Jump to content
POLITISTI.ro

De la ce poate iesi o alcoolemie de 0.03?

nitusilviu

Recommended Posts

Buna ziua.Ma numesc Nitu Silviu si acum cateva zile am fost testat cu aparatul echilotest si mi-a iesit o alcoolemie de 0.03 la mie.D-l politist mi-a dat voie sa plec. Imi poate spune cineva de la ce poate iesi aceasta alcoolemie? Mentionez ca nu am consumat bauturi alcoolice. In aceea zi am baut cola, energizant, am mancat un sandvich si 2 banane. Va multumesc!

Stiu ca s.a facut un studiu in acest sens. Nu esti singurul care a mai patit.o. Depinde de la om la om. Studiul s.a facut la un consum de cateva mere si ceva bautura energizanta. Din aceasta combinatie s.a produs o fermentare si uite ca a iesit putin alcool

• Member

Se numeşte marja de eroare a aparatului care poate merge până la 0.10 mg/l alcool pur in aerul expirat, din cate imi aduc aminte de la orele de legislatie rutiera din scoala.

• Upvote 1

la aparatul "echilotest" e normal sa-ti iese 0,03! daca era etilotest poate iti iesea 0,00! limba asta romana e data naibii de tot...

• Upvote 1
  • Downvote 1
  • Member

la aparatul "echilotest" e normal sa-ti iese 0,03! daca era etilotest poate iti iesea 0,00! limba asta romana e data naibii de tot...

buna asta :ner: :ner: :ner:

• Upvote 1
  • Downvote 1
  • Moderator

Cu siguranță a consumat și ceva ce conținea alcool, chiar într-o cantitate foarte mică și a uitat sau a omis să ne spună. Eu nu am văzut un alcooltest până în prezent care să fi dat rateuri. Și o spun din poziția unui individ ce a folosit și ce s-a jucat destul de mult cu un astfel de aparat.

La vremea când au venit aceste aparate și poliția a fost dotată cu ele, nu ni s-a spus că aparatele au o memorie ce poate fi verificată ulterior. Și ca orice oameni curioși de nivelul tehnologic la care omenirea a ajuns, polițiștii au "testat" aceste aparate, încercând să se conviongă singuri dacă legendele se confirmă sau nu sau să vadă dacă aparatul sesizează alcoolul după un pahar, după o bere, după o înghițitură, etc. Nu am auzit pe vreunul să fi reușit să "înșele" aparatul. Ba chiar au fost și ceva probleme când au venit de la București și au verificat memoria aparatelor și apăreau testări cu rezultate pozitive în zile libere, concediu, etc. S-a dat cu subsemnatul și chiar s-a lăsat cu sancțiuni.

Așa că eu vă pot spune cu siguranță, că dacă ai mâncat și o bombonică care are în componență alcool, în aparat o să iasă.

• Member

Yep, iese de la o bomboana ce contine alcool. A fost odata acum cativa ani o speta simpatica, la un accident cu avarii, la 8 dimineata, un ditai domnu`, director de banca, spilcuit, la 4 ace s-a ciocnit cu o d-ra. Sufla increzator in etilotest si iese alcoolemie. Stupoare, baietii de la accidente il iau in raspar: cum domne`, ati tras o dusca de dimineata asa sa va incalziti pentru munca si alte mistouri d-astea. Ala se jura pa ma-sa ca nu a baut si etc. Se reia firul evenimentelor, ce a mancat, ce a baut, etc si isi aduce aminte ca mancase 2 bomboane cu lichior. De curiozitate, s-a mers cu el acasa, s-a luat cutia de bomboane si s-a facut un fel de experiment judiciar. Chiar iesea alcoolemie...

• 4 months later...

Ma miram,am avut o intamplare in care domnul politist dorea sa retina permisul la 0.07 pe etilotest.

Si ca o informatie,aparatele din comert care imita etilotestul nu au nicio relevanta.

• 8 years later...

Salutare! (Va rog sa cititi pana la final)
Vin cu o problema care sunt 100% sigur ca va este cunoscuta: lipsa unei marje de eroare, la testarea alcoolemiei, ce poate insemna un factor extern ce nu tine de alcool.
Daca pe etilotest apare 0.01 - carnetul este suspendat pe 90 de zile si amenda de aproape 1300 lei? (posibil mai mult)

Tatal meu isi castiga traiul din condus. A fost prins acum 2 luni cu un 0.03 la testat. El neamaitrecand prin asemenea situatie, a fost complet speriat de politistul care l-a oprit (Un neprofesionist)
" Sa nu care cumva sa te duci la sange! ca o sa-ti iasa o cantitate de 3 ori mai mare!!"
" Daca mergi la sange iei si amenda si carnetul luat"
" Hai, lasa! mai bine iti dau avertisment, iti iau carnetul si scapi de amenda"
Cam astea au fost adresarile politistului. Carnetul i-a fost luat. Evident, tatal meu era la pamant. A sunat la munca unde i s-a spus clar ca nu o sa-l accepte fara carnet. Acesta s-a dus la politie ca sa vada daca poate face ceva.
Era clar ca nu se mai putea, dar cutitul in rana a fost adus de colegii politistului intalnit in trafic.
" Doamne, trebuia sa mergeti la sange!"
" v-ati panicat! la sange sigur nu va iesea"
" Domne! Aparatele astea dau erori si va da alcoolemie si de la corn cu sampanie, bomboane cu alcool sau apa de gura!!!"

Ca sa intelegeti!!! deci aparatele astea, in momentul in care esti oprit in trafic, sunt prezentate ca cea mai mare inventie de la telefon, unda radio sau avion, incoace. Ca astea domne' inregistreaza STRICT ce e in plaman domle'. Nu exista domle' eroare! Unde vii domle' la noi cu povestirile tale cu muraturi cu etc. Crezi ca mai suntem pe timpurile alea??? Acum avem performanta!

Asa o fi, dar alcool nu s-a consumat. cel putin nu cu 24h inainte de test.
In fine, deruland pe repede inainte... tatal meu a acceptat "pedeapsa", s-a dus a dat pretestarea si i-a scazut periada de 90zile la 30zile, si-a recapatat locul de munca. Final fericit.

Acum o saptamana este oprit in trafic. Etilotest - 0.03.
Se contrazice cu politistul (Care a fost mult mai cumsecade decat precedentul) 
Din pacate clar nu avea ce sa faca - legea e lege. 
I se ia carnetul.
Dus la sange (S-a invatat minte)
I se da o dovada de 14 zile.

Noua PROBLEMA. Analizele intarzie sa apara - dovada expira in 28 sept si astazi suntem in 22 Septembrie 2020 (marti)
Politistii spun ca s-ar putea sa dureze o luna ceea TOT il vor lasa fara carnet 2 saptamani deci sa se pregateasca sufleteste.

Ce se poate face? Puneti-va in locul sefului tatalui meu. Credeti ca acel om il va crede pe tatal meu ca nu este un betiv notoriu? Imaginea lui este patata pana in panzele albe.
Ce putem face sa ne asiguram ca tatal meu va putea circula pana la finalizarea acelor analize de o complexitate cuantica la sange? Daca el ramane fara dovada, automat va zbura din compania unde lucreaza fara drept de apel. Este al doilea incident in mai putin de 2 luni.  

Astept orice raspuns, va multumesc!

Edited by CITADELA