Jump to content
POLITISTI.ro

Recommended Posts

Suspect de proxenetism, reţinut de politisti

Un bărbat din Gorj este suspectat că a racolat mai multe minore pe care le-a determinat să se prostitueze şi să împartă cu el banii proveniţi de la clienţi.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment
  • 4 months later...

Braşovean suspectat de proxenetism, reţinut de poliţişti

Un bărbat din Braşov este suspectat de poliţiştii buzoieni că, sub paravanul salonului de masaj erotic pe care îl deţinea, a obţinut „profit” din practicarea prostituţiei de către „angajate”.

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Buzău au reţinut ieri un bărbat în vârstă de 33 de ani, din Braşov, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de proxenetism.

Acesta este suspectat că, în perioada 2011 – 2012, prin intermediul a 4 tineri din comuna Gura Teghii, a racolat 9 tinere din judeţele Buzău şi Braşov, cu vârste cuprinse între 16 şi 28 de ani, pe care le-a „angajat” la salonul de masaj erotic pe care îl deţinea în municipiul Braşov, unde fetele au practicat prostituţia. Cea mai mare parte din sumele de bani astfel obţinute intra în conturile suspectului.

La data de 16 mai a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Buzău, împreună cu luptători ai Serviciului de Intervenţie Rapidă Buzău, au efectuat două percheziţii pe raza municipiului Braşov, atât la locuinţa suspectului, cât şi la salonul de masaj deţinut de acesta.

Cu această ocazie, au fost găsite şi ridicate în vederea continuării cercetărilor 4 medii de stocare a datelor (un laptop, două harduri externe şi un memory stick), bani şi mai multe înscrisuri, iar opt persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Buzău.

În urma probatoriului administrat în cauză, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de suspectul în vârstă de 33 de ani şi continuă cercetările, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a braşoveanului.

În aceeaşi cauză, adolescenta de 16 ani şi una dintre tinere sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de prostituţie, iar tinerii din Gura Teghii sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de proxenetism.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
  • 7 months later...

Suspect de trafic de persoane şi proxenetism, reţinut

Un tânăr din oraşul Balş, judeţul Olt, suspectat de trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism şi spălare de bani, care se sustrăgea cercetărilor, a fost prins de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T.

La data de 8 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul B.C.C.O. Craiova - Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane şi procurori D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova, l-au depistat, în oraşul Balş, judeţul Olt, pe S. Ion, de 22 de ani, din oraşul Balş, care se sustrăgea cercetărilor.

Din cercetările efectuate de poliţişti, a reieşit faptul că S. Ion făcea parte dintr-un grup infracţional organizat format din peste 30 de membri, specializaţi în comiterea de infracţiuni de trafic de persoane şi trafic de minori, prin exploatare sexuală, pe relaţia România – Italia. 18 din aceştia au fost deja trimişi în judecată, în cursul anului 2012.

Suspectul a fost imobilizat şi condus la sediul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Craiova. În urma administrării probatoriului în cauză, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat judecătorilor din cadrul Tribunalului Dolj, cu propunere de arestare preventivă.

În sarcina bărbatului a fost reţinută săvârşirea infracţiunilor de: constituire a unui grup infracţional organizat, aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism şi spălare de bani.

Informaţii de background:

La data de 18 aprilie 2012, poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova şi procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova, beneficiind de suportul tehnic al specialiştilor S.R.I., au efectuat 26 de percheziţii domiciliare (19 în oraşul Balş, trei în judeţul Gorj, două în municipiul Târgu - Jiu, una în judeţul Olt şi una în oraşul Filiaşi), în cadrul unei acţiuni complexe, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat transfrontalier, constituit pe raza judeţelor Olt şi Gorj, specializat în traficul de persoane, traficul de minori, proxenetism şi spălare de bani.

Membrii grupării erau suspectaţi că au racolat peste 150 de victime, persoane de sex feminin, majore şi minore, cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani, provenind din judeţele Olt, Dolj, Vâlcea, Argeş, Teleorman şi Gorj.

Victimele erau transportate în Italia şi obligate la practicarea prostituţiei în oraşul Milano şi în zonele adiacente, iar sumele de bani obţinute de acestea erau predate membrilor grupării.

Gruparea organizată este suspectată că a obţinut din activitatea infracţională peste 2.000.000 de euro.

În urma acţiunii au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Craiova 31 de persoane, în vederea continuării cercetărilor.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
  • 8 months later...

Urmărit internaţional pentru trafic de persoane şi proxenetism, reţinut

 

Un bărbat de 34 de ani, urmărit de autorităţile din Italia pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi proxenetism, a fost depistat, ieri, de către poliţiştii din Arad.

Poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale – I.P.J. Arad şi de la Poliţia oraşului Pecica, au depistat, la data de 24 septembrie a.c., un bărbat, dat în urmărire internaţională de către autorităţile judiciare italiene, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi proxenetism.

Bărbatul, în vârstă de 34 de ani, din Pecica, a fost depistat şi reţinut, pe raza localităţii Pecica.

Pe numele acestuia exista un mandat european de arestare, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi proxenetism pe teritoriul Italiei, în perioada 2010 – 2011.

Pentru depistarea acestuia, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul C.C.P.I. - I.G.P.R.

Bărbatul a fost prezentat magistraţilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, care a dispus reţinerea acestuia pe 24 de ore.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
  • 3 months later...

Reţinut pentru trafic cu minori

 

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Piteşti şi procurorii D.I.I.C.O.T. au depistat un bărbat, suspectat că ar fi racolat şi exploatat sexual o tânără de 15 ani, din Piteşti. Suspectul a fost reţinut şi urmează să fie prezentat Tribunalului Argeş cu propunere de arestare preventivă.

La data de 20 ianuarie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti şi procurorii D.I.I.C.O.T . - Serviciul Teritorial Piteşti au depistat un bărbat, de 20 de ani, din oraşul Topoloveni, jud.Argeş, suspectat de trafic de minori.

În fapt, în luna noiembrie 2013, bărbatul ar fi racolat o tânără, în vârstă de 15 ani, din Piteşti, pe care ar fi obligat-o să întreţină raporturi sexuale cu diferite persoane, în schimbul unor servicii şi pentru diferite sume de bani, ce au fost însuşite în totalitate de către suspect.

Procurorii D.I.I.C.O.T. l-au reţinut pe suspect pentru 24 de ore, pentru trafic de minori, urmând a fi prezentat Tribunalului Argeş cu propunere de arestare preventivă.

La acţiune au participat şi poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Topoloveni şi Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Argeş.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
  • 1 year later...

REŢINUT DE POLIŢIŞTI PENTRU PROXENETISM

 

Poliţiştii din Brăila au reţinut un bărbat bănuit că ar fi obţinut 300.000 din practicarea prostituţiei de mai multe femei, pe teritoriul Spaniei şi Elveţiei./ În urma percheziţiei la locuinţa acestuia, au fost ridicaţi 30.000 de lei şi a fost dispus sechestru asupra unui teren şi unui autoturism.

 

La data de 5 martie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila au efectuat o percheziţie la locuinţa unui bărbat, de 37 de ani, bănuit de comiterea infracţiunii de proxenetism.

 

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat 30.000 de lei, bani susceptibili a proveni din activitatea infracţională.

 

Din cercetări a reieşit că, cel în cauză ar fi înlesnit practicarea prostituţiei, pe teritoriul Spaniei şi Elveţiei, a trei tinere din municipiul Brăila, cu vârste cuprinse între 23 şi 35 de ani, obţinând în acest fel importante sume de bani, estimate la 300.000 de lei.

 

De asemenea, poliţiştii au dispus măsura sechestrului asupra unui teren  din municipiul Brăila, precum şi asupra unui autoturism.

 

Ieri, cel în cauză a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraţilor, în cursul zilei de astăzi, cu propunere de arestare preventivă.

 

Sursa: IPJ Brăila

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.