Jump to content
POLITISTI.ro

Acţiuni pentru combaterea traficului cu droguri şi/sau substanţe psihoactive


NewsBot

Recommended Posts

Cercetat pentru efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile de efecte psihoactive

Poliţiştii Serviciului Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii Financiare Constanţa şi Oficiul pentru Protecţia Consumatorului Constanţa, au identificat într-un magazin din Constanţa, 152 de plicuri cu produse susceptibile de efecte psihoactive.

La data de 23.01.2011, poliţiştii Serviciului Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii Financiare Constanţa şi Oficiul pentru Protecţia Consumatorului Constanţa, au acţionat pentru combaterea traficului cu substanţe psihoactive pe raza municipiului Constanţa. Astfel, oamenii legii au efectuat un control la un magazin, unde au găsit expuse la vânzare 152 plicuri cu produse susceptibile de efecte psihoactive, interzise la vânzare prin Legea nr.194/2011, în lipsa unei autorizaţii speciale.

Faţă de administratorul societăţii, T. G., de 46 ani, din Constanţa, s-a dispus întocmirea unui dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile de efecte psihoactive, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 16 alin. 1 din Legea nr. 194/2011.

De asemenea, Comisarii Gărzii Financiare şi inspectorii Oficiul pentru Protecţia Consumatorului au aplicat amenzi contravenţionale în valoare totală de 12.000 lei.

Cercetările continuă de către procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanţa, împreună cu poliţiştii antidrog, pentru stabilirea sursei substanţelor şi identificării şi probării activităţii infracţionale a tuturor participanţilor.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

11 percheziţii la “comercianţi” de produse cu efecte psihoactive

Un grup infracţional, format din cinci persoane, care comercializau substanţe de tip etnobotanic, a fost destructurat de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T..

În această dimineaţă, poliţiştii S.C.C.O. Vâlcea, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Vâlcea, cu sprijinul Serviciilor Antidrog din cadrul B.C.C.O Piteşti şi B.C.C.O Constanţa, au efectuat percheziţii la cinci persoane, cu vârste cuprinse între 28 şi 31 de ani, suspectate de trafic de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul informativ-operativ al D.O.S. – I.G.P.R. şi al D.I.P.I..

În urma celor 11 de percheziţii domiciliare efectuate, din care 8 în Râmnicu Vâlcea şi 3 în Constanţa, au fost ridicate aproximativ 1.160 grame de substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, 8 cântare electronice de mare precizie, documente, 8 laptopuri, unităţi de calculator, hard-disku-uri, memory-stick-uri, carte SIM şi sume de bani.

Din cercetări a reieşit faptul că, în perioada 2012-2013, suspecţii au procurat, în sistem en-gross, substanţe cu efecte psihoactive, atât din ţară, cât şi din Portugalia, pe care, după porţionare, le-au comercializau într-un punct de lucru al unei societăţii comerciale, dar şi de la propriile domicilii.

În urma expertizării substanţelor la Laboratorul Central de Analiză şi Profil al Drogurilor Bucureşti, substanţele psihoactive au fost identificate ca substanţe ce sunt incluse în clasa cannabinoizilor sintetici.

Cei cinci suspecţi au fost conduşi, în baza mandatelor de aducere, la sediul D.I.I.C.O.T. Vâlcea, pentru audieri.

În cauză, se efectuează cercetări faţă de membrii grupării sub aspectul comiterii infracţiunii continuate de efectuare cu intenţie de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive despre care au pretins sau disimulat că sunt produse autorizate potrivit legii sau a căror comercializare este permisă de lege, cât şi pentru constituirea unui grup în vederea săvârşirii de infracţiuni, fapte prevăzute şi pedepsite de Legea 194/2011 şi Legea 39/2003.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Percheziţii la suspecţi de trafic cu produse cu efect psihoactiv

Un laborator folosit la prepararea şi porţionarea substanţelor cu efect psihoactiv, instrumentar folosit la prepararea şi porţionarea acestora, peste 20 de kg de substanţe de tip „etnobotanic” şi 4.000 de pliculeţe cu astfel de substanţe, au fost descoperite astăzi de poliţiştii din cadrul B.C.C.O. Alba, în urma a 11 percheziţii efectuate la mai mulţi suspecţi de trafic de droguri.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O..T. – Serviciul Teritorial Hunedoara, au destructurat o grupare infracţională specializată în traficul, prepararea şi distribuirea de produse de tip „etnobotanic”.

Astfel, pentru probarea activităţii infracţionale, în cursul zilei de azi, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 11 percheziţii domiciliare, din care patru în Hunedoara, şase în Cluj şi una în Sălaj.

Acţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale – I.G.P.R., al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj şi al Serviciului pentru Acţiuni Speciale Alba.

Din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat că „etnobotanicele” erau importate din Spania, iar într-un laborator din Cluj Napoca erau porţionate şi ambalate după care, membrii reţelei le distribuiau în peste 20 de judeţe ale ţării, prin intermediul unor firme de curierat rapid.

În urma percheziţiilor efectuate, în municipiul Cluj-Napoca a fost descoperit laboratorul folosit la prepararea şi porţionarea substanţelor cu efect psihoactiv, instrumentar folosit la prepararea şi porţionarea acestora (blendere, mixere, spatule, cântare electronice şi balanţe), peste 20 de kg de substanţe de tip „etnobotanic”, 4.000 de pliculeţe cu astfel de substanţe, precum şi importante sume de bani susceptibile a proveni din traficul de droguri.

16 persoane suspecte au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Hunedoara pentru audieri şi luarea legale ce se impun.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relaţii Publice

Link to comment
Share on other sites

Suspecţi de trafic cu „etnobotanice”, cercetaţi

În urma unei percheziţii efectuate la domiciliul unei femei din Craiova, au fost descoperite peste 500 de ţigarete cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive. Mai multe persoane, suspectate că au comercializat droguri de risc şi plante de tip „etnobotanic”, au fost conduse la audieri.

La data de 11 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul B.C.C.O. Craiova – Serviciul Antidrog, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Craiova, au efectuat o percheziţie domiciliară, la imobilul deţinut de o femeie de 43 de ani, din municipiul Craiova.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Direcţiei de Operaţiuni Speciale – I.G.P.R. şi al celor de la I.P.J. Dolj.

În urma percheziţiei, au fost găsite şi ridicate 514 ţigarete cu conţinut de substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive (etnobotanice).

Din cercetările efectuate de către poliţiştii B.C.C.O. Craiova - Serviciul Antidrog a rezultat faptul că, în perioada septembrie 2012 – aprilie 2013, mai mulţi tineri, care domiciliau în imobilul deţinut de femeie, au comercializat droguri de risc şi plante de tip „etnobotanic”.

Totodată, au fost identificate şi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Craiova, cinci persoane, în vederea audierii şi dispunerii de măsuri legale corespunzătoare.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi cu produse care sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 şi completată prin Legea 522/2004, privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, respectiv art. 3 din Legea 194/2011, privind combaterea operaţiunilor cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relaţii Publice

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Percheziţii la suspecţii de produse cu efect psihoactiv

 

Doi bărbaţi sunt suspectaţi de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T., de săvârşirea infracţiunilor de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni şi efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive .

În perioada aprilie-noiembrie 2013, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava – Serviciul Antidrog şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava au documentat activitatea infracțională a doi tineri din judeţul Suceava, care se aprovizionau cu substanțe psihoactive de la persoane suspecte din municipiul Cluj-Napoca, judeţul Cluj, pe care le valorificau ulterior consumatorilor din municipiul Suceava și împrejurimi.

Pe parcursul documentării activităților infracționale, poliţiştii antidrog cu sprijinul unor poliţişti din cadrul B.C.C.O. Cluj-Napoca, Poliției orașului Beclean, judeţul Bistrița-Năsăud, Poliției municipiului Vatra Dornei și Poliției municipiului Suceava, judeţul Suceava au efectuat capturi în urma cărora au fost confiscate 745 de pliculeţe conţinând produse cu efect psihoactiv.

La data de 7 noiembrie a.c., polițiști din cadrul B.C.C.O. Suceava, cu sprijinul polițiștilor din cadrul B.C.C.O.Cluj-Napoca și I.P.J. Suceava – Serviciul pentru Acţiuni Speciale, au efectuat patru percheziţii domiciliare pe raza municipiului Suceava şi în municipiul Cluj-Napoca și au fost puse în executare patru mandate de aducere.

În urma percheziţiilor au fost ridicate 550 de pliculeţe şi două pungi conţinând substanţe ce prezintă suspiciuni a avea efecte psihoactive.

În fapt, cei doi suspecţi, ambii din comuna Dărmănești, judeţul Suceava se aprovizionau cu substanțe ce aveau efect psihoactiv de la un bărbat din municipiul Cluj-Napoca, judeţul Cluj, substanțe ce erau ambalate în pliculeţe de aproximativ 0,25 de grame și vândute cu 25 de lei pliculeţul.

Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii activități infracționale a suspecţilor, precum şi pentru identificarea și tragerea la răspundere penală a tuturor participanților

Suportul de specialitate a fost asigurat de către D.O.S. – I.G.P.R. şi D.I.P.I..

I.G.P.R. - Centrul Informare și Relații Publice

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
Cercetați pentru trafic de substanțe cu efecte psihoactive
 
În urma a 32 de percheziții efectuate în municipiile Sibiu, București, Târgu Jiu și în județul Ilfov, a fost destructurată o grupare infracțională care trafica substanțe cu efecte psihoactive. De la locuințele membrilor grupării au fost ridicate 3,5 kg de cannabis, 3 kg. de substanțe etnobotanice, 7 autoturisme, peste 12.500 de euro și 122.000 de lei.
 
Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sibiu și procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Sibiu, cu sprijinul polițiștiilor din cadrul B.C.C.O. București, B.C.C.O. Alba-Iulia și S.C.C.O. Târgu Jiu, au destructurat o rețea de traficanți de substanțe psihoactive.
 
La data de 29 mai a.c., au fost efectuate 32 de percheziții domiciliare pe raza municipiilor Sibiu (19), București (11), Târgu Jiu (una) și a județului Ilfov (una), 29 de suspecți fiind conduși la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Sibiu, pentru audieri. 
 
În urma perchezițiilor au fost ridicați 12.555 euro, 122.095 lei, 136 USD, 50 lire turceşti, 100 leva, 7 autoturisme, 11 laptopuri, 15 hard-disk-uri, 2 calculatoare, 3 tablete, 71 telefoane mobile, 46 cartele telefonice, 18 memory-stick-uri, 3,5 kg. cannabis, 30 gr. haşiş, 3 kg. substanţe din categoria etnobotanice, precum și mai multe doze pregătite pentru comercializare.
 
În fapt, cercetările în cauză au început în octombrie 2013, când polițiștii S.C.C.O. Sibiu s-au sesizat din oficiu cu privire existența unei grupări infracţionale, formată din 19 persoane, specializată în traficul cu substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive. 
 
Din investigații au rezultat indicii că substanțele interzise erau inițial achiziționate în cantități mari, iar ulterior erau porționate pentru a fi vândute în cantități ce variau între 0,1 și 0,5 grame.
 
Prin extinderea cercetărilor a rezultat că substanţele cu efect psihoactiv şi stupefiant erau procurate din China de mai multe surse, respectiv una din municipiul Tîrgu-Jiu, iar altele din municipiul Bucureşti iar ulterior ajungeau sub formă de colet în Sibiu. 
 
Pentru disimularea activității infracționale, persoanele bănuite foloseau firme fantomă, identități false și beneficiau de complicitatea unor curieri.
 
Procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Sibiu au dispus reținerea pentru 24 de ore a 21 de persoane, alte șase fiind cercetate sub control judiciar. 
 
La data de 30 mai a.c., cele 21 de persoane reținute au fost prezentate Tribunalului Sibiu cu propunerea de arestarea preventivă pentru 30 de zile pentru săvârșirea infracțiunilor efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, efectuarea fără drept de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, disimulând că acestea sunt produse a căror comercializare este permisă de lege și trafic de droguri de mare risc.
 
Activitățile în cauză s-au desfășurat cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale – I.G.P.R. și al DIPI. 
 
IGPR - Centrul de Informare şi Relaţii Publice
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Acţiune a poliţiştilor pentru prevenirea traficului şi consumului de droguri

 

Trei persoane au fost surpinse în flagrant de polițiști, la acest sfârșit de săptămână, pe litoral, având droguri asupra lor în scop de consum propriu sau vânzare.

În noaptea de 12 spre 13 iulie a.c., poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa şi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa au desfășurat o acţiune în sistem integrat, pe linia prevenirii şi combaterii traficului şi consumului de droguri.

Astfel, în staţiunea Mamaia, poliţiştii au surprins în flagrant doi bărbaţi, din judeţul Ilfov, de 19, respectiv 20 de ani, care aveau asupra lor, pentru consum propriu, aproximativ 50 de grame de cannabis.

Drogurile au fost descoperite de poliţişti în urma unui control amănunţit efectuat asupra bagajelor şi a autoturismului cu care cei doi se deplasau. În cauză au fost întocmite dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere fără drept de droguri de risc în vederea consumului propriu.

Totodată, poliţiştii au surprins în flagrant un tânăr de 24 de ani, din Bucureşti, care deţinea, asupra sa şi în autoturismul cu care se deplasa, 39 de comprimate de ecstasy, în scopul vânzării.

Persoanei în cauză i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc, iar procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanța au luat măsura preventivă a reţinerii pe o durată de 24 de ore. La data de 14 iulie a.c., pe baza probatoriului administrat în cauză, instanţa a dispus măsura arestării preventive a acesteia pentru 30 de zile.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Droguri de risc, confiscate de polițiști și procurori
 
Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi şi procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Călăraşi cercetează trei persoane din Călăraşi, de 19, 26, respectiv 36 de ani, bănuite că, în perioada 2013-2014, ar fi procurat droguri de risc din Spania, pe care le-ar fi comercializat pe raza municipiului Călăraşi.

La data de 23 iulie a.c., poliţiştii au interceptat, în municipiului Sebeş, judeţul Alba, un colet expediat din Spania, în care au fost găsite 850 de grame de haşiş.

Drogurile erau ascunse într-un recipient galben şi într-un pachet de biscuiţi, aflate în colet, printre alte produse alimentare, obiecte de îmbrăcăminte şi încălţăminte.

Din investigaţiile efectuate, a rezultat că bărbatul de 36 de ani ar fi trimis coletul din Spania, folosindu-se de o identitate falsă, urmând să comercializeze drogurile (60 de lei/doză) în Călăraşi, împreună cu tânărul de 19 ani.

De asemenea, poliţiştii şi procurorii îl cercetează pe tânărul de 26 de ani, din Călăraşi, care ar fi determinat o adolescentă, de 18 ani, să practice prostituţia în Italia, în folosul său şi al bărbatului de 36 de ani, banii astfel obţinuţi fiind folosiţi pentru procurarea drogurilor.

În cauză, au fost efectuate şi două percheziţii domiciliare, au fost indisponibilizaţi 560 de euro şi întreaga cantitate de haşiş, a cărei valoare estimată, pe „piaţa neagră”, este de 30.000 de euro.

La data de 24 iulie a.c. a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de A. Stelian, care a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi, şi a cercetării sub control judiciar faţă de celelalte două persoane.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi şi de suportul de specialitate al DIPI.

Centrul de Informare și Relații Publice - I.G.P.R.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE TRAFIC DE DROGURI DE RISC ȘI SUBSTANȚE PSIHOACTIVE

 

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Constanța și procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat mai multe percheziții domiciliare la persoane bănuite că ar fi efectuat operațiuni ilegale cu droguri de risc și substanțe psihoactive. 

 

La data de 14 octombrie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanța  și procurori D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Constanța au efectuat 19 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Constanţa şi a comunei Valu lui Traian, la locuinţele mai multor persoane bănuite de implicare în operaţiuni ilegale cu droguri de risc şi substanţe psihoactive.

 

La acțiune au participat și polițiști din cadrul S.C.C.O. Tulcea, S.C.C.O. Porturi Maritime şi I.P.J. Constanţa.

 

În urma percheziţiilor au fost găsite 628 de pliculeţe cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, 61 de medicamente cu regim special, 5 ţigarete confecţionate artizanal care ar conține substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, 5 cartoane de ţigări fără timbru, o armă albă şi un pistol cu aer comprimat.

 

Au fost conduse la audieri 12 persoane, acestea fiind cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de efectuare de operaţiuni cu droguri de risc şi cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

 

Sursa: IPJ Constanta

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE TRAFIC DE DROGURI

Poliţiştii specializați în combaterea criminalități organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. au destructurat o grupare infracțională specializată în trafic de droguri de mare risc, droguri de risc și produse cu efect psihoactiv.

Polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi și procurorii D.I.I.C.O.T.–Serviciul Teritorial Galaţi au efectuat 28 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Galaţi, Brăila şi Tulcea în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale specializate în traficul cu droguri de mare risc, droguri de risc şi produse cu efect psihoactiv (cunoscute sub denumirea generică de „substanţe etnobotanice”).

În urma cercetărilor s-a stabilit că, începând cu luna martie 2014, membrii grupării ar fi procurat, deţinut, oferit şi valorificat către alte persoane droguri de mare risc (comprimate ecstasy) şi droguri de risc (produse cannabice sub formă de marijuana).

De asemenea, membrii grupării ar fi produs importante cantităţi de „produse etnobotanice”, prin impregnarea unor substanţe cu efect psihoactiv în produse ce pot fi consumate prin inhalare ori prizare, ulterior acestea fiind oferite spre vânzare către diferiţi consumatori.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galați vor fi aduse 90 de persoane, în vederea audierii şi dispunerii măsurilor procesuale.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

La acţiune au participat și polițiști din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi și Gărzii de Coastă – Sectorul Poliţiei de Frontieră Isaccea.

Sursă: IPJ Galați

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

ACȚIUNE PENTRU COMBATEREA TRAFICULUI DE DROGURI

 

Poliţiştii specializați în combaterea criminalităţii organizate din Ploiești, Caraş-Severin şi Timişoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., au efectuat 34 de percheziţii la persoane bănuite de trafic de droguri de risc./ 46 de persoane au fost conduse la audieri.

 

La data de 11 martie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploieşti, ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş-Severin şi de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Timişoara, împreună cu procurorii  D.I.I.C.O.T., au efectuat 34 de percheziţii domiciliare, pe raza municipiilor Reşiţa şi  Ploieşti, în cadrul unei acţiuni comune pentru combaterea traficului de droguri de risc.

 

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş-Severin și procurorii D.I.I.C.O.T. au documentat activitatea infracţională a unui grup infracţional, care ar fi acţionat, în mod coordonat, pe raza municipiului Reșiţa.

 

Membrii grupării sunt bănuiți că ar fi procurat importante cantităţi de droguri de risc și de substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, ce ar fi fost introduse în mod ilegal în România, prin intermediul unor colete expediate din Spania, care ulterior ar fi fost comercializate.

 

De asemenea, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploieşti și procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat investigaţii faţă de nouă persoane bănuite că, din luna aprilie 2014 până în prezent, ar fi procurat şi comercializat cannabis, pe raza municipiului Ploieşti.

 

În urma percheziţiilor domiciliare, au fost descoperite diferite cantităţi de cannabis, substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, rezină, grindere, cântare, ambalaje şi telefoane mobile.

 

La sediile D.I.I.C.O.T. – B.T. Caraş Severin şi S.T. Ploieşti au fost conduse, în vederea audierii, 46 de persoane.

 

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș Severin.

 

Suportul de specialitate a fost asigurat de DIPI.
 

Sursă: IGPR

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE OPERAȚIUNI CU SUBSTANŢE CU EFECT PSIHOACTIV

Șase persoane au fost reținute, în urma unor percheziții efectuate de polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Mureș și procurorii D.I.I.C.O.T., la o grupare specializată în operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv.

La data de 7 aprilie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş au efectuat 6 percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite de efectuarea unor operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite şi ridicate, în vederea analizării şi confiscării fragmente vegetale, dispozitive mecanice pentru prelucrarea fragmentelor vegetale, echipamente şi mijloace de stocare electronice.

În urma administrării probatoriului, procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Târgu Mureş au dispus reţinerea preventivă pentru 24 de ore a 6 persoane, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Acţiunea a fost desfăşurată cu sprijinul Direcției Operaţiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliției Române şi al Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

Sursă: IGPR

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

DESCINDERI LA MEMBRII UNEI GRUPĂRI SPECIALIZATE ÎN TRAFIC DE SUBSTANȚE DE TIP “ETNOBOTANIC”

 

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. au documentat activitatea unei grupări infracţionale organizate cu preocupări pe linia traficului şi consumului ilicit de substanţe cu efecte psihoactive.

 

În urma a 37 percheziții efectuate astăzi, au fost ridicate 29 de kilograme de fragmente vegetale, sume mari de bani, electonice și diverse obiecte folosite la porţionarea şi ambalarea drogurilor, fiind identificate și două laboratoare clandestine.

 

În dimineața zilei de 28 mai a.c., polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminbalității Organizate Pitești – Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea și Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț, sub coorodonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au efectuat 37 de percheziții domiciliare (în București și în județele Ilfov, Bihor, Sălaj, Maramureș, Neamț și Cluj).

 

A fost vizată o grupare infracțională organizată, cu preocupări pe linia traficului și consumului ilicit de substanțe cu efecte psihoactive.

 

Activitatea acesteia a condus la formarea unor adevărate reţele de distribuitori locali în mai toate oraşele ţării, fie individual, fie în grup, care, achiziţionând cantităţi importante de substanţe cu efecte psihoactive, le-ar fi repus în vânzare, obţinând la rândul lor profituri substanţiale.

 

În fapt, în cursul anului 2014, s-a constituit un  grup infracţional  organizat  pe trei paliere şi format din mai mulţi membri. Astfel, primul palier ar fi coordonat activitatea de procurare a substanţelor psihoactive din afara României, introducerea acestora în ţară, expedierea către palierul doi al grupării, care se ocupa cu porţionarea şi ambalarea acestora, precum şi activitatea de livrare a acestora prin intermediul unor societăţi de curierat, prin intermediul membrilor din palierul trei. De asemenea, unul dintre paliere a avut ca atribuţii înfiinţarea unui site, pe care să se facă reclamă produselor etnobotanice,preluarea comenzilor şi identificarea unor persoane care să expedieze coletele către dealeri locali sau consumatori.

 

Din investigații a reișit faptul că, în perioada septembrie 2014 – mai 2015, ar fi fost distribuite la nivel naţional, 5.966 de colete, în valoare de aproximativ 1.800.000 de lei.

 

În urma percheziţiilor desfăşurate, au fost identificate două laboratoare clandestine, primul pentru porţionarea şi ambalarea fragmentelor vegetale, iar cel de-al doilea pentru tratarea - condiţionarea fragmentelor vegetale cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

 

Totodată, au fost ridicate elecronice (4 laptop-uri, 25 de telefoane mobile, 4 cartele SIM, 4 stick-uri, o tabletă, o imprimantă), 29 kg. de fragmente vegetale, bani (6.480 de lei, 305 euro), 3 cântare, facturi şi înscrisuri, măşti pentru gaze, un dispozitiv profesional de tăiat, 3 carduri bancare, bilete de tren, ambalaje, un aparat de sigilat folie,15 canistre de câte 5 litri ce au conţinut o substanţă cu miros înţepător, 8 flacoane a câte un litru, pline cu alcool izopropilic, sigilate, un recipient din plastic cu capacitate de 1.000 de grame cu un praf alb şi alte obiecte folosite pentru tratarea materialelor vegetale.

 

De asemenea, s-a instituit măsura sechestrului asigurător asupra a două  autoturisme.

 

În urma percheziţiilor, 6 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Vâlcea și 41 persoane la sediul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Neamț, pentru a fi audiate, fiind cercetate pentru constituirea unui grup infracţional organizat, efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie şi efectuarea de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, pretinzând si disimulând că acestea sunt autorizate.

 

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și al Depratamentului de Informații și Protecție Internă.

 

La activități au participat și polițiști specializați în combaterea criminalității organizate din Oradea, Zalău și Maramureş, Bacău, Suceava, Oradea Cluj și Vrancea, luptători de acţiuni speciale.

 

Sursă: IGPR

Link to comment
Share on other sites

PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE TRAFIC DE DROGURI DE RISC

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Maramureş şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Cluj au efectuat trei percheziţii domiciliare, pentru probarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite de trafic şi consum de droguri de risc.

La data de 28 mai a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş şi procurorii D.I.I.C.O.T- Serviciul Teritorial Cluj au efectuat trei percheziţii domiciliare pe raza municipiului Baia Mare.

Activităţile au vizat trei persoane bănuite de trafic şi consum de droguri de risc şi mare risc.

La acţiune au participat şi poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca, luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureş şi de un echipaj canin din cadrul Direcţiei Regionale a Vămilor-Cluj.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate telefoane mobile şi alte bunuri cu valoare probatorie.

Faţă de un bărbat, în vârstă de 32 de ani din Baia Mare, a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, de Serviciul Român de Informaţii şi de Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă.

Sursă: IGPR

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE TRAFIC ŞI CONSUM DE DROGURI

 

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Timişoara şi procurorii D.I.I.C.O.T. au destructurat o grupare infracțională specializată în trafic şi consum de droguri de risc.

 

La data de 10 iunie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timişoara au efectuat şase percheziţii domiciliare, pe raza oraşului Jimbolia, la persoane bănuite de trafic şi consum de droguri de risc.

 

De asemenea, au fost puse în aplicare 9 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Timişoara, pentru audieri.

 

Din cercetări a reieşit că, cei nouă membri ai grupării infracţionale, cu vârste cuprinse între 19 şi 32 de ani, ar fi distribuit droguri consumatorilor din oraşul Jimbolia.

 

Pentru distribuirea drogurilor la nivel stradal membrii grupării ar fi folosit intermediari.

 

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

 

La activităţi au participat şi poliţiştii oraşului Jimbolia şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale – Inspectoratul de Poliție Județean Timiș.

Sursă: IGPR

Link to comment
Share on other sites

PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE TRAFIC CU PRODUSE SUSCEPTIBILE DE A AVEA EFECTE PSIHOACTIVE ŞI TRAFIC DE DROGURI DE RISC

 

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Craiova și procurorii D.I.I.C.O.T. au destructurat o grupare specializată în trafic cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive şi trafic de droguri de risc.

 

La data de 16 iunie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, cu sprijinul polițiștilor de combatere a criminalității organizate din Olt, Gorj și Mehedinți, efectuat 33 de percheziții domiciliare, pe raza județului Dolj, la membrii unui grup infracțional organizat specializat în trafic cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive şi droguri de risc.

 

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 2 pungi și 3 pliculețe cu fragmente vegetale, semințe de cannabis, rezină de cannabis, 21 de telefoane mobile, o tabletă, 3 laptop-uri, 16 cartele SIM, 3 hard-disk-uri, un pistol cu bile, 27 de cartușe pentru armă de vânătoare, 32 de capse percutante și 207 bile din plastic, pentru pistol.

 

23 de persoane au fost depistate și conduse la sediul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova și ulterior la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Craiova, în vederea audierii și dispunerii de măsuri legale.

 

Din cercetări a reieșit că, în cursul anului 2015, membrii grupului infracțional organizat ar fi comercializat, pe raza județului Dolj, produse susceptibile de a avea efecte psihoactive și droguri de risc,  pe care le-ar fi primit din Spania, prin colete poștale.

 

La activități au participat polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Dolj.

 

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliției Române.

 

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de grup infracţional organizat,  vânzarea de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive și trafic de droguri de risc.

 

Sursă: IGPR

Link to comment
Share on other sites

CERCETAŢI PENTRU TRAFIC DE DROGURI

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Olt au destructurat o grupare infracţională, specializată în trafic de droguri de risc. 210 grame de muguri de cannabis şi 11 grame de seminţe de cannabis au fost ridicate în urma celor 5 percheziţii domiciliare efectuate.

La data de 22 iunie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt şi procurorii D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Olt, împreună cu poliţişti din Slatina și Balş, județul Olt şi Drăgăşani, județul Vâlcea, cu sprijinul luptătorilor de la acţiuni speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, au efectuat 5 percheziţii, pe raza judeţelor Olt şi Vâlcea, la locuinţele a cinci persoane bănuite de trafic şi consum de droguri.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate 210 grame de muguri de cannabis, 11 grame de seminţe de cannabis, instrumente performante de cântărire, telefoane mobile şi cartele SIM.

De asemenea, au fost puse în executare 58 de mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2014 – 2015, cele cinci persoane ar fi constituit un grup infracţional organizat, la care ar fi aderat şi alte persoane, şi ar fi procurat droguri din Spania, Italia şi Bucureşti, pe care, ulterior, le-ar fi comercializat pe raza judeţelor Olt şi Vâlcea.

Membrii grupării sunt cercetaţi pentru constituire a unui grup infracţional organizat și trafic şi consum de droguri de risc.

Sursă: IGPR

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

CERCETAȚI PENTRU OPERAȚIUNI CU SUBSTANȚE SUSCEPTIBILE A AVEA EFECTE PSIHOACTIVE

 

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu-Mureș și procurorii D.I.I.C.O.T. au ridicat 1.000 de grame de substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, în urma a 2 percheziții efectuate la locuințele unor persoane bănuite de operațiuni ilegale cu etnobotanice.

 

La data de 3 august a.c, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu-Mureș și procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Târgu-Mureș au efectuat 2 percheziții domiciliare, în județul Mureș, la locuințele a 2 persoane bănuite de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive.

 

În urma perchezițiilor, au fost ridicate aproximativ 1.000 de grame de substanțe vegetale, susceptibile a avea efecte psihoactive, 2 pistoale cu aer comprimat și 16 telefoane mobile.

 

Cele două persoane, în vârstă de 25, respectiv 34 de ani, au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Târgu-Mureș,  pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

 

Sursă: IGPR

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.