o alata, fiecare sa si-o sustina, argumeneze, apere... Mie nu mi-e dor de vremurile in care aveam toti aceeasi parere. Deci chiar nu ma deranjeaza ca ti-o sustii, dimpotriva, apreciez.

Nu am spus nicăieri că dacă medicii au preluat lozinca, îi ridică pe polițiști sau îi coboară pe ei.

Da, nu ai spus textual asta, insa mie asa mi-a sunat fraza asta:

După acel miting toate categoriile au preluat aceea scandare, medici, profesori și alții. Probabil că și ăia sunt niște inculți sau lipsiți de imaginație.

Adica argumentand ca a fost preluata de niste categorii intelectual-superioare, mi s-a parut ca vrei sa spui ca asta garanteaza calitatea "scandarii". De-aia ti-am dat eu exemplul cu ragaitul sau zgarmatul in nas. Ca sa arat ca nu neaparat omul (des)califica gestul. Ci uneori e invers, gestul (des)califica omul.

Dar, ok, daca nu asta ai vrut sa spui, atunci vorba lui Soric-Care-A-Facut-Liceul-De-Matematica-Fizica: iţămisandărstending.

Case closed? :)

• Upvote 1
  • Downvote 2

• Moderator

Adica argumentand ca a fost preluata de niste categorii intelectual-superioare, mi s-a parut ca vrei sa spui ca asta garanteaza calitatea "scandarii".

Nu garantează calitatea scandării, cred că absolut toată lumea e de acord că acele scandări nu excelează deloc la acest capitol, dar demonstrează eficiența ei, faptul că și-a atins scopul. Iar categoriile "intelectual-superioare" dar și ceilalți români, au apreciat ingeniozitatea sau inspirația celor ce au ales-o.

De asemenea eu nu am spus că îmi umple sufletul de mâdrie, ceea ce au făcut colegii mei atunci și acolo, ci am spus că îi susțin necondiționat, tocmai pentru că sunt de-ai mei, indiferend cum sunt ei, inspirați sau nu, bădărani ori cizelați și așa mai departe. Iar realitatea ne demonstrează tocmai prin faptul că românii au adoptat lozinca polițiștilor, că ceea ce au făcut atunci a fost apreciat de societatea civilă.

Intunecatule daca ii puneam la Cotroceni lui base, Corul Scavilor crezi ca intelegea ceva ?

Am fost la mai toate mitingurile politistilor, dupa asta cu caschetele cum spun ziaristii, Blaga a fost demis.

Ti se pare putin?

• Moderator

Revenind on-topic

Se pare că l-a luat valul rău de tot pe locotenent și a început să spună lucruri trăsnite. Priviți aici:

Alexandru Gheorghe: „Am propus ca Armata să preia timp de o lună administrarea țării

Cererea formulată ieri, pe care militarul a declarat că dorește să o prezinte întregii țări, nu făcea referire la persoana lui. „A fost o solicitare verbală adresată forurilor superioare. Este viziunea mea despre cum s-ar putea detensiona situația în cazul meu și situația socială din România", a spus ofițerul.

„Am propus ca Armatei să-i fie încredințată pe durata de o lună administrarea acestei țări. Armata să-și ia angajamentul ca într-o lună de zile să organizeze alegeri libere și democratice, supravegheate de presa română liberă", a declarat tânărul. În opinia sa, Armata ar fi fost potrivită să asigure democrația. „Superiorii m-au întrebat: bun, și ce invocăm? Le-am spus că situația de urgență. Dacă acum, când oamenii sunt în stradă, nu se poate invoca asta, nu știu ce să mai spun", a mai arătat locotenentul.

Pe buletinele de vot, Alexandru Gheorghe a propus să apară toate partidele politice. „În plus, pe lângă partide, am propus să fie trecută și monarhia constituțională, cu armata alături, ca garant al democrației, cum scrie și în Constituție", a explicat Alexandru Gheorghe. În opinia sa, nu s-ar fi produs niciun fel de dezechilibru social.

Militarul a reclamat că a fost forțat să semneze, ieri și azi, anumite documente ilegale, printre care un ordin al comandantului prin care el urma să fie trimis în fața consiliului de judecată. „Am comunicat că ordinul este vădit nelegal și am dreptul să nu îl execut. Nu l-am semnat. În ordin se spunea că nu am păstrat eschidistanța politică. Dar așa ceva nu este adevărat", a mai spus ofițerul.

„Azi, au venit la mine cu o citație. Nu știu de când există oameni care dintr-o dată se transformă în procurori militari. Eram citat în unitatea militară, să dau explicații despre o declarație pe care nu o dădusem. M-am simțit jignit. Să fie lege, dar pentru toți", a încheiat militarul.

articolul complet | adevărul.ro

Eu v-am zis ca e papagal. Prestatia lui din seara asta a fost mai mult decat lamentabila. Pe langa asta a demonstrat clar ca e pe dinafara in cunoasterea legii si a regulamentelor in baza carora activeaza. Sper sa nu fie multi ca el prin armata.

E tipul de ofiter doxa de carte, ajuns pe munca si invatatura lui ofiter, dar care nu are nici in clin nici in maneca cu aptitudinile si calitatile de lider pe care trebuie sa le aiba un ofiter.

• Upvote 1

Se mai indoieste cineva ca e idiot? Auziti ca matreata poate sa ii produca creierul: sa pui monarhia pe buletinul de vot, "cu armata alaturi". :ner:

• Upvote 1

Omul face greseala dupa greseala, dupa treaba cu grupul de ofiteri care-l sustin, revolta in cadrul armatei, acum ne propune o lovitura de stat.

Sa-l ajute Dumnezeu dar este naiv rau.

• Moderator

Ce vorbești? Nu se pot compara cele două cazuri.

În cazul de la Piatra Neamț a fost vorba doar despre faptul că Șoric s-a pierdut cu firea, nu a știut să gestioneze relația cu presa, s-a enervat și s-a rățoit la ziariști, tocmai pentru că poliția își făcuse treaba, prinsese autorul omorului în câteva zile. Legăturile ăluia cu interlopii nu au fost dovedite oficial, ci a fost vb doar de speculațiile ziariștilor, care l-au devorat.

Aici e cu totul altceva, ofițerul e de o inconștiiență inimaginabilă (asta ca să fiu elegant în exprimare), habar nu are ce spune.

ghiciti unde era directia regionala a dga? mai ales ca idiotul a spus ca vorbeste in numele altora. daca nu ciripeste niste nume, o sa dea la zapada in batalionul disciplinar din caracal inclusiv vara.

Este destul de îngrijorător pentru mine din mai multe puncte de vedere. Domnul ofiţer răspunde de securitatea unei unităţi militare de elită a României, dacă mai este cel puţin la nivelul la care era în anul 1981 când am activat acolo în cadrul personalului de desant aerian, diversiune în centru de luptă al inamicului. Aşa cum o cântăreaţă, care s-a sinucis a lucrat ca şi controlor de trafic aerian şi care datorită precarităţii psihologice putea crea voit o catastrofă aeriană, gândesc că tot aşa acest domn ofiţer putea foarte lesne să dea cuiva D.S., aşa pentru "binele" întregului popor care suferă. Cu alte cuvinte consider că omul are mari probleme psihice, este frustrat probabil că este prea bine pregătit şi că nu poate conduce, de ce nu, Armata a 4- a României, din care face parte la Luna, Câmpia Turzii. Fapta lui de curaj prostesc, dacă era sâvîrşită în alt context putea aduce chiar grave prejudicii de siguranţă naţională. Nici un comandant de unitate din lume, repet din lume, nu şi-ar dori un asemea ofiţer nici măcar la G.A. Eject cu el a aruncat cu noroi în uniforma de ofiţer şi a încălcat Jurământul Militar, pentru cei care l-au uitat ..."jur să respect legile ţării...". Simplu nerespectarea legilor=anarhie. Nu merită atenţia mea. Trebuia să facă şcoala de protestatar nu de ofiţer al Armatei Române. Un om slab ca el a ajuns din greşeală ofiţer..." să suport cu tărie privaţiunile serviciului militar..." halal!

De ce in sistemul de siguranta nationala sau siguranta publica se aplica o cenzura tampita,invechita?Tu te ascunzi in spatele legilor si le urmezi orbeste,refuzi sa gandesti limpede si sa iti exprimi sentimentele?

Unui politist in timpul serviciului,sa iti dau un ex de lege tampita,ii este interzis sa intre in orice institutie sau spatiu al unui agent comercia,decat daca este solicitat.Dar totodata,acelasi politist,efectuand serviciul de patrulare pedestra,are dreptul la o pauza dupa un anumit timp.Deci nu are voie omul sa intre sa bea o cafea sau sa manance un sandwich pt ca este in uniforma si e in timpul serviciului,dar are pauza.

Ce are frate uniforma aia...te face un om asa special incat nu ai voie si nici nevoie sa socializezi.

Ia un ex din tarile civilizate unde politistii sau cadrele militare nu se codesc in fata unui aparat foto si chiar accepta sa iti faci poze cu ei si nu e bai asa mare ca nu are sapca in cap.Sau or fi aia mai deficitari in sistemul de siguranta?

Halal tie ca esti sclavul legilor si regulamentelor si nu gandesti liber sa iti exprii sentimentele!

• Moderator

Unui politist in timpul serviciului,sa iti dau un ex de lege tampita,ii este interzis sa intre in orice institutie sau spatiu al unui agent comercia,decat daca este solicitat.

Care este legea respectivă? Ne poți indica exact?

Merci.

Care este legea respectivă? Ne poți indica exact?

Merci.

Vezi in Dispozitia IGPR 643/2005 privind manualul de bune practici de intervenţie pentrupoliţistul de ordine publică

Dispoziţiile interne au caracter de normă juridică pentru tine ? :blink:

Ai dreptate,nu am folosit corect lege.e o dispozitie interna.

Totusi,ti se pare normala situatia sau aberez eu?

Multe anomalii sunt în acel manual de bune practici, dar sincer nu am auzit pe nimeni să fie sancţionat pentru faptul că a intrat într-o societate comercială în timpul serviciului. Deşi suntem off topic dacă continuăm cu analogia, cum ai putea să îţi cumperi ceva de mâncare, cum poţi efectua un control pe linia Legii 333, etc ?

Nu am auzit sa fi fost cineva sanctionat pt asa ceva,dar unde e dispozitie....

Oricum apreciez gestul de curaj al tanarului locotenent,dar nu sunt de acord cu modalitatea in care a facut-o si din pacate va avea de suferit

• Moderator

Am mai spus-o, aceste norme interne sunt concepute cel mai probabil de niște persoane ce nu au nicio legătură cu munca de poliție. Și vă reamintesc de cazul polițistului de la Gorj bălăcărit prin presă tocmai pentru că a fost filmat de niște ziariști retardați că intrase într-un local. Oare cum poate culege date de interes pt munca de poliție dacă nu intră în contact cu cetățenii din zona de responsabilitate, cum va mai afla el despre stările conflictuale, etc etc

Atitudinea tanarului ofiter : " Romania- the land of choice" !

Fiecare este liber sa faca alegerile pe care le considera... further more (mai mult) este:

"a misunderstanding" (NEÎNŢELÉGERE s. 1. animozitate, ceartă, conflict, dezacord, dezbinare, diferend, discordie, discuţie, disensiune, dispută, divergenţă, gâlceavă, învrăjbire, litigiu, vrajbă, zâzanie, (înv. şi pop.) price, pricină, sfadă, (pop. şi fam.) cârcotă, dihonie, râcă, (pop.) harţă, (înv. şi reg.) pricaz, scârbă, toi, (reg.) bucluc, hâră, poancă, sfădălie, zoală, (Mold. şi Transilv.) poară, (Bucov. şi Transilv.) şcort, (înv.) dezunire, gâlcevire, împon-cişare, judeţ, neaşezare, neunire, pâră, pricinuire, pricire, prigoană, prigonire, zavistie, zurbavă, (grecism înv.) filonichie, (fig.) ciocnire. (~ existentă între două persoane.) 2. divergenţă, (livr. fig.) fricţiune.

(Dicţionar de sinonime))

ghiciti unde era directia regionala a dga? mai ales ca idiotul a spus ca vorbeste in numele altora. daca nu ciripeste niste nume, o sa dea la zapada in batalionul disciplinar din caracal inclusiv vara.

Din cate stiu eu, unitatile disciplinare s-au desfiintat de mult.

Exista inchisoare militara. E posibil sa ma insel.

Va fi pur si simplu degradat si dat afara din Armata Romana, asta daca ajunge in fata unui tribunal militar, ceea ce este putin probabil, dar cum ceea ce a facut el nu este o infractiune ci doar o incalcare, va fi doar dat afara.

Edited by SandoKhan

SandoKhan trebuie chiar sa fi Stralucirea ,sa poti privi in globul de cristal ca sa poti sti cu certitudine ce i se va intampla tanarului ofiter.

Eu sper sa nu-l treaca in rezerva, dar vom vedea.