Jump to content
POLITISTI.ro

Actiuni ale politistilor de investigare a fraudelor


NewsBot
 Share

Recommended Posts

Acţiuni ale poliţiştilor de investigare a fraudelor în perioada sărbătorilor de iarnă

 

În urma controalelor la diferite societăţi comerciale, verificări în trafic şi acţiuni desfăşurate de poliţişti în perioada sărbătorilor de iarnă, sub coordonarea Direcţiei de Investigarea Fraudelor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, au fost depistate 90 de infracţiuni economice.

Poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor au continuat desfăşurarea activităţilor de prevenire, descoperire şi cercetare specifice pentru protejarea mediului de afaceri şi împotriva actelor ilegale care afectează relaţiile concurenţiale, şi în perioada sărbătorilor de iarnă 2011-2012.

Astfel, au depistat 90 de infracţiuni, comise de 86 persoane, dintre care două sunt reţinute sau arestate.

Cele mai frecvente infracţiuni descoperite au fost de evaziunea fiscală (17), înşelăciuni în relaţiile comerciale (11), delapidare (9) şi fals în înscrisuri (8). Au mai fost constatate 7 fapte de abuz în serviciu, 6 infracţiuni la Legea 86/2006 privind Codul vamal şi tot atâtea la a Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, respectiv la Legea 59/1934, a Cecului.

De asemenea, şapte persoane sunt cercetate în cinci dosare complexe, faptele comise având urmări deosebit de grave prin cuantumul prejudiciului sau al numărului mare de persoane implicate.

I.G.P.R. - CENTRUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Link to comment
Share on other sites

 • 6 months later...

D.G.P.M.B./Acţiune a poliţiştilor de la investigarea fraudelor

În această dimineaţă, Poliţia Capitalei – prin structurile de investigare a fraudelor – desfăşoară o amplă acţiune de prevenire şi combatere a faptelor de evaziune fiscală, spălare de bani, contrabandă cu ţigări, înşelăciune la măsurătoare şi încălcarea drepturilor de autor şi a drepturilor conexe. Acţiunea este sprijinită de inspectori vamali şi de specialişti ai Direcției Sanitar Veterinare şi ai Institutului de Metrologie.

• Astfel, ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor – structura centrală, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, cu sprijinul inspectorilor vamali bucureşteni, fac în acest moment percheziţii în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, la punctele de lucru a trei societăţi comerciale.

În fapt, a fost dispusă începerea urmăririi penale împotriva mai multor cetăţeni români şi chinezi pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani. Aceştia sunt suspectaţi că, în perioada 2007 – 2012, au efectuat peste 2000 de importuri de mărfuri (jucării şi produse textile) din China în România, în valoare de peste 60.000.000 de dolari.

O parte a mărfurilor a fost comercializată fără documente, iar veniturile astfel obţinute – în valoare de aproximativ 1.200.000 de dolari, au fost transferate în contul unei societăţi off – shore din Insulele Virgine Britanice, cu scopul de a disimula provenienţa ilicită a veniturilor.

• A doua parte a acţiunii este desfăşurată de poliţiştii din cadrul Sectorului 2 Poliţie – Serviciul de Investigare a Fraudelor şi ai Secţiei 8 Poliţie, care fac verificări într-o piaţă din sectorul 2.

Poliţiştii acţionează pentru prevenirea şi combaterea contrabandei cu ţigări şi verifică existenţa şi legalitatea documentelor de provenienţă şi de vânzare a bunurilor.

De asemenea, verifică şi modul de păstrare, comercializare și calitatea produselor agroalimentare și din carne vândute în această piaţă, precum și exactitatea instrumentelor de măsurat folosite la cântărirea produselor.

Acţiunea este sprijinită de specialişti ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi ai Institutului de Metrologie.

• De asemenea, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor – Sector 6 Poliţie efectuează, în această dimineaţă, percheziţii într-un târg şi la domiciliul unei persoane suspecte de piratarea a numeroase CD-uri şi DVD-uri.

Poliţiştii au date că bărbatul ar fi copiat şi multiplicat, pe suport magnetic, filme şi muzică, nerespectând legislaţia privitoare la drepturile de autor şi drepturile conexe, iar prin comercializarea lor, a săvârşit şi infracţiunea de evaziune fiscală.

D.G.P.M.B. - Compartimentul de Comunicare Publică

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

SUSPECT DE EVAZIUNE FISCALĂ ŞI ÎNCĂLCAREA DREPTURILOR DE AUTOR, DEPISTAT DE POLIŢIŞTI

Data: 13/09/2012 Sursa: DGPMB

În această dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor – Poliţia Sectorului 5, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti, cu sprijinul Serviciului Special de Intervenţie Rapidă, au descins la două adrese din Bucureşti, în vederea depistării unor persoane suspectate de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală şi de încălcarea drepturilor de autor.

În fapt, la data de 21 iunie a.c., poliţiştii s-au sesizat cu privire la faptul că persoane necunoscute expediază pe o adresă de mail diverse mesaje ce cuprind anunţuri de promovare a unor filme, melodii, programe pentru calculator, jocuri şi documentare, ataşând, totodată, oferta completă a titlurilor de opere purtătoare de drepturi de autor şi drepturi conexe care să facă obiectul unei eventuale comenzi.

Aceste persoane au postat un catalog, actualizat la data de 2 mai 2012, în cuprinsul căruia erau făcute referiri la grila de preţuri, punând astfel în vânzare, către potenţialii clienţi, o gamă variată de produse purtătoare de drepturi de autor şi drepturi conexe.

În această dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor – Poliţia Sectorului 5, au depistat la adresele perchiziţionate 8 hard-disk-uri de diverse mărci, 7 unităţi optice de DVD, un laptop, o unitate PC, circa 3.000 de CD-uri şi DVD-uri, având inscripţionate diverse titluri de opere purtătoare de drepturi de autor, 157 de mandate poştale, chitanţe poştale, un colet retur, confirmări de primire şi aproximativ 600 de plicuri pentru CD-uri şi DVD-uri.

La una din adrese a fost depistat şi identificat F.D., de 30 de ani, din Bucureşti, care a creat adresa de mail menţionată şi care se preocupa de primirea, producerea şi expedierea comenzilor către diverşi clienţi.

Prejudiciul a fost evaluat la aproximativ 50.000 de euro.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor – Poliţia Sectorului 5, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală şi pentru încălcarea drepturilor de autor şi a drepturilor conexe.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Controale la societăţi comerciale din Bucureşti, Ilfov şi Prahova

Astăzi, ofiţerii specializaţi în investigarea fraudelor – I.G.P.R. efectuează controale la 48 de societăţi comerciale din municipiul Bucureşti, Ilfov şi Prahova . La acţiune mai participă şi poliţişti de la serviciile de investigare a fraudelor din cadrul D.G.P.M.B., I.P.J. Ilfov şi I.P.J. Prahova.

La data de 23 noiembrie a.c., poliţişti ai Direcţiei de Investigare a Fraudelor – I.G.P.R., împreună cu cei ai Serviciilor de Investigare a Fraudelor Ilfov şi Prahova efectuează controale la 48 de societăţi comerciale ai căror reprezentanţi sunt suspectaţi de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală în domeniul comercializării legumelor şi fructelor şi materialelor de construcţii.

Totodată, controalele vizează şi modul de respectare, de către societăţile comerciale, a obligaţiilor de plată ce le revin faţă de bugetul de stat.

La acţiune participă 98 de poliţişti din cadrul I.G.P.R.-D.I..F, D.G.P.M.B., I.P.J. Ilfov şi I.P.J. Prahova.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
Share on other sites

 • 5 months later...

Controale ale Poliției pentru combaterea evaziunii fiscale

 

La această oră, sub coordonarea Direcției de Investigare a Fraudelor-I.G.P.R., este în derulare o acțiune de control a activității de comercializare desfășurată în centrele en-gros din județul Ilfov – zona Afumați și Șoseaua de Centură.

Polițiștii Direcției de Investigare a Fraudelor și cei din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov verifică activitățile de comerț cu legume și fructe, precum și activitățile de tăiere/vânzare a mieilor.

Sunt verificate actele de proveniență, dar și corectitudinea înregistrării contabile a operațiunilor de comerț, în vederea prevenirii și combaterii evaziunii fiscale în domeniu, precum și condițiile de sacrificare/comercializare a animalelor.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Acţiune în sistem integrat pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale

 

La data de 13 iulie a.c., ofiţerii de poliţie din cadrul D.G.P.M.B – Serviciul de Investigare a Fraudelor, au acţionat în sistem integrat împreună cu reprezentanţii Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor, ai Serviciului de Sănătate Publică, precum şi comisari din cadrul Gărzii de Mediu Bucureşti, pe linia prevenirii şi combaterii infracţiunilor de evaziune fiscală, precum şi a altor fapte de natură penală sau contravenţională.

Controalele efectuate au vizat verificarea societăţilor comerciale, în administrarea cărora se află patru ştranduri de pe raza Municipiului Bucureşti, poliţiştii bucureşteni acţionând pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.

Totodată, în cadrul acţiunii, organizată în sistem integrat, s-a verificat respectarea normelor legale privind igiena şi sănătatea publică.

Cu ocazia acestor controale, poliţiştii bucureşteni specializaţi în investigarea fraudelor au constatat mai multe nereguli, şi anume: neînregistrarea tuturor veniturilor realizate prin activitatea societăţilor, neafişarea certificatului constatator şi a orarului de funcţionare, nemarcarea adâncimii apei în bazinul destinat copiilor, dar şi neinformarea consumatorilor cu privire la gramajele preparatelor culinare.

Totodată, poliţiştii Capitalei au constatat faptul că unele spaţii frigorifice nu sunt dotate cu termometre şi grafice de temperatură, iar depozitarea produselor alimentare este efectuată necorespunzător (materie primă în acelaşi loc cu produsul finit).

În urma acestor controale, poliţiştii bucureşteni de investigare a fraudelor au aplicat şase amenzi contravenţionale în valoare de peste 23.000 de lei şi au indisponibilizat marfă (băuturi alcoolice) în valoare de aproximativ 21.000 de lei.

Cercetările sunt continuate, în acest caz, de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor – D.G.P.M.B., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

D.G.P.M.B. - Serviciul Informare și Relații Publice

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Bunuri în valoare de 150.000 de euro indisponibilizate de Poliţia Capitalei

 

Joi, 29 august a.c., poliţiştii Capitalei specializaţi în investigarea fraudelor din cadrul Sectorului 6 Poliţie, cu sprijinul colegilor de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale, coordonaţi de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, au pus în executare patru autorizaţii de percheziţie şi au făcut trei controale economice.

Din cercetările efectuate de poliţiştii bucureşteni de investigare a fraudelor a reieşit faptul că, în perioada decembrie 2012 – iunie 2013, administratorii societăţilor comerciale verificate ar fi înregistrat în evidenţele financiar-contabile operaţiuni comerciale de achiziţie fictive şi totodată nu au evidenţiat în totalitate, operaţiunile financiare, în scopul de a se sustrage de la plata impozitelor şi taxelor către bugetul de stat.

Astfel, una dintre societăţile verificate, ar fi emis către celelalte societăţi comerciale, facturi fiscale ce justificau în mod nereal prestarea unor servicii de construcţii sau consultanţă, documente înregistrate în evidenţele financiar-contabile ca sume în curs de decontare, inducând în eroare organele fiscale de control cu privire la obligaţiile de plată către bugetul de stat consolidat, valoarea facturilor fiscale fiind de aproximativ 2.000.000 de euro.

De asemenea, în urma verificărilor a rezultat şi faptul că trei suspecţi, ar fi folosit un lanţ de operaţiuni fictive creat între societăţile verificate cu scopul de a retrage sume
importante de bani în numerar de la unităţile bancare cât şi prin cardurile bancare ataşate conturilor curente atribuite societăţilor comerciale.

Sumele de bani erau virate în conturile bancare în baza unor contracte de prestări servicii fictive, iar după retragere erau returnate ,,beneficiarilor”, suspecţii solicitând şi primind în schimb, un comision între 3 şi 15 % din suma totală tranzacţionată.

În urma percheziţiilor şi controalelor efectuate, poliţiştii Capitalei au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, mai multe carduri bancare, ştampile, documente financiar contabile, token-uri, documente bancare care atestă retrageri de numerar şi un laptop.

Totodată, poliţiştii bucureşteni de investigare a fraudelor au indisponibilizat 15.000 de perechi de încălţăminte în valoare de 150.000 de euro, precum şi suma de 8.500 de lei.

Prejudiciul, în acest caz, este estimat la 650.000 de euro.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii D.G.P.M.B., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, cu suspecţii în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

D.G.P.M.B. - Serviciul de Informare și Relații Publice

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Acţiune a poliţiștilor de investigare a fraudelor la un centru comercial

 

În această dimineaţă, sub directa coordonare a Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii verifică un centru comercial din judeţul Ilfov.

Activităţile fac parte din acţiunea naţională declanșată de Poliţia Română, la data de 18 noiembrie a.c., pentru prevenirea evaziunii fiscale în domeniul comerţului cu carne, legume, fructe şi obiecte ornamentale.

În această dimineaţă, peste 80 de poliţiști de investigarea fraudelor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, D.G.P.M.B. și I.P.J. Ilfov desfăşoară controale la societăţile și punctele de lucru dintr-un complex comercial din judeţul Ilfov, pentru a stabili circuitele şi operaţiunile efectuate de agenţii economici.

Se verifică, de asemenea, respectarea legislaţiei în domeniul transportului de mărfuri. Echipele de control verifică respectarea normelor referitoare la plata T.V.A. intracomunitară, precum şi dacă documentele de transport sunt conforme cu realitatea (datele referitoare la preţul, tipul şi cantitatea mărfii transportate).

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Centre comerciale, verificate de poliţiştii de investigare a fraudelor

 

Astăzi, 5 decembrie, sub directa coordonare a Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii continuă verificările în două centre comerciale din judeţul Ilfov, pentru stabilirea operaţiunilor şi circuitelor comerciale derulate de societăţile comerciale.

Activităţile fac parte din acţiunea naţională declanşată de Poliţia Română, la data de 18 noiembrie a.c., pentru prevenirea evaziunii fiscale în domeniul comerţului cu carne, legume, fructe şi obiecte ornamentale. 

În această dimineaţă, poliţişti de investigarea fraudelor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, D.G.P.M.B. şi I.P.J. Ilfov desfăşoară controale la societăţile din cadrul a două centre comerciale en - gross din judeţul Ilfov, în vederea identificării şi tragerii la răspundere a persoanelor care se sustrag de la plata taxelor aferente către bugetul de stat, prin desfăşurarea de operaţiuni de achiziţie intracomunitară/import, fără evidenţierea activităţilor comerciale.

La acţiune participă şi poliţişti de ordine publică.
De asemenea, se verifică respectarea legislaţiei în domeniul transportului de mărfuri.

Echipele de control verifică respectarea normelor referitoare la plata T.V.A. intracomunitară, precum şi dacă documentele de transport sunt conforme cu realitatea (datele referitoare la preţul, tipul şi cantitatea mărfii transportate).

În urma verificărilor desfăşurate ieri, la 541 de societăţi şi puncte de lucru din trei centre comerciale en - gross din municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, au fost constatate 28 de infracţiuni, dintre care 19 de evaziune fiscală.

Prejudiciul cauzat este în valoare de 6.367.673 de lei, din care a fost recuperat 236.000 lei, reprezentând TVA achitat în conturile de trezorerie.

Au fost indisponibilizate 55.937 de kg. de legume şi fructe, 3.278 de kg. de mărfuri din categoria carne şi produse din carne congelate şi 507 de obiecte ornamentale a căror provenienţă legală nu a putut fi justificată, nefiind înregistrate în evidenţele contabile ale societăţilor verificate.

Cercetările sunt continuate în cadrul dosarelor penale pentru stabilirea legalităţii operaţiilor comerciale desfăşurate.

Au fost aplicate 669 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 590.280 de lei, fiind confiscate mărfuri din categoriile menţionate în valoare totală de 48.428 de lei.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
Share on other sites

 • 6 months later...

Verificări ale polițiștilor specializați în investigarea fraudelor

În această dimineață, au loc mai multe activități procedurale la sediul unei persoane juridice de drept privat din domeniul sportiv şi la alte 27 societăţi comerciale, în cadrul unui dosar penal de abuz în serviciu şi delapidare.

La data de 30 iunie a.c., polițiștii Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul I.G.P.R. împreună cu polițiști ai Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul D.G.P.M.B. efectuează verificări operative la sediul unei persoane juridice de drept privat din domeniul sportiv şi la alte 27 societăţi comerciale, vizând relaţiile comerciale desfăşurate între acestea.

Activităţile procedurale se desfăşoară în vederea administrării probatoriului în cadrul unui dosar penal în care reprezentanţii persoanei juridice de drept privat sunt cercetați sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu şi delapidare.

Din anchetă au rezultat indicii că reprezentanţii structurii sportive ar fi înregistrat în contabilitate numeroase facturi fiscale provenind de la firme de tip „fantomă”, pentru achiziţionarea de bunuri sau servicii. Operaţiunile comerciale se presupune că erau fictive, în scopul însuşirii în interes personal a banilor.

De asemenea, există suspiciuni că importante sume de bani alocate de administrația publică centrală pentru participarea la diverse evenimente sportive sau acordarea de premii ar fi fost cheltuite în alte scopuri, fiind virate către conturile proprii ale persoanelor cu funcţii de conducere din cadrul structurii sportive.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
Share on other sites

 • 9 months later...

CONTROALE ÎN PIEŢE ȘI TÂRGURI, PENTRU COMBATEREA COMERŢULUI ILEGAL CU PEŞTE ŞI CARNE

În această dimineaţă, Poliția Română efectuează controale, la nivel național, în principalele pieţe comerciale, pentru prevenirea și descurajarea evaziunii fiscale în domeniul comerţului cu peşte şi produse din peşte, precum şi carne şi produse din carne. De asemenea, se va acționa și pe linia produselor alimentare de sezon.

La data de 4 aprilie a.c., peste 5.500 de poliţişti desfăşoară controale în principalele pieţe comerciale din țară, în vederea identificării şi tragerii la răspundere a persoanelor care se sustrag de la plata taxelor aferente către bugetul de stat prin desfăşurarea de operaţiuni comerciale fără evidenţierea acestora în contabilitate.

Poliţiştii verifică activitatea agenţilor economici, pentru combaterea evaziunii fiscale în domeniul comerţului cu peşte şi produse din peşte, precum şi carne şi produse din carne.

Acţiunea vizează descoperirea şi investigarea ilegalităţilor, comise în urma efectuării importurilor/operaţiunilor intracomunitare şi comercializării acestor produse în pieţele din Bucureşti.

De asemenea, se verifică respectarea legislaţiei în domeniul transportului de mărfuri. Se are în vedere stabilirea operaţiunilor şi circuitelor comerciale derulate de societăţile comerciale vizate.

La acţiune participă şi specialişti din cadrul A.N.S.V.S.A. și A.N.P.C..

Sursă: IGPR

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.