Jump to content
POLITISTI.ro

Suspecţi de omor, depistaţi şi cercetaţi de poliţişti


NewsBot

Recommended Posts

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul I.P.J. Giurgiu, sub coordonarea Direcţiei Investigaţii Criminale – I.G.P.R., cu sprijinul S.R.I., au reuşit, în urma investigaţiilor efectuate, depsistarea suspecţilor în cazul unui omor comis pe raza judeţului Giurgiu şi probarea activităţii infracţionale a acestora. Suspecţii sunt acum cercetaţi pentru omor calificat.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment
  • 3 months later...

Suspect de comiterea unui omor deosebit de grav, identificat

Un tânăr de 25 de ani din Sighişoara, suspectat de poliţişti că a ucis două persoane, soţ şi soţie, a fost identificat cu operativitate de oamenii legii. Suspectul a fost reţinut pentru omor deosebit de grav, tâlhărie şi violare de domiciliu şi urmează să fie prezentat, astăzi, magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă.

Sâmbătă, 28 aprilie a.c., în jurul orei 11.15, Poliţia Municipiului Sighişoara a fost sesizată de către o femeie din Sighişoara despre faptul că şi-a găsit părinţii morţi la domiciliul lor, iar cei doi prezentau mai multe leziuni.

La faţa locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul I.P.J. Mureş, alături de procurorul criminalist de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş şi o echipă de la Inspectoratul General al Poliţiei Române, formată din ofiţeri specialişti din cadrul Serviciului Omoruri din Direcţia de Investigaţii Criminale şi un ofiţer specialist criminalist din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică.

Victimele, soţ şi soţie, în vârstă de 77 de ani, din Sighişoara, au fost găsite decedate la domiciliul lor, prezentând multiple leziuni la nivelul capului şi corpului, iar în locuinţă existau urme de răvăşire.

În urma investigaţiilor efectuate, cu operativitate de poliţişti, împreună cu procurorul criminalist, marţi, 1 mai a.c., s-a reuşit identificarea suspectului în cazul infracţiunii de omor deosebit de grav, acesta fiind I.R., de 25 de ani, din municipiul Sighişoara.

În urma probatoriului administrat în cauză, procurorul criminalist a dispus, faţă de acesta, măsura reţinerii pentru 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunilor de omor deosebit de grav, tâlhărie şi violare de domiciliu, urmând a fi prezentat în cursul zilei de astăzi Tribunalului Mureş, cu propunere de arestare preventivă.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relaţii Publice

Link to comment
  • 3 months later...

Suspect de omor, prins

În urma investigaţiilor efectuate în cauză, poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale, din cadrul Inspectorartului General al Poliţiei Române şi cei ai Serviciului de Investigaţii Criminale Ilfov, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov l-au identificat pe principalul suspect al omorului, comis asupra unei tinere, de origine asiatică.

În fapt, în cursul acestei zile, pe liziera unei păduri din localitatea Corbeanca, judeţ Ilfov, în vecinătatea drumului naţional 1 Bucureşti-Ploieşti a fost descoperit cadavrul unei femei, de origine japoneză.

Poliţiştii au demerat, de îndată investigaţii sub îndrumarea procurorului criminalist şi astfel a fost identificat un tânăr, de 26 de ani, V.Nicolae, din judeţiul Ilfov.

Suspectul a fost reţinut şi urmează să fie prezentat instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
  • 5 months later...

Suspecţi de instigare la omor deosebit de grav, prinşi de poliţişti

Doi cetăţeni moldoveni, suspectaţi că au instigat mai multe persoane din Republica Moldova să pătrundă în locuinţa unui bărbat din judeţul Bacău pentru a-i sustrage bani şi pe care l-au ucis, au fost prinşi de poliţiştii din cadrul Direcţiei Direcţiei de Investigaţii Criminale - I.G.P.R.

Suspecţii au fost reţinuţi şi urmează să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

La data de 8 februarie a.c., polițiști din cadrul Direcției de Investigații Criminale - I.G.P.R. și Serviciului de Investigații Criminale - I.P.J. Bacău, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul I.P.J. Iași, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, au depistat și condus la sediul parchetului doi bărbaţi, de 27, respectiv 29 de ani, din Republicii Moldova, cu reşedinţa în municipiul Iaşi, suspectaţi de comiterea infracţiunilor de instigare la omor deosebit de grav, tentativă de tâlhărie și violare de domiciliu.

În fapt, s-a reținut că cei doi au instigat şase persoane din Republica Moldova, să pătrundă, în noaptea de 10 spre 11 august 2011, în locuința unui bărbat din comuna Mărgineni, judeţul Bacău, cu intenția de a sustrage o importantă sumă de bani, acesta fiind ucis.

De asemenea, în urma activităților investigative și de cooperare internațională, desfășurate în cauză, au fost identificate și reținute alte cinci persoane care au contribuit la săvârșirea infracțiunii, acestea fiind arestate pentru fapte cu mod de operare asemănător de către autoritățile din Republica Ucraina.

În urma probatoriului administrat în cauză, împotriva celor doi suspecţi s-a luat măsura reținerii pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la omor deosebit de grav, tentativă de tâlhărie și violare de domiciliu. Aceştia urmează să fie prezentaţi în cursul zilei de astăzi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău, pentru clarificarea tuturor aspectelor cauzei, precum și pentru identificarea și prinderea tuturor participanților la comiterea faptei.

Pentru soluţionarea cazului, din dispoziţia şefului Poliţiei Române, chestor şef de poliţie Petre Tobă, ofiţeri specialişti din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale- I.G.P.R. s-au deplasat la I.P.J. Bacău, pentru a acorda sprijin de specialitate colegilor şi procurorului criminalist care a coordonat ancheta.

Sursa: IGPR

Link to comment
  • 4 months later...

Arestat pentru omor calificat

 

Un bărbat suspectat că şi-a ucis fosta soţie a fost arestat. Femeia a fost dată dispărută anul trecut, după ce mama ei a semnalat faptul că aceasta nu a mai ajuns acasă după ce a plecat de la serviciu.

La data de 10 iunie a.c., în urma activităţilor procedurale desfăşurate de poliţişti şi procurori în cazul dispariţiei unei tinere din judeţul Neamţ, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a luat faţă de fostul soţ al acesteia măsura reţinerii pentru 24 de ore.

Bărbatul a fost prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor calificat, furt calificat şi profanare de morminte, instanţa de judecată dispunând arestarea pentru 29 de zile.

Dispariţia tinerei, în vârstă de 24 de ani, a fost semnalată, la data de 24 ianuarie 2012, de mama acesteia, care le-a spus poliţiştilor ca fiica ei a plecat de acasă cu două zile în urmă, fără a mai reveni.

Din cercetările efectuate, a rezultat că tânăra a fost văzută ultima dată de mai mulţi martori, în jurul orei 18:30, în seara de 22 ianuarie 2012, pe podul pietonal care asigura accesul din Drumul Judeţean Bicaz – Lacul Roşu, în satul Poiana, comuna Taşca, judeţul Neamţ.

Înainte de plecarea de la locul de muncă, dar şi pe traseul spre domiciliu, tânăra a purtat discuţii telefonice cu mama ei.

Tânara are un copil minor, iar începând din anul 2008 a convieţuit cu un bărbat la domiciliul părinţilor ei. La începutul anului 2009, cei doi s-au căsătorit, iar în cursul anului 2011 au divorţat, procedură care atrage şi partajarea bunurilor comune, cel mai important fiind o casă de locuit.

De la data sesizării dispariţiei, în cauză au fost efectuate acte de urmărire penală şi activităţi investigative ample, ce au condus pe de o parte la eliminarea unor persoane din cercul de suspecţi, iar pe de altă parte, având în vedere şi timpul scurs până în prezent, la înlăturarea unor variante de anchetă constând în dispariţia voluntară a victimei, decesul accidental cu cadavru nedescoperit sau traficarea victimei.

De asemenea, poliţiştii au căutat şi corpului victimei pe arii extinse, prin metode diverse, acesta nefiind găsit.

Din datele rezultate din anchetă au rezultat indicii că tânăra nu ar fi părăsit de bună voie copilul pe care îl avea în îngrijire, fapt care, coroborat şi cu celelalte mijloace de probă ştiinţifice, a condus la concluzia că aceasta nu mai este în viaţă.

Încă de la început, suspect de comiterea faptei a fost fostul soţ al victimei, iar ansamblul activităţilor investigative coroborat cu mijloacele de probă administrate până în prezent au adus indicii temeinice cu privire la această concluzie legală.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
  • 1 year later...

CERCETAŢI PENTRU OMOR

 

În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale – I.G.P.R. şi procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, patru fraţi, doi bărbaţi şi două femei, au fost arestaţi preventiv, pentru un omor comis în anul 2008.

 

La  data de 8 august a.c., un bărbat s-a prezentat la sediul I.P.J. Buzău, unde a declarat poliţiştilor că, în cursul anului 2008, împreună cu fratele şi surorile sale, ar fi ucis un bărbat, iar apoi ar fi îngropat cadavrul acestuia pe un câmp din comuna Ziduri, judeţul Buzău.
 
Poliţiştii au efectuat cercetări în zona indicată şi au descoperit mai multe fragmente osoase şi obiecte de vestimentaţie, fiind dispusă o expertiză antropologică şi una genetică.
 
La  data de 26 august a.c., dosarul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul I.G.P.R., fiind începută urmărirea penală, sub aspectul săvârşirii  infracţiunii de omor.
 
În urma efectuării expertizei genetice, s-a stabilit că fragmentele osoase aparţin unui bărbat, de 38 de ani, din localitatea Petreşti, judeţul Alba, a cărui dispariţie a fost sesizată, la data de 7 martie 2013, de către membrii familiei sale. Aceştia au declarat poliţiştilor că, în cursul lunii ianuarie 2008, bărbatul ar fi părăsit locuinţa pentru rezolvarea unor probleme personale, iar ulterior nu i-ar mai fi contactat şi nu ar mai fi revenit la domiciliu.
 
În urma efectuării expertizelor de specialitate, s-a stabilit că moartea bărbatului a fost violentă, fiind constatate mai multe leziuni traumatice osoase, produse prin loviri repetate cu un corp dur.
 
Din cercetările efectuate a reieşit că, în cursul anului 2007, bărbatul ar fi început o relaţie de concubinaj cu o femeie şi cu sora acesteia, locuind la domiciliul lor din judeţul Buzău.
 
În luna martie 2008, pe fondul unor neînţelegeri şi al consumului de alcool, cele două surori şi doi fraţi ai acestora ar fi aplicat lovituri succesive şi de o intensitate deosebită victimei, care, urmare a leziunilor traumatice grave provocate, ar fi decedat, fiind, ulterior, transportat şi îngropat pe un câmp din localitatea Ziduri.
 
Cei doi bărbaţi au fost arestaţi preventiv, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat. De asemenea, cei doi sunt cercetaţi şi pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, fiind bănuiţi că, în cursul anului 2007, ar fi lipsit de libertate şi agresat un alt bărbat, întrucât acesta ar fi avut un conflict cu una din surorile lor, cu care avea o relaţie de concubinaj.
 
Totodată, cele două femei au fost arestate preventiv, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor.
 
Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care au fost comise faptele.

 

Sursă: IGPR 

Link to comment
  • Marius changed the title to Suspecţi de omor, depistaţi şi cercetaţi de poliţişti

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.