Jump to content
POLITISTI.ro

Bancnote care prezentau suspiciuni de falsificare


NewsBot

Recommended Posts

Câini de rasă, cumpăraţi cu bancnote care prezentau suspiciuni de falsificare

Două persoane sunt suspectate că au achiziţionat mai mulţi câini de rasă pe care i-au plătit cu bancnote de 100 USD contrafăcute.

Poliţiştii din Ialomiţa au fost sesizaţi, la data de 12 ianuarie a.c., de un tânăr în vârstă de 31 ani, din municipiul Slobozia, despre faptul că a vândut unor persoane trei pui de câini de rasă, în schimbul lor a primit şapte bancnote de 100 USD despre care avea suspiciuni că sunt false.

La nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa a fost declanşată imediat o acţiune de căutare a celor două persoane, acestea fiind depistate la scurt timp într-un autoturism, pe raza oraşului Căzăneşti. Acestea au fost identificate ca fiind o tânără, în vârstă de 24 ani, din municipiul Bucureşti, rezidentă în Turcia şi un cetăţean turc, de 25 ani.

La controlul autoturismului, în portbagajul acestuia, într-o cutie din carton, au fost găsiţi şase pui de câini de rasă (trei bulldog francez şi trei yorkshire terrier).

De asemenea, în posesia conducătorului autoturismului a fost descoperită o bancnotă de 100 USD.

Cercetările au fost preluate de poliţişti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Ialomiţa, care au stabilit faptul că cele două persoane au venit în România cu intenţia de a achiziţiona căţei de rasă de talie mică.

Suspecţii au luat legătura cu doi crescători de câini din municipiul Slobozia, de la care au achiziţionat şase pui de câini de rasă, contra sumei de 1.300 USD. În urma verificării bancnotelor primite, vânzătorii au constatat că acestea prezentau suspiciuni de contrafacere, motiv pentru care au sesizat imediat poliţia.

Pe parcursul cercetărilor, suspecţii au declarat că cele 13 bancnote de 100 USD au fost schimbate din lire turceşti, în bazarul din Istanbul, înainte de a veni în România, fiind cumparate de la nişte bărbaţi necunoscuţi. De asemenea, au mai declarat că suma totală de bancnote, despre care există suspiciuni de falsificare, cu care au intrat în România este de 1.600 USD şi că nu ştiau că aceştia sunt falşi.

La data de 13 ianuarie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Ialomiţa şi Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti au efectuat două percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti, în camera de hotel unde au fost cazaţi suspecţii şi la locuinţa tinerei. În urma acestor activităţi, în camera de hotel au mai fost descoperite două bancnote de 100 USD, susceptibil a fi falsificate, precum şi cantitatea de 0,3 grame de fragmente vegetale, suspecte a fi substanţe etnobotanice.

Cele 16 bancnote au fost înaintate la Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, în vederea expertizării.

Cei şase căţei de rasă au fost restituiţi părţilor vătămate.

În cauză procurorul care supraveghează urmărirea penală a dispus cercetarea celor doi suspecţi pentru falsificare de monedă şi alte valori, faptă prevăzută de art. 282 alin. 2 Cod Penal, raportat la art. 284 Cod Penal.

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale în cauză.

I.G.P.R. - CENTRUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.