Jump to content
POLITISTI.ro

Recommended Posts

Poliţiştii de frontieră se pregătesc pentru afluxul de călători din perioada sărbătorilor de iarnă

 

Poliţiştii de frontieră se pregătesc pentru afluxul de călători din punctele de trecere a frontierei, generat de apropierea sărbătorilor de iarnă;
 Cele mai tranzitate frontiere vor fi cele aflate la graniţa cu Ungaria şi R. Moldova, fapt pentru care, la nivelul Poliţiei de Frontieră Române, au fost dispuse o serie de măsuri, menite să fluidizeze traficul şi să reducă timpii de aşteptare;
 În luna decembrie a anului trecut, s-a înregistrat un număr de 2,6 milioane treceri persoane, prin punctele de frontieră;

Apropierea sărbătorilor de iarnă readuce în ţară mulţi dintre cetăţenii români aflaţi în străinătate, pentru a-şi petrece aceste zile împreună cu familia şi rudele, dar şi cetăţeni străini care doresc să-şi petreacă zilele de vacanţă în România. De asemenea, mulţi cetăţeni români şi-au planificat petrecerea acestor zile în străinătate.

Ca urmare a acestui fapt, în luna decembrie, în punctele de trecere a frontierei, se înregistrează o creştere a traficului de persoane şi mijloace de transport, sens în care, pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română a luat toate măsurile necesare astfel încât tranzitul să se efectueze în condiţii normale.

Punctual, pentru realizarea unui control de frontieră eficient şi fluent, conducerea Poliţiei de Frontieră Române a dispus întreprinderea următoarele măsuri:
• suplimentarea personalului care-şi desfăşoară activitatea la controlul documentelor, respectiv creşterea numărului arterelor de control din punctele de frontieră, pe sensul de intrare sau ieşire din ţară, dacă situaţia o impune;
• constituirea unei rezerve de personal, atât la sediul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, cât şi în cadrul structurilor teritoriale, formată din ofiţeri specializaţi care vor fi pregătiţi să acţioneze, dacă este necesar;
• asigurarea unei supravegheri sporite a frontierei de stat, prin aplicarea măsurilor legale pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere;
• menţinerea în stare de operativitate a tuturor mijloacelor de comunicaţii şi informatică şi pregătirea personalului din subordine în vederea asigurării intervenţiei rapide în zona de competenţă, pentru rezolvarea unor eventuale situaţii deosebite;
• intensificarea relaţiilor de conlucrare şi colaborare cu celelalte structuri ale Ministerului Administraţiei şi Internelor, cu autorităţile de frontieră ale statelor vecine, precum şi cu administraţia publică locală.

Recomandări

Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitarilor doar a unora dintre acestea, din cauza numărului mare de călători, într-un timp foarte scurt.

În condiţiile în care, conform estimărilor, cele mai tranzitate puncte de trecere vor fi cele de la frontiera cu Ungaria şi Republica Moldova, reamintim punctele de frontieră existente la aceste graniţe:

Pe frontiera româno-ungară:

- pe raza jud. Timiş - PTF Cenad - Kiszombor;
- pe raza jud. Arad - PTF Nădlac – Nagylak, PTF Turnu – Batonnya, PTF Vărşand –Gyula; PTF Curtici – feroviar - Lokostaza,
- pe raza jud. Bihor - PTF Salonta - Mehkerek; PTF Borş-Artand; PTF Valea lui Mihai- rutier/feroviar – Nyirabrany; PTF Săcuieni – Letavertes; PTF Episcopia Bihor – feroviar - Biharkerestes,
- pe raza jud. Satu Mare - PTF Urziceni – Vallaj; PTF Petea – Csengersima. PTF Carei – feroviar - Vallaj;

Pe frontiera româno-moldoveană:

- pe raza jud. Botosani – PTF Stanca rutier - Costeşti; PTF Rădăuţi Prut - Lipcani
- pe raza jud. Iaşi – PTF Sculeni rutier – Sculeni; PTF Iaşi – feroviar – Ungheni
- pe raza jud. Vaslui – PTF Albiţa rutier – Leuşeni,
- pe raza jud. Galaţi – PTF Oancea – rutier – Cahul, PTF Galaţi – Giurgiuleşti.

Informaţii suplimentare şi harta punctelor de frontieră deschise traficului internaţional sunt disponibile pe site-ul instituţiei: www.politiadefrontiera.ro.

De asemenea, precizăm că, în situaţia în care există nemulţumiri cu privire la modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, participanţii la trafic pot suna la numărul de telefon al Poliţiei de Frontieră Române - 021.9590, unde aspectele semnalate vor fi preluate de către poliţiştii de frontieră care vor acţiona în consecinţă, legal, de la caz la caz.

Statistica

În anul 2010, în luna decembrie, au trecut frontiera aproximativ 2.600.000 persoane, din care peste 2.300.000 cetăţeni ai Uniunii Europene (1.400.000 pe sensul de intrare în ţară şi 1.200.000 pe sensul de ieşire), cele mai tranzitate fiind punctele de trecere a frontierei din vestul ţării.

Biroul de Informare şi Relatii Publice- I.G.P.F.

Link to comment
 • 3 weeks later...

Poliţiştii de frontieră pregătiţi pentru afluxul de călători la ieşirea din ţară

Poliţiştii de frontieră sunt pregătiţi pentru întoarcerea cetăţenilor români şi străini în ţările de reşedinţă, respectiv de origine, după petrecerea sărbătorilor de iarnă pe teritoriul ţării noastre. Cele mai tranzitate frontiere vor fi cele cu Ungaria şi Republica Moldova, sens în care Poliţia de Frontieră Română a luat măsuri pentru asigurarea unui control fluent în toate punctele de trecere.

În această perioadă, cetăţenii români, stabiliţi în străinătate şi cetăţenii străini, aflaţi în vizită în ţara noastră, se reîntorc în ţările de reşedinţă, motiv pentru care, în punctele de trecere, se înregistrează creşteri ale traficului de persoane şi mijloace de transport pe sensul de ieşire din ţară.

Şi la frontiera de est se înregistrează creşteri ale traficului, în special pe sensul de intrare în ţară, ce sunt cauzate de numărul mare de persoane care vin să petreacă în România sărbătorile de iarnă pe rit vechi, dar şi de întoarcerea studenţilor din R. Moldova în marile centre universitare din ţara noastră.

Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română a luat toate măsurile necesare astfel încât tranzitul să se efectueze în condiţii normale.

De asemenea, dacă situaţia o impune, se vor lua măsuri de creştere a numărului arterelor de control şi se va coopera operativ cu reprezentanţii autorităţilor de frontieră din state vecine în vederea acţionării în comun pentru fluidizarea traficului frontalier.

La nivelul tuturor structurilor teritoriale P.F., se vor constitui rezerve de personal, formate din ofiţeri specializaţi care vor fi pregătiţi să acţioneze, în sprijinul colegilor aflaţi în punctele de trecere, dacă va fi necesar.

Totodată, se vor intensifica relaţiile de conlucrare şi colaborare cu celelalte structuri ale Ministerului Administraţiei şi Internelor, cu organele de frontieră ale statelor vecine, precum şi cu administraţia publică locală.

Recomandări

Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română recomandă, în continuare, participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

În situaţia în care există nemulţumiri cu privire la modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, participanţii la trafic pot suna la numărul de telefon al Poliţiei de Frontieră Române - 021.9590, unde aspectele semnalate vor fi preluate de către poliţiştii de frontieră care vor acţiona în consecinţă, legal, de la caz la caz.

Informaţii suplimentare şi harta punctelor de trecere a frontierei deschise traficului internaţional sunt disponibile pe pagina de internet a Poliţiei de Frontieră Române – www.politiadefrontiera.ro

Statistică

În luna decembrie 2011, frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 2.700.000 de persoane, din care 2.240.000 au fost cetăţeni aparţinând U.E.

Dintre acestea, aproximativ 1.440.000 treceri au fost pe sensul de intrare în ţară (1.220.000 cetateni U.E. şi 220.000 cetateni non U.E.).

Cele mai tranzitate au fost punctele de trecere din vestul şi estul ţării. Astfel, prin punctele de trecere de la frontiera comună româno-ungară au trecut graniţa, în ultima lună a anului trecut, peste 1.200.000 persoane.

Următoarea frontieră din punct de vedere al traficului, în luna decembrie 2011, a fost graniţa româno-moldoveană, cu 335.000 treceri persoane, urmată de frontiera cu Bulgaria (209.000) şi Serbia (205.000).

Biroul de Informare şi Relaţii Publice - I.G.P.F.

Link to comment
 • 1 year later...

Poliţiştii de frontieră pregătiţi pentru afluxul de călători la ieşirea din ţară

Poliţiştii de frontieră sunt pregătiţi pentru întoarcerea cetăţenilor români şi străini în ţările de reşedinţă, respectiv de origine, după petrecerea sărbătorilor de iarnă pe teritoriul ţării noastre.

Cele mai tranzitate frontiere vor fi cele cu Ungaria şi R. Moldova, sens în care Poliţia de Frontieră Română a luat măsuri pentru asigurarea unui control fluent în toate punctele de trecere.

În această perioadă, cetăţenii români, stabiliţi în străinătate şi cetăţenii străini, aflaţi în vizită în ţara noastră, se reîntorc în ţările de reşedinţă, motiv pentru care, în punctele de trecere, se înregistrează creşteri ale traficului de persoane şi mijloace de transport pe sensul de ieşire din ţară.

Şi la frontiera de est se înregistrează creşteri ale traficului, în special pe sensul de intrare în ţară, ce sunt cauzate de numărul mare de persoane care vin să petreacă în România sărbătorile de iarnă pe rit vechi, dar şi de întoarcerea studenţilor din R. Moldova în marile centre universitare din ţara noastră.

Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română a luat toate măsurile necesare astfel încât tranzitul să se efectueze în condiţii normale.

De asemenea, dacă situaţia o impune, se vor lua măsuri de creştere a numărului arterelor de control şi se va coopera operativ cu reprezentanţii autorităţilor de frontieră din state vecine în vederea acţionării în comun pentru fluidizarea traficului frontalier.

La nivelul tuturor structurilor teritoriale P.F., se vor constitui rezerve de personal, formate din ofiţeri specializaţi care vor fi pregătiţi să acţioneze, în sprijinul colegilor aflaţi în punctele de trecere, dacă va fi necesar.

Totodată, se vor intensifica relaţiile de conlucrare şi colaborare cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, cu organele de frontieră ale statelor vecine, precum şi cu administraţia publică locală.

Recomandări

Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română recomandă, în continuare, participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

În situaţia în care există nemulţumiri cu privire la modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, participanţii la trafic pot suna la numărul de telefon al Poliţiei de Frontieră Române - 021.9590, unde aspectele semnalate vor fi preluate de către poliţiştii de frontieră care vor acţiona în consecinţă, legal, de la caz la caz.

Informaţii suplimentare şi harta punctelor de trecere a frontierei deschise traficului internaţional sunt disponibile pe pagina de internet a Poliţiei de Frontieră Române – www.politiadefrontiera.ro

Statistică

În luna decembrie 2012, frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 2.600.000 de persoane, din care 2.210.000 au fost cetăţeni aparţinând U.E.

Dintre acestea, aproximativ 1.400.000 treceri au fost pe sensul de intrare în ţară (1.220.000 cetateni U.E. şi 180.000 cetateni non U.E.).

Cele mai tranzitate au fost punctele de trecere din vestul ţării si cele aeroportuare. Astfel, prin punctele de trecere de la frontiera comună româno-ungară au trecut graniţa, în ultima lună a anului trecut, peste 1.267.000 persoane, iar prin cele aeroportuare peste 467.000 persoane.

Biroul de Informare şi Relaţii Publice - I.G.P.F.

Link to comment
 • 11 months later...

Poliţiştii de frontieră se pregătesc pentru afluxul de călători din perioada sărbătorilor de iarnă

 

Poliţiştii de frontieră se pregătesc pentru afluxul de călători din punctele de trecere a frontierei, generat de apropierea sărbătorilor de iarnă;

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei vor fi cele aflate la graniţa cu Ungaria, dar si cele cu R. Moldova, Bulgaria şi Serbia, se pot înregistra creşteri ale traficului, fapt pentru care, conducerea Poliţiei de Frontieră Române a dispus o serie de măsuri, menite să fluidizeze traficul şi să reducă timpii de aşteptare;

Aproximativ 3.200 poliţişti de frontieră vor desfăşura, zilnic, în această perioadă, activităţi de supraveghere şi control a frontierei de stat;

În luna decembrie a anului trecut s-a înregistrat un număr de 2,6 milioane treceri persoane prin punctele de frontieră;

Apropierea sărbătorilor de iarnă readuce în ţară mulţi dintre cetăţenii români aflaţi în străinătate, pentru a-şi petrece aceste zile împreună cu familia şi rudele, dar şi cetăţeni străini care doresc să-şi petreacă zilele de vacanţă în România. De asemenea, mulţi cetăţeni români şi-au planificat petrecerea acestor zile în străinătate.

Ca urmare a acestui fapt, în luna decembrie, în punctele de trecere a frontierei, se înregistrează o creştere a traficului de persoane şi mijloace de transport, sens în care, pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română a luat măsurile necesare astfel încât tranzitul să se efectueze în condiţii normale.

Astfel, în următoarea perioadă, aproximativ 3.200 poliţişti de frontieră vor desfăşura, zilnic, activităţi de supraveghere şi control a frontierei de stat .

Punctual, pentru realizarea unui control de frontieră eficient şi fluent, conducerea Poliţiei de Frontieră Române a dispus întreprinderea următoarele măsuri:
•suplimentarea personalului care-şi desfăşoară activitatea la controlul documentelor, respectiv creşterea numărului arterelor de control din punctele de frontieră, pe sensul de intrare sau ieşire din ţară, dacă situaţia o impune;
•constituirea unei rezerve de personal, atât la sediul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, cât şi în cadrul structurilor teritoriale, formată din ofiţeri specializaţi care vor fi pregătiţi să acţioneze, dacă este necesar;
•asigurarea unei supravegheri sporite a frontierei de stat, prin aplicarea măsurilor legale pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere;
•menţinerea în stare de operativitate a tuturor mijloacelor de comunicaţii şi informatică şi pregătirea personalului din subordine în vederea asigurării intervenţiei rapide în zona de competenţă, pentru rezolvarea unor eventuale situaţii deosebite;
•intensificarea relaţiilor de conlucrare şi colaborare cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, cu autorităţile de frontieră ale statelor vecine, precum şi cu administraţia publică locală.

Statistică
În luna decembrie 2012, frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 2.600.000 de persoane, din care 2.210.000 au fost cetăţeni aparţinând U.E.

Dintre acestea, aproximativ 1.400.000 treceri au fost pe sensul de intrare în ţară (1.220.000 cetăţeni U.E. şi 180.000 cetăţeni non U.E.).

Cele mai tranzitate au fost punctele de trecere a frontierei din vestul şi estul ţării. Astfel, prin punctele de trecere de la frontiera comună româno-ungară au trecut graniţa, în ultima lună a anului trecut, peste 1.260.000 persoane. Următoarea frontieră din punct de vedere al traficului, în luna decembrie 2012, a fost graniţa româno-moldoveană, cu 275.000 treceri persoane, urmată de frontiera cu Bulgaria (216.000) şi Serbia (186.000).

De asemenea, valori ridicate de trafic s-au înregistrat şi prin punctele de trecere aeroportuare, peste 470.000 persoane.

Recomandări

Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza numărului mare de călători, într-un timp foarte scurt.

În condiţiile în care, conform estimărilor, cele mai tranzitate puncte de trecere vor fi cele de la frontiera cu Ungaria, Bulgaria şi R Moldova, reamintim punctele de frontieră existente la aceste graniţe:

Pe frontiera româno-ungară:
•pe raza jud. Timiş: P.T.F. Cenad - Kiszombor;
•pe raza jud. Arad: P.T.F. Nadlac - Nagylak;
P.T.F. Turnu - Batonnya;
P.T.F. Vărşand – Gyula
•pe raza jud. Bihor: P.T.F. Salonta - Mehkerek;
P.T.F. Borş - Artand;
P.T.F. Valea lui Mihai - Nyirabrany;
P.T.F. Săcuieni – Letavertes
•pe raza jud. Satu Mare: P.T.F. Urziceni - Vallaj;
P.T.F. Petea – Csengersima.
Pe frontiera româno-bulgară:
•pe raza jud. Giurgiu: P.T.F. Giurgiu;
•pe raza jud. Constanţa: P.T.F. Vama Veche;
P.T.F. Ostrov - Silistra;
P.T.F. Negru Voda-Kardam
•pe raza jud. Dolj: P.T.F. Bechet;
P.T.F. Calafat.

Pe frontiera româno-moldoveana:
•pe raza jud. Galaţi: P.T.F. Oancea
P.T.F. Galaţi
•pe raza jud. Vaslui : P.T.F. Albiţa
•pe raza jud. Iaşi: P.T.F. Sculeni
•pe raza jud. Botoşani: P.T.F. Rădăuţi – Prut
P.T.F. Stînca

Condiţii călătorie minori
Având în vedere faptul că, în perioada vacanţei de iarnă, mulţi copii călătoresc în afara graniţelor ţării, precum şi faptul că încă se întâlnesc situaţii în care prevederile legale nu sunt cunoscute, reamintim condiţiile privind călătoria cetăţenilor români minori în străinătate:

Legea 248/2005 prevede faptul ca aceştia pot ieşi din ţară în aceleaşi condiţii ca şi persoanele adulte, în baza unui document de călătorie valabil – paşaport sau carte de identitate (minorii peste 14 ani) - numai dacă sunt însoţiţi de o persoană fizică majoră şi cu acordul părinţilor.

Poliţiştii de frontieră vor permite ieşirea din ţară a cetăţenilor români minori numai în următoarele cazuri:
- în situaţia în care călătoresc în străinătate însoţiţi de ambii părinţi;
- în situaţia în care călătoresc împreună cu unul dintre părinţi, numai dacă părintele însoţitor prezintă o declaraţie a celuilalt părinte sau, după caz, face dovada decesului celuilalt părinte;

Declaraţia trebuie să cuprindă şi următoarele menţiuni:

 • scopul deplasării
 • ruta urmată până în statul de destinaţie
 • în cazul în care minorul urmează să rămână în statul de destinaţie, trebuie menţionată persoana căreia urmează a-i fi încredinţat minorul sau dacă urmează să se întoarcă, trebuie sa fie precizat însoţitorul.

În cazul părinţilor divorţaţi, chiar dacă părintele însoţitor face dovada faptului că minorul i-a fost încredinţat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă însă cei doi părinţi exercită în comun autoritatea părintească, acesta trebuie să prezinte acordul autentificat al celuilalt părinte cu privire la ieşirea din ţară.

- în situaţia în care sunt însoţiţi de o altă persoană fizică majoră numai dacă persoana însoţitoare prezintă pe lângă cazierul judiciar o declaraţie:

 •  a ambilor părinţi,
 •  a părintelui căruia minorul i-a fost încredinţat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă,
 •  a părintelui supravieţuitor ori a reprezentantului său legal

Prin reprezentant legal se înţelege persoana desemnată, potrivit legii, să exercite drepturile şi să îndeplinească obligaţiile părinteşti faţă de minor.
Poate avea calitatea de însoţitor şi o persoană anume desemnată din cadrul unei societăţi comerciale autorizate, în condiţiile legii, să desfăşoare activităţi de transport internaţional de persoane.

Declaraţiile prevăzute ca şi condiţii la călătoria minorului în străinătate trebuie redactate în două exemplare şi trebuie să fie autentificate în ţară de notarul public, iar în străinătate, de misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României ori, dacă au fost date în faţa autorităţilor străine, să îndeplinească condiţiile de supralegalizare prevăzute de lege sau să aibă aplicată apostila conform Convenţiei cu privire la suprimarea cerinţei supralegalizării actelor oficiale străine, adoptată la Haga la 5 octombrie 1961, la care România a aderat prin Ordonanţa Guvernului nr. 66/1999, aprobată prin Legea nr. 52/2000, cu modificările ulterioare. Un exemplar al declaraţiei se păstrează de către însoţitor, iar al doilea exemplar însoţeşte paşaportul sau cartea de identitate a minorului.

021.9590 – număr unic de apel al Poliţiei de Frontieră Române
Reamintim tuturor participanţilor la traficul transfrontalier că, în situaţia în care sunt nemulţumiţi de modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, pot suna la numărul de telefon 021.9590, unde aspectele semnalate vor fi preluate de către poliţiştii de frontieră care vor acţiona în consecinţă, legal, de la caz la caz.

Menţionăm că informaţii privind punctele de trecere a frontierei sunt disponibile pe pagina de internet a Poliţiei de Frontieră Române: www.politiadefrontiera.ro.

I.G.P.F. - Biroul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
 • 4 months later...

Poliţiştii de frontieră sunt pregătiţi pentru afluxul de călători din perioada Sărbătorilor Pascale şi 1 Mai

 

Poliţiştii de frontieră se pregătesc pentru afluxul de călători din punctele de trecere ale frontierei, generat de apropierea Sărbătorilor Pascale şi a minivacanţei de 1 Mai.

La nivelul Poliţiei de Frontieră Române au fost dispuse măsurile necesare, menite să fluidizeze traficul şi să reducă timpul de aşteptare.

Aproximativ 3.200 poliţişti de frontieră vor desfăşura, zilnic, în această perioadă, activităţi de supraveghere şi control a frontierei de stat.

Anul trecut, în perioada Sărbătorilor Pascale şi 1Mai, s-a înregistrat un trafic de aproximativ 1.360.000 de persoane, cetăţeni români şi străini, care au tranzitat frontiera română.

Apropierea Sărbătorilor Pascale, precum şi scurta vacanţă de 1 Mai, readuce în ţară mulţi dintre cetăţenii români stabiliţi legal în străinătate, pentru a-şi petrece aceste zile împreună cu familia şi rudele, dar şi tot mai mulţi cetăţeni străini care doresc să-şi petreacă vacanţa în România.
Ca urmare a acestui fapt şi din experienţa anilor anteriori, în punctele de trecere ale frontierei se vor înregistra creşteri ale traficului de persoane şi mijloace de transport.
Pentru a evita aglomerările şi a realiza un control operativ şi fluent, conducerea Poliţiei de Frontieră Române a dispus măsuri de suplimentare a personalului care desfăşoară activităţi în punctele de trecere şi, de asemenea, în funcţie de situaţie, creşterea numărului arterelor de control, pe sensul de intrare în ţară sau pe cel de ieşire, după caz.
Totodată, au fost dispuse măsuri pentru gestionarea eficientă a situaţiei operative, respectiv prevenirea şi combaterea actelor ilegale transfrontaliere.
În următoarea perioadă, aproximativ 3.200 poliţişti de frontieră vor desfăşura, zilnic, activităţi de supraveghere şi control a frontierei de stat.

Statistica anului trecut la frontieră
Anul trecut, în perioada Sărbătorilor Pascale (29.04–12.05.2013), poliţiştii de frontieră au efectuat controlul documentelor de călătorie unui număr de aproximativ 1.360.000 persoane care au tranzitat frontiera română, din care aproximativ 1.150.000 au fost cetăţeni ai Uniunii Europene, (aproximativ 85% din totalul călătorilor), cu peste 386.000 mijloace de transport.
Cele mai tranzitate puncte de trecere ale frontierei au fost cele de la graniţa cu Ungaria, care au fost tranzitate de peste 535.000 persoane, cu Bulgaria (200.000 persoane) şi punctele de trecere aeroportuare (287.000 persoane).

Recomandări:
În vederea evitării aglomerărilor ce pot apărea din cauza suprasolicitării, din punct de vedere al tranzitului, principalelor puncte de trecere de la frontiera cu Bulgaria şi Ungaria, Poliţia de Frontieră Română recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră comune existente la graniţă, după cum urmează:
• la frontiera româno-ungară:
• pe raza jud. Timiş: P.T.F. Cenad - Kiszombor;
• pe raza jud. Arad: P.T.F. Nădlac - Nagylak;
P.T.F. Turnu - Batonnya;
P.T.F. Vărşand - Gyula;
• pe raza jud. Bihor: P.T.F. Salonta - Mehkerek;
P.T.F. Borş - Artand;
P.T.F. Valea lui Mihai - Nyirabrany;
P.T.F. Săcuieni - Letavertes;
• pe raza jud. Satu Mare:P.T.F. Urziceni - Vallaj;
P.T.F. Petea – Csengersima.
• la frontiera româno-bulgară:
• pe raza jud. Giurgiu: P.T.F. Giurgiu;
• pe raza jud. Constanţa: P.T.F. Vama Veche;
P.T.F. Ostrov - Silistra;
P.T.F. Negru Voda-Kardam-;
• pe raza jud. Dolj: P.T.F. Bechet;
P.T.F. Calafat.

021.9590 – număr unic de apel al Poliţiei de Frontieră Române
Reamintim tuturor participanţilor la traficul transfrontalier că, în situaţia în care sunt nemultumiţi de modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, pot suna la numărul de telefon 021.9590, unde aspectele semnalate vor fi preluate de către poliţiştii de frontieră care vor acţiona în consecinţă, legal, de la caz la caz.

Menţionăm că informaţii privind punctele de trecere a frontierei sunt disponibile pe pagina de internet a Poliţiei de Frontieră Române: www.politiadefrontiera.ro.

I.G.P.F. - Biroul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.