Jump to content
POLITISTI.ro

Grupări specializate pe furturi de sau din auto, destructurate de poliţişti


NewsBot

Recommended Posts

Grupare specializată pe furturi auto, destructurată de Poliţia Capitalei

În dimineaţa zilei de 8 ianuarie a.c., Serviciul Furturi Auto din cadrul Poliţiei Capitalei, împreună cu poliţişti ai Secţiei 21, sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, cu sprijinul Serviciului de Poliţie Canină, al Direcţiei de Operaţiuni Speciale – I.G.P.R. şi al echipelor SPIR – Poliţia Capitalei, au efectuat percheziţii domiciliare la nouă adrese din Bucureşti şi Judeţul Ilfov, fiind vizată destructurarea unei grupări infracţionale cu preocupări pe linia furturilor de autoturisme.

Începând cu luna noiembrie a anului 2011, poliţiştii au identificat şi supravegheat o grupare infracţională ai cărei membri comiteau furturi de autovehicule şi ulterior, cu ajutorul acestora, sustrăgeau diverse bunuri din locuinţe şi societăţi comerciale situate atât pe raza Capitalei cât şi a judeţului Ilfov. După comiterea faptelor, membrii grupării valorificau bunurile, unele dintre autoturismele sustrase fiind incendiate în scopul ascunderii urmelor.

Membrii grupării, cunoscuţi cu antecedente penale, se deplasau cu autoturisme diferite şi acţionau cu precădere noaptea, la ore cu trafic auto şi pietonal restrâns, incendiind unele dintre autoturismele furate.

De asemenea, există date că aceştia ar fi pătruns, în luna decembrie a anului trecut, într-o locuinţă din Bucureşti, de unde ar fi sustras mai multe bunuri, precum şi cheile unui autoturism de lux, pe care ulterior, l-ar fi furat cu ajutorul cheilor.

În urma percheziţiilor au fost identificaţi M. Iliuţă de 35 de ani, din Chiajna, M. Johann de 40 de ani, din Chiajna, C. Florin de 32 de ani, din Bucureşti, Z. Nicuşor de 29 de ani, din Bucureşti, G. Florin de 34 de ani, din Bucureşti, B. Marian de 43 de ani, din Chiajna, B. Marian de 37 de ani, din Teleorman şi B.Ilie de 62 de ani, din Teleorman.

Totodată, la una din locuinţele percheziţionate a fost găsită şi ridicată o importantă cantitate de bijuterii, pentru care nu au putut fi prezentate documente justificative, precum şi două pistoale deţinute în mod legal.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate şi predat părţilor vătămate.

M. Iliuţă, M. Johann, C. Florin şi Z. Nicuşor au fost reţinuţi şi prezentaţi Judecătoriei Sectorului 6, care a emis mandate de arestare pe o perioadă de 29 de zile.

Compartimentul Comunicare Publică - D.G.P.M.B.

Link to comment
 • 9 months later...

Grupare suspectată de trafic cu maşini de lux destructurată de poliţişti

Poliţiştii din cadrul D.G.P.M.B., sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au efectuat cinci percheziţii în Bucureşti şi Ploieşti, punând în executare cinci mandate de aducere. În urma acestor activităţi, poliţiştii bucureşteni au identificat cinci persoane suspectate că ar avea preocupări infracţionale pe linia traficului cu autoturisme de lux sustrase din alte ţări europene şi comercializate pe raza Capitalei.

317208_478371838863586_1222446_n.jpg

Din cercetările efectuate până la acest moment, poliţiştii bucureşteni au stabilit faptul că, în perioada septembrie – octombrie a.c., membrii acestei grupări au comercializat în Bucureşti două autoturisme de lux, sustrase din Germania şi Croaţia.

Pentru inducerea în eroare a părţilor vătămate, unui autoturism i-a fost falsificată seria de identificare şi i-au fost întocmite documente, respectiv plăcuţe cu numere de înmatriculare ce atestau faptul că este înmatriculat în Bulgaria. Cel de-al doilea autoturism a fost înmatriculat provizoriu în Bucureşti în baza unor documente de provenienţă false, ambele autovehicule fiind apoi înstrăinate unor cumpărători de bună credinţă.

În urma percheziţiilor domiciliare, poliţiştii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, peste 150 de copii ale unor cărţi de identitate aparţinând unor diferite persoane, mai multe liste conţinând date cu caracter personal, certificate fiscale privind diverse autoturisme, precum şi maşini electronice de scris.

Totodată, au fost identificate şi ridicate laptop-uri şi unităţi centrale de calculator ce vor face obiectul percheziţiilor informatice şi verificărilor ulterioare pentru stabilirea întregii activităţi a celor în cauză.

Cele două autoturisme au fost recuperate şi se află în custodia Poliţiei Capitalei, iar prejudiciul estimat în această cauză depăşeşte suma de 180.000 lei.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii bucureşteni cu trei dintre suspecţi în stare de reţinere, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, complicitate la înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, aceştia urmând a fi prezentaţi instanţei competente, cu propunere de arestare preventivă.

Data: 29/10/2012 Sursa: DGPMB

Link to comment
 • 1 month later...

Percheziţii pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializată în furturi din autovehicule

La această oră, poliţiştii Capitalei, coordonaţi de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, fac cinci percheziţii în Bucureşti, în vederea destructurării unei grupări infracţionale specializată în furturi din autovehicule, prin metoda „înţepare roată”.

Din cercetările efectuate până în acest moment de poliţiştii bucureşteni de investigaţii criminale a rezultat faptul că membri grupării ar fi înţepat roţile de la mai multe autoturisme din Capitală.

În timp ce proprietarii coborau din autovehicule pentru a remedia pana produsă, suspecţii pătrudeau în interiorul autoturismului, profitând de neatenţia părţilor vătămate şi furau genţile sau bunurile care se aflau în autoturism.

Prejudiciul produs de membri grupării se ridică în acest moment la aproximativ 10.000 de lei.

DGPMB - Compartimentul Comunicare Publică

Link to comment
 • 2 months later...

Descinderi la suspecţi de furturi din autoturisme

În această dimineaţă, poliţiştii constănţeni au pus în aplicare şase mandate de aducere, pe numele unor suspecţi de comiterea mai multor furturi din autoturisme, distrugeri şi tentative de furt a unor autoturisme.

La data de 26 februarie a.c., poliţiştii din Murfatlar, împreună cu specialişti criminalişti, cu sprijinul luptătorilor de la Serviciul de Acţiuni Speciale Constanţa, au desfăşurat o percheziţie domiciliară în oraşul Murfatlar.

Au fost depistaţi şase bărbaţi, suspectaţi de comiterea, în noaptea de 22 spre 23 februarie a.c., a 15 infracţiuni de furt din autoturisme, distrugeri şi tentative de furt a unor autoturisme, amplasate pe raza oraşului Murfatlar.

Cei şase suspecţi au fost conduşi la sediul poliţiei, în vederea continuării cercetărilor. Prejudiciul cauzat a fost estimat la 17.700 de lei.

În urma descinderilor, au fost găsite şi indisponibilizate mai multe bunuri susceptibile a proveni din comiterea furturilor.

În cursul acestei zile, suspecţii vor fi prezentaţi procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, cu propuneri corespunzătoare, în cauză efectuându-se cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, distrugere şi tentativă la infracţiunea de furt calificat.

Sursa: IPJ CONSTANTA

Link to comment
 • 1 month later...

Acţiune a poliţiştilor bucureşteni pentru destructurarea unei grupări specializate în furturi din auto

La această oră, poliţişti bucureşteni specializaţi în investigaţii criminale, împreună cu Serviciul pentru Acţiuni Speciale, cu sprijinul Direcţiei pentru Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti, fac mai multe percheziţii în Capitală şi judeţul Ilfov, pentru destructurarea unei grupări specializată în furturi din autoturisme.

În fapt, sunt efectuate 12 percheziţii domiciliare şi puse în aplicare 10 mandate de aducere emise pe numele unor suspecţi de comiterea mai multor furturi din auto de pe raza Capitalei.

Acţiunea a fost demarată în baza datelor şi informaţiilor deţinute de către poliţiştii bucureşteni, cu privire la faptul că membrii grupării ar fi comis aceste furturi sub paravanul activităţii de taximetrie.

De asemenea, la această acţiune poliţiştii bucureşteni beneficiază şi de sprijinul colegilor din cadrul IPJ Ilfov.

D.G.P.M.B. - Serviciul Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 2 weeks later...

Percheziţii la suspecţi de furt

32 de percheziţii sunt efectuate de poliţişti, în această dimineaţă, sub coordonarea I.G.P.R., în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Galaţi, Sibiu, Iaşi şi Alba, pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializată în furturi şi înşelăciuni cu autoturisme. În cauză, suportul tehnic- informativ a fost asigurat de Direcţia de Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R..

942562_557424377624998_1465088819_n.jpg

În această dimineaţă, sunt efectuate 32 de percheziţii domiciliare în Capitală (19) şi cinci judeţe, respectiv Galaţi (1), Sibiu (1), Iaşi (3), Alba (1), Ilfov (7) de către poliţiştii Serviciului Furturi Auto- D.G.P.M.B., împreună cu poliţişti judiciarişti şi luptători S.A.S. din cadrul Poliţiei Capitalei şi ai celor din judeţele în care au loc percheziţii. La acţiune participă şi ofiţeri specialişti din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale – I.G.P.R. şi luptători S.I.A.S.- I.G.P.R..

Acţiunea vizează destructurarea unei grupări specializate în infracţiuni de furt, în special de auto, şi înşelăciuni.

Gruparea era monitorizată din noiembrie 2012, prejudiciul creat până în prezent ridicându-se la 200.000 de euro.

În cauză s-a beneficiat de suportul de specialitate al D.O.S.-I.G.P.R. şi D.I.P.I..

I.G.P.R. - Serviciul Informare și Relații Publice

Update: percheziţii la suspecţi de furt

15 persoane au fost reţinute de poliţişti, în urma a 32 de percheziţii efectuate, în această dimineaţă, sub coordonarea I.G.P.R., în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Galaţi, Sibiu, Iaşi şi Alba, pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializată în furturi şi înşelăciuni cu autoturisme. În cauză, suportul tehnic- informativ a fost asigurat de Direcţia de Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R..

Acţiunea a vizat destructurarea unei grupări specializate în infracţiuni de furt, în special de auto, şi înşelăciuni.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe documente de provenienţă ale autoturismelor suspectate a fi contrafăcute, atât din ţară, cât şi din străinătate, peste 70 de telefoane mobile, peste 10.000 de lei, 27 de chei de autoturisme şi 1 autoturism ce figura a fi sustras.

De asemenea, în urma activităţilor desfăşurate anterior de poliţişti au fost identificate alte 9 autoturisme care fac obiectul cercetărilor.

28 de persoane au fost conduse la audieri, iar la finalizarea acestora, în urma coroborării tuturor probelor existente, faţă de 15 persoane s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore.

Gruparea era monitorizată din noiembrie 2012, prejudiciul creat până în prezent ridicându-se la 200.000 de euro.

În cauză s-a beneficiat de suportul de specialitate al D.O.S.-I.G.P.R. şi D.I.P.I.

I.G.P.R. - Serviciul Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 4 months later...

Suspecţi de furturi de autoturisme de lux, prinşi de poliţişti

 

În această dimineaţă, Direcţia de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Române a coordonat o acţiune de depistare a mai multor suspecţi de furturi de autoturisme. Au fost efectuate 12 percheziţii domiciliare pe raza a trei judeţe şi a municipiului Bucureşti.

La data de 19 septembrie a.c., în baza autorizaţiilor de percheziţie emise de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti, poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale - I.G.P.R., D.G.P.M.B. - Serviciul Furturi de Autovehicule şi Serviciul Grupări Infracţionale, I.P.J. Botoşani - Serviciul de Investigaţii Criminale, sprijiniţi de luptători S.A.S., au efectuat 12 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Botoşani, Ialomiţa şi Ilfov, precum şi a municipiului Bucureşti.

În cadrul acţiunii s-a urmărit şi punerea în aplicare a 17 mandate de aducere emise de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, fiind depistate şi conduse la sediul Serviciului Furturi de Autovehicule 14 persoane.

Acestea sunt suspectate de săvârşirea a şase furturi de autoturisme BMW X5 şi X6, ale căror valoare se ridică la suma de aproximativ 1.300.000 de lei, autoturisme identificate şi recuperate.

Cu privire la suspecţi se desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, complicitate şi tăinuire la furt calificat, favorizarea infractorului, fals, uz de fals şi fals în declaraţii, conducerea pe drumurile publice a unui autoturism având montate plăci cu nr. de înmatriculare false.

În fapt, începând cu luna iunie 2013, membri grupării sunt suspectaţi că ar fi comis mai multe furturi de autovehicule de lux marca BMW modelele X5 şi X6 din municipiul Bucureşti şi mai multe oraşe din ţară.

După comiterea furturilor, suspecţii, în vederea obţinerii de foloase materiale ilicite, cu ajutorul unor persoane interpuse, acceptau ofertele persoanelor vătămate de răscumpărare a autoturismelor în schimbul unor sume de bani, iar în eventualitatea în care victimele nu acceptau, încercau trecerea ilicită a autoturismelor sustrase peste frontiera de stat în vederea traficării acestora în spaţiul ex-sovietic.

Două dintre autoturismele sustrase au fost depistate în apropierea frontierei cu Republica Moldova şi Ucraina. Într-unul dintre cazuri, suspecţii intenţionau comercializarea autoturismului în vederea dezmembrării.

Sub coordonarea Direcţiei de Investigaţii Criminale şi cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din I.G.P.R., poliţiştii din cadrul D.G.P.M.B. - Serviciul Furturi de Autovehicule şi Serviciul Grupări Infracţionale au identificat membrii grupării.

Activităţile de urmărire penală au fost efectuate într-un dosar penal aflat în lucru la D.G.P.M.B. - Serviciul Furturi de Autovehicule, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti, care beneficiind de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale, au desfăşurat timp de 3 luni un complex de activităţi informative - operative, pentru documentarea activităţilor infracţionale ale membrilor grupării.

I.G.P.R. - Centrul Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 6 months later...
Percheziţii la persoane bănuite de trafic de autoturisme de lux
 
Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Argeş şi procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 19 percheziţii domiciliare, pe raza a cinci judeţe, la locuinţele mai multor persoane bănuite de trafic de autoturisme de lux furate din Italia.
 
La data de 2 aprilie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Piteşti au efectuat 19 percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Argeş, Sibiu, Vâlcea, Satu Mare şi Bistriţa, pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate, structurată pe două paliere, specializată în infracţiuni de înşelăciune, spălarea banilor, fals în înscrisuri oficiale şi sub semnătură privată, uz de fals şi fals în declaraţii.
 
La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul B.C.C.O. Oradea, B.C.C.O. Cluj, S.C.C.O. Sibiu, S.C.C.O. Vâlcea, S.C.C.O. Bistriţa, S.C.C.O. Satu Mare şi I.P.J. Argeş.
 
Din cercetări a reieşit că 34 de persoane, cetăţeni români, italieni şi bulgari, ar fi constituit, începând cu anul 2011, un grup infracţional ce avea ca obiectiv introducerea în ţară a unor autoturisme de lux.
 
O parte dintre membrii grupării ar fi avut rolul de a introduce pe teritoriul României, în baza unor documente falsificate şi cu seriile de caroserie modificate, autovehicule din Italia, care figurau în bazele de date ale autorităţilor italiene ca fiind sustrase, acestea fiind ulterior comercializate de către liderul grupării.
 
De asemenea, alţi membri ai grupării ar fi introdus pe teritoriul României autovehiculele care făceau obiectul unor contracte de închiriere în Italia şi care ulterior erau comercializate, de asemenea, de către liderul grupului, prin intermediul mai multor colaboratori.
 
Ulterior comercializării lor în România către cumpărători de bună credinţă, titularii contractelor de închiriere ar fi înscenat furtul acestora.
 
Membrii grupării sunt bănuiţi că ar fi falsificat contractele de vânzare – cumpărare şi facturile fiscale care atestau nereal transferul de proprietate din patrimoniul societăţilor care închiriau autoturismele în patrimoniul membrilor grupului infracţional.
 
Autovehiculele astfel introduse ar fi fost preluate de către liderul grupului, care, prin intermediul unor colaboratori ce deţineau funcţii de execuţie, ar fi obţinut omologarea autovehiculelor, creând cumpărătorilor de bună credinţă aparenţa autenticităţii provenienţei acestora.
 
Au fost identificate 31 de astfel de autoturisme de lux, care ar fi fost comercializate la un preţ total de 1.000.000 de euro.
 
24 de persoane urmează să fie conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Piteşti, pentru audieri.
 
Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R, D.G.A., DIPI şi S.R.I.. 
 
I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice
Link to comment
 • 3 months later...

Percheziţii la persoane bănuite de trafic cu autoturisme de lux furate

 

Trei autoturisme de lux şi mai multe sume de bani au fost descoperite şi ridicate în vederea indisponibilizării şi recuperării prejudiciului, în urma celor nouă percheziţii efectuate în această dimineaţă de poliţiştii din cadrul I.P.J. Alba.

Bunurile indisponibilizate au fost transportate şi depozitate la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

Totodată, poliţiştii i-au identificat pe trei dintre membrii grupului infracţional, pe care i-au prezentat procurorului de caz în vederea audierii şi dispunerii măsurilor legale.

Reamintim că, în această dimineaţă, poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Alba, cu sprijinul poliţiştilor I.P.J. Cluj, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au efectuat nouă percheziţii la domiciliile a patru persoane din judeţul Cluj, bănuite de furtul unor autoturisme de lux.

Faţă de aceste persoane se fac cercetări cu privire la posibila săvârşire a infracţiunilor de tăinuire, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, înşelăciune, complicitate la înşelăciune, instigare la uz de fals şi participaţie improprie la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat că, în perioada 2013 - 2014, membrii grupului infracţional, cu complicitatea mai multor cetăţeni italieni, ar fi introdus pe teritoriul României cinci autoturisme de lux, fabricate în 2012 şi 2013, sustrase din Italia.

După înmatricularea în România, doi dintre membrii grupării ar fi înstrăinat autoturismele unor terţe persoane, inducându-le în eroare cu privire la provenienţa acestora şi înşelându-le cu sumele de bani plătite pentru achiziţionarea autoturismelor.

Prejudiciul astfel cauzat a fost estimat la 520.000 de lei.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R., iar la activităţi au participat şi luptători ai Serviciilor pentru Acţiuni Speciale Alba şi Cluj.

Pentru probarea activităţilor infracţionale, poliţiştii din Alba au beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R., al Serviciului de Investigaţii Criminale din I.P.J. Cluj şi al Poliţiei de Frontieră.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 1 month later...

Perchezitii la membrii unei grupări infracţionale specializate în furt şi trafic de vehicule de mare tonaj

În această dimineaţă, poliţiştii din Suceava efectuează 10 percheziţii domiciliare în două judeţe, la persoane bănuite că ar fi sustras de pe teritoriul Italiei mai multe vehicule şi utilaje, pe care le-ar fi comercializat în România.

La această oră, peste 70 de poliţişti de investigaţii criminale şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Suceava efectuează 10 percheziţii domiciliare şi descinderi pe raza judeţelor Suceava şi Bistriţa Năsăud, pentru destructurarea unui grup infracţional specializat în furt şi trafic de vehicule industriale şi de mare tonaj.

În fapt, mai multe persoane din judeţele Suceava şi Bistriţa Năsăud sunt bănuite că ar fi sustras utilaje şi vehicule de pe teritoriul Italiei, pe care ulterior le-ar fi transportat şi comercializat în Romania.

Prejudiciul cauzat este estimat la aproape 200.000 de euro.

În ultimii doi ani, poliţiştii din Suceava au documentat, în colaborare cu autorităţile judiciare din Belgia şi alte state, activităţi infracţionale de aceeaşi natură, prejudiciul total ridicându-se la aproape 1 milion de euro.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 10 months later...

UTILAJE SUSTRASE DIN GERMANIA, IDENTIFICATE DE CĂTRE POLIŢIŞTI

Polițiștii de investigații criminale din Constanța au identificat, în cursul zilei de ieri, două utilaje agricole urmărite de autoritățile judiciare germane. Acestea figurau ca sustrase din Germania din luna iunie a acestui an.

La data de 8 iulie a.c., poliţiştii Compartimentului Trafic şi Furturi Auto, din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale al I.P.J. Constanţa au efectuat o acțiune pentru identificarea persoanelor ce desfășoară activități infracționale în domeniul comerțului ilicit cu autoutilitare și utilaje agricole.

În timpul acțiunii, polițiștii au identificat la o fermă agricolă situată în localitatea Murfatlar din judeţul Constanţa, două utilaje agricole de tip tractor, despre care existau suspiciuni că ar fi fost sustrase din străinătate.

În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a stabilit faptul că cele două utilaje figurau ca fiind sustrase din Germania, acestea fiind urmărite de autorităţile judiciare germane din luna iunie a acestui an.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de către poliţiştii Compartimentului Trafic şi Furturi Auto, în cooperare cu autoritățile judiciare germane, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, precum și pentru identificarea și tragerea la răspundere penală a persoanelor implicate în comiterea de infracțiuni.

De asemenea, vehiculele au fost indisponibilizate la sediul Inspectoratul de Poliție Județean Constanţa, în vederea demarării procedurile legale ce se impun.

Sursa: IPJ Constanta

Link to comment
 • 2 weeks later...
PERCHEZIŢII EFECTUATE DE POLIŢIŞTI LA PERSOANE BĂNUITE DE SĂVÂRŞIREA MAI MULTOR FURTURI DIN AUTOTURISME
 
Polițiștii din București, beneficiind de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale – I.G.P.R., au efectuat trei percheziții la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea mai multor infracțiunii de furt din autoturisme, pe raza Sectorului 1 din municipiul București. Prejudiciul cauzat prin comiterea de infracțiuni este estimat la peste 232.000 de lei.
 
La data de 22 iulie a.c., poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au efectuat trei percheziţii domiciliare la locuințele unor persoane bănuite de comiterea infracțiunii de furt din autoturisme.
 
Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit faptul că, doi bărbaţi, cu vârste de 24 și 32 de ani, ar fi comis mai multe furturi din autoturisme, săvârşite prin blocarea sistemului de închidere a portierelor.
 
Astfel, cei în cauză sunt bănuiți că ar fi comis cinci astfel de fapte asupra unor autoturisme, parcate pe raza Sectorului 1 al municipiului București, prejudiciul total cauzat fiind estimat la peste 232.000 de lei.
 
În urma efectuării percheziţiilor domiciliare, au fost identificate şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe înscrisuri, 8.700 de euro, 3.000 de lei, 100 de dolari şi patru dispozitive, special confecționate pentru bruierea comenzii de închidere centralizată a autoturismelor.
 
De asemenea, a fost identificat si indisponibilizat, în vederea confiscării, un autoturism, susceptibil de a fi fost folosit la comiterea faptelor.
 
Tot în urma investigațiilor, polițiștii au mai stabilit faptul că, că la comiterea infracţiunilor cei doi bărbaţi ar fi fost sprijiniţi de două femei care ar fi avut ca obiectiv ascunderea bunurilor provenite din comiterea de infracțiuni.
 
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi favorizarea infractorului, cu două persoane în stare de arest preventiv.
 
Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei pentru Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.
 
Sursa: D.G.P.M.B.
 
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.