Jump to content
POLITISTI.ro

Acţiuni pentru combaterea evaziunii fiscale


NewsBot

Recommended Posts

Acţiune pentru combaterea evaziunii fiscale cu ţigări

 

Şase percheziţii domiciliare au fost efectuate în perioada 5 – 6 ianuarie a.c., pe raza Municipiului Călăraşi, Judeţului Brăila şi Municipiului Bucureşti, pentru combaterea activităţilor ilicite cu ţigarete. Peste 3.400 pachete de ţigări au fost ridicate în vederea confiscării.

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor Călăraşi şi Serviciului de Intervenţie Rapidă Călăraşi, în cooperare cu ofiţeri ai Direcţiei Generală de Informaţii şi Protecţie Internă, au descins, în baza autorizaţiilor de percheziţie emise de Judecătoria Călăraşi, la locuinţele mai multor persoane suspecte de săvârşirea de infracţiuni sancţionate de Codul Fiscal.

Trei percheziţii au fost efectuate în Bucureşti, două în Brăila şi una în Călăraşi.

La domiciliul lui T. Marian, de 30 ani, din Bucureşti, au fost găsite 2.513 pachete de ţigarete de diferite mărci, cu marcaje fiscale emise de Republica Moldova.

În localitatea Lacul Sărat, Judeţul Brăila, la domiciliul lui C. Stănel, de 32 ani, a fost identificată o autoutilitară a cărei platformă prezenta modificări speciale pentru a fi folosită la transportul ţigaretelor între Brăila şi Bucureşti. La domiciliul lui C. Gigel, de 61 ani, din Municipiul Brăila, în podul casei, a fost găsit un pistol cu bile, care a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor pentru stabilirea provenienţei armei.

În Municipiul Călăraşi, în garajul unui imobil, poliţiştii au găsit un autoturism al cărui proprietar este Z. Mihai, de 33 ani, din Bucureşti. În interiorul maşinii au fost găsite ascunse 600 de pachete de ţigarete de diferite mărci, cu marcaje fiscale emise de Republica Moldova. În apropierea imobilului supus percheziţiei au fost găsite abandonate alte 300 de pachete de ţigarete.

Întreaga cantitate de ţigarete a fost ridicată în vederea confiscării. De asemenea, autoturismul a fost ridicat pentru continuarea cercetărilor în dosarul penal întocmit în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 ţigarete, conform prevederilor Codului fiscal.

I.G.P.R.

Link to comment
 • 1 year later...

Acţiune de amploare pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale

 

În dimineaţa zilei de vineri, 12 iulie a.c., poliţiştii bucureşteni din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor–Sector 5, împreună cu poliţişti din cadrul Serviciilor de Investigare a Fraudelor–Sectoarele 1, 3, 4 şi 6, au efectuat controale şi verificări într-o piaţă din sectorul 5 al Capitalei, pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.

În urma informaţiilor conform cărora mărfuri intracomunitare sunt introduse în ţară prin micul trafic de frontieră, fără a fi supuse sigilării şi controlării de către Garda Financiară, poliţiştii bucureşteni de investigare a fraudelor au acţionat în această dimineaţă în sectorul 5 al Capitalei.

În urma controalelor efectuate, poliţiştii bucureşteni au verificat 10 producători agricoli, 15 persoane fizice, precum şi trei societăţi comerciale ce îşi desfăşurau activitatea în piaţa respectivă, fiind aplicate un număr de şapte sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 7.500 de lei.

Totodată, poliţiştii bucureşteni au ridicat, în vederea confiscării, peste 3.000 de kilograme de fructe, în valoare de peste 15.000 de lei, indisponibilizând, totodată, marfă în valoare de peste 60.000 de lei.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor – Sector 5, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

D.G.P.M.B.- Serviciul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 3 weeks later...

Controale în pieţe, pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale

 

Poliţiştii de investigare a fraudelor din cadrul I.P.J. Timiş au efectuat, în această dimineaţă, controale la două centre comerciale din Timişoara. Au aplicat 11 sancţiuni contravenţionale în valoare de 28.500 de lei şi au ridicat în vederea confiscării peste 1.100 de kg de legume şi fructe, deţinute fără respectarea prevederilor legale.

 

În cursul acestei zile, poliţişti din cadrul I.P.J. Timiş au efectuat controale într-o piaţă şi la un centru comercial din Timişoara, ce au ca obiect de activitate comerţul cu legume-fructe proaspete.

 

Acţiunea a vizat verificarea legalităţii de funcţionare a societăţilor comerciale cu privire la existenţa documentelor de provenienţă a mărfurilor expuse spre vânzare, emiterea documentelor justificative pentru operaţiunile efectuate şi concordanţa între stocurile scriptice şi faptice de mărfuri aflate în gestiune. De asemenea, s-a urmărit verificarea modului de comercializare a legumelor şi fructelor, stabilirea locurilor şi depozitelor în care sunt stocate mărfurile şi a punctelor de vânzare autorizate şi neautorizate.

 

Astfel, au fost verificate 39 de autovehicule pentru transport mărfuri şi 52 de societăţi comerciale, întreprinderi individuale şi producători agricoli.

 

În urma controalelor, poliţiştii au aplicat 11 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 28.500 de lei, pentru efectuarea de acte de comerţ cu mărfuri a căror provenienţă nu a putut fi dovedită sau pentru lipsa afişării preţului de comercializare la articolele oferite spre vânzare.

 

Totodată, au ridicat în vederea confiscării 1.150 kg de legume şi fructe, în valoare de 4.600 de lei.

 

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 1 month later...

Acţiune a poliţiştilor bucureşteni pentru combaterea evaziunii fiscale

 

Poliţiştii bucureşteni specializaţi în investigarea fraudelor din cadrul Poliţiei Sectorului 3 au efectuat la sfârşitul săptămânii trecute controale la mai multe saloane de frizerie şi cosmetică de pe raza sectorului 3.

 

Poliţiştii, în colaborare cu inspectori din cadrul I.T.M Bucureşti şi comisari din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale, munca la negru şi la gri, la societăţile comerciale de pe raza de competenţă ce au ca obiect de activitate ,,prestări servicii publice” - saloane frizerie şi cosmetică.

 

Cu aceasta ocazie au fost verificate 5 societăţi comerciale, fiind constatate 5 infracţiuni (3 pentru evaziune fiscală, 1 pentru încălcarea normelor privind legea contabilităţii şi 1 pentru încălcarea normelor privind drepturile de autor).

 

Au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale, suma totală a amenzilor fiind de 17.000 de lei şi a fost confiscată suma de 895 de lei. De asemenea, au fost indisponibilizate mărfuri în valoare de 5.300 de lei.

 

Exemplificare:

 

La data de 14.09.2013, poliţiştii Sectorului 3 au depistat o femeie de 30 de ani, care, în calitate de administrator al societăţii nu a evidenţiat pe casa de marcat fiscală şi nu a înregistrat în contabilitatea societăţii suma de 895 lei, provenită din încasările pe ziua respectivă.

De asemenea, comisari ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului au identificat la faţa locului produse (tuburi cu vopsea pentru păr) ce aveau termenul de valabilitate expirat din anul 2010 sau 2011 şi care erau reetichetate în fals de administratorul societăţii cu o nouă dată de expirare a produsului.

S-a dispus sancţionarea administratorului societăţii cu amendă de 6.000 de lei, produsele expirate fiind ridicate în vederea distrugerii.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor – Poliţia Sectorului 3, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

 

D.G.P.M.B. - Serviciul Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 3 months later...

Controale ale Poliţiei Române pentru combaterea evaziunii fiscale

 

Poliţiştii au constatat peste 190 de infracţiuni şi au aplicat 3.270 de sancţiuni contravenţionale în cadrul activităţilor desfăşurate săptămână trecută, la nivel naţional, pentru prevenirea evaziunii fiscale. /Au fost indisponibilizate în vederea confiscării aproape 200.000 de kg. de legume şi fructe, 16.700 de kg. de carne şi produse din carne congelate, aproape 19.000 de litri de alcool şi băuturi alcoolice, aproximativ 77.700 de ţigarete şi aproape 280.000 de obiecte ornamentale.

În perioada 10 - 15 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul structurilor teritoriale, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Fraudelor - I.G.P.R., cu sprijinul Direcţiei de Ordine Publică şi al Direcţiei Rutiere, au efectuat controale la agenţii economici din marile complexe comerciale, privind legalitatea operaţiunilor şi circuitelor comerciale derulate de societăţi, pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.

De asemenea, poliţiştii au verificat respectarea legislaţiei în domeniul transportului de mărfuri.

Activităţile au vizat identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor care se sustrag de la plata taxelor aferente către bugetul de stat, prin desfăşurarea comerţului cu mărfuri alimentare (carne, produse din carne congelate şi legume-fructe), alcool, băuturi alcoolice, ţigări şi obiecte ornamentale pentru sărbatorile de iarnă.

În acest sens, poliţiştii au verificat 2.396 de societăţi comerciale şi 4.697 de persoane fizice.

Astfel, au fost constatate 192 de infracţiuni, dintre care 71 de evaziune fiscală. Cercetările sunt continuate în cadrul dosarelor penale pentru stabilirea întregii eventuale activităţi infracţionale.
De asemenea, ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 3.270 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 1.815.907 de lei.

Ca măsură complementară, au fost indisponibilizate 198.157 de kg. de legume şi fructe, 16.700 de kg. de mărfuri din categoria carne şi produse din carne congelate, 18.815 litri de alcool şi băuturi alcoolice, 77.700 de ţigarete şi 275.760 de obiecte ornamentale, a căror provenienţă legală nu a putut fi justificată şi nu erau înregistrate în evidenţele contabile ale societăţilor verificate.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 1 month later...

Acţiune a Poliţiei Române pentru prevenirea evaziunii fiscale

 

Poliţia Română a demarat o acţiune la nivel naţional pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale în domeniul comerţului cu carne, produse din carne congelate, legume şi fructe. La activități participă peste 800 de polițiști.

În această dimineaţă, Direcţia de Investigare a Fraudelor, împreună cu Direcţia Rutieră şi Direcţia de Poliţie Transporturi au demarat o acţiune la nivel naţional pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale în domeniul comerţului cu carne, produse din carne congelate, legume şi fructe.

La activitățile desfășurate la nivel național participă peste 800 de poliţişti, iar în Bucureşti şi Ilfov acționează aproape 90 de poliţişti.

Acţiunea desfășurată de polițiști vizează centrele comerciale en-gross din toată țara, numai în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov fiind verificate 18 astfel de centre.

De asemenea, sunt monitorizate transporturile acestor categorii de mărfuri, prin amplasarea de filtre, în echipe mixte compuse din poliţişti de investigare a fraudelor şi de la rutieră, pe principalele căi de acces, în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, precum şi la punctele de frontieră.

În acest sens sunt instituite filtre pe principalele rute de acces, care acţionează simultan cu echipele care efectuează verificările în teren.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • Moderator

Din dorinta de a iesi in presa, se publica aceste actiuni exact la demararea loc. Se stie ca felina cu clopotei nu prinde soareci asa ca si rezultatele se vor lasa asteptate mult si bine.

Ce bine ar fi daca am gandi putin inainte!  :doh:

Link to comment
 • 3 weeks later...

Operațiunile cu alcool și băuturi alcoolice, verificate de poliţişti

 

Aproape 25.000 de litri de alcool şi băuturi alcoolice au fost indisponibilizaţi în urma acţiunilor derulate de Poliţia Română pentru combaterea evaziunii fiscale în domeniul comercializării produselor alcoolice. Poliţiştii au constatat 185 de infracţiuni şi au depistat 229 de persoane bănuite de comiterea acestor fapte.

Începând cu data de 20 februarie a.c., din dispoziția șefului Poliţiei Române au fost intensificate acţiunile de prevenire și combatere a infracționalității în domeniul operațiunilor cu alcool şi băuturi alcoolice.

Astfel, la nivel naţional, au acţionat în medie, zilnic, peste 1.800 de poliţişti, din cadrul structurilor de investigare a fraudelor, ordine publică, poliţie rutieră şi poliţie transporturi, care au organizat 1.430 de acţiuni în cadrul cărora au fost verificaţi 5.346 agenţi economici.

De asemenea, au fost instituite 1.345 de filtre rutiere pe rutele de transport şi au fost efectuate 23 de percheziţii domiciliare.

În urma activităţilor desfăşurate, echipele de control au indisponibilizat 24.991 de litri de alcool şi băuturi alcoolice și au identificat 3 instalaţii clandestine.

De asemenea, poliţiştii au constatat 185 de infracţiuni şi au depistat 229 de persoane bănuite de comiterea acestor fapte.

Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 3.812 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproape 2.900.000 de lei, şi au indisponibilizat 3 mijloace de transport folosite la activităţile ilicite.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 7 months later...
Peste 5 tone de legume şi fructe, confiscate de poliţişti
 
Poliţiştii timişeni au confiscat peste cinci tone de legume şi fructe şi au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 50.000 de lei, în urma unor controale efectuate la mai multe societăţi comerciale şi persoane fizice. 
 
La data de 10 octombrie a.c., 50 de poliţişti de investigare a fraudelor, ordine publică şi rutieră din cadrul I.P.J. Timiş au controlat 67 de societăţi comerciale şi persoane fizice autorizate să comercializeze legume şi fructe, pe raza municipiului Timişoara, în scopul prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale.
 
Acţiunea a urmărit verificarea respectării normelor referitoare la plata T.V.A.-ului intracomunitar, concordanţa între stocurile scriptice şi faptice, documentele de provenienţă a mărfurilor şi respectarea prevederilor legale în întocmirea documentelor fiscale şi contabile.
 
De asemenea, s-a verificat dacă sunt respectate condiţiile de depozitare şi comercializare a mărfurilor alimentare, dacă documentele de transport sunt conforme cu realitatea, precum şi situaţia contractuală a angajaţilor.
 
În urma controalelor, au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale, pentru nerespectarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, în valoare de 50.000 de lei.
 
Totodată, au fost confiscate peste 5.000 de kilograme de legume şi fructe, în valoare de aproape 9.000 de lei.
 
La activităţi au participat inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiş.

 

Sursă: IGPR 

Link to comment
 • 2 months later...
ACŢIUNE PENTRU COMBATEREA EVAZIUNII FISCALE
 
În această dimineaţă, Poliţia Română a demarat o acţiune pentru combaterea evaziunii fiscale în domeniul comerţului cu legume şi fructe. Poliţiştii efectuează controale în centrele comerciale din toată ţara, la punctele de frontieră şi pe principalele căi de acces în Bucureşti.
 
La data de 17 decembrie a.c., sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice – I.G.P.R., peste 400 de poliţişti efectuează controale în centrele comerciale din toată ţara, pentru combaterea evaziunii fiscale în domeniul  comerţului cu legume şi  fructe.
 
Dintre aceştia, peste 80 de poliţişti acţionează în Bucureşti şi judeţul Ilfov.
 
De asemenea, echipe mixte de poliţişti de investigare a criminalităţii economice şi de la rutieră monitorizează transporturile din aceste categorii de produse.
 
Se acţionează, în filtre, atât pe principalele căi de acces în Bucureşti şi judeţul Ilfov, cât şi la punctele de frontieră, în sistem integrat cu echipele care derulează activităţi de verificare în teren. 
 
Acţiunile vizează identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor care se sustrag de la plata taxelor aferente către bugetul de stat, prin operaţiuni de achiziţie intracomunitară sau import fără evidenţierea activităţilor comerciale.
 
Activitățile se desfășoară în cadrul planului de măsuri SĂRBĂTORI DE IARNĂ, 2014, dispus de șeful Poliției Române, chestor general de Petre Tobă, pentru asigurarea ordiniii și liniștii publice și prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, sub toate formele în care s-ar putea produce în această perioadă
 
Sursa: IGPR
Link to comment
UPDATE: ACŢIUNE PENTRU COMBATEREA EVAZIUNII FISCALE
 
În urma acțiunii desfăşurate, astăzi,  de Poliția Română pentru combaterea evaziunii fiscale, au fost indisponibilizate peste 98 de tone de legume și fructe și au fost confiscate mărfuri în valoare de peste 1.000.000 de lei.  
 
În această dimineaţă, Poliţia Română a demarat o acţiune pentru combaterea evaziunii fiscale în domeniul comerţului cu legume şi fructe.
 
În urma activităților desfășurate au fost verificate 346 de societăţi comerciale și au fost indisponibilizate în vederea confiscării 98.168 de kilograme de legume și fructe, marfuri în valoare de 734.000 de lei a căror provenienţă legală nu a putut fi justificată, acestea nefiind înregistrate în evidenţele contabile ale societăţilor verificate.
 
De asemenea, au fost întocmite 18 dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, cu un prejudiciu preliminar de 178.000 de lei.
 
Totodată, au fost aplicate 518 sancţiuni contravenţionale, în valoare de  968.000 de lei și au fost confiscate mărfuri în valoare de 1.003.000 de lei. 
 
Cercetările sunt continuate de polițiști pentru stabilirea legalităţii operaţiilor comerciale desfăşurate.
 
Sursa: IGPR
Link to comment
 • 3 weeks later...

ACŢIUNI NAŢIONALE PENTRU PREVENIREA EVAZIUNII FISCALE

 

În 2014, Poliţia Română a desfăşurat mai multe acţiuni naţionale pentru asigurarea unui mediu concurenţial corect. Astfel, în urma acţiunilor pentru combaterea ilegalităţilor, ce se comit în domeniul operaţiunilor economice cu produse cerealiere şi de panificatie, au fost întocmite peste 1.900 de dosare penale, au fost aplicate peste 58.500 de sancţiuni contravenţionale şi au fost indisponibilizate bunuri în valoare de aproape 31.000.000 de lei. De asemenea, în urma acţiunilor pentru verificarea operaţiunilor comerciale în Portul Constanţa, au fost controlate peste 78.600 de transporturi de mărfuri şi 36.200 de firme, situate la nivel național.

 

Acţiunile desfăşurate de poliţişti în domeniul morăritului şi panificaţiei au avut ca efect reducerea evaziunii fiscale cu 20%, pe acest segment, iar cele desfăşurate în Portul Constanţa și la nivel național, au dus la creşterea cu 20% a exporturilor fiscalizate, faţă de perioadele similare ale anului trecut.

 

Combaterea evaziunii fiscale, în toate formele în care aceasta se manifestă şi protejarea intereselor economice ale statului şi ale cetăţenilor reprezintă priorităţi de acţiune pentru Poliţia Română.

 

Din ordinul viceprim-ministrului pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, Poliţia Română a continuat controale demarate, la nivel naţional, pentru combaterea evaziunii fiscale în domeniul panificaţiei. De asemenea, a fost declanşată o amplă acţiune de verificare a legalităţii mărfurilor transportate în Portul Constanţa, în scopul prevenirii activităţilor ilicite ce afectează atât veniturile bugetare, cât şi mediul concurenţial.

 

Astfel, în perioada 1 februarie – 23 decembrie 2014, din dispoziţia şefului Poliţiei Române, chestor general de poliţie Petre Tobă, poliţiştii au efectuat controale atât la producătorii de produse de panificaţie, cât şi la cei care comercializează produsul finit către populaţie, fiind vizate inclusiv zonele în care se exportă cereale.

 

Echipele de poliţişti au efectuat 183.762 de controale, dintre care 2.172 la depozite de cereale, 1.267 la unităţi de morărit, 5.116 la unităţi de panificaţie, 3.012 la unităţi de patiserie, 4.132 la distribuitori, 29.681 la comercianţi, 307 la importatori, 25.580 la persoane fizice. Au fost verificate şi 112.495 de mijloace de transport.

 

Poliţiştii au întocmit 1.903 dosare penale, dintre care 1.387 la Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi 140 la Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe. În cadrul dosarelor penale sunt bănuite 1.106 persoane.

 

De asemenea, au fost aplicate 58.665 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 14.331 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 380 la O.U.G. 12/2006 privind reglementarea pieţei pe filiera cerealelor şi a produselor procesate din cereale modificată de O.U.G. 93/2009 şi 43.954 la alte acte normative. Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate este de 32.569.474 de lei.

 

În urma verificărilor efectuate au fost anulate/suspendate 20 de autorizaţii de antrepozit fiscal, iar în urma neregulilor constatate, a fost suspendată/oprită activitatea la 57 de unităţi de morărit şi panificaţie. Au fost indisponibilizate sau confiscate bunuri în valoare de 30.925.502 de lei, aceeaşi măsură fiind luată şi faţă de 71 de mijloace de transport, în valoare de 1.066.450 de lei.

 

La acţiune au participat poliţişti din cadrul structurilor de investigare a criminalităţii economice, de ordine publică, poliţie rutieră şi poliţie transporturi ale inspectoratelor de poliţie judeţene, Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi Secţiilor Regionale de Poliţie Transporturi. De asemenea, într-o serie de activităţi au fost angrenaţi şi reprezentanţi ai organismelor de inspecţie şi control din cadrul M.A.D.R., A.N.A.F. şi I.S.C.T.R..

 

De asemenea, începând cu data de 24 iulie a.c., poliţiştii au acţionat în sistem integrat pentru verificarea şi controlul legalităţii transportului de mărfuri efectuat către Portul Constanţa pe cale rutieră, feroviară şi navală.

 

Poliţiştii au acţionat în microfiltre pentru a verifica legalitatea documentelor şi a mărfurilor transportate. Documentele însoţitoare de transport al mărfurilor ce părăsesc incinta portuară au fost scanate, datele obţinute fiind diseminate poliţiştilor specializaţi în investigarea criminalităţii economice care au verificat operativ societăţile implicate în circuitul comercial.

 

Totodată, în baza analizelor de risc, au fost efectuate verificări directe pentru a se stabili legalitatea operaţiunilor comerciale înscrise în documentele verificate şi a modului de evidenţiere şi declarare a veniturilor realizate.

 

Până la data de 23 decembrie a.c., poliţiştii au verificat peste 78.600 de transporturi de mărfuri (cereale, lemn, deşeuri metalice şi nemetalice, produse alimentare şi nealimentare) şi peste 36.200 de firme destinatare ale transporturilor.

 

Acţiunile desfăşurate de Poliţia Română, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii  în domeniu, au avut ca efect reducerea evaziunii fiscale în domeniul morăritului şi panificaţiei cu 20%, conform datelor Patronatului Român de Morărit Panificaţie şi Produse Făinoase – ROMPAN.

 

De asemenea, în urma acţiunilor desfăşurate pentru verificarea operaţiunilor comerciale desfăşurate în Portul Constanţa, s-a constatat o creştere de 20% a exporturilor fiscalizate, faţă de perioada similară a anului trecut. 

 

Cu titlu exemplificativ:

 

I.P.J. ARAD ~ La data de 6 noiembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigarea Fraudelor, împreună cu poliţişti rutieri, au depistat în trafic, la intrare în localitatea Secusigiu, un autotractor cu semiremorcă, aparţinând unei societăţi comerciale din Deva, care transporta 23.640 de kilograme de grâu boabe pentru o altă firmă.

 

În urma verificărilor s-a constatat că cerealele nu erau însoţite de factură fiscală şi contract de vânzare cumpărare. În cauză, a fost aplicată o sancţiune contravenţională, în valoare de 5.000 de lei, iar cantitatea de grâu a fost confiscată şi lăsată în custodie la un depozit autorizat din Arad.

 

I.P.J. DOLJ ~ În urma verificărilor efectuate la o societate comercială din judeţ, în luna noiembrie a.c., poliţiştii de investigarea fraudelor au constatat că administratorul firmei ar fi întocmit fictiv o factură fiscală, prin care a comercializat 25.260 de kilograme de grâu, către o altă societate comercială, pentru a acoperi lipsurile din gestiunea de grâu. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzută şi pedepsită de art. 9 lit. c din Legea 241/2005.

 

I.P.J. GALAŢI ~ În urma unor percheziţii efectuate în luna aprilie a.c., la o societate comercială din localitatea Ţepu, judeţul Galaţi, cu obiect de activitate producerea şi comercializarea produselor de panificaţie, s-a constat că nu erau înregistrate în evidenţa contabilă, operaţiuni comerciale efectuate sau veniturile realizate. Au fost descoperite în incinta fabricii de pâine mai multe documente extracontabile. Au fost identificate 7 persoane care desfăşurau activităţi în cadrul societăţii, fără a avea încheiate contracte individuale de muncă, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru efectuarea de cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art. 264 alin. 3 din Codul Muncii. De asemenea, au fost găsite mai multe produse (faină, ouă şi produse finite-cozonaci,checuri, blaturi tort, bezele, pâine) nemarcate, neetichetate şi fără documente de provenienţă, motiv pentru care medicii din cadrul D.S.V.S.A. Galaţi au confiscat 5.300 de kg. de produse (dintre care 4.879 de cozonaci, 2.670 de ouă, 960 kg. de făină şi alte produse), în valoare de 96.523 de lei. Totodată, activitatea societăţii a fost suspendată, pentru condiţiile necorespunzătoare de igienă, până la remedierea deficienţelor constatate.

 

I.P.J. PRAHOVA ~ În urma verificărilor efectuate de poliţiştii de investigare a fraudelor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, în luna aprilie a.c., la punctul de lucru magazin şi la un laborator de panificaţie şi patiserie, aparţinând unei societăţi din Ploieşti, s-a constatat că agentul economic efectua activităţi de producţie şi comercializare a acestora, fără a respecta normele legale privind înregistrările contabile ale procesului de producţie şi fără a evidenţia toate veniturile realizate. Administratorul firmei este acum cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală. Totodată, s-a constatat că la unitatea verificată nu erau respectate normele igienico-sanitare, fapt pentru care reprezentanţii D.S.V.S.A Prahova au aplicat o sancţiune contravenţională, în temeiul HG 284/2005, în valoare de 4.000 de lei, dispunându-se, de asemenea, suspendarea activităţii de producţie.

 

I.P.J. PRAHOVA ~ La data de 8 noiembrie a.c. a fost dispusă începerea urmăririi penale faţă un cetăţean turc, de 40 de ani, din Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală. În sarcina acestuia s-a reţinut faptul că, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, ar fi evidenţiat, în actele contabile, cheltuieli ce nu au la bază operaţiuni reale, reprezentând achiziţii efectuate de la diverşi furnizori. Aceştia nu au raportat livrări către societatea în cauză. Prejudiciul creat în cauză se ridică la 1.310.000 de lei.
 

Sursă: IGPR

Link to comment
 • 5 weeks later...

ACŢIUNE A POLIŢIEI ROMÂNE PENTRU COMBATEREA EVAZIUNII FISCALE

 

La această oră, Poliţia Română efectuează 146 de percheziții la persoane bănuite că ar fi cauzat bugetului de stat un prejudiciu de 30.000.000 de euro prin evaziune fiscală şi spălare de bani.

 

La data de 1 februarie a.c., poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, efectuează 146 de percheziţii domiciliare la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani în diverse domenii de activitate (IT, construcţii).

 

La acţiune participă peste 300 de poliţişti din cadrul unităţilor centrale şi teritoriale ale Inspectoratului General al Poliţiei Române şi luptători din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale.

 

Percheziţiile se desfăşoară pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Arad, Argeş, Dâmboviţa, Giurgiu, Gorj, Ilfov, Olt, Sibiu, Teleorman, Vâlcea, şi Vrancea.

 

Polițiștii vor pune în executare 90 de mandate de aducere, iar în urma audierilor urmează a fi dispuse măsuri legale.

 

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2011-2014, reprezentanţii a peste 200 de societăţi comerciale ar fi creat circuite fictive pentru eludarea taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat.

 

De asemenea, prin intermediul societăţilor implicate ar fi fost fost transferate aproximativ 100 de milioane de euro către persoanele în cauză, iar banii astfel obţinuţi ar fi fost reintroduşi în circuitul ilicit prin retrageri din conturile bancare în baza unor documente fictive.

 

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost stabilit cu sprijinul specialiştilor Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală şi este de aproximativ 30.000.000 de euro.

 

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.
 

Sursă: IGPR

Link to comment
Update | ACŢIUNE A POLIŢIEI ROMÂNE PENTRU COMBATEREA EVAZIUNII FISCALE
 
În urma percheziţiilor efectuate ieri, de Poliţia Română, la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani, au fost ridicate acte financiar contabile, dispozitive, bani şi arme. 33 de persoane au fost reţinute.
 
Ieri, 1 februarie a.c., poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au efectuat 146 de percheziţii domiciliare la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani în diverse domenii de activitate (IT, construcţii).
 
În urma percheziţiilor, au fost ridicate documente financiar-contabile, facturi fiscale, suporturi financiare şi de stocare a datelor informatice, carduri bancare, dispozitive token şi digipass, folosite la tranzacţii bancare, 300.000 de lei, un pistol cu gaze a cărei autorizaţie era expirată şi alte 4 arme de vânătoare deţinute fără autorizaţie.
 
33 de persoane au fost reţinute, cercetările fiind continuare sub aspectul săvârşii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.
 
* * *
 
Reamintim faptul că la acţiunea de ieri a Poliţiei Române au participat peste 300 de poliţişti din cadrul unităţilor centrale şi teritoriale ale Inspectoratului General al Poliţiei Române şi luptători din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale.
 
Percheziţiile s-au desfăşurat pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Arad, Argeş, Dâmboviţa, Giurgiu, Gorj, Ilfov, Olt, Sibiu, Teleorman, Vâlcea, şi Vrancea.
 
Din cercetări a reieșit că, în perioada 2011-2014, reprezentanţii a peste 200 de societăţi comerciale ar fi creat circuite fictive pentru eludarea taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat.
 
De asemenea, prin intermediul societăţilor implicate ar fi fost fost transferate aproximativ 100 de milioane de euro către persoanele în cauză, iar banii astfel obţinuţi ar fi fost reintroduşi în circuitul ilicit prin retrageri din conturile bancare în baza unor documente fictive.
 
Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost stabilit cu sprijinul specialiştilor Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală şi este de aproximativ 30.000.000 de euro.
 
Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.
 
Sursa: IGPR
Link to comment
 • 1 month later...

ACȚIUNE PENTRU COMBATEREA EVAZIUNII FISCALE

 

Poliţia Română efectuează, la această oră, 93 de percheziții domiciliare, pentru destructurarea a patru grupări infracționale bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani, în domeniul prestării de servicii de tip ,,video chat”. Va fi instituit sechestru asigurator asupra a peste 15.000.000 de dolari americani, aflați în conturile bancare ale persoanelor bănuite.

 

La data de 17 martie a.c., aproape 400 de poliţişti efectuează 93 de percheziții domiciliare, în municipiul București și în județele Buzău, Bacău, Sibiu, Timiș și Ilfov și pun în executare 9 mandate de aducere, pentru destructurarea a patru grupări infracţionale specializate în evaziune fiscală și spălare de bani, în legătură cu activități de tip ,,video chat”.

 

Acțiunea se desfășoară sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Investigare a Criminalității Economice și a Direcției de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

 

Din cercetări a reieșit că, prin conturile deschise la 2 societăţi bancare, persoanele bănuite ar fi efectuat operaţiuni financiare de peste 300.000.000 de dolari americani.

 

De asemenea, sunt efectuate cercetări în legatură cu o societate de tip ,,off shore”, care ar fi intermediat plăţi externe şi care ar fi ajutat membrii grupărilor la sustragerea de la plata impozitelor aferente veniturilor obţinute pe teritoriul României.

 

În cauză, urmează a fi instituit sechestru asigurator asupra a peste 15.000.000 de dolari americani, aflați în conturile bancare ale persoanelor bănuite, precum și asupra a 5 locuințe și 6 autoturisme.
 

Sursă: IGPR

Link to comment
UPDATE - ACŢIUNE PENTRU COMBATEREA EVAZIUNII FISCALE
 
În urma perchezițiilor efectuate, ieri, de Poliţia Română la persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani, în domeniul prestării de servicii de tip ,,video chat”, a fost instituit sechestru asigurator asupra a peste 16.000.000 de dolari americani și au fost ridicați 200.000 de euro, precum și 120 de unități de calcul și 131 de carduri bancare.
 
La data de 17 martie a.c., Poliția Română a efectuat 93 de percheziții domiciliare, în municipiul București și în județele Buzău, Bacău, Sibiu, Timiș și Ilfov, pentru destructurarea a patru grupări infracţionale specializate în evaziune fiscală și spălare de bani, în legătură cu activități de tip ,,video chat”.
 
Acțiunea a fost coordonată de Direcţia de Investigare a Criminalității Economice și Direcția de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub conducerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.
 
În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat bani, lei și valută, echivalentul a aproximativ 200.000 de euro, 120 de unități de calcul, 32 de medii de stocare și 131 de carduri bancare.
 
De asemenea, a fost instituit sechestru asigurator pe banii aflați în conturile bancare ale persoanelor bănuite, în valoare de peste 16.000.000 de dolari americani, precum și asupra a 5 locuințe și 6 autoturisme.
 
Nouă persoane au fost conduse la audieri, fiind cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de  evaziune fiscală și spălare de bani.
 
Din cercetări a reieșit că, prin conturile deschise la 2 societăţi bancare, persoanele bănuite ar fi efectuat operaţiuni financiare de peste 300.000.000 de dolari americani.
 
În continuare, sunt efectuate cercetări în legatură cu o societate de tip ,,off shore”, care ar fi intermediat plăţi externe şi care ar fi ajutat membrii grupărilor la sustragerea de la plata impozitelor aferente veniturilor obţinute pe teritoriul României.
 
Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliției Române și al Departamentului de Informații și Protecție Internă.
 
Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activități infracționale.
 
Sursa: IGPR
Link to comment
 • 3 weeks later...

PRODUSE DE PANIFICAŢIE, RIDICATE DE POLIŢIŞTI

 

3.900 de kilograme de făină, 233 de kilograme de zahăr, 300 de kilograme de margarină şi alte produse, fără documente legale, au fost ridicate, astăzi, de poliţişti, în urma controalelor efectuate la societăţi comerciale de producere şi comercializare a produselor de panificaţie.

 

La data de 3 aprilie a.c., poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov au efectuat controale la 9 societăţi comerciale de producere şi comercializare a produselor de panificaţie, din Pantelimon, Popeşti Leordeni şi Bragadiru, județul Ilfov.

 

În cadrul activităților, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 142.000 de lei.

 

De asemenea, au ridicat în vederea confiscării 3.900 de kilograme de făină, 233 de kilograme de zahăr, 300 de kilograme de margarină, 25 de kilograme de biscuiţi şi 8 kilograme de drojdie, fără acte legale de provenienţă.

 

Activităţile de astăzi se înscriu în planul de acţiuni la nivel naţional, premergător Sărbătorilor de Paşti, dispus de Șeful Poliţiei Române, chestor general de poliţie Petre Tobă, pentru perioada 2 - 9 aprilie a.c., pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, cu preponderenţă a celor de evaziune fiscală.
 

Sursa: IPJ Ilfov

Link to comment
 • 3 weeks later...

ACŢIUNI NAŢIONALE PENTRU PREVENREA EVAZIUNII FISCALE

În primele trei luni ale acestui an, Poliția Română a desfășurat mai multe acțiuni naționale pentru asigurarea unui mediu concurențial corect. Astfel, în urma acțiunilor desfășurate pentru combaterea ilegalităţilor ce se comit în domeniul operaţiunilor economice cu produse cerealiere şi de panificaţie au fost efectuate peste 8.000 de controale, au fost aplicate peste 8.300 de sancţiuni contravenţionale şi au fost indisponibilizate bunuri în valoare de peste 3.400.000 de lei.

Acţiunile desfăşurate de polițiști în domeniul morăritului şi panificaţiei au avut ca efect reducerea evaziunii fiscale cu 20%, pe acest segment.

Combaterea evaziunii fiscale, în toate formele în care aceasta se manifestă şi protejarea intereselelor economice ale statului şi ale cetăţenilor reprezintă priorităţi de acţiune pentru Poliţia Română

Din dispoziţia şefului Poliţiei Române, chestor general de poliţie Petre Tobă, poliţiştii au continuat controale demarate, la nivel naţional, pentru combaterea evaziunii fiscale în domeniul panificaţiei.

Astfel, în perioada 06 ianuarie – 09 aprilie a.c., poliţiştii au efectuat controale atât la producătorii de produse de panificaţie, cât şi la cei care comercializează produsul finit către populaţie, fiind vizate inclusiv zonele în care se exportă cereale.

Echipele de poliţişti au efectuat 8.257 de controale, dintre care 378 la unități de morărit, 1.187 la unităţi de panificaţie, 929 la unităţi de patiserie, 5.763 la alte unități comerciale, care desfășoară activități în domeniul de referință și 177 la depozite de cereale. Au fost verificate şi 13.012 mijloace de transport.

Poliţiştii au întocmit 352 dosare penale, dintre care 247 la Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale și au constatat 542 de infracțiuni.Valoarea prejudiciului recuperat este de peste 6.000.000 lei.

De asemenea, au fost aplicate 8.367 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 2.742 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 33 la O.U.G. 12/2006 privind reglementarea pieţei pe filiera cerealelor şi a produselor procesate din cereale modificată de O.U.G. 93/2009 şi 5.592 la alte acte normative. Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate este de 5.780.772 lei.

Au fost indisponibilizate sau confiscate bunuri în valoare de 3.412.228 lei, aceeaşi măsură fiind luată şi faţă de 18 mijloace de transport, în valoare de 345.000 de lei.

La acţiune au participat poliţişti din cadrul structurilor de investigare a criminalității economice, de ordine publică, poliţie rutieră şi poliţie transporturi ale inspectoratelor de poliţie judeţene, Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi Secţiilor Regionale de Poliţie Transporturi. De asemenea, într-o serie de activităţi au fost angrenaţi şi reprezentanţi ai organismelor de inspecţie şi control din cadrul M.A.D.R., A.N.A.F. şi I.S.C.T.R..

Informații de background:

Reamintim că, în anul 2014, în cadrul acțiunii „VATRA”, Poliția Română a întocmit peste 1.900 de dosare penale, a aplicat peste 58.500 de sancţiuni contravenţionale şi a fost indisponibilizat bunuri în valoare de aproape 31.000.000 de lei.

Conform datelor Patronatului Român de Morărit Panificaţie şi Produse Făinoase – ROMPAN, acţiunile desfăşurate de Poliţia Română, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, au avut ca efect reducerea evaziunii fiscale în domeniul morăritului şi panificaţiei cu 20%, precum și îmbunătățirea mediului de afaceri. De asemenea, conform aceluiași studiu, populația a cumpărat produse mai ieftine cu 12%.

Sursă: IGPR

Link to comment
 • 3 weeks later...
OPERAŢIUNILE ECONOMICE DIN PORTUL CONSTANŢA, VERIFICATE DE POLIŢIŞTI
 
Aproape 2.300 de autovehicule care transportau mărfuri în Portul Constanţa au fost verificate de poliţişti, în primele 5 zile ale acţiunii dispuse de şeful Poliţiei Române, chestor general de poliţie Petre Tobă. Acţiunea are rolul de a combate activităţile economice ilicite, de a asigura un mediu concurenţial corect şi de a proteja interesele statului şi ale cetăţenilor.
 
În perioada 4 – 9 mai a.c., poliţiştii care acţionează în sistem integrat pentru verificarea şi controlul legalităţii transportului de mărfuri către Portul Constanţa pe cale rutieră, feroviară şi navală, au verificat 2.284 de autovehicule care transportau mărfuri în port.
 
Dintre acestea, 761 transportau cereale, 574 efectuau transporturi de material lemnos, 202 transportau materiale reciclabile, iar 747 transportau mărfuri din alte categorii.
 
Activităţile s-au desfăşurat în puncte de microfiltre, fiind verificată legalitatea documentelor şi a mărfurilor transportate către porţile de acces auto din Portul Constanţa, către ecluzele canalului Dunăre - Marea Neagră şi către triajele CFR din judeţul Constanţa.
 
Echipele de control au scanat documentele de însoţire a transporturilor de mărfuri ce părăsesc incinta portuară, astfel încât să fie realizată traseologia mărfurilor de la beneficiar către societăţile furnizoare.
 
Totodată, în baza analizelor de risc, au fost efectuate verificări directe pentru a se stabili legalitatea operaţiunilor comerciale înscrise în documentele verificate şi a modului de evidenţiere şi declarare a veniturilor realizate.
 
La acţiune au participat poliţişti de la toate structurile Poliţiei Române, care au acţionat conform competenţelor de linie. De asemenea, pentru desfăşurarea activităţilor, alături de poliţişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române au fost detaşaţi poliţişti de la inspectoratele judeţene de poliţie.
 
Anul trecut, în cadrul aceleiaşi acţiuni, în Portul Constanţa, poliţiştii au verificat peste 78.600 de transporturi de mărfuri (cereale, lemn, deşeuri metalice şi nemetalice, produse alimentare şi nealimentare) şi peste 36.200 de firme destinatare ale transporturilor, fapt ce a dus la o corectă înregistrare a exporturilor fiscalizate efectuate, constatându-se astfel o creştere cu 20% a acestora, faţă de perioada similară a anului anterior. 
 
Sursa: IGPR
Link to comment

UPDATE / ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR PENTRU COMBATEREA EVAZIUNII FISCALE

 

În urma percheziţiilor efectuate, ieri, de poliţişti la persoane bănuite de evaziune fiscală,  trei persoane au fost reţinute şi a fost instituit sechestru asigurător până la concurenţa sumei de un milion de euro, prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului.

 

La data de 12 mai a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, au efectuat 9 percheziţii, pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, la persoane bănuite de evaziune fiscală, în domeniul comercializării şi producerii ilegale de produse textile.

 

În urma acțiunii, trei persoane au fost reţinute, față de acestea fiind continuate cercetările sub aspectul săvârşii infracţiunilor de evaziune fiscală, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați magistraților cu propunere de arestare preventivă.

 

De asemenea, alte șapte persoane mai sunt cercetate, în stare de libertate, sub aspectul săvârșirii aceleiași infracțiuni.

 

Reamintim faptul că acțiunea a fost desfășurată în cadrul unui dosar instrumentat de polițiștii de investigare a criminalității economice, în care mai multe persoane, reprezentanţii a două societăţi comerciale, sunt bănuite că, în perioada 2013 - 2015, ar fi comercializat peste 200.000 de produse textile pe care le-ar fi produs, în mod clandestin, în cadrul celor două fabrici pe care le deţineau în mod ilegal.

 

Valoarea bunurilor comercializate de către aceştia este estimată la peste 4 milioane de euro, iar prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este de aproximativ un milion de euro.

 

Poliţiştii au instituit măsuri asiguratorii pentru bunurile celor două societăţi comerciale, până la concurenţa sumei de un milion de euro.

 

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

Sursa: IPJ ILFOV

Link to comment

ACȚIUNE PENTRU COMBATEREA EVAZIUNII FISCALE

Poliția Română efectuează, în această dimineață, 18 percheziții la 16 persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 1.000.000 de euro prin evaziune fiscală, în domeniul IT și al consultanței.

La data de 14 mai a.c., polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice – Inspectoratul General al Poliției Române, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, desfăşoară o operaţiune pentru combaterea evaziunii fiscale, în domeniul IT şi al consultanţei.

Sunt efectuate 18 percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti și în județele Ilfov şi Ialomiţa, cu sprijinul Serviciului pentru Intevenții și Acțiuni Speciale – I.G.P.R., Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomiţa.

De asemenea, vor fi puse în executare 16 mandate de aducere emise pe numele persoanelor bănuite.

Cei în cauză sunt bănuiți că s-ar fi sustras de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prin evidenţierea, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive.

Una dintre societățile comerciale care ar fi evidențiat în actele contabile sau în alte documente legale, cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale, este o casă de avocatură din municipiul București.

Prejudicul estimat cauzat bugetului de stat este de peste 1.000.000 de euro.

Acțiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliției Române.

Sursă: IGPR

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.